Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keressen képzett szakembereket korrekt áron

Lakásfelújítás
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Nagyon elégedett vagyok az egész folyamattal a válaszadástól a javítási igényen át az elvégzett munkáig, azonnali ár- és dátumajánlat, gyors javítás, kiváló kommunikáció, kedvező ár. Hát, köszönöm.
profile image
Matúš K.A vásárló
Miért Wilio?
8 273 szakember
4 440 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Lakásfelújítás ár

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Lakásfelújítás? A Lakásfelújítás a szolgáltatások teljes körét lefedi. Átlagáraikat az ezen az oldalon található számológépben láthatja.

Lásd még:Szolgáltatások
ÁrkalkulátorLakásfelújítás árjegyzéke

Ahhoz, hogy megtudja a lakásfelújítás pontos árát, küldje el megbízását ellenőrzött szakembereinknek, így több ajánlatot kaphat. Tekintse meg a szolgáltatásokhoz tartozó árakat a lakásfelújítás kategóriában.

Járólap feltörése1 313,78Ft / m2
Burkolat feltörése, alapágy nélkül, bármilyen illesztés kitöltéssel, cserép, cement, terrazzo, bazalt vagy kerámia járólap, vastagsága 10 mm felett, -0,065 t .
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Nyílások kibontása3 028,98Ft / m2
Nyílások kibontása bármilyen habarcsra fektetett, égetett téglából készült alapfalazatban vagy az alap feletti falazatban, 1 m2 felületig, vastagsága 150 mm-ig -0,281 t.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Belső vakolat3 539,90Ft / m2
10 mm vastag belső keverékből készült belső, mészfalas vakolat száraz keverékekből.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Akril festés- kettős1 058,32Ft / m2
Akril, kettős, kézzel felvitt festék, a fehér mennyezet színével történő tónusozással, finom szemcsés alapon 3,80 m magasság felett.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Kapcsolódó árjegyzékekEgyéb szolgáltatások árjegyzéke
Felújítás, szanálásMennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Felújítás, szanálás? A Felújítás, szanálás a...
Mutass többet
Hasznos volt az Ön számára ez az információ?
MegbízásokLegfrissebb szolgáltatási kérdések ügyfeleinktől
Lakásfelújítás

Szeretnénk kiadni a lakást amiben eddig laktunk, de ehhez némi felújításra van szükség. Padlóburkolás, festés, fürdőszoba csempe csere/javítás két szinten összesen két szobában. Az alaptereület 30nm.

gyula g.
Budapest
Lakásfelújítás

Családi ház mély felújítása. Födém szigetelés, padló szigetelés, tetőtér szigetelés, tetőtér beépítés gipszkarton falakkal, fürdőszoba-, konyha felújítás, padlófűtés kialakítás. Nyílászáró csere, áthidalók cseréje.

Arnold K.
Aszófő
Lakásfelújítás

Egy Fonyódligeten található, 60-as években épült nyaraló teljes felújítására keresek elsősorban kőműves, gépészeti és ácsmunkákhoz értő szakember(eke)t.

profile image
Jenő P.
Fonyód
Lakásfelújítás

Fürdőszoba átépítés, zuhanykabin csere, burkolatok cseréje, vízvezetékszerelés, kőművesmunkák két helyiségben. Néhány napos munkáról van szó.

Ádám S.
Verőce
Lakásfelújítás

Most költözöm egy használt lakásba. 2 db 75-ös már meglévő fa beltéri ajtót szeretnék beigazíttatni tökéletesen és könnyen záródóra (az egyik alig csukható be)

Andrea M.
Budapest
Lakásfelújítás

Tejes körű lakásfelújítás. 25 m2-es lakás elektromos padlófűtés kiépítése. vízvezetékszerelés, villanyszerelés, szárazépítészet, hideg-, melegburkolás, festés.

Levente C.
Budapest
Lakásfelújítás

Szakembert keresek egy újpalotai panellakás feljujitásának befejezéséhez. A nagyobb munkák (burkolás, vakolás, festés, stb.) készen vannak, néhány apróbb elmaradt munkát kellen bejezni, például: konyhai munkalap pontos beállitása, villanykapcsolók felszerelése, beltéri ajtóküszöbök kialakitása, stb.

Andor Ü.
Budapest
Lakásfelújítás

Burkolot keresek ujpalotan, a XV. kerületben egy panellakas felújításához. Kb 33 nm felületen, csempe és jarolap felrakásara lenne szükség.

