Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
#

Vegye fel a kapcsolatot 10 szakemberrel

Bontás, bontási munkáktól től 1598.59 - 3425.55 Ft / m2
Megbízás hozzáadása
Elégedett vásárló Nagyon elégedett vagyok az egész folyamattal a válaszadástól a javítási igényen át az elvégzett munkáig, azonnali ár- és dátumajánlat, gyors javítás, kiváló kommunikáció, kedvező ár. Hát, köszönöm.
profile image
Matúš K.A vásárló
Miért Wilio?
8 222 szakember
4 378 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Bontás, bontási munkák ár

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Bontás, bontási munkák? A Bontás, bontási munkák a szolgáltatások teljes körét lefedi. Átlagáraikat az ezen az oldalon található számológépben láthatja.

Lásd még:Szolgáltatások
Ár: Bontás, bontási munkákÁtlagárak

Alacsony ár1 598,59 Ft/m2
Átlagos ár26 445 246,00 Ft/m2
Magas ár 3 425,55 Ft/m2
Az átlagárak csak tájékoztató jellegűek. A szolgáltatás végső ára a projekt méretétől, nehézségétől, az anyagoktól, a minőségtől és a helyszíntől függ. A pontos árat csak a szolgáltatótól kapja meg.
Megbízás hozzáadása
ÁrkalkulátorBontási munkák árjegyzéke

Ahhoz, hogy megtudja a bontási munkák pontos árát, küldje el megbízását ellenőrzött szakembereinknek, így több ajánlatot kaphat. Tekintse meg a szolgáltatásokhoz tartozó árakat a bontási munkák kategóriában.

Alapok bontása5 823 435,00Ft / m3
Alapok bontása vagy 4 m2 feletti keresztmetszetű nyílások bontása alapokban, vegyes vagy kőből készült falazatokból -2 408 t
Összesen
m3
Megbízás hozzáadása
Falazat bontása6 394,36Ft / m3
Alapszint feletti falazatok bontása vagy 4 m2 feletti keresztmetszetű nyílások kibontása alapszint feletti falazatban, kőben vagy keverten bármilyen habarcshoz -2 385 t.
Összesen
m3
Megbízás hozzáadása
Pillérek bontása4 110,66Ft / m3
Üreges téglából vagy zsalukőből készült oszlopok bontása, égetett vagy nem égetett, bármilyen habarcshoz, -1,175
Összesen
m3
Megbízás hozzáadása
Fémoszlopok kibontása12 331,98Ft / t
Fém oszlopok kibontása lábazattal és fejjel, beleértve azok megemelését, a tartószerkezet megtámasztása és öntöttvas vagy szegecselt oszlopok elszállítása nélkül -1000 t
Összesen
t
Megbízás hozzáadása
Kapcsolódó árjegyzékekEgyéb szolgáltatások árjegyzéke
Felújítás, szanálásMennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Felújítás, szanálás? A Felújítás, szanálás a...
Mutass többet
Hasznos volt az Ön számára ez az információ?
Hasznos információAmit tudnia kell

Hogyan állapítható meg egy épület lebontásának költsége

Ha olyan vállalkozása van, amely profitálhat a kifejezetten a vállalat igényeinek kielégítésére tervezett munkaeszközökből, érdemes megfontolnia az épület lebontását a helyszínen, ahol a bontási vállalat az összes hulladékot elszállítja, és új vállalkozást építhet a régi helyén.Néha a kisvállalkozásoknak el kell dönteniük, hogy egy elavult épületbe költözés - amely kiterjedt felújítást igényelhet - költséghatékonyabb, mint egy épület lebontása.

A professzionális bontási vállalatok általában költségmentesen adnak becslést bármely nagyszabású bontási projektre. A vállalat becslését számos tényezőre alapozza, többek között a munkakörre, a helyi engedélyekre vonatkozó követelményekre, a speciális anyagok kezelésére (például az azbeszttávolításra), valamint az adott helyszín elérésének könnyűségére vagy nehézségére.

