Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keressen képzett szakembereket korrekt áron

Gipszkartonozás, szárazépítő
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Nagyon elégedett vagyok az egész folyamattal a válaszadástól a javítási igényen át az elvégzett munkáig, azonnali ár- és dátumajánlat, gyors javítás, kiváló kommunikáció, kedvező ár. Hát, köszönöm.
profile image
Matúš K.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Gipszkartonozás, szárazépítő ár

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Gipszkartonozás, szárazépítő? A Gipszkartonozás, szárazépítő a szolgáltatások teljes körét lefedi. Átlagáraikat az ezen az oldalon található számológépben láthatja.

Lásd még:Szolgáltatások
ÁrkalkulátorGipszkartonozás árjegyzéke

Ahhoz, hogy megtudja a gipszkartonozás pontos árát, küldje el megbízását ellenőrzött szakembereinknek, így több ajánlatot kaphat. Tekintse meg a szolgáltatásokhoz tartozó árakat a giszkartonozás kategóriában.

Egyenes gipszkarton mennyezet szerelése7 183,28Ft / m2
UD profil felfúrása a szoba kerületi falaira. Minden CD profil támasztóhuzalok segítségével kerül felfüggesztésre, amelyek segítségével a szegélyt a mennyezethez rögzítik. A rács feltöltése szigetelőanyaggal, üveggyapottal, kétoldalas fólia ragasztása és SDK táblák felfúrása.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Lépcsős gipszkarton mennyezet szerelése8 979,10Ft / m2
A mennyezet szigetelése polietilén habbal, amelyet közvetlenül a mennyezethez rögzítenek a csavarokhoz; a mennyezet szélességét felosztó keret felszerelése; pontvilágítás felszerelése; háló alkalmazása a gipszkartonon található varratok maszkolására, amely szintén az illesztésekhez van rögzítve.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Gipszkarton válaszfalak építése6 824,11Ft / m2
A profilok csavaros tiplikkel történő rögzítése a mennyezethez és a padlóhoz. CW és állványprofilok beépítése, közbenső terek kitöltése tömítőanyaggal.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Gipszkarton mennyezet szétszerelése2 873,31Ft / m2
Önmetsző csavarok eltávolítása a fémlemez burkolatáról. A felületi rész eltávolítása és a keret szétszerelése.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
3 458,66Ft /
summary
create demand
4 401,94Ft /
summary
create demand
628,85Ft /
summary
create demand
Hasznos volt az Ön számára ez az információ?
MegbízásokLegfrissebb szolgáltatási kérdések ügyfeleinktől
Gipszkartonozás, szárazépítő

Üdvözlöm! Lakáson belül szeretnénk egy plusz szobát. Gipszkarton falat kellene felhúzni. Nagyon sürgős lenne nekünk lényeg, hogy minél hamarabb tudjon kezdeni. Köszönöm szépen. Várom a választ.

Nikolett F.
Budapest
Gipszkartonozás, szárazépítő

Gipszkarton fal emeléséhez keresek embert. Kb. 4,5 méter hosszú, 265cm magas az egyenes fal, amit fel kellene húzni hangszigetelt gipszkartonból.

Agnes C.
I. kerület
Gipszkartonozás, szárazépítő

Gipszkartonozast szeretnek q furdoszobamba a mosdokagylo es mosogep korul. Ehhez szeretnek arajanlator anyagkoltseggel

Timea K.
Budapest
Gipszkartonozás, szárazépítő

Összesen 2 kartonos munkára és 2 kőműves feladatra keresek embert. 1. szoba leválasztása, 4 fal adott a sarok jelenlegi boltíves részét kéne beépíteni kartonnal + ajtó. 2. szoba leválasztás, 2 fal adott, L alakban kéne új falakat húzni+ajtó, adott esetben mennyezeti lámpa és konnektorok beszerelése. Kőműves munkák: 1. beázott falra már megvásárolt nedvességbeszívó réteg felragasztása 2. Ajtó áthelyezése egy nem tartófalon belül 3 méterrel és a belső szobában lévő galéria bontása.

