Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keressen képzett szakembereket korrekt áron

Statika, statikus tervező
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Nagyon elégedett vagyok az egész folyamattal a válaszadástól a javítási igényen át az elvégzett munkáig, azonnali ár- és dátumajánlat, gyors javítás, kiváló kommunikáció, kedvező ár. Hát, köszönöm.
profile image
Matúš K.A vásárló
Miért Wilio?
8 273 szakember
4 441 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Statika, statikus tervező ár

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Statika, statikus tervező? A Statika, statikus tervező a szolgáltatások teljes körét lefedi. Átlagáraikat az ezen az oldalon található számológépben láthatja.

Lásd még:Szolgáltatások
ÁrkalkulátorStatikus szolgáltatásainak árjegyzéke

Ahhoz, hogy megtudja a statikus szolgáltatásainak pontos árát, küldje el megbízását ellenőrzött szakembereinknek, így több ajánlatot kaphat. Tekintse meg a szolgáltatásokhoz tartozó árakat a statikus kategóriában.

Óradíj6 568,88Ft / óra
Hagyományos, igényes munkák: grafikai munkák, specifikációk, statikus műveletekről szóló jelentések.
Összesen
óra
Megbízás hozzáadása
Óradíj10 948,13Ft / óra
Igényes munkák: elképzelések, statikus számítások, statikus műveletek értékelése.
Összesen
óra
Megbízás hozzáadása
Konzultáció25 545,63Ft / egész
A z építési terv konzultációja a statikus mérnökkel.
Összesen
egész
Megbízás hozzáadása
Megtekintés43 792,52Ft / egész
Az építkezés helyszíni megtekintése az építkezés megvalósítási helyén, statikus mérnök által.
Összesen
egész
Megbízás hozzáadása
Kapcsolódó árjegyzékekEgyéb szolgáltatások árjegyzéke
Műszaki leírás, tervezőkMennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Műszaki leírás, tervezők? A Műszaki leírás,...
Mutass többet
Hasznos volt az Ön számára ez az információ?
Kérdések és válaszokAmit tudnia kell
Miért van szükségem szerkezetmérnökre a bővítéshez?

Ha felújítást vagy bővítmény építését tervezi, szükség lehet egy építőmérnökre, aki felméri otthona szerkezeti állapotát, és kiszámítja a szükséges vagy használni kívánt anyagok típusát, tömegét és méretét. Hasonlóképpen, ha saját kezűleg építkezik, létfontosságú lesz egy építőmérnök.

Készítenek-e terveket a szerkezetmérnökök?

Az építőmérnök vizsgálata után a következő lépés a szerkezeti terv vagy rajz elkészítése. Az építési rajz ötletet ad az elrendezésről, a méretekről és a projekttel kapcsolatos egyéb megjegyzésekről. Ezenkívül szerkezetmérnöke figyelembe veszi az Ön költségvetését az anyagok kiválasztásakor.

Építési rajzokra van szüksége az építési szabályzathoz?

Az építész jóváhagyási rajzai és az építési szabályzat előírásai mellett általában szükség lesz a mérnököktől származó szerkezeti rajzokra annak bizonyítására, hogy az épület biztonságosan megépül. Mérnökének szorosan együtt kell működnie az építészével, hogy biztonságos és költséghatékony megoldásokat tervezzen az Ön fejlesztéséhez.

Építőmérnökre van szüksége az épületek újjáépítéséhez?

Általános szabály, hogy bármihez, ami megváltoztatja az ingatlan szerkezetét, tervezési engedélyre van szükség, és ennek megszerzéséhez műszaki információkra lesz szüksége egy építőmérnöktől. Ha építészt vesz igénybe a felújításhoz, ő tud tanácsot adni, ha szüksége van rá.

Kell-e engedély a támfal eltávolításához?

A belső falak eltávolításához általában nincs szükség építési engedélyre. Ha azonban műemlék épületet újítunk fel, minden külső vagy belső munkához engedély szükséges. Szükség lehet a helyi örökségvédelmi testületre is az átalakítási munkálatok jóváhagyásához.

