Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keressen képzett szakembereket korrekt áron

Támfal
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Nagyon elégedett vagyok az egész folyamattal a válaszadástól a javítási igényen át az elvégzett munkáig, azonnali ár- és dátumajánlat, gyors javítás, kiváló kommunikáció, kedvező ár. Hát, köszönöm.
profile image
Matúš K.A vásárló
Miért Wilio?
8 273 szakember
4 440 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Támfal ár

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Támfal? A Támfal a szolgáltatások teljes körét lefedi. Átlagáraikat az ezen az oldalon található számológépben láthatja.

Lásd még:Szolgáltatások
ÁrkalkulátorTámfalak árjegyzéke

Ahhoz, hogy megtudja a támfalak pontos árát, küldje el megbízását ellenőrzött szakembereinknek, így több ajánlatot kaphat. Tekintse meg a szolgáltatásokhoz tartozó árakat a támfalak kategóriában.

Támfalak és keretfalak kialakítása drótköves kosarakból - gabionok67 878,40Ft / m3
Támfalak és keretfalak építése drótköves kosarakból - gabionok, kőanyaggal töltve (dupla csavart hatszögletű háló).
Összesen
m3
Megbízás hozzáadása
Gabion kerítés drótköves kosarakból, kőanyaggal töltve, legfeljebb 0,5 m széles és 1 m magas kerítéshez82 110,97Ft / m3
Gabion kerítés drótköves kosarakból, kőanyaggal töltve, legfeljebb 0,5 m széles és 1 m magas kerítéshez
Összesen
m3
Megbízás hozzáadása
Megerősített támfalak egymással szembenálló zsalukővel56 565,33Ft / m2
Megerősített támfalak szembenálló zsalukővel, vízszintes megerősítő geoszintetikus rácsokkal, MACWALL rendszer.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Támfal előre gyártott beton panelekből64 229,02Ft / m2
Támfal előre gyártott beton panelekből, vízszintes megerősítő geoszintetikus szalagokkal beton panelekből.
Összesen
m2
Megbízás hozzáadása
Kapcsolódó árjegyzékekEgyéb szolgáltatások árjegyzéke
ÉpítkezésMennyibe kerülnek a szolgáltatások a kategóriában: Építkezés? A Építkezés a szolgáltatások teljes...
Mutass többet
Hasznos volt az Ön számára ez az információ?
Hasznos információAmit tudnia kell

Mennyibe kerül egy beton támfal?

A beton támfal beépítésének költsége 480 000 és 3 600 000 Ft között mozog, de az átlagos költség 870 000 Ft. Ezeket a költségeket számos változó befolyásolja, beleértve a tervezést, a fal elhelyezkedését az ingatlan területén és a konkrét beszállítók árait.

A legtöbb esetben az alapterület meghatározása a legfontosabb tényező a támfal végső költségének megállapításához. A beton támfal segíthet megvédeni otthonát az eróziótól, és a használaton kívüli udvart olyan hellyé alakítani, ahol időt tölthet családjával és barátaival. Ha megérti az alapvető információkat az árakról és a támfal építéséről, elkezdheti létrehozni ezt az érdekes helyet.

A beton alkalmazása során keletkező költségek - átlagár:
  • 0-50 négyzetméter 500 000 Ft
  • 50–140 négyzetméter 1 350 000 Ft
  • 140-185 négyzetméter 1 110 000 Ft
  • 185-235 négyzetméter 1 980 000 Ft
  • 235-280 négyzetméter 2 350 000