Anna L.
Budapest
Gipszkartonozás, szárazépítő

Egy szoba teljes gipszkartonozására keresek szakembert. Galériázott szobáról lenne szó, ahol valószínáleg a legegyszerűbb megoldás az, hogy körbe legyen gipszkartonozva. Az egyik falra szeretnék hangszigetelést, hangszigetelő gipszkartonnal és gyapot szigeteléssel. Méretek: Plafon: 15.3 m2 (esetleg itt is lehet szigetelőanyag) Falak nagyjából összesen 53-55 m2, ebből 13.5 m2 ahol szigetelés is kellene. Szoba magassága nagyjából 3.8 méter, szélessége kb 4 méter. Az árajanálatban kérném feltütetni a glettés és csiszolás árakat is. A munka Budapesten a 19.kerületben lenne.

Veronika V.
Budapest
Gipszkartonozás, szárazépítő

Jó napot, Panel WC helyiségének 90*250 cm-es hátsó gipszkartonfalának kibontása és újraépítésére kérek ajánlatot. Mágnes ajtót raknak mostanában ilyen helyekre panelekbe a vízvezetékszerelés esetére, ha tud ilyennel adjon ajánlatot. üdvözlettel, Mezey Tamás

Mezey T.
Budapest
Gipszkartonozás, szárazépítő

egy 28 m2-es szoba félig lebegőplafonját kellene kialakítani gipszkartonnal (a szoba 4 falából 2 lenne 20cm -rel a faltól elhozva (ledcsík lesz betéve), a másik két oldal a falig ér) festő már van, de a gipszkartonos már a második hiteget, november óta ki van pakolva a nappalim és csak várok, ezért szeretnék segítséget kérni üdv: Kecskeméti Éva 303375151

Éva K.
Balatonkenese
Gipszkartonozás, szárazépítő

Balatonberényi könnyűszerkezetes ház belső falainak gipszkartonozására keresek kivitelezőt. Kb. 60m2-es a gipszkartonozandó felület, üres, le van tisztítva és elő van készítve

Zsófia Z.
Balatonberény
Gipszkartonozás, szárazépítő

Kb 80nm gipszkartonozás tetőtérben, ( ferdesík) A munkálatok megkezdődtek,de egyes részek javításra,visszabontásra szorulnak. 2 háló és 1 fürdőszoba lett kialakítva.

Kornél K.
Paloznak
Hasznos információAmit tudnia kell

Mennyibe kerül a gipszkarton felszerelése?

Átlagosan a gipszkarton felszerelése panelenként 6 000 - 15 000 forintba kerül, beleértve az anyag- és munkadíjat. Ezek a panelek, más néven gipszkartonok, előre gyártott táblák, amelyeket lapokba akasztanak, és amelyeket a falak és mennyezetek befejezésére és szintezésére használnak lakó- és kereskedelmi épületeknél.

A gipszkartonozási munka teljes költségét befolyásoló tényezők:

Ezek a költségek magukba foglalják az anyagköltséget, a munkaerőt, az előkészítést, az eredeti gipszkarton eltávolítását és a gipszkarton javításának költségeit. Maga az anyag költsége a projekt összköltségének 15-50% -a lehet, a szerződés nagyságától függően. Például a javítási és újjáépítési munkák sokkal több munkadíjat (szerszámok, utazási költségek, kirakodás, csomagolás) igényelnek, mint az anyag (csavarok, szalagok, festékek stb.). 

Gipszkarton típusok:

Mielőtt teljesen belevágna a projektbe, hasznos lesz megismerkednie a rendelkezésre álló gipszkarton típusokkal.

Normál gipszkarton

A normál gipszkartonért átlagosan 1 000 - 2 000 forintot fizet egy 1,2 x 2 méteres panelért. Ezt a típusú gipszkartont a legtöbb kereskedelmi és lakóingatlanban használják, ott, ahol nem szükséges speciális képességű gipszkarton paneleket használni.

