Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keressen képzett szakembereket korrekt áron

Szerkezetkész állapot
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Nagyon elégedett vagyok az egész folyamattal a válaszadástól a javítási igényen át az elvégzett munkáig, azonnali ár- és dátumajánlat, gyors javítás, kiváló kommunikáció, kedvező ár. Hát, köszönöm.
profile image
Matúš K.A vásárló
Miért Wilio?
8 274 szakember
4 441 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Szerkezetkész állapot ár

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Szerkezetkész állapot? A Szerkezetkész állapot a szolgáltatások teljes körét lefedi. Átlagáraikat az ezen az oldalon található számológépben láthatja.

Lásd még:Szolgáltatások
ÁrkalkulátorSzerkezetkész állapot árjegyzéke

Ahhoz, hogy megtudja a szerkezetkész állapot pontos árát, küldje el megbízását ellenőrzött szakembereinknek, így több ajánlatot kaphat. Tekintse meg a szolgáltatásokhoz tartozó árakat a szerkezetkész állapot kategóriában.

Teherhordó falak falazása habarcsra72 038,69Ft / m3
Teherhordó falak falazása égetett és csiszolt téglából, habarcsra a habarccsal érintkező nyelv és horony számára, 380x250x249 P 10.
Összesen
m3
Megbízás hozzáadása
Teherhordó falak falazása PUR habra67 148,52Ft / m3
Teherhordó falak falazása égetett és csiszolt téglából, PUR habbal érintkező nyelv és horony számára, DRYFIX extra 380x250x249 P 10
Összesen
m3
Megbízás hozzáadása
Égetett, tömör téglából készült teherhordó falak falazása, mészcement habarcsra40 508,08Ft / m3
Teherhordó falak falazása égetett és tömör téglából, mészcement habarcsra, tégla méretei: 290x140x65 mm.
Összesen
m3
Megbízás hozzáadása
Égetett, tömör téglából készült teherhordó falak falazása, cement habarcsra48 171,77Ft / m3
Teherhordó falak falazása égetett és tömör téglából, cement habarcsra, tégla méretei: 250x120x65 mm.
Összesen
m3
Megbízás hozzáadása
10 061,57Ft /
summary
create demand
2 248,13Ft /
summary
create demand
Kapcsolódó árjegyzékekEgyéb szolgáltatások árjegyzéke
ÉpítkezésMennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Építkezés? A Építkezés a szolgáltatások teljes...
Mutass többet
Hasznos volt az Ön számára ez az információ?
Hasznos információAmit tudnia kell

Mennyibe kerül egy ház építése?

Sokan álmodozunk arról, hogy saját házat építsenek. Ahelyett, hogy ingatlant vásárolna, és megpróbálná az igényeihez igazítani, kezdheti a nulláról, és létrehozhat egy személyre szabott otthont, amely a kezdetektől tökéletes.

A ház építési költsége négyzetméterenként

Egy ilyen hihetetlenül széles kategóriánál nagyon nehéz egyszerű árat mondani a házépítés költségeire. A ház felépítésében több ezer tényező játszik szerepet, az építés méretétől a tervezésig, az anyagokon át a befejezésig. Nagyon nehéz univerzális árat találni. Egy nagyon általános becsléshez a legegyszerűbb egy ház építésének négyzetméterenkénti költségét, vagy gyakrabban egy négyzetméter költségét figyelembe venni. Ha így osztjuk fel, akkor a spektrum alsó végén mindössze 380 ezer forintba kerülhet egy új ház négyzetméterenként. A tipikus átlagár körülbelül 650 000 Ft/négyzetméter.

Egy 3 szobás ház építésének átlagos költsége

Egy háromszobás ház jellemző mérete körülbelül 90 négyzetmétertől 120 négyzetméterig terjedhet, ami azt jelenti, hogy egy háromszobás ház építési költsége 75 millió Ft körül alakulhat.

Egy 4 szobás ház építésének átlagos költsége

Egy négyszobás ház jellemző mérete körülbelül 140 négyzetmétertől 200 négyzetméterig terjedhet, ami azt jelenti, hogy egy négyszobás ház építési költsége 95 millió Ft körül alakulhat.

Egy 5 szobás ház építésének átlagos költsége

Egy öt hálószobás ház tipikus mérete körülbelül 200 négyzetmétertől 240 négyzetméterig terjedhet, ami azt jelenti, hogy egy öt hálószobás ház felépítésének költsége körülbelül 130 millió Ft körül alakulhat.

A ház építési költségvetésének felosztása

A projekt végső árában számos tényező szerepel. Végső soron a ház építési költségét a választott anyagok, a munka mennyisége, a telek, amelyen épít, valamint sok más tényező befolyásolja.

