Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keressen képzett szakembereket korrekt áron

Bojler javítása
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Nagyon elégedett vagyok az egész folyamattal a válaszadástól a javítási igényen át az elvégzett munkáig, azonnali ár- és dátumajánlat, gyors javítás, kiváló kommunikáció, kedvező ár. Hát, köszönöm.
profile image
Matúš K.A vásárló
Miért Wilio?
8 273 szakember
4 441 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Bojler javítása ár

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Bojler javítása? A Bojler javítása a szolgáltatások teljes körét lefedi. Átlagáraikat az ezen az oldalon található számológépben láthatja.

Lásd még:Szolgáltatások
ÁrkalkulátorBojler javításának árjegyzéke

Ahhoz, hogy megtudja a bojler javításának pontos árát, küldje el megbízását ellenőrzött szakembereinknek, így több ajánlatot kaphat. Tekintse meg a szolgáltatásokhoz tartozó árakat a bojler javítása kategóriában.

Vízvezeték szerelés és javítás9 123,44Ft / óra
4 óránál rövidebb ideig tartó vízvezeték szerelés és javítás.
Összesen
óra
Megbízás hozzáadása
Vízvezeték szerelés és javítás8 393,57Ft / óra
4 óránál hosszabb és 8 óránál rövidebb ideig tartó vízvezeték szerelés és javítás.
Összesen
óra
Megbízás hozzáadása
Vízvezeték szerelés és javítás8 028,63Ft / óra
8 óránál hosszabb és 12 óránál rövidebb ideig tartó vízvezeték szerelés és javítás.
Összesen
óra
Megbízás hozzáadása
Vízvezeték szerelés és javítás7 298,75Ft / óra
12 óránál hosszabb ideig tartó vízvezeték szerelés és javítás.
Összesen
óra
Megbízás hozzáadása
Kapcsolódó árjegyzékekEgyéb szolgáltatások árjegyzéke
Fűtési rendszerMennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Fűtési rendszer? A Fűtési rendszer a...
Mutass többet
Hasznos volt az Ön számára ez az információ?
Hasznos információAmit tudnia kell

Mennyibe kerül egy új kazán? 

Bozánjaink figyelmen kívül hagyott hősei otthonunknak, csendesen dolgoznak, hogy meleg vizet és meleg radiátorokat biztosítsanak nekünk, amikor csak szükségünk van rájuk. Amikor a kazán tökéletesen működik, nem is gondolunk rá, de ha valami elromlik, azt hamar észrevesszük - főleg ha kint lehűl az idő. Rendszeres ellenőrzéssel és karbantartással a jó kazán évekig kitart. Ha az öné régi, hibás vagy rosszul karbantartott, ideje lehet újat venni. Ez a cikk az új kazán tipikus költségeit és a kazán cseréjének költségeit tárgyalja, amelyekre kazáncsere esetén számíthat.

Kell egy új kazán?

Akárcsak az autóknál, a kazánoknál is van idő, amikor egy ponton költséghatékonyabb teljesen kicserélni, mint folyamatosan javítani, hogy rövid ideig üzemeljen. A kazánok öregedésével a javításuk drágulhat, ezért a kazánok cseréje ésszerűbb, mint a javítás. Még ha a kazán továbbra is működik, idővel valószínűleg kevésbé lesz hatékony. A kazánoknak legalább 10 évig ki kell bírniuk, de ezen időszak végére valószínűleg kevésbé lesznek hatékonyak, és keményebben kell dolgozniuk, hogy ugyanazokat az eredményeket érjék el, ami azt jelenti, hogy Ön több pénzt költ számláira. A kazánok is fejlődtek az elmúlt években, így az olcsóbb új modellek is sokkal hatékonyabbak lehetnek, mint a tíz éve készültek. Ha a kazánja körülbelül 10 éves, és kezd aggódni, akkor érdemes lehet újat vásárolni.

Mennyi egy új kazán ára?

Egy új kazán átlagos költsége nagyon eltérő lehet a kazán típusától, a választott modelltől és a hatásfokának értékelésétől, valamint attól függően, hogy a beszerelése nem okoz-e bonyodalmakat (például egy kazánt cserél egy másikra). 

Az otthonában három fő kazántípus létezik:

kombinált kazánok, hagyományos kazánok (más néven hagyományos kazánok, fűtőkazánok vagy nyitott légkazánok) és rendszerkazánok. Találkozhat a kondenzációs kazán kifejezéssel is, de a törvény szerint minden típusú kazánnak kondenzációsnak kell lennie.