Helyenkénti költségek

Akár üzleti, akár lakóépületet akar lebontani, a bontás költsége nagymértékben változhat attól függően, hogy hol található az épület. Ne feledje azt is, hogy egyes városok az épületek javítását és felújítását részesítik előnyben a bontás helyett, ezért lényegesen magasabb összeget kérnek a bontási engedélyért.

Az épület lebontásának költségei általában annak méretével vannak összefüggésben. Ne feledje, hogy a négyzetméterár nagyobb négyzetméterszám esetén csökkenhet. Lényegében ez azt jelenti, hogy minél több négyzetméter vár lebontásra, annál alacsonyabb a bontási végösszeg.

A költségeket befolyásoló különleges körülmények

A bontási áraknak a lebontandó épület helye alapján történő mérlegelésekor figyelembe kell venni többek között olyan tényezőket, mint például azbeszt vagy más veszélyes anyagok jelenléte, amelyek drágítják a bontást, mivel eltávolításuk és megsemmisítésük veszélyes az egészségre.

További költségek a bontási engedélyek is. Átlagosan egy bontási engedély 60 000 forintba kerülhet, de a végső ára 3 millió forintra emelkedhet, ha az épület olyan helyen található, ahol a bontás körülményes. Egy másik tétel, amely hozzáadódik a teljes bontási költséghez, a hulladék hulladéklerakóba történő elhelyezésének költsége. Ezek a költségek a törmelék fajtájától függően változnak, például fa, beton, gipsz vagy fém, és attól, hogy az építkezés milyen messze van a legközelebbi hulladékkezelő létesítménytől.

Tartalmazza vagy nem tartalmazza a költségeket

A bontás technikai meghatározása az épület teljes lebontása az alapokig. Ennek eredményeként a bontási becslés tartalmazhatja vagy nem tartalmazhatja a jelenlegi épület alapjainak megsemmisítését. Ha van olyan projektje, amely új alapot igényel, akkor lehet, hogy növelnie kell a teljes bontási költség becslését, mert az alapok lebontása költségesebb.

A bontási vállalkozó árajánlata általában a teljes bontási folyamatot lefedi, beleértve az engedélyeket és a hulladék elszállítását, de nagyon hasznos előre tudni, hogy ezek a tételek mennyivel növelik a végső összeget. Akár megpróbálhatja csökkenteni a bontási ajánlatban felsorolt ​​költségeket, ha maga megoldja a projekt egy részét, például a hulladék elszállítását. A konténerek beszerzése vagy a hulladék szállítása befolyásolhatja a teljes költségvetést.

A fal lebontásának költségei

Ha az egész ház helyett az egyik falat akarja eltávolítani, akkor természetesen olcsóbb lesz a munka. Ha teherhordó fal eltávolítását tervezi, engedélyt kell kérnie a fal lebontására. Mindkettő megnöveli a végső költségeket. További strukturális ellenőrzések elvégzéséhez szakképzett földmérőre lesz szüksége. Bármely változtatához a felek megállapodása szükséges.

A garázs lebontásának költségei

Egy garázst, amely már nem felel meg a céljának, vagy rossz állapotban van, le kell bontani. A garázs lebontásának költségeiben a legbefolyásosabb tényező a felhasznált anyag típusa, mivel ez általában meghatározza a munkában részt vevő munkavállalók számát. A garázs mérete mindenképpen befolyásolja a végső árat - egy dupla garázs, egy hármas garázs, vagy egy kétszintes garázs többe kerül, mint a szokásos egyszintes garázs lebontása. Az ár általában magában foglalja a munkaerő költségeit, valamint a hulladék és a betonalap eltávolításának díját. 

A bontási költségeket befolyásoló tényezők

A bontási projekt teljes költsége sok tényezőtől függ, beleértve:

 • A bontási helyszín mérete
 • Az anyagok típusa és változatossága
 • A bontás típusa (pl. felülről lefelé történő bontás, kézi bontás vagy robbanásszerű bontás)
 • Bármely veszélyes anyag (pl. azbeszt) jelenléte
 • Újrafelhasználható anyagokból származó érték
 • A bontási helyszínre való bejutás esetleges korlátozása (a beépített területeken és a városközpontokban történő bontás általában többe kerül)

Szükségem van-e építési engedélyre a bontási munkákhoz?