Fontos, hogy csak akkor kezdjen bele minden nagyobb projektbe, mint például a saját otthon építésébe, ha teljesen tisztában van a munka terjedelmével és az ezzel járó költségekkel. Állítsa össze a költségvetést, és kérjen ajánlatokat. A tartalék – a teljes költségvetés körülbelül 10%-a – mindig bölcs lépés a késések vagy anyagi problémák miatt esetlegesen felmerülő további kiadások fedezésére.

Mennyibe kerül egy ház építése?
Építési költségek

Az új ingatlan építésével kapcsolatos költségek nagy része az építés során fog felmerülni. A felépítmények (például falak, tetőgerendák és külső burkolatok) a költségek nagy részét – esetenként a teljes építési költség 30%-át – teszik ki. Általában a tégla a legolcsóbb építési mód - ha helyette favázat használ, az ár körülbelül 50%-kal emelkedhet.

Alap költségek

Az alapozás és a födémépítés költsége az összköltségeket tekintve is az egyik legnagyobb tétel lesz. Ha a telek, amelyen épít, nem lejtős, vagy nem rendkívül rossz minőségű, akkor statikai szempontból viszonylag minden rendben lesz.

Tető költségek

A tetőköltségek a teljes építkezés másik jelentős részét képezik. A tetőépítés átlagos költsége körülbelül 1 500 000 és 2 200 000 Ft közötti, bár ez a felhasznált cserepek terjedelmétől és típusától függően változik.

Konyhai költségek

Akár elegáns konyhát, akár tágas konyhát rendez be étkezővel együtt, a konyha költsége jelentősen eltérhet, átlagosan 1 900 000 Ft körüli áron mozog.

Fürdőszoba költségek

A fürdőszobák gyakran használt helyiségek, ezért fontos, hogy olyan fürdőszobát építsenek be, amely ellenáll a kopásnak. Az új fürdőszobák ára körülbelül 380 ezer forinttól kezdődnek, kis fürdőszobák esetén, egészen 2 milló forintig a nagy, luxusfürdők esetében.

Villanyköltségek

A ház vezetékezésének költsége körülbelül másfél millió forint.

Munka költségek
Az építész költsége

Az építész díja házépítéskor általában a teljes költség 5-15%-a. A költségkeret meghatározásakor ne felejtsen el ésszerű összeget félretenni e díjak fedezésére.

Mesterek költsége

Az összes fenti költség a munkaerőköltséget is magában foglalja. Az egyes mesterek költségei azonban lebonthatók iparágra és a munkában eltöltött idő hosszára.

A házépítés rejtett költségei

Számos további díj is felmerül, amelyeket szem előtt kell tartani.

Általában építési engedélyt kell kérni, az építési szabályozás és az ellenőrzés díja akár 380 000 forintba is kerülhet, míg a helyszíni felmérések és a statikus mérnöki adminisztrációnak többletköltségei lehetnek, amelyek tételenként körülbelül 150 ezer forintot tehetnek ki.

Az egyéb folyó költségek között szerepel a bontás, illetve a telephelyről a hulladék elszállítása, ami több százezer forintba kerülhet, plusz a tereprendezési költségek.

Számos jogi díj és adó is felmerül, amelyek a föld értékétől függően változnak.

A biztosítás a teljes költség körülbelül 1%-ába kerülhet.

Milyen tényezők befolyásolják a költségeket?

Valószínűleg a legnagyobb egyéni költség, amely nem szerepel a fentiekben, maga a telek ára. A telekárak jelentősen eltérnek attól függően, hogy mekkora és milyen állapotú a telek, van-e hozzá építési engedély vagy sem, és természetesen attól, hogy az országban hol található.
A tervezés szintén fontos tényező lesz. Míg a téglák és tömbök egyszerű felépítése nagyon könnyen kiszámítható, a különböző anyagok, például a fa keret vagy a fémburkolat használata megváltoztatja az összköltséget.

A végső költségben az Ön által választott elemek és kiegészítők is szerepet játszanak - egy kisvállalkozótól származó alap fürdőszobagarnitúra több százezer forintba kerül, míg az egyedi bútordarabok vagy a felújított és méretre szabott elemet több millióba is kerülhetnek.

Kérdések és válaszokAmit tudnia kell
Kaphatok hitelt házépítéshez?

Az építési hitel olyan kölcsön, amely azoknak a személyeknek szól, akik jelzáloggal terhelt ingatlan vásárlása helyett házat építenek. Eltérő hitelszerkezettel rendelkezik, mint egy meglévő lakásra felvett szokásos jelzálog. Általában az építési hitelt fokozatosan veszik fel.

Mennyi földre van szükség egy ház építéséhez Magyarországon?

Egy kis telek valószínűleg 0,1-0,2 hektáros, míg egy nagy telek jó kerttel 0,25-0,5 hektár. Egy tipikus fejlesztők által épített modern otthon körülbelül 0,1 hektáron található.

Hogyan vásárolhatok földet Magyarországon?