Nedvességálló gipszkarton

Az ilyen gipszkarton paneleket magas páratartalmú területeken használják, különösen a fürdőszobában és a konyhában. Penészálló anyagokból készülnek, például antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkező üvegszálakból, amelyek megakadályozzák a penész szaporodását és fenntartják a gipszkarton funkcionalitását és megjelenését. A betonlapokat nagy vizes helyeken használják, például zuhanyzókban. Mivel tartósabb anyagokból készülnek, figyelembe kell venni, hogy az ilyen panelek drágábbak, és többet fog fizetni, mint ha a szokásos gipszkartonért fizetne. Átlagosan 2 000 - 3 000 forintba kerül.

Gipszkarton keverék

A gipszkarton keverék elsősorban vízzel kevert fehér por, általában gipszpor. Az anyag ebből a kombinációból alakul ki. Papír vagy szálas ragasztószalag segítségével tömítik a gipszkarton lapok közötti csatlakozásokat. A gipszkarton keverék többféle formában létezik: könnyű, univerzális vagy kész keverék (por).

Példák a gipszkarton költségeire:

Gipszkarton falak és mennyezetek átalakításakor egy szokásos háromszobás lakásban a költségek négy alapvető csoportra oszthatók.

1) Gipszkarton telepítése:

Maga a gipszkarton beszerelése az egyik legdrágább elem a falak és mennyezetek teljes átalakításában. Általában ezek a munkálatok 200 000 - 500 000 forintba kerülhetnek az összes szoba esetében.

2) A mennyezet javítása és tisztítása:

A repedések kijavítása, a simítás és az utólagosan rögzített gipszkarton panelek későbbi festése 25 000 - 70 000 forint.

3) A mennyezet felszerelése:

Azok a szerkezetek, amelyekhez a paneleket később rögzítik, összeszerelése és felszerelése 600 - 1 500 forint/négyzetméter tartományban mozog, amely a lakás mennyezetének teljes összeszerelésekor 40 000 - 90 000 forint közötti összeget jelenthet.

4) Az eredeti mennyezet eltávolítása

A régi mennyezet eltávolítása potenciális egészségügyi kockázatot jelent, mivel gyakran tartalmaz azbesztet. Az ilyen mennyezet eltávolításának költsége a munka összetettségétől és méretétől függően változhat. 

Minimális szolgáltatási díj

Sok szakértő ún minimális szolgáltatási díjat számol fel. Ez a díj a szerződés minimális összege, amelyet a szakemberek meg fognak kötni az Ön számára. Ezt elsősorban azokban az esetekben alkalmazzák, amikor csak kis javításokat vagy kis helyiségekben történő telepítést kell elvégezni. Minden szállítónak és szakértőnek kis megrendelés esetén is figyelembe kell vennie a szállítás, az eszközök, az anyagok költségeit, és természetesen a munkavállaló utazási idejét. Szükség van továbbá az üzleti költségek felszámolására, amelyek magukban foglalják a biztosítást, a marketinget, az üzleti adminisztrációt és gépkocsiparkot. Ezért viszonylag gyakran alkalmazzák a kis projektek minimális szolgáltatási díját. Általában egy ilyen díj 24 000 és 36 000 forint között mozog.

Forduljon szakemberhez

Általában a szakemberrel való első kapcsolatfelvételkor a szakértő árajánlatot készít az Ön számára annak alapján, hogy a munka mennyi ideig tart és mekkora lesz a bérköltség. Ár és anyagköltség is hozzáadható az alapárhoz. Egyes szakértők egy becsült négyzetméterár alapján készítik el a gipszkarton árára vonatkozó becsléseket, mások a kívánt időnek és munkamennyiségnek megfelelő árajánlatot készítenek. Többek között a szakemberek segíthetnek a gipszkarton mennyezet teljes eltávolításában, a sérült alkatrészek javításában és a mennyezet felszerelésében. Ezen szakemberek többsége az illesztések ragasztásával és csiszolásával, a textúrák festésével, valamint a régi gipszkarton eltávolításával és cseréjével is foglalkozik. Nagyon fontos a megfelelő és képzett szakember kiválasztása, mert az új falak textúrájának minősége attól függ, hogy képesek-e javítani és simítani a végső felületet.

