Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keressen képzett szakembereket korrekt áron

Faház, rönkház, gerendaház
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Nagyon elégedett vagyok az egész folyamattal a válaszadástól a javítási igényen át az elvégzett munkáig, azonnali ár- és dátumajánlat, gyors javítás, kiváló kommunikáció, kedvező ár. Hát, köszönöm.
profile image
Matúš K.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Faház, rönkház, gerendaház ár

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Faház, rönkház, gerendaház? A Faház, rönkház, gerendaház a szolgáltatások teljes körét lefedi. Átlagáraikat az ezen az oldalon található számológépben láthatja.

Lásd még:Szolgáltatások
ÁrkalkulátorFaházak árjegyzéke

Ahhoz, hogy megtudja a faházak pontos árát, küldje el megbízását ellenőrzött szakembereinknek, így több ajánlatot kaphat. Tekintse meg a szolgáltatásokhoz tartozó árakat a faház kategóriában.

Könnyűszerkezetes bungaló, telek nélkül, 48 m2 25 673 307,80Ft / egész
Könnyűszerkezetes ház telek nélkül. 48 m2 hasznos alapterület. 2 szoba, konyha, teljes homlokzati hőszigetelő rendszer, belső vízvezetékek, csatornázás, belső mennyezetek, szigetelés, padlók, csempék és szaniterek.
Összesen
egész
Megbízás hozzáadása
Könnyűszerkezetes bungaló, telek nélkül, 100 m2 36 676 154,00Ft / egész
Könnyűszerkezetes ház telek nélkül. 100 m2 hasznos alapterület. 4 szoba, konyha, teljes homlokzati hőszigetelő rendszer, belső vízvezetékek, csatornázás, belső mennyezetek, szigetelés, padlók, csempék és szaniterek.
Összesen
egész
Megbízás hozzáadása
Könnyűszerkezetes emeletesház,telek nélkül, 130 m2 58 681 846,40Ft / egész
Könnyűszerkezetes ház telek nélkül. 130 m2 hasznos alapterület. 4 szoba, konyha, teljes homlokzati hőszigetelő rendszer, belső vízvezetékek, csatornázás, belső mennyezetek, szigetelés, padlók, csempék és szaniterek.
Összesen
egész
Megbízás hozzáadása
Könnyűszerkezetes emeletesház,telek nélkül, 140 m2 66 017 077,20Ft / egész
Könnyűszerkezetes ház telek nélkül. 140 m2 hasznos alapterület. 4 szoba, konyha, teljes homlokzati hőszigetelő rendszer, belső vízvezetékek, csatornázás, belső mennyezetek, szigetelés, padlók, csempék és szaniterek.
Összesen
egész
Megbízás hozzáadása
Kapcsolódó árjegyzékekEgyéb szolgáltatások árjegyzéke
Új építésű házMennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Új építésű ház? A Új építésű...
Mutass többet
Hasznos volt az Ön számára ez az információ?
Hasznos információAmit tudnia kell

Mennyibe kerül egy faház építése?

A faház olyan hely, amely varázsának köszönhetően a rusztikusság benyomását kelti. Ez a hely különféle felhasználási formákat kínál. Élhet benne, nyaralhat családjával és barátaival, ott pihenhet egész évben, vagy csak az év egy részében. Az életet egy ilyen házban teljes mértékben ki kell élvezni. A faház ára attól függ, hogy milyen méretű és milyen típusú házat szeretne birtokolni.

Faház vásárlásakor mindenképpen figyeljen a felhasznált anyagokra. Különösen a fát válassza meg jól. Legyen festett, álljon ellen a penésznek és a rothadásnak. A fa alapvető alapvető tulajdonságai a nagy sűrűség és kevés cellulóz tartalom. A szilárd tető szükségessége döntő fontosságú, különösen havas területeken, ahol egy hóréteg az egész szerkezet összeomlását okozhatja. A védelem és a biztonság érdekében feltétlenül szerezzen megerősített tetőt. Az erősítések megerősítik a faház egyes területeit, így védve vannak a széltől és a heves viharoktól.

A dupla üvegezésű ablakok és ajtók nyáron hűvösek és télen melegek. Tömör keret és zsanér használatával növelheti a ház szerkezetének szilárdságát. Az ajtót kemény fából kell készíteni, amelyet nehéz betörni. A minőségi zárak és zsanérok megakadályozhatják az idegenek behatolását, lehetővé tehetik, hogy biztonságban érezzék magukat, amikor ott vannak, megvédhetik a tárgyat, amikor éppen nincsenek, és ellenállnak a különböző időjárási feltételeknek.

Nagyon fontos, hogy az alapja valóban szilárd, jól és minőségi módon elkészített legyen. A legjobb, ha az alapozás során szakértővel konzultál. Az alap az, ami megőrzi a ház szerkezetét, és anélkül, hogy szilárd lenne, a fa megreped, a kártevők bejutnak a szerkezetbe, és a ház veszélyes lesz. Szerezzen minőségi alapot, és az elkövetkező évtizedekben minőségi szerkezete lesz.

A faházak előnyei és hátrányai

A faház előnyeinek és hátrányainak értékelése segíthet döntést hozni a ház megvásárlása előtt. A faházak gazdaságosabb alternatívát jelentenek a betonból és hagyományos téglából épített házak számára. Mivel a fa természetes anyag, a faházak a környezet számára is előnyösek. Számos hátrányuk van, köztük a magas karbantartási költségek.

Faházak típusai a fenntartható építkezéshez

A faházak fenntartható építése érdekében az építőknek új fát kell ültetniük a ház építéséhez kivágott fák helyére. Ez segít fenntartani az ökológiai egyensúlyt.