Általában nem. A bontást "engedélyezett eljárásnak" minősítik, ami azt jelenti, hogy ehhez általában nincs szükség építési engedélyre. Meg kell azonban jegyezni, hogy az engedélyezett eljárási jogokat vissza lehet vonni vagy korlátozni lehet, például védett épületek vagy védett területek esetében. A bontási munkák megkezdése előtt mindig forduljon a helyi hatósághoz.

Mi történik, ha lebontják az osztatlan házakat?

Ha sorház vagy ikerház lebontását tervezi, akkor a szomszédos ingatlanokat is figyelembe kell vennie. Bármely bontási munkának tartalmaznia kell a fennmaradó épületek falainak alátámasztását. Ez megnöveli a bontási munkáinak költségeit. 

Hasznos tippek

 • Beszéljen a helyi hatósággal, és győződjön meg arról, hogy bontási projektjéhez nincs szükség külön engedélyre.
 • Ha ikerházat vagy sorházat szeretne lebontani, ne felejtse el a bontási munkák megkezdése előtt konzultálni a szomszédaival.
 • Vegye fel a kapcsolatot Wilio helyi bontási szakértőivel, hasznos tanácsok és a pontos ár beszerzése miatt.
 • Egyeztessen a bontó céggel, mit tartanak "menthető anyagnak" (fémek, tégla, cserép, pala stb.), és mi lesz az értékük.
 • Vásároljon olcsón és versenyképes áron.
 • Mindig alkalmazzon bontási tapasztalattal és megfelelő képesítéssel vagy akkreditációval rendelkező önálló vállalkozót.

Bontási eljárások

Beltéri bontás

A belső tér lebontása a szerkezet belső részeinek felosztása a külső megőrzése mellett, általában felújítási projekt előkészítéseként. Ez általában magában foglalja a falak, mennyezetek, csövek stb. eltávolítását.

Szelektív bontás

A szelektív bontási projekt magába foglalja az épület meghatározott belső vagy külső részeinek eltávolítását, miközben védi a fennmaradó szerkezetet, valamint a közeli szerkezeteket és területeket.

Szétszerelés/dekonstrukció

Ez a módszer magába foglalja a szerkezet gondos szétszerelését az alkatrészek újrafelhasználás, újrahasznosítás vagy felújítás céljából történő megőrzése érdekében. A szétszerelés általában munkaigényesebb, mint a bontás.

Teljes bontás

A teljes lebontás magától értetődő. Ez a teljes szerkezet lebontása, és számos módszerrel elérhető, amelyeket az alábbiakban sorolunk fel.

 • Mechanikus bontás

Ez a típusú bontás speciális mechanikus berendezéseket és szerszámokat használ. Ide tartoznak a hidraulikus kotrógépek, amelyek speciális rögzítésekkel vannak felszerelve, amelyek felbonthatják a betont és az acélt, és hatékonyan "összetörik" a szerkezetet. A kisebb felszereléseket, például a kompaktrakodókat és a bontó robotokat kisebb feladatokhoz, valamint beltéri és szelektív bontáshoz használják.

 • Robbantás

Magasan specializált bontási típus, amely robbanóanyagokat használ a magas építmények megdöntésére azáltal, hogy aláássa a szerkezeti támaszt, hogy azok saját alapjaikon vagy előre meghatározott úton haladjanak meg. A robbantást a bontási projektek kevesebb mint 1%-ában alkalmazzák.

 • Daru és bontógolyó

Az egyik első bontási módszer az, hogy a bontógolyó nagyrészt elavult, és helyette kotrógépek és egyéb mechanikai eszközök állnak rendelkezésre, amelyek jobb pontosságot, hatékonyságot és biztonságot nyújtanak. 

 

Frissítve itt: May 15, 2023