A gipszkarton védelem típusai

Próbálja ki a következő tippeket a gipszkarton védelme és a javítások megtakarítása érdekében:

- Legyen óvatos a bútorok mozgatásakor. A bútorok, a fiókos szekrények és a székek ütközése repedésekhez vezethet a gipszkartonban.

- Ne felejtse el használni a fém alkatrészkeresőt a fal károsodásának elkerülése érdekében, ha képet vagy TV-konzolt akar a falra akasztani.

- Gyorsan javítsa meg a nedves gipszkarton alkatrészeket. A páratartalom gyakran jelzi a telepítés vagy a tetőfedés problémáját. Nem számít, mi az oka a gipszkarton nedvesedésének, idővel penész alakulhat ki. Ezért intézkedni kell, amint megjelennek a nedvesség első jelei.

Újjáépítés vs. új épület

A gipszkarton beépítése egy új épületben négyzetméterenként vagy táblánként sokkal olcsóbb, mint a teljes rekonstrukció esetén a gipszkarton. Az otthoni átalakítás során végzett munka gyakran sok különböző munkaterületre oszlik az egész házban. A gipszkartonozó szakembereknek ezért együtt kell működniük más beszállítókkal és olyan munkásokkal, akik munkájukat egyszerre végzik, ezzel lassabbá és fárasztóbbá téve a folyamatot. A munka sokkal könnyebb, ha a falak újak, és a szakértő óránként akár 12 gipszkartont is elhelyezhet megszakítás nélkül.

Gipszkarton szakértő vs. építőipari cég

Mivel a gipszkartonozó szakértők csak erre a munkaterületre összpontosítanak, pontosabb árajánlatot tudnak adni az egyes projektek esetén, összehasonlítva a sokféle tevékenységet végző építőipari céggel. Az építőipari vállalat felelős a projekt teljes irányításáért. Másrészt a cég felszámolja a gipszkarton alvállalkozó felárát és az üzleti költségeik fedezésére szánt díjat, ami végül megnöveli a teljes költséget. Ha azonban építőipari cég mellett dönt, mindenképpen jó hírű céget válasszon. Többek között ez a kapcsolattartóval való jó kommunikáció miatt fontos.

A szerződés előkészítése

Ha már van kiválasztott építőipari vállalata, amellyel együtt szeretne dolgozni, akkor a szerződésben minden szükséges pontot egyértelműen meg kell adnia. A szerződésnek körvonalaznia kell a gipszkarton beszerelési projekt teljes egészét: a lefedendő területet négyzetméterben vagy a telepíteni kívánt lapok száma. A szerződésnek meg kell határoznia a használni kívánt gipszkarton típusát is - például penészálló, tűzálló gipszkarton stb. Természetesen fel kell tüntetni a becsült munkaerő- és anyagköltségek lebontását, valamint a fizetés módját, amelyet a projekt befejezése után fognak végrehajtani. Kisebb projektek esetében gyakran előlegre van szükség a munka biztosításához a projekt elején, a többit pedig a munka befejezése után fizetik ki. Nagy projektek és teljes átalakítás vagy új épületekbe történő beépítés esetén gyakran használják a részletfizetés módot is. Feltétlenül szerepeltesse a szerződésben a projekt hozzávetőleges kezdési és befejezési dátumát, mivel ezek a számok kissé változhatnak a váratlan problémák és változások miatt. Annak tisztázása, hogy a szállító megszerezte-e a szükséges engedélyeket, és írásban is közölje, hogy intézkedik-e a hulladék begyűjtéséről és eltávolításáról.
 
 

 

Frissítve itt: Nov 15, 2023