Andor Ü.
Budapest
Hasznos információAmit tudnia kell

Mennyibe kerül egy ház felújítása?

Számos okunk van a ház felújítására. Néha felújításokra van szükség, máskor pedig a ház korszerűsítéséről és a családjának ideális légkör megteremtéséről van szó. A felújítás gyakran drágább lehet, mint a legtöbb ember gondolja.

Mennyit kell befektetni egy ház vagy lakás felújításába

A ház felújításának költsége a projekt összetettségétől, a munka terjedelmétől, a helytől függ és 3 - 30 millió forint között mozog. Ha figyelembe vesszük a végtelen lehetőségeket, a végtelen anyagi lehetőségek ellenére is ajánlatos a ház teljes értékének legfeljebb 5% -át a ház felújítására fordítani, a túlzott beruházások elkerülése érdekében.

A házfelújítás előnyei

A ház felújításának több oka is van. A felújítás fő okai a következők:

A ház értékének növelése

Ez a legfontosabb ok, amiért sokan felújítják az otthonokat. Ha azt tervezi, hogy eladja a házat a közeljövőben, a ház megfelelő költségvetéssel történő felújítása növelheti az eladási árát.

Az élettér bővítése és javítása

Vannak, akik úgy döntenek, hogy felújítják házaikat a jobb térbeli elrendezés érdekében. Azok a felújítások, amelyek több életteret biztosítanak számukra, gyakran megváltozott életkörülmények következményei, például gyermek születése vagy más családi változások.

Személyre szabott/személyes stílus

Remek ok lehet az otthon felújítására a saját stílus alkalmazása. Az otthon a mi várunk, egy hely, ahol pihenhetünk. Az optimális tér kialakítása, amely tükrözi az igényeinket, remek módszer otthonának javítására.

A költségeket befolyásoló tényezők
Azbeszt eltávolítása

A felújítás méretétől függően az azbeszt eltávolítása növelheti az otthon felújításának költségeit. Az azbeszt ártalmatlanításának költsége sok tényezőtől függ, például az azbeszttartalmú anyag típusától, a veszélyes hulladék össztömegétől, a lebontást igénylő terület nagyságától és egyéb tényezőktől. Hozzávetőleges árak pl. az azbeszt tetőkről való ártalmatlanítása érdekében a falburkolatok m2 -enként 7 és 9 euró között mozognak. Ez egy olyan munka, amelyet ki kell küldenie, mert az azbeszt kezelése káros az emberi testre, amelyet maga nem tehet meg. Az azbeszt ártalmatlanítása olyan tevékenység, amelyet csak szakosodott vállalatok végezhetnek, amelyek szakmai hozzáértéssel rendelkeznek a veszélyes hulladékok kezelése terén.

Munkaerő

A közös felújítási költségek magukban foglalják az építőket, a villanyszerelőket, a vízvezeték-szerelőket és a speciális mesterségeket, például a burkolókat vagy az üvegeket. Ne feledkezzen meg egyéb költségekről sem, amelyek jóval a munka elvégzése előtt felmerülnek. Az építészek és mérnökök drágák lehetnek, ha a munka megköveteli, ezért ne felejtsen el felmérést készíteni és néhány különböző ajánlatot kérni a felújítás előtt.

Hulladékkezelés

A konténer bérlése egy költséghatékony és kényelmes módszer a hulladék eltávolítására. Az építési hulladék elszállításának árlistája: legfeljebb 2,5 tonna 54 000 forinttól 126 000 forintig, ezen felül az építési hulladék fajtájától függően 9 000 és 39 000 forint közötti felár fizetendő.

Felületkezelés

A felújítás során használt felületek minősége növelheti a projekt teljes költségét. Ha a költségvetése korlátozott, sokféleképpen lehet minőségi felszerelést szerezni a költségek töredékéért.