Mennyibe kerül egy szerkezeti gerenda cseréje?

A fő- vagy alagsori gerenda cseréje 2,4 millótól 9,3 millió forintig vagy még ennél is többe kerülhet. Ha gerendát kell cserélnie, valószínűleg csak 550 000 és 1,5 millió Ft közötti összeget kell fizetnie.

Tud valaki szerkezeti számításokat csinálni?

El tudja végezni saját szerkezeti számításait? A szerkezeti tervezés egy olyan tanulmányi terület, amely segít az egyénnek megtanulni, mi kell egy épület felépítéséhez. Ha nem tanult, és nem volt releváns tapasztalata a területen, akkor nem lehet statikus számítást végezni.

Mennyibe kerül a fal eltávolítása és a gerenda felszerelése?

Költségtényezők Átlagos tétel ára Gipszkarton eltávolítása 74 000 - 190 000 Ft Ideiglenes támogatás telepítése 220 000 - 370 000 Ft Távolítsa el a teherhordó falat 150 000 - 220 000 Ft Új gerenda beszerelése 370 000 – 740 000 Ft

Mit várhatok egy építőmérnöktől?

Az ellenőrzés során szakképzett építőmérnök megvizsgálja az alapot, az infrastruktúrát, a külső falat, a szigetelést és az épület burkolatát. Meg tudják vizsgálni a teherhordó falak, gerendák, gerendák, tetőfedés és alapok épségét.

Mennyi ideig tartanak a szerkezeti számítások?

Mennyi ideig tart a számítások és rajzok elkészítése? Általában egy tipikus kisebb lakásbővítési vagy -felújítási munkához egy építőmérnöknek a helyszíni szemle után egy hétre van szüksége a számítások és az alaprajzok elkészítésére. Ez természetesen a projekt hatókörétől függően változhat.

Mennyibe kerül egy szerkezeti jelentés?

Mennyibe kerül egy teljes szerkezeti felmérés? A teljes szerkezeti felmérés költsége számos tényezőtől függ, beleértve az ingatlan méretét, típusát és elhelyezkedését.

Mennyibe kerül egy építőmérnök Magyarországon?

Mennyibe kerül egy építőmérnök? A szerkezeti mérnök díja 110 - 190 ezer Ft + áfa egy egyszerű projekt esetében, például egy belső fal lebontása esetén, és körülbelül 1,9 millió forintba kerül egy összetettebb lakóépület esetében.

Mennyibe kerül egy támfal lebontása?

Költségtényezők egy teherhordó fal bontásánál Átlagos tétel ára Gipszkarton eltávolítása 74 000 - 190 000 Ft Ideiglenes támogatás telepítése 220 000 - 370 000 Ft Távolítsa el a teherhordó falat 150 000 - 220 000 Ft Vágja ki a keretet, és szereljen be egy új gerendát 370 000 – 740 000 Ft

Valóban szükségem van szerkezeti mérnökre?

Ha építőmunkát végez, mindig szüksége lesz egy építőmérnökre, míg az építész szerepe a projekt összetettségétől függ. Tehát ha kisebb munkát végez, például falat dönt egy nyitott terű lakótér kialakításához, akkor valószínűleg csak egy szerkezeti mérnökre lesz szüksége.

Építészre és építőmérnökre van szüksége?

Ha már az építész felvétele előtt felvett egy építőmérnököt, akkor lehet, hogy nincs szüksége építészre. A szerkezetmérnökök alapvetően a kód és a biztonság alapján ellenőrzik a tervezés megfelelőségét.

Földmérőre vagy építőmérnökre van szükségem?

Ha segítségre van szüksége egy épület szilárdságával és stabilitásával kapcsolatban, akkor szerkezetmérnökre van szüksége

Az építőmérnök ugyanaz, mint az építész?