Kombinált kazánok:

A modern kazánok legelterjedtebb típusa, és általában a legtöbb háztartásban a legköltséghatékonyabb megoldás. Ezek a kazánok közvetlenül a vízvezetékből melegítik a vizet, és nem tárolják a felmelegített vizet a tartályban, ami azt jelenti, hogy a melegvízellátás semmilyen módon sem korlátozott. Tartály nélkül viszonylag kompakt a telepítésük. Általában az energiahatékonyság szempontjából is jól értékelik őket.

Az összeszerelt kombinált kazánok árai általában drágábbak, mint a hagyományos kazánok, bár hosszú távon olcsóbbak. Mindig megéri körülnézni, és megpróbálni megtalálni az Önnek és háztartásának leginkább megfelelő modellt.

Hagyományos kazánok:

A hagyományos kazánok tartalmaznak egy melegvíz-tartályt, általában egy szellőzőszekrényben, és egy víztartályt a padláson, amely a rendszert táplálja. Hasznosak lehetnek egynél több fürdőszobával rendelkező háztartásokban, vagy ahol nagyon alacsony a víznyomás. Ha házában régi központi fűtési rendszer működik ezen az elven, általában a legegyszerűbb egy ilyen rendszerre cserélni.

Különféle helyeken megvásárolhatók, általában telepítési költségekkel járnak. Mindig előzetesen tájékozódjon a különböző modellek között, hogy megtudja, mi áll rendelkezésre, hogyan ellenőrzik őket, és hogy vannak-e olyan speciális funkcióik, amelyeket hasznosnak talál. A kombinált kazánokhoz hasonlóan az egyik elem mozgatása a telepítés során növeli a teljes árat.

Rendszerkazánok:

A hagyományos kazánokhoz hasonlóan a rendszerkazánok is melegvíz tartállyal rendelkeznek, de mindez egy kazán egységben, például kombinált kazánban található, anélkül, hogy külön víztartályra lenne szükség. Ez hasznos a helytakarékosság és az egyszerű telepítés érdekében, és jó lehet olyan otthonokban, amelyek sok vizet fogyasztanak.

A rendszerkazán beépítésének költsége majdnem megegyezik a kombinált kazán költségével. Ha azonban akár a kombinált, akár a hagyományos kazánt rendszerkazánra cseréli, a költségek sokkal magasabbak lesznek.

A kazán beépítési költségei

Új kazán vásárlásakor mindig ügyeljen annak energiahatékonyságára, és ideális esetben a rendkívül hatékony A osztályú modellre összpontosítson. Ha jelenlegi kazánja tíz évnél régebbi, akkor valószínűleg nem lesz olyan hatékony, mint az újabb modellek.

Amikor új kazánt keres, számos üzlet és weboldal található, ahol megtalálhatja és összehasonlíthatja a különböző modelleket, és kiválaszthatja az otthonának legmegfelelőbbet. A szerelési költségeket általában a kazán vásárlásakor kell fizetni. A kazánszerelés nem olyan munka, amelyet legálisan saját maga végezhet el. Bizonyos körülmények között azonban érdemes külön vásárolni egy kazánt és megbízni egy szerelőt.

Egy gázmérnök vagy szakképzett szerelő általában óradíjat számít fel attól függően, hogy hova és mikor hívják. A kazán beszerelése általában fél naptól egy egész napig tart, attól függően, hogy hol található az otthonában.

A hagyományos gázkazánokhoz hasonlóan a kombinált kazánok beépítésének költsége a szakképzett szerelő óradíja alapján alakul.

Mennyi ideig tart egy kazán beszerelése?

A régi kombinált kazán közvetlen cseréje ugyanazon a helyen egy új kombi kazánra körülbelül négy-hat óra alatt elvégezhető, ami egy szerelő napi munkája. Ezek a legegyszerűbb és leggyorsabb feladatok, így más forgatókönyvek végrehajtása tovább tarthat.

Például, ha a teljes rendszert ki akarja tisztítatni, ez több órát is hozzáadhat a teljes időhöz. Ha a kazánt új helyre költözteti, akkor várhatóan fél nappal fogja megnövelni a munkát, így két napig is eltarthat. Hasonlóképpen, ha egy nagyon elavult csövet találnak, amely nem felel meg a jelenlegi szabványoknak, akkor a szerelőnek fél napig tart a cseréje.

Ha hagyományos rendszerről kombi kazánra váltunk, akkor ez összesen két napot vesz igénybe, ugyanis ki kell venni a mára feleslegessé vált víztartályt, és át kell vezetni a ház körüli csöveket.

Frissítve itt: Nov 15, 2023