Önerő vs szakma

Mint már említettük, a felújítás egyik jelentős költsége a munkaerő költsége. Kisebb munkákat, például festést, apró bontási munkákat, tereprendezést, vakolatot, csempézést és kozmetikai változtatásokat maga végezhet. Pénzt fog megtakarítani, de nem feltétlenül időt. Határozottan ajánlott, hogy a speciális képesítést igénylő, nem biztonságos vagy komoly károkat okozó munkát szakemberekre bízzák. Ezek a szolgáltatások magukban foglalják a vízvezetéket, az elektromos szereléseket, a gázszerelvényeket, az építési munkákat, a tetőfedést, a padlócsiszolást és az esetleges nagyobb bontási munkákat. Előfordul, hogy a felújítás költségei beletartozhatnak a lakáskölcsönbe vagy a jelzálogba. Máskor külön kölcsönt kell igényelnie a ház felújításához. Ezen kölcsönök kamatköltségei a kölcsön feltételeitől függően jelentősen megnövelhetik a projekt végső költségét.

A felújítási folyamat során otthonuktól távol él

Ha a projekt a munka mennyisége miatt meghosszabbodik, előfordulhat, hogy egy ideig el kell hagynia a házat, és alternatív házat kell találnia. Ezek olyan költségek, amelyeket sokan nem vesznek figyelembe a költségvetésben, ami hiba.

Árbecslések a különböző házméretekhez

A ház mérete döntő tényező a ház újjáépítésének költségeiben. Íme néhány példa arra, hogy mire számíthat:

Kis házak / lakások

A kis házak és lakások gyakran a legkevésbé bonyolult munkát igénylik.

Közepes méretű házak

A közepes méretű házak esetében az épület m2-nek megfelelő költsége a munka összetettségével nőhet. Például egy új vízellátás vagy elektromos vezeték telepítése jelentősen megnövelheti a felújítás költségeit.

Nagy házak

Egy nagyobb ház felújítása gyakran bonyolultabb. Valószínűbb a legkorszerűbb berendezések és anyagok telepítése is. Egy nagyobb ház felújításának költsége általában 30 000 000 forintnál kezdődik. Ha új tetőre vagy asztalos munkára van szüksége, az is növelheti a költségeket.

Mire számíthat a lakásfelújítási költségvetés összeállítása során?

Az egyik fő költségtényező a projekthez választott anyagok ára. Íme néhány példa arra, hogy egy tipikus, 200 m2 alapterületű ház rekonstrukciója mennyibe kerülhet.

Megfizethető rekonstrukció:

Számos megfizethető módszer kínálkozik otthona felújítására, alacsonyabb minőségű anyagok használata segítségével. Ez a fajta felújítás 3,9 - 12 millió forintba kerülhet az alacsonyabb kategóriájú anyagokért. Ha alacsonyabb költségvetéssel dolgozik, akkor inkább néhány kulcsfontosságú szobát érdemes felújítani, nem pedig az egész házat.

Középosztály:

Ugyanabban a házban a felújítás átlagos minőséggel, de nem luxus kivitelezéssel 12–18 millió forintba kerül. Közepes költségvetéssel az egész házat felújíthatja, ha okosan választja meg az anyagokat.

Luxus kivitelezés

A luxus kivitelezés ugyanolyan típusú házban több mint 24 - 39 millió forintba kerül.

Rutinszerű felújítási munkák becsült költségeiről

Íme néhány becslés a további házfelújítási munkákról (átlagos, feltüntetett költségek):

  • A fürdőszoba teljes felújítása 900 000 - 1 500 000 Ft.
  • Nappali felújítása 1 200 000 - 3 000 000 Ft.
  • Hálószoba felújítása 600 000 - 2 100 000 Ft.
  • Konyha felújítása 2 100 000 - 12 000 000 Ft.
  • Úszópadló telepítése (anyagok nélkül): padlófektetés - 1  700 - 3 500 Ft; padlószegélylécek telepítése, szilikonizálás, tömítés 900 Ft/ folyóméter (fm). Ragasztás 1 230 /m2-től, szőnyegalapok ragasztása a szalaghoz 360 Ft/folyómétertől (fm).
  • A ház belső festése - falak és mennyezet előkészítése, festés, alapozás vagy színezés 750 - 900 Ft/m2.
Tippek a pontos becsléshez

Tipp 1: További ajánlatokat kaphat az építészektől. Vegye fel a kapcsolatot a szakterület több szakértőjével a Wilio segítségével. Így képet kap arról, hogy egyes felújítási szolgáltatásokért mit kell fizetnie, valamint az átlagos felújítási költségekkel is tisztában lesz.
Tipp 2: Legyen tisztában azzal, mit akar. Az a képesség, hogy megfogalmazza, mit szeretne, segít az építtetőnek abban, hogy a lehető legpontosabb ajánlatot adja.
Tipp 3: Végezzen felmérést. Nagyjából megtudhatja, hogy milyen típusú költségekre pályázik. Egyes vállalatok akár felújítási költségkalkulátorral is rendelkezhetnek, amely segít pontos becslés elkészítésében, mielőtt konkrét árajánlatot kérne.
Tipp 4: A tartalék költségvetése. A felújítás során szinte mindig váratlan események történnek. A stressz és szorongás elkerülése érdekében a teljes költség további 10–15%-át adja hozzá a felújítási költségvetéshez.