A földvásárlás sok tekintetben hasonlít a házvásárláshoz. Keressen egy ügynököt azon a területen, ahol földet szeretne vásárolni, majd keressen olyan ingatlanokat, amelyek vonzóak lehetnek Önnek. Ha megtalálja a megfelelő ingatlant, béreljen fel ügyvédet a papírmunkára, és egy földmérőt, aki felméri a földet.

Olcsóbb házat építeni vagy venni?

Az adatok azt mutatják, hogy egy ház építése átlagosan 20-30%-kal többe kerül. Valószínűleg senkit nem fog meglepni, hogy az új lakások építése drágább. Hosszú távon azonban pénzt takaríthat meg a költséges felújítások és a törvényes átutalási díjak elkerülésével.

Hány négyzetméter 1000 tégla?

Például, ha King Size téglát használ 1000 négyzetméteren, akkor a számítása 1000 * 4,7 = 4700 tégla lenne a munkához. A falazott cementzsákok száma ekkor 470/1000 * 6 = 2,82 zsák lesz. ... A tégla homok és a PROSOCO SureKlean arányai 1000 tégla 1 Yard of Sand 1500 tégla 1 gallon SureKlean

Mennyibe kerül egy 2 szobás ház építése?

Mennyibe kerül egy 2 szobás ház építése? Egy 2 szobás ház építésének költsége valahol 69,5 és 104 millió Ft között mozog.

Mennyibe kerül egy 4 szobás ház építése?

Mennyibe kerül egy ház építése? Ár-összehasonlítás 2022-re Ház típusa Átlagos négyzetméterár Teljes becsült költség 3 szobás ház 650 000 - 1 100 000 Ft 8 800 000 - 13 000 000 Ft 4 szobás ház 650 000 - 1 100 000 Ft 107 000 000 - 163 000 000 Ft 5 szobás ház 650 000 - 1 100 000 Ft 12 000 000 - 177 000 000 Ft Bungaló 650 000 - 1 100 000 Ft 67 000 000 – 204 000 000 Ft

Hogyan kell fizetni az építőket?

Hogyan kell fizetni az építőt: Készítsen hivatalos szerződést. Az alvállalkozókat időben, a munka ellenőrzése után fizesse ki. Ne fizessenek előre az építőknek. Fizessen készpénzben az építőket. Legyen profi. Készülj fel minden lehetőségre. Fogadd el, hogy minden tovább tart, mint amire számítottál.

Csökkennek az épületek árai 2022-ben?

A szakértők arra számítanak, hogy a teljes építési kiadások 2022-ben 4,5%-kal ugranak 2021-hez képest.

Melyik a legolcsóbb háztípus?

Az egyszerű és tömör elrendezésű ház a legolcsóbb háztípus. A tanyaházak általában egyszintes építmények, amelyekhez garázs is tartozik. Az építési tervek könnyen megtalálhatók és nagymértékben személyre szabhatók, így megtalálhatja az igényeinek és költségvetésének megfelelő otthont.

Tudsz házat építeni 200 000-ért?

Ha úgy dönt, hogy saját maga épít egy házat, és alacsony a költségvetése, az nagyon nehéz lehet, de mindenképpen kezelhető. Gondos előkészületekkel és részletes tervezéssel (plusz hajlandóság bizonyos feladatokat elzárkózni) megépítheti saját otthonát a borsos ár nélkül.

Mennyi cementre van szükségem 90 négyzetméterre?

A szükséges cement négyzetméterenként 0,40 kg. 90 négyzetméteres területre a szükséges cementmennyiséget úgy kell megbecsülni, hogy a beépített területet 0,40 kg-mal megszorozzuk. Ezért a cement építőanyag teljes mennyisége 400 zsák.

Mennyibe kerül egy ház építése?

A házépítés költségeit általában euróban mérik alapterület négyzetméterenként. Minél nagyobb az alapterület, annál magasabb a teljes költség. Az építési költségek négyzetméterenként 650 és 3500 euró között mozoghatnak. A legtöbb új saját építésű ház négyzetméterenként 650 és 1200 euró közötti tartományba esik.

Mennyibe kerül egy 3 szobás családi ház építése?

A három hálószobás ház tipikus mérete körülbelül 70 négyzetmétertől 120 négyzetméterig terjedhet, ami azt jelenti, hogy a három hálószobás ház megépítésének költsége körülbelül 126 000 és 300 000 euró között mozoghat.

Mennyibe kerül egy ház építése négyzetméterenként?

A költségek becslésénél számos változót kell figyelembe venni. Általánosságban elmondható, hogy új építésű, építész által tervezett ház esetén a minimális építési költség a telekalakítási és szakmai díjakkal együtt járhat.

Építsek házat 2022-ben?

A bankok most alacsonyabb jelzálogkamatot kínálnak. Ez azt jelenti, hogy egyszerűbbé vált a finanszírozás megszerzése otthona építéséhez. Azonban soha nem tudhatod, mikor emelkedhet az ár. Ezért a legjobb házat építeni a lehető leghamarabb.

Frissítve itt: Nov 15, 2023