Faházak típusai:

Mobilházak: A gyártók a gyárakban szerelik össze a házakat, és nagy részekben szállítják az építkezésekre. A faházakat egy egységként lehet legyártani, vagy külön részenként szállítani a helyszínre, a ház teljes méretétől függően.
Rönkházak: A rönkházat a helyszínen állítják össze vagy építik. A ház építéséhez használt durva fatuskók egyedi megjelenést kölcsönöznek neki. Ezenkívül a törzsek segítenek szabályozni a belső tér hőmérsékletét és páratartalmát.
Favázas ház: A legtöbb faház ebben a kivitelben készül. Egy ilyen ház építéséhez nagyszámú apró alkatrészt használnak a modulok összeszerelésének és az előgyártás megkönnyítésére. A faanyagot ezután szögezik össze.

Egy faház vásárlásának vagy építésének előnyei

A faházak újrahasznosítható és biológiailag lebomló termékekből és anyagokból állnak, amelyek rendkívül környezetbaráttá teszik ezeket a házakat.

Energiatakarékos

Mivel a fa természetes szigetelő, a faházak általában energiahatékonyabbak, mint más házak. Ennek az anyagnak köszönhetően háza nyáron hideg lehet, télen pedig meleg, ezért fenntartható épületekhez alkalmas. Hatékonyan képes hőszigetelni. Ha faházba fektet be, több ezer eurót takaríthat meg az energiaköltségeken.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a kis faházakban élő háztulajdonosok évente akár 60 százalékot is megtakaríthatnak a szellőzés, a fűtés és a légkondicionálás terén. A legtöbb faház olyan szigeteléssel rendelkezik, amely nem engedi át a külső zajt, valamint stabil hőmérséklet biztosít.

Természetesen vonzó

A fa esztétikai anyagként dekorációs elemként szolgálhat. Minden fa egyedi tervezésű, színű és illatú faanyagot termel. A színtől függően könnyű megtalálni a különböző faanyagokat. A fa kialakítása azonban eltérhet a vágás módjától.

Használhatja a fa természetes színét, vagy festheti stílusának és preferenciáinak megfelelően. Néhány matt vagy élénk színnel sötétebb színekre festheti. De minden dekoratív felület nélkül a fa egyre szebbé teszi otthonát.

Rendkívül sokoldalú

Tudta, hogy a fa rugalmas? A faházak könnyen cserélhetők, építhetők, sőt manipulálhatók is. Fadarabokat vághat, faraghat, hajlíthat, ragaszthat, szögezhet, csavarozhat, laminálhat, összeilleszthet, marhat vagy összeilleszthet fadarabokat, hogy a későbbi felújítások során könnyedén megváltoztathassa vagy módosítsa őket.

Nagy előnye, hogy újrafelhasználhatja vagy újrafeldolgozhatja a fát. A fával többféle épületet is felépíthet. A fa sokoldalúságának köszönhetően az anyag kiváló választás a lakástulajdonosok számára, akik a jövőben szeretnék javítani otthonukat.

Költséghatékony

Faházak gyorsabban és megfizethetőebben építhet, a ház kialakításától függően. Az építési költségeket tekintve 30 százalékkal olcsóbbak, mint a hagyományos tégla- és betonházak. Kár esetén a faházak olcsón javíthatók vagy újjáépíthetők. Ezenkívül nem sokat fog fizetni egy faház építéséért, mert az anyag olcsó. A termikus tulajdonságok hozzájárulnak a fűtési és légkondicionálási költségek megtakarításához is.

A faházak hátrányai

Mint minden más építőanyagnak, a fának is számos hátránya van, beleértve a zsugorodást és a rovarok károsodását. Íme néhány faházi élet hátránya.

Fogékony a károsodásokra

Az abiotikus és a biotikus anyagok egyaránt elpusztíthatják vagy lebonthatják a fát. A biotikus tényezők egy része rovarokat, baktériumokat és gombákat tartalmaz. Az olyan rovarok, mint a bogarak és a termeszek, komoly veszélyt jelentenek a faházakra. Csökkenthetik otthona életét. Az abiotikus elemek közé tartozik a nap, a víz és a szél. Ha a környezet túl nedves, a fa gyorsan széteshet.

Könnyen zsugorodik és megduzzad

A fa higroszkópos. Ez azt jelenti, hogy képes felszívni a vizet a környezetből, különösen ha elárasztott területen vásárol házat. A fadarabok zsugorodnak és megduzzadnak, ha nedvességnek vannak kitéve. Ennek megakadályozása érdekében használjon vízálló bevonatokat.

Könnyen meggyullad

A fa főleg hidrogénből és szénelemekből áll, ezáltal az anyag nagyon gyúlékony. Ha az elemek oxigénnel kombinálódnak tűz közben, a hatások pusztítóak lehetnek. Egyes fák olyan vegyszereket tartalmaznak, amelyek könnyen meggyulladhatnak. Nagyszerű példa erre egy gyanta fenyőfadarab, amely alacsonyabb hőmérsékleten is meggyulladhat.

Most, hogy ismeri a faházak előnyeit és hátrányait, jó döntést hozhat arról, hogy befektet-e ezekbe vagy sem. A faházak általában ökológiaiak és építésük olcsó. Nagyon sok pénzt takarít meg az építkezés, a fűtés és a légkondicionálás költségein. A hátrányok azonban potenciális kockázatot jelentenek befektetése szempontjából.

 

Frissítve itt: Nov 15, 2023