Felújítási cég vs. szakember

A nagyvállalat egyik előnye, hogy a nagy mennyiségben vásárló termékeket és anyagokat kedvezményesen lehet beszerezni és továbbadni Önnek. Továbbá a nagyobb cégeknél jobb eljárások vannak érvényben, ha valami rosszul alakul. Egy kisebb építtető valószínűleg rugalmasabb és lehetővé teszi a változtatásokat a megvalósítás során a költségek növelése nélkül. Az egyénekkel történő együttműködés személyesebb lehet, és kevesebb megrendeléssel jobban odafigyelhetnek igényeire.

Magam csináljam?

Saját kezűleg is kipróbálhat kisebb, alacsony kockázatú munkákat. Minden, ami speciális akkreditációt vagy tanúsítást igényelhet, vagy bármi, ami esetleges nagyobb károkhoz vezethet, a szakértőkre marad. Minden olyan munkát, amely vízvezeték-szerelési munkát igényel, regisztrált szakembernek kell elvégeznie. Ismerje meg azokat az embereket, akik Önnek fognak dolgozni. Nagyobb munkák, például lakásfelújítás esetén nagy valószínűséggel az építtetőnek terepszemlét kell tartania, hogy megvizsgálja az építkezést és megtudja, mit kell tennie. Győződjön meg róla, hogy otthon tud maradni, és a legpontosabb ajánlat érdekében mutassa be átalakítási projektjét. 

 

Kérdések és válaszokAmit tudnia kell
Hogyan csökkenthetem a felújítás költségeit?

7 módszer a felújítási költségek csökkentésére Fizetni a szakembereket. Először is bízzon ki minden nagyobb feladatot. Válasszon olcsóbb anyagokat. Megfizethetőbb anyagra cserélni a meglévőket. Újítsa fel és használja újra, amit lehet. Ne mozgassa a berendezéseket – vizet, gázt vagy áramot Vásároljon használtan. Végezzen kozmetikai javításokat. Gondolkozzon hosszú távon.

Mennyibe kerül a lakások építése?

Egy 4 hálószobás lakás átlagos felújítása körülbelül 7400-71 370 euróba fog kerülni, az alapvető konyhaasztalos munkától a teljes körű továbbértékesítésig.

Hogyan számolja ki az építési költségeket?

Egy négyzetméterenkénti új lakás pontos költségének meghatározása nem biztos, hogy reális, de alapötletet kell kapni. Ehhez vegye a projekt teljes költségét az építtető javaslata szerint, és ossza el a projekt teljes négyzetméterével.

Mennyibe kerül egy lakás felújítása?

Átlagos költségek egy 4 szobás lakás rekonstrukciójához Felújítás típusa Könnyű felújítási munka Széles körű felújítási munka Villany 11 000 - 630 000 Ft 1 200 000 - 2 850 000 Ft Festés 74 000 Ft - 520 000 Ft 660 000 - 1 500 000 Ft Vízművek 110 000 – 400 000 Ft 630 000 – 5 100 000 Ft Teljes átlag 5 750 000 Ft 37 000 000 Ft

Hogyan kereshetek pénzt ingatlanokkal Magyarországon?

Az alábbiakban bemutatunk néhány ingatlanszerzési lehetőséget Befektetési ingatlan vásárlása - lakás vagy ház Vásároljon felújítandó házat jó környéken, viszonteladás céljából. Rövid távú bérlés nyaralóknak.

Mi a legolcsóbb építési mód?

A legolcsóbb anyagok házépítéshez Előre gyártott panel. Az előregyártott paneleket a helyszínen kívül gyártják és beszerelésre készen szállítják Önnek. Szállítási konténerek. Újrahasznosított fa. Bambusz. Egy tégla. Újrahasznosított palackok.

Olcsóbb házat építeni vagy venni?

