Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keressen képzett szakembereket korrekt áron

Hétvégi házak
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Nagyon elégedett vagyok az egész folyamattal a válaszadástól a javítási igényen át az elvégzett munkáig, azonnali ár- és dátumajánlat, gyors javítás, kiváló kommunikáció, kedvező ár. Hát, köszönöm.
profile image
Matúš K.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Hétvégi házak ár

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Hétvégi házak? A Hétvégi házak a szolgáltatások teljes körét lefedi. Átlagáraikat az ezen az oldalon található számológépben láthatja.

Lásd még:Szolgáltatások
Kapcsolódó árjegyzékekEgyéb szolgáltatások árjegyzéke
Új építésű házMennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Új építésű ház? A Új építésű...
Mutass többet
ÁrkalkulátorHétvégi házak árjegyzéke

Ahhoz, hogy megtudja a hétvégi házak pontos árát, küldje el megbízását ellenőrzött szakembereinknek, így több ajánlatot kaphat. Tekintse meg a szolgáltatásokhoz tartozó árakat a hétvégi házak kategóriában.

Alaplap29 899,97Ft / m2
Családi ház alapjainak meghatározása földmérővel, a termőtalaj feltárása kotrógéppel, az alapszalagok kijelölése, az alapszalagok feltárása
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Kerületi falak építése3 844,28Ft / m2
Aljzat falazathoz, tégla alapozása, falazat ellenőrzése
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Nyílászárók (ablakok, ajtók) beépítése 40 934,49Ft / db
Tervezés és előkészítés, új nyílászárók (ablakok és ajtók) felszerelése, horgonyzása, rögzítése és tömítése
Összesen
db
Megbízás hozzáadása
Tetőszerkezet előkészítése és építése 1 922 141,10Ft / egész
Tetőszerkezet kiviteli terve, tetőszerkezethez szükséges fa kiválasztása, tetőszerkezet építése
Összesen
egész
Megbízás hozzáadása
Hasznos volt az Ön számára ez az információ?
Hasznos információAmit tudnia kell

Mennyibe kerül a bungaló tetőterének felújítása?

A bungalók a fő jelöltek a tetőtér-felújításra, keveset használt tetőtérrel rendelkeznek, amely alkalmas további hálószoba, nappali vagy fürdőszoba elhelyezésére. Ha ezt a helyet hozzáadja az emelethez, akkor felszabadul a földszinti szoba, így rugalmasabbá válik háza elrendezése.Nem meglepő tehát, hogy a tetőtéri bungalók ilyen népszerűek.

A bungaló tetőtér-átalakításának költségkalkulátora

Az, hogy mennyibe kerül egy bungaló tetőtérének átalakítása, a projekt hatókörétől, valamint a hozzátenni kívánt átalakítás stílusától függ. Általánosságban elmondható, hogy a tetőtér átalakításának lehetőségei a bungalóban megegyeznek a kétszintes házakéval - tetőtér beépítése, tetőtér alapvető átalakítása, kontyolt tetőtér oromzattá vagy manzárdtetővé alakítása.

A tetőtérben lévő szoba átalakításának költsége

A tetőtér átalakításának legegyszerűbb módja egyben a legolcsóbb is. Bár csak bizonyos háztípusokhoz alkalmas, a költségek általában 3,8 és 7,5 millió Ft között mozognak.

Tetőtér rekonstrukció költségei

Mivel a manzárdablak átalakítása viszonylag könnyen hozzáépíthető a házhoz, ez egy olcsóbb átalakítási mód, amelynek költségei általában 11,5 és 21 millió Ft között mozognak, az átalakítás méretétől és egyéb tényezőktől függően. Az átlagos ár körülbelül 15,5 millió Ft lesz.

A tetőtér oromfalassá alakításának költsége

A kontyolt tető oromzattá alakításának bonyolultsága azt jelenti, hogy általában drágábbak. Az átlagos ár körülbelül 20 millió Ft lesz.

Tetőtér rekonstrukció költségei

Mivel a manzárdtetőtér-átalakítás a legátfogóbb és legteljesebb felújítást foglalja magában, ez a legdrágább megoldás, 15,5 milliótól 27 millió Ft-ig terjed.

A tetőtér-rekonstrukció szakaszai

A bungaló tetőterének átalakítása több szakaszból áll, melyeket alább ismertetünk, míg az egyedi árak egy részét igény szerint osztjuk fel.

