Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keressen képzett szakembereket korrekt áron

Kártevőirtás
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Nagyon elégedett vagyok az egész folyamattal a válaszadástól a javítási igényen át az elvégzett munkáig, azonnali ár- és dátumajánlat, gyors javítás, kiváló kommunikáció, kedvező ár. Hát, köszönöm.
profile image
Matúš K.A vásárló
Miért Wilio?
8 274 szakember
4 442 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Kártevőirtás ár

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Kártevőirtás? A Kártevőirtás a szolgáltatások teljes körét lefedi. Átlagáraikat az ezen az oldalon található számológépben láthatja.

Lásd még:Szolgáltatások
ÁrkalkulátorKártevőirtás árjegyzéke

Ahhoz, hogy megtudja a kártevőirtás pontos árát, küldje el megbízását ellenőrzött szakembereinknek, így több ajánlatot kaphat. Tekintse meg a szolgáltatásokhoz tartozó árakat a kártevőirtás kategóriában.

Rovartalanítás36 676,15Ft / egész
A nemkívánatos rovarok és más élőlények, például hangyák, csótányok, pikkelykék, molyok, bolhák és más ízeltlábúak eltávolítása
Összesen
egész
Megbízás hozzáadása
Poloskák megfigyelése (családi ház)36 676,15Ft / egész
Poloskák megfigyelése családi házak számára
Összesen
egész
Megbízás hozzáadása
Konzultáció14 670,46Ft / egész
Helyiségek megtekintése szakmai konzultációval és tanácsadással
Összesen
egész
Megbízás hozzáadása
Írásos jelentés14 670,46Ft / egész
Objektum állapotáról szóló írásos jelentés, személyes használatra
Összesen
egész
Megbízás hozzáadása
Kapcsolódó árjegyzékekEgyéb szolgáltatások árjegyzéke
Egyéb termékek és szolgáltatásokMennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Egyéb termékek és szolgáltatások? A Egyéb...
Mutass többet
Hasznos volt az Ön számára ez az információ?
Hasznos információAmit tudnia kell

Mennyibe kerül a méhek eltávolítása? 

Mindannyian tudjuk, milyen fontosak a méhek a bolygó számára. Mézet termelnek, és ami még fontosabb, beporozzák a virágokat és növényeket. Ez azonban nem azt jelenti, hogy örülnénk neki, ha egy méhfészek zümmögne a házunk körül. Szerencsére a méhek eltávolítása sokkal könnyebb (és humánusabb is lehet), mint gondolná. 

A méheltávolítás ára számos tényezőtől és az alkalmazott módszerektől függően jelentősen eltérhet. Míg egyes kártevőirtó cégek úgy pusztítják el a méheket, hogy eltávolítják a kaptárt, sok méhszakértő és méhész ehelyett élő eltávolítást ajánl fel – ami segít megoldani a problémát anélkül, hogy bántaná a méheket.

  • Az élő méhek eltávolítása 23 000 – 350 000 Ft 
  • A méhész ára 23 000 és 115 000 Ft között van 
  • A méhek falról történő eltávolítása 150 000 és 380 000 Ft között van 
A méhek eltávolításának költségeit befolyásoló egyéb tényezők a következők: 
  • Fészek mérete. 
  • Milyen típusú méhek vannak jelen. 
  • Hol található a kaptár. 
  • A kaptár belül vagy kívül található. 
  • Az Ön tartózkodási helye. 
Mennyibe kerül egy élő méhkas eltávolítása? 

A méhproblémák kezelésének egyetlen igazi módja az egész kaptár eltávolítása. Az élő méhkas eltávolításakor a kaptárt és a méheket eltávolítják onnan, ahol nem kellene lenniük, és egyszerűen áthelyezik egy megfelelőbb helyre.

Az élő méhkas eltávolítása többféleképpen történhet: 

Raj eltávolítása:

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy egy méhész szívesen átveszi az egész méhrajt az ingatlanáról, mert hasznosítani tudja őket a vállalkozásához. Lehet nagyon olcsó vagy akár ingyenes is. 

