Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keressen képzett szakembereket korrekt áron

Padlás
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Nagyon elégedett vagyok az egész folyamattal a válaszadástól a javítási igényen át az elvégzett munkáig, azonnali ár- és dátumajánlat, gyors javítás, kiváló kommunikáció, kedvező ár. Hát, köszönöm.
profile image
Matúš K.A vásárló
Miért Wilio?
8 274 szakember
4 442 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Padlás ár

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Padlás? A Padlás a szolgáltatások teljes körét lefedi. Átlagáraikat az ezen az oldalon található számológépben láthatja.

Lásd még:Szolgáltatások
ÁrkalkulátorPadlás felújításának árjegyzéke

Ahhoz, hogy megtudja a padlás felújításának pontos árát, küldje el megbízását ellenőrzött szakembereinknek, így több ajánlatot kaphat. Tekintse meg a szolgáltatásokhoz tartozó árakat a padlás kategóriában.

Belső fal vakolat3 539,90Ft / m2
Falak belső, mész, magvakolata 10 mm vastag száraz keverékekből.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Nyílások kibontása a falazatban3 028,98Ft / m2
Nyílások kibontása bármilyen habarcsra fektetett, égetett téglából készült alapfalazatban vagy az alap feletti falazatban, 1 m2 felületig, vastagsága 150 mm-ig -0,281 t.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Festés1 058,32Ft / m2
Akril, kettős, kézzel felvitt festék, a fehér mennyezet színével történő tónusozással, finom szemcsés alapon 3,80 m magasság felett.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Járólap feltörése1 167,80Ft / m2
Burkolat feltörése, alapágy nélkül, bármilyen illesztés kitöltéssel, cserép, cement, terrazzo, bazalt vagy kerámia járólap, vastagsága 10 mm felett, -0,065 t .
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Kapcsolódó árjegyzékekEgyéb szolgáltatások árjegyzéke
Felújítás, szanálásMennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Felújítás, szanálás? A Felújítás, szanálás a...
Mutass többet
Hasznos volt az Ön számára ez az információ?
Hasznos információAmit tudnia kell

Mennyibe kerül a kontyolt tetőtér oromzattá alakítása?

Ha egy kontyolt tetőtéret oromzattá alakít, drámai teret ad hozzá otthonához, és a szoba holt tereit új dimenzióvá varázsolja, számos praktikus lehetőséggel. Ezek a trükkök csak bizonyos tulajdonságok mellett lehetségesek, és ha helyesen csinálják, óriási hatásuk lehet, ezért megérik a pénzüket.


Költségkalkulátor a kontyolt tetőtér oromzattá alakításához

A kontyolt tetőtér oromzattá alakításának költségeire a legnagyobb hatással a tetőtér mérete és a megvalósítani kívánt felületkezelés végső szintje van. A dupla kontyolt tetőtér oromzatos tetőtérré átalakítása drágább lesz, mint egy egyszerű rekonstrukció, de nem duplázza meg az árat, mert a dupla átépítés már sok munkát igényel. Sokan úgy döntenek, hogy manzárdablakot adnak hozzá a tetőtérhez, ami szintén megnehezíti a teljes ár kiszámítását. Összességében a bruttó ár átlagosan 20 millió Ft körül lesz.


A kontyolt tetőtér oromzattá alakításának szakaszai

A kontyolt tetőtér oromzattá alakításának befejezése több szakaszból áll – ha belevág egy projektbe, elvárhatja, hogy megfeleljen a következők mindegyikének:

1. A kontyolt tetőtér oromzattá alakításának költsége

A kontyolt tetőtér oromzattá alakításának terveit építésznek, építész technikusnak vagy földmérőnek kell elkészítenie. Ezeknek a terveknek figyelembe kell venniük a szükséges szerkezeti változtatásokat, és körülbelül 380 ezer Ft plusz áfába kerülhetnek.


2. Építési engedély költségei

A kontyolt tető oromzattá alakításához a legtöbb esetben nincs szükség építési engedélyre, mivel ez engedélyezett építménynek minősül. A munka terjedelmétől és egyéb tényezőktől, például a természetvédelmi területen való tartózkodástól függően szükséges lehet az építési engedély.

3. Építési szabályozási költségek

Függetlenül a tetőtér állapotától, a kontyolt tetőtér oromzattá alakítását a helyi önkormányzat építésügyi szabályzati osztályának kell ellenőriznie, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a tetőtér a szabályoknak megfelelően épült, és megfelel-e az olyan követelményeknek, mint pl. tűzbiztonság, hozzáférés, padlószilárdság stb. Az ellenőrzési tervek benyújtása és a helyszíni ellenőrzések többletköltséget jelentenek. Egy másik lehetséges költség, bár nem mindig szükséges, a denevérek felmérése.

Hogyan lehet alacsony szinten tartani a tetőtér átépítésének költségeit kontyoltból oromzatos tetőtérbe

Bérelhet egy építészt, aki megtervezi és felügyeli a teljes projektet, bérelhet egy csapatot építőkből és egyéb szükséges részlegekből, vagy megbízhat egy tetőtér-átalakításra szakosodott céget, amely minden szükséges szakértelemmel rendelkezik. A projektet saját maga is irányíthatja, különböző szakértőket alkalmazva az építés különböző szakaszaihoz, de ez nagy odafigyelést igényel, hogy minden fázis a terveknek megfelelően fusson, és ne okozzon késéseket.

4. A kontyolt tető oromzattá alakításának költsége

A munka megkezdésekor a kezdeti kivitelezést kívülről, állványzattal, esetenként tetőfedéssel végezzük, hogy rossz időben is hatékonyan lehessen folytatni a munkát. Valamikor kialakítják a tetőtér belülről való megközelítését, és megerősítik a padlót, módosítva a tetőt. Ezután a belső falakat a szigeteléssel együtt szerelik fel, és beépítik az olyan elemeket, mint a lépcsőház és az ablakok. A villanyszerelési munkákat még a vakolás előtt megoldják, szegélyléceket és hasonlókat szerelnek fel. Az elektromos aljzatokat és alkatrészeket, például WC-ket és mosdókat szükség esetén az átalakítás előtt elvégzik. Ezután kerülhet sor a dekorálásra. A költségek nagy része itt merül fel.

5. A kontyolt tető oromzattá alakításának egyéb költségei

A tetőtér felszereltségének szintje nagy hatással lesz a projekt árára – például, ha egyszerűen csak egy nagy hálószobaként kívánja használni a teret, akkor kevesebbe fog kerülni, mintha fürdőszobát építene be. Ha lakássá szeretné alakítani a teret, több százezer forintba kerülhet. A teljes árhoz hozzáadódik a víztartályok szükség szerinti áthelyezése és a ház többi vízvezetékének beállítása is. A palatető átalakítása általában drágább, mint a tető betoncserepekkel történő módosítása. Egy másik tényező, hogy a tetőt kerettel vagy fa rácsos gerendákkal építették, amelyek könnyebben kivitelezhetők, de kisebbek.


Mennyi idő alatt alakítható át egy kontyolt tető oromzattá?

Hat-nyolc hét a tipikus idő a kontyolt tető oromzattá alakítására. Azonban a tervezési szakasz is elhúzódhat, különösen, ha építési engedély szükséges. A munkavégzés során általában minden indokolatlan zavarás nélkül maradhat otthonában.

A kontyolt tetőtér oromzatossá alakítása jelentős alapterületet és magasságot ad hozzá a térhez, de emlékeztetni kell arra, hogy az új lépcső milyen hatással lesz az alatta lévő térre.
 

Frissítve itt: Nov 15, 2023