1. A tetőtér-átalakítási tervek költsége

Mielőtt belekezdene a bungaló tetőterének átépítésébe, komplex terveket kell készítenie, akár az építész, akár az építészmérnök, vagy a földmérő által, akár a projekt tervezésével együtt. A bungalók, különösen a huszadik század közepén épültek, gyakran meredek tetőkkel rendelkeznek, amelyek bőséges tetőteret biztosítanak, de hiányozhatnak a szükséges teherhordó falak is, mert az épületet eredetileg nem úgy tervezték, hogy meglegyen az extra teherbírás.

2. Építési engedély költségei

A legtöbb tetőtér-felújításhoz nem kell építési engedély, mivel a változtatások engedélyezett épületnek minősülnek. Azonban az átalakítás mértékétől és olyan tényezőktől függően - például hogy háza védett területen van - előfordulhat, hogy építési engedélyt kell kérnie.

3. Építési szabályozási költségek

Az építési előírások sok házprojekthez szükségesek, és nincs ez máshogy a bungalók tetőtér-felújítása esetében sem. Ezek azonban némileg eltérnek a tipikus tetőtér-felújításoktól - mivel az új tér továbbra is csak az emeleti szinten lesz, az előírások kevésbé szigorúak, különösen az olyan elemek tekintetében, mint a tűzbiztonság. A tervek benyújtása és a helyszíni ellenőrzések körülbelül 75–300 ezer forintba kerülhetnek. Ha bungalója ikerház, akkor szerződéses megállapodásra is szüksége lehet, ha munkája a szomszédos ingatlanokat érinti. Ehhez az szükséges, hogy a szomszédok beleegyezzenek a munka elvégzésébe. Ön a felelős az olyan költségekért, mint a földmérő díja és a házukban esetlegesen a munka részeként fellépő károk rendezése – ez a szerződés összetettségétől függően több százezer forintba is kerülhet.

4. A bungaló tetőtér építésének költsége

A költségek nagy részét magára az építési munkára fordítják. A kezdeti munkákat általában kívülről végzik állványzattal, és esetenként azonnali tetőburkolattal, hogy a munka még rossz időben is hatékonyan folytatódhasson. A tetőtér bejárata a belső térből és megerősített padlózatból kerül kialakításra. Tetőcsere történik, a belső falak szigetelésével együtt, és beépítik az olyan elemeket, mint a lépcsőház és az ablakok. Az elektromos és vízvezeték-szerelési munkákra a szegélylécek és hasonlók vakolása és felszerelése előtt kerül sor. Az elektromos csatlakozóaljzatokat és az olyan elemeket, mint a WC és a mosdókagyló, ha szükséges, közvetlenül az átalakítás előtt helyezik be. Végül jöhet a dekoráció.

5. A bungaló tetőterének átépítésének egyéb költségei

A tetőtér felszereltsége nagy hatással lesz a projekt árára – például, ha egyszerűen csak egy nagy hálószobaként kívánja használni a teret, akkor kevesebbe fog kerülni, mintha fürdőszobát építene be. Ha lakássá szeretné alakítani a teret, több százezer forintba kerülhet. A teljes árhoz hozzáadódik a víztartályok szükség szerinti áthelyezése és a ház többi vízvezetékének beállítása is. A palatető átalakítása általában drágább, mint a tető betoncserepekkel történő módosítása. Egy másik tényező, hogy a 60-as évek előtti házakban a tetőt kerettel vagy fa rácsos gerendákkal építették, amelyek könnyebben kivitelezhetők, de kisebbek.

Mennyi ideig tart a tetőtér átépítése?

A tetőtér beépítésének tényleges része általában hat-nyolc hétig tart, a projekt összetettségétől és terjedelmétől függően. A tervezési szakasz azonban jelentős időt is igénybe vehet, különösen, ha tervezési engedélyre van szükség, és megállapodást kell megtárgyalni. Általában azonban a munka idejére nyugodtan otthonában maradhat.

Hogyan tartsuk alacsonyan az átalakítás költségeit

A legjobb módja annak, hogy a tetőtér átalakítása ne legyen szükségtelenül drága és ne lépje túl a költségvetést, ha megbízható és tapasztalt szakembereket alkalmaz, akik képesek kezelni a bonyodalmakat és sikeres projekteket vezetni. Ez magában foglalhatja egy építész felkérését, aki megtervezi, majd felügyeli a teljes projektet, építőkből és egyéb szükséges részlegekből álló csapat felvételét, vagy egy tetőtér-felújító cég bérbeadását, amely minden szükséges szakértelemmel rendelkezik. A projektet saját maga is irányíthatja, különböző szakembereket alkalmazva a munka különböző elemeihez, de azért, hogy minden gördülékenyen és időben menjen, mivel a projekt egy része időbelileg tolódhat.

Frissítve itt: Nov 15, 2023