Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keressen képzett szakembereket korrekt áron

Alap vízszigetelés
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Nagyon elégedett vagyok az egész folyamattal a válaszadástól a javítási igényen át az elvégzett munkáig, azonnali ár- és dátumajánlat, gyors javítás, kiváló kommunikáció, kedvező ár. Hát, köszönöm.
profile image
Matúš K.A vásárló
Miért Wilio?
8 271 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Alap vízszigetelés ár

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Alap vízszigetelés? A Alap vízszigetelés a szolgáltatások teljes körét lefedi. Átlagáraikat az ezen az oldalon található számológépben láthatja.

Lásd még:Szolgáltatások
ÁrkalkulátorLábazati vízszigetelés árjegyzéke

Ahhoz, hogy megtudja a lábazati vízszigetelés pontos árát, küldje el megbízását ellenőrzött szakembereinknek, így több ajánlatot kaphat. Tekintse meg a szolgáltatásokhoz tartozó árakat a lábazati vízszigetelés kategóriában.

Szigetelés talajnedvesség ellen, függőleges felületen, bitumenes vízszigetelés3 831,85Ft / m2
Radonellenes szigetelés talajnedvesség ellen, hideg aljzatkiegyenlítő függőleges felületen. Beton bitumen vízszigetelés.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Szigetelés felszíni víz ellen, vízszintes felületen, bitumenes vízszigetelés5 328,09Ft / m2
Radonellenes szigetelés talajnedvesség ellen, hideg aljzatkiegyenlítő vízszintes felületen. Beton bitumen vízszigetelés.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Vízszintes szigetelés fóliákkal a talaj nedvessége ellen5 006,94Ft / m2
Szigetelés a talajnedvesség és a nyomástalan víz ellen, nopfóliával. Vízszintes, védő és vízelvezető, négyrétegű aszfalt, aljzatkiegyenlítő vízszigetelés, 9,0 mm nop magassággal.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Függőleges szigetelés fóliákkal a talaj nedvessége ellen4 985,05Ft / m2
Szigetelés a talajnedvesség és a nyomástalan víz ellen, nopfóliával. Függőleges, védő és vízelvezető, négyrétegű aszfalt, aljzatkiegyenlítő vízszigetelés, 9,0 mm nop magassággal.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Kapcsolódó árjegyzékekEgyéb szolgáltatások árjegyzéke
Speciális építési munkákMennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Speciális építési munkák? A Speciális építési...
Mutass többet
Hasznos volt az Ön számára ez az információ?
Hasznos információAmit tudnia kell

Mennyibe kerül a vízszigetelés?

A páratartalom sok háztartást érintő probléma, és elmondhatatlan aggodalmakat okoz azoknak a lakástulajdonosoknak, akik úgy gondolják, hogy a probléma megoldása bonyolult, rendetlen és költséges munkával jár. Szerencsére sok nedvesedési eset megoldható egyszerű és olcsó javítással – ha a szakember tudja, mit keres. Ha több munkát kell végeznie, például meg kell küzdenie a páratartalom emelkedésével, érdemes megtudnia, hogy mik a költségek Ebben a cikkben a várható költségekről olvashat.

Vízszigetelési költség kalkulátor

A nedvességnek három fő típusa van, és mindegyiknek más okai és különböző megoldásai vannak – a probléma mértékétől függően sokféle költséggel számolhat.

A modern otthonokban a probléma sok esetben a páralecsapódás. A hideg falra, padlóra vagy mennyezetre kerülő vízgőz lecsapódása következtében a víz beszivároghat a felületbe, ami nedvességhez és penészedéshez vezet. Ez a nedvesség beltéri főzés, zuhanyozás vagy ruhaszárítás során keletkezhet, és gyakoribbá válik, ha a külső hőmérséklet csökken. A jó szigetelt, dupla vagy akár háromrétegű üvegezésű modern házak hajlamosak felfogni a nedvességet, ami azt jelenti, hogy lépéseket kell tenni a probléma megoldására.