Méheltávolító szakember:

A szakemberek el tudják távolítani a méheket olyan nehezebb helyekről, ahonnan a méhészek esetleg nem tudnák. Ebben az esetben a méhfészek eltávolítási költsége 20 000 és 350 000 Ft között lehet. 

Az élő méhek eltávolítását végző méhész vagy szakember általában mindent megtesz a méhek károsodásának elkerülése és túlélésük biztosítása érdekében. Nem használnak rovarölő szereket a méhek elpusztítására, aminek további előnye, hogy megakadályozza a mérgező hulladék képződését.

Mennyibe kerül a méhirtó? 

Az élő méhkaptárak eltávolításának alternatívája a méhirtó alkalmazása, aki  megmérgezi a méheket. Szlovákiában legális a méhek irtása, annak ellenére, hogy mennyire hasznosak lehetnek. Vannak azonban törvények arról, hogyan lehet a méheket mérgezni, és hogyan kell kezelni a fészket mérgezés után. Olyan módszereket is kell alkalmaznia, amelyek megakadályozzák, hogy más méhek hozzáférjenek a mérgezett kaptárhoz.
Mindez azt jelenti, hogy fontos egy megbízható és tapasztalt szakember szolgáltatásait igénybe venni. A méhek eltávolításának átlagos költsége 20 000 és 350 000 Ft között van. 

A méhek falról történő eltávolításának költsége 

A méhek falról történő eltávolítása a méhek eltávolításának egyik nehezebb és költségesebb módja lehet. Költsége nagymértékben függ az alábbi tényezőktől: 

Meddig vannak a méhek a falban:

Minél tovább vannak a méhek a falban, annál nehezebb és drágább lesz eltávolítani őket. 

Falüreg típusa, amelyben a méhek elhelyezkednek:

A faltól függően szükség lehet a méhek eltávolítására az épületen belülről vagy kívülről.

Ezek a tényezők a felhasználás módját is befolyásolják. Az előnyben részesített megoldás általában az, hogy eltávolítjuk a fal egy elég nagy részét, hogy hozzáférjenek a méhekhez és a fészekhez. Sajnos így a javítási költségekkel is számolni kell. 
Az alternatív megoldás a „csapda” használata, ami nagyon nehéz és nem mindig sikeres. Ez egy legalább hat hétig tartó folyamat, de az az előnye, hogy megkíméli Önt a fal lebontásától. 
A méhek falról történő eltávolításának átlagos költsége 110 000 - 250 000 Ft. 

A mézelő méhek eltávolításának költségei

A méhek két fő típusa a mézelő méhek és a poszméhek. A mézelő méhek eltávolítása általában drágább, mint a poszméhek eltávolítása, mivel a méhek nagyobb kolóniákban működnek. Míg a kaptárban általában 20 000-60 000 méh tartózkodik, addig a poszméh-kolóniában általában nem több mint 400 méh. 

A méhek eltávolításának tipikus költsége 20 000 – 230 000 Ft, ami magasabb ár, mint a poszméhek eltávolítása, amely általában 20 000 – 45 000 Ft. 

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a poszméheket nagyon ritkán kell eltávolítani, mivel általában nem agresszívak, és fészkük sem hajlamos a házak megrongálódására. Tehát, ha el kell távolítania a méheket, akkor valószínűleg mézelő méhek lesznek. 

Hasznos információ: 

A méhek elengedhetetlenek bolygónk ökoszisztémájához, ezért lehetőség szerint az élő méhkaptárak eltávolítását részesítjük előnyben. A méheket különösen nehéz eltávolítani a falakról, mivel ez általában a fal egy részének lebontásával jár. A legtöbb méheltávolítási munka a mézelő méhekkel foglalkozik, nem a poszméhekkel.

Frissítve itt: Nov 15, 2023