Az adatok azt mutatják, hogy egy ház építése átlagosan 20-30%-kal többe kerül. Valószínűleg senkit nem fog meglepni, hogy az új házak építése drágább. Hosszú távon azonban pénzt takaríthat meg azáltal, hogy nincs szükség költséges felújításokra.

Mennyibe kerül egy másik fürdőszoba felszerelése?

Egy új fürdőszoba átlagos ára 13 millió Ft, de ára 7,4 és 33 millió Ft között lehet.

Mennyibe kerül egy 3 szobás lakás felújítása?

Mennyibe kerül egy lakás felújítása? A felújítás becsült költsége 3 szobás lakás 14 400 000 - 16 300 000 Ft 4 szobás lakás 16 000 000 - 16 650 000 Ft 5 szobás lakás 16 650 000 - 19 200 000 Ft

Hogyan kell árazni a rekonstrukciót?

Hogy nézzen ki az épület rekonstrukciójára vonatkozó ajánlat elkészítése Végezzen felmérést. Határozza meg az elvárásokat. Számolja ki az anyagköltséget. Tegyen egy végső ajánlatot.

Földet vagy házat érdemesebb venni?

Ha a jelenlegi lakáspiac nem kínálja azt, amire szüksége van, akkor a telek vásárlása és saját egyedi otthon építése sokkal jobb megoldás lehet. Ráadásul nagyobb szabadságot és magánéletet biztosít a szomszédok számára.

Mennyi ideig tart egy kétszintes ház felépítése?

Ha úgy dönt, hogy egy emeletes házat épít, átlagosan 4-7 hónap alatt készül el. Egy kétszintes/többszintes ház 8-12 hónapig is eltarthat. Ha extravagánsabb a dizájnja, akkor még hosszabb időkeretet keres.

Mit tartalmaz a rekonstrukció?

A felújítás általában magában foglalja az ingatlan javítását és korszerűsítését. Ha felújítja ingatlanát, dönthet úgy, hogy felújítja a konyhát, és új konyhai szekrényeket vagy munkalapokat szerel fel.

Olcsóbb építeni vagy vásárolni?

Olcsóbb házat venni vagy építeni? A rövid válasz az, hogy gyakran olcsóbb egy földet vásárolni, majd házat építeni rá, mint egy jelzáloggal terhelt ingatlan vásárlása.

Mennyibe kerül egy építész Magyarországon?

A legtöbb építész órabérrel vagy az építési költség százalékán alapuló fix díjjal dolgozik. A tipikus építész díjak az építési költségek 5–15%-a új építés esetén, 15–20%-a átalakítás esetén.

Itt az ideje a házépítésnek?

Most van a tökéletes alkalom egy ház építésére, mert az építőipar fellendülést él át. A megnövekedett kereslet kielégítésére igyekeznek jelentősen növelni a házkínálatot.

Mennyibe kerül egy szoba felújítása Magyarországon?

A teljes költség az átalakítás méretétől és összetettségétől, a választott anyagoktól és az alkalmazott tartozékoktól vagy technológiától függően változik. A felújítási költségek áttekintése Alacsony*** Átlagos A teljes felújítási költség 6 200 000 – 7 500 000 Ft 15 900 000 – 19 100 000 Ft A nappali felújításának költségei 260 000 – 2 500 000 Ft 2 500 000 – 4 600 000 Ft Egy hálószoba felújításának költségei 190 000 – 2 700 000 Ft 2 700 000 – 4 600 000 Ft A fürdőszoba felújítása 200 000 – 2 400 000 Ft 2 600 – 3 200 000 Ft

A földvásárlás jó befektetés?

A telekvásárlás és az álomház felépítése számos pozitívumot rejt magában. Megtakaríthatja az átruházási adót, és igényelhet adóleírást

Építsek házat?

Egyszerűbbé vált a finanszírozás megszerzése otthona építéséhez. Mióta a gazdaság fellendülésnek indult, soha nem lehet tudni, mikor térhet vissza az ár. Ezért a legjobb házat építeni a lehető leghamarabb.

Hogyan becsüli a felújításokat?

Ahhoz, hogy hozzávetőleges képet kapjon az átalakítási költségvetésről, vegye figyelembe otthona egészének értékét. Nem szeretne otthona értékének 10-15 százalékánál többet költeni egyetlen szobára. Ha többet költ, a felújítás értéke nem nő arányosan a lakás értékével.

Frissítve itt: Nov 15, 2023