Az építőmérnök ugyanaz, mint az építész? Nem, de sok hasonlóság van a két munka között. A szerkezetmérnök az épületek és egyéb építmények biztonságával foglalkozik, míg az építész elsősorban az épületekre fókuszál, és azon gondolkodik, hogyan lehet őket egyszerre vonzóvá és biztonságossá tenni.

Építőmérnökre van szüksége a fal eltávolításához?

A fal eltávolítása előtt mindig a legjobb, ha konzultál egy építtetővel vagy szerkezeti mérnökkel. Meg tudják mondani, hogy a fal teherhordó-e vagy sem, és elbírja-e az épületelemek súlyát:

Hogyan kell kiszámítani a sugárterhelést?

Szorozzuk meg a négyzetméterenkénti terhelést a felület négyzetméterben kifejezett területével, amelyet a gerendák támogatnak. Ossza el a beépítendő gerendák számával, hogy megkapja a gerendánkénti terhelést.

Mi történik, ha lebont egy teherhordó falat?

A teherhordó falak eltávolítása szerkezeti problémákat okozhat egy otthonban, beleértve a megereszkedett mennyezetet, egyenetlen padlót, repedéseket a gipszkartonban és beragadt ajtókat.

Mennyibe kerül egy teherhordó fal bontása?

A fal eltávolítása 110 000 - 3 700 000 forintba kerülhet, a teljes projekt terjedelmétől függően. A teherhordó falak 110 és 370 ezer Ft között mozognak. A költségtényezők közé tartozik a fal mérete, a szakmai tanácsadás, valamint a mennyezet, a padló és a szomszédos falak eltávolítása utáni javítása.

Ki kerül többe, egy építész vagy egy építőmérnök?

A fizetés szakmai hozzáértéstől, tantárgyi tudástól, végzettségtől, cégtől és időigénytől függ. Ráadásul az építőmérnökök általában több tudással rendelkeznek, mint az építészek összetett matematika, elemzés és szerkezeti tervezés terén, ezért többet fizetnek, mint az építészek.

Mennyibe kerül egy gerenda elhelyezése egy házban?

A lakóépületek acél tartógerendái darabonként 37-148 ezer forintba kerülnek beszereléskor, vagy 440 000 - 1 500 000 forintba. További költségek merülnek fel a falak lebontása, a közművek átirányítása vagy a támasztékok hozzáadása esetén.

Hogyan néznek ki a szerkezeti számítások?

A szerkezeti számítások a szerkezet minden aspektusára összpontosítanak. Ahogy a neve is sugallja, kiszámítják a munka elvégzéséhez szükséges erőforrásokat és lehetséges költségeket. Felhívják a figyelmet a lehetséges kockázatokra is. A számítások az alapoktól a falakon át a szarufákig mindent tartalmaznak.

Mennyibe kerül egy építőmérnök egy óra?

Az építőmérnökök vagy fix összköltség, vagy óradíj alapján fizetnek.

Mennyibe kerül egy teherhordó fal bontása?

A teherhordó falak eltávolításának átlagos költsége lényegesen alacsonyabb, körülbelül 260-550 ezer Ft/m2, mivel a munka kevésbé igényes. Az előkészítő munkák, mint például a térlefedés és a törmelék eltávolítása szintén 93-200 ezer Ft/négyzetméter költséggel jár.

Miért fontos a szerkezeti számítás?

Ez azért fontos, mert lehetővé teszi a lehetséges kockázatok és követelmények áttekintését az építkezés előtt. Számítások nélkül nem garantált, hogy falai megtámasztják az épület második emeletét.

Honnan tudhatom, hogy teherhordó falról van szó?

Annak megállapításához, hogy egy fal teherbíró-e, próbáljon meg bemenni az alagsorba vagy a padlásba, hogy megnézze, milyen irányban futnak a gerendák. Ha a fal párhuzamos a gerendákkal, akkor valószínűleg nem teherbíró. Ha a fal függőleges, akkor nagy valószínűséggel teherbíró.

Frissítve itt: Nov 15, 2023