Szerencsére az ilyen típusú nedvesség általában megoldható egyszerű beállítással, amely viszonylag kevés költséggel jár. A probléma megoldásához elegendő, ha kinyissa az ablakokat, ahol csak lehet, elszívó ventilátorokat kell használni (és ha nem működnek szervizelni vagy cserélni kell őket), stabil belső hőmérsékletet tartani vagy párátlanítót szerezni. A nedvesség és a penész terjedése esetén a szakemberek számára egyetlen releváns költség a ház festésével járó munka lehet.

A nedvesedés második fő oka a behatoló nedvesség – ahol a víz a házon kívül okoz károkat. Ennek oka lehet sérült tetőfedés, repedezett falazat, nem megfelelő ablak- vagy ajtótömítések, illetve megrepedt ereszcsatornák vagy csövek. Ha igen, a probléma azonosítása után könnyen megoldhatónak kell lennie, mivel a tetőcserep cseréjének költsége körülbelül 30 és 190 ezer Ft között mozog.

A nedvesség harmadik oka a táguló nedvesség – ahol a talajban lévő nedvesség átszivárog a ház alapjain és falain, rétegeken vagy téglákon keresztül szétterjed és károkat okoz. A házakat általában vízálló réteggel építik, közvetlenül a padlószint felett, hogy megakadályozzák a nedvesség behatolását. Ha ez az elem meghibásodik, vagy az ingatlanon nincs vízálló réteg, a nedvesség behatolhat. A nedvesség behatolásának mértékétől függően ez drágább és kiterjedtebb javítás lehet.

Mennyibe kerül a nedvesség tágulásának beállítása

Mivel a vízszigetelő réteg fizikai cseréje igényes folyamat, amely hatalmas építési munkát igényelne, ezért az ilyen nedvesség ellen a legáltalánosabb megoldás a vegyszeres vízszigetelő réteg beépítése, a belső falak vakolatának eltávolítása, a falakba lyukak fúrása, ill. helyezzen be egy vegyszert, hogy gátat húzzon a több nedvesség ellen.

A belső falak vízszigetelésének költségei

A költségek nagy része a dekoráció újravakolása az eljárás után. A költségek jelentősen eltérnek a különböző beszállítóktól, de a hozzávetőleges átlag 22 000 Ft/méter kezelt. Az egész ház költsége több ezer fontra is emelkedhet, ha minden falat kezelni kell. Olcsóbb lehet, ha a gipszet és a díszítést a kezelés után külön csináltatja meg.

A külső falak vízszigetelésének költségei

Ha a külső talajszint a falban lévő vízzáró szigetelés szintje felett van, az hatástalanná válik, és a talajból közvetlenül a falakba szivároghat a víz, ami nedvesség keletkezését okozza. Egy egyszerű megoldás, ha kint levágják a talajt úgy, hogy kiássák a talajt és letakarják, például betonlappal vagy kaviccsal, így biztosítva, hogy a probléma ne ismétlődjön meg. Egy kis ház körül földet ásni és kavicsot rakni a tetejére körülbelül 120-190 ezer forintba kerülhet. A betonút beépítése kisebb háznál akár 550 ezer Ft is lehet, nagyobb háznál a duplája.

További vízszigetelési költségeket kell figyelembe venni

Amint már említettük, a nedvesség kezelésekor fontos a probléma pontos diagnosztizálása. Súlyos nedvességproblémával kapcsolatban érdemes mindig több szakemberrel beszélni és árajánlatot kérni, és kikérni néhány véleményt, mielőtt költséges megoldásba vágnának bele. Beszélhet egy független szakmai ellenőrrel is ezen a területen, hogy megpróbálja diagnosztizálni a problémát, mielőtt konkrét szakemberhez fordulna

Frissítve itt: Nov 15, 2023