Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keressen képzett szakembereket korrekt áron

Padlófűtés
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Nagyon elégedett vagyok az egész folyamattal a válaszadástól a javítási igényen át az elvégzett munkáig, azonnali ár- és dátumajánlat, gyors javítás, kiváló kommunikáció, kedvező ár. Hát, köszönöm.
profile image
Matúš K.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Padlófűtés ár

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Padlófűtés? A Padlófűtés a szolgáltatások teljes körét lefedi. Átlagáraikat az ezen az oldalon található számológépben láthatja.

Lásd még:Szolgáltatások
ÁrkalkulátorPadlófűtés árjegyzéke

Ahhoz, hogy megtudja a padlófűtés pontos árát, küldje el megbízását ellenőrzött szakembereinknek, így több ajánlatot kaphat. Tekintse meg a szolgáltatásokhoz tartozó árakat a padlófűtés kategóriában.

Padlófűtés 50 mm rendszer távolsággal22 626,13Ft / m2
Padlófűtés PS fóliából készült rendszerlappal, kiemelkedésekkel, 17x2,0 mm-es cső, 30 mm vastag lépéshang elleni szigeteléssel, 50 mm-es távolsággal.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
REHAU padlófűtés 100 mm rendszer távolsággal14 597,51Ft / m2
REHAU padlófűtés Varionova 30-2 alaplappal, 100 mm szigetelési távolsággal.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Padlófűtés 300 mm rendszer távolsággal9 451,88Ft / m2
Padlófűtés PS fóliából készült rendszerlappal, kiemelkedésekkel, 17x2,0 mm-es cső, 30 mm vastag lépéshang elleni szigeteléssel, 300 mm-es távolsággal.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Padlófűtés 200 mm rendszer távolsággal10 802,15Ft / m2
Padlófűtés PS fóliából készült rendszerlappal, kiemelkedésekkel, 17x2,0 mm-es cső, 30 mm vastag lépéshang elleni szigeteléssel, 200 mm-es távolsággal.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Kapcsolódó árjegyzékekEgyéb szolgáltatások árjegyzéke
Fűtési rendszerMennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Fűtési rendszer? A Fűtési rendszer a...
Mutass többet
Hasznos volt az Ön számára ez az információ?
Hasznos információAmit tudnia kell

Mennyibe kerül a padlófűtés?

Amikor a fürdőszobában vagy a konyhában állunk egy téli reggelen, nincs rosszabb, mint a jéghideg csempét érezni a talpunk alatt. Jelenleg azonban ez nem olyan probléma, amellyel meg kell küzdenie - a padlófűtés egyre népszerűbb, ami azt jelenti, hogy a lábujjak még a leghidegebb napokon is melegek maradhatnak. Ebben az árlistában bemutatjuk a padlófűtés átlagos költségét, hogy eldönthesse, van-e értelme az Ön házában.

Padlófűtés költsége

A padlófűtés ára két fő tényezőtől függ - az alkalmazott padlófűtés típusától és a fűtött terület nagyságától.

A padlófűtésnek két fő típusa van: vízpadlófűtés (néha nedves rendszernek is nevezik) és elektromos padlófűtés (száraz rendszerként ismert). Padlófűtés esetén a melegvíz-csövek a padló alá vannak fektetve, és úgy működik, mint egy fali radiátor, így a padlón keresztül áramlik a hő a szobákba. Az elektromos padlófűtés vezetékeket vagy fűtőszőnyegeket használ a padló alatt, hogy ugyanazt a melegítő hatást hozza létre.

A nedves rendszer költségei

A vízpadlófűtést egy elosztón keresztül kell csatlakoztatni a kazánjához, amely ezután csatlakoztatható a hőmérséklet-beállításhoz. Beépítése viszonylag összetett és igényes projekt, mert integrálni kell háza fűtési és vízvezeték-rendszerébe. Általában a hagyományos radiátoros fűtési rendszer helyettesítésére használják az egész házban, nem pedig az egyes helyiségekben. Emiatt népszerűbb az új épületeknél, ahol eleve beépíthető, és kevésbé népszerű az utólagos beépítés. Azonban a legtöbb padlótípus alá, nagy területen lefektethető, bár bizonyos esetekben szükség lehet a padló felemelésére, hogy illeszkedjen.

A vízrendszerek telepítése bonyolultabb és költségesebb, de energiahatékonyabbak, így idővel olcsóbbak lesznek az üzemeltetésük. Ha az egész házban használják, akkor valamivel energiahatékonyabbak, mint a hagyományos radiátorok - és akár szoláris fűtési rendszerhez, akár talajhőszivattyúhoz (nem kazánhoz) csatlakoztathatók a maximális környezeti előnyök érdekében.

A padlófűtés költsége magas. Mivel a nedves rendszerek telepítése viszonylag szokatlan, és nagymértékben változhat attól függően, hogy milyen rendszerrel vannak beépítve, és milyen előkészületekre lesz szükség az eredeti padlókhoz, ezért nehéz megbecsülni a pontos árat. Arra számíthat, hogy egy kis ingatlan földszintjén még egy viszonylag egyszerű telepítés is 380 000 – 1 200 000 forintba kerül. A költségek azonban könnyen magasabbak lehetnek. Nagyobb ingatlanoknál lényegesen magasabbak lesznek.

Az elektromos rendszer költsége

Az elektromos rendszerek telepítése egyszerűbb, mert a csövek helyett egyszerűen a helyiség formájának megfelelő kábeleket vagy szőnyegeket lehet kihelyezni. Kevesebb előkészítésre van szükség – általában a fűtőtest alá szigetelést helyeznek el, hogy a hőt felfelé verjék vissza a helyiségbe, míg a felület kiegyenlítésére általában egy kiegyenlítő anyagot, például szitát használnak. Ezután a padlót a szitára helyezzük.

Az elektromos rendszereket könnyebb telepíteni, mint a vízrendszereket, de kevésbé energiahatékonyak, mint a hagyományos radiátorok, és költségesebb az üzemeltetésük. Általában jobban megfelelnek kis helyiségekben, ahol nincs hely. Különösen népszerűek a fürdőszobákban.

Az elektromos padlófűtés költsége alacsonyabb, mint a nedves rendszerek költsége. A melegítőpárnák négyzetméterenkénti ára körülbelül 20 000 forinttól kezdődik, míg a magasabb végtermékek ára körülbelül 38 000 forintra emelkedik. A beszerelés költsége körülbelül 75 000 – 115 000 Ft lesz, ha egy tipikus fürdőszobában egy napig tart. További költségekkel járhat a szigetelőanyag és a termosztát, de egy kis fürdőszobát padlófűtéssel lehetne felszerelni körülbelül 190 000 Ft-ért.

Frissítve itt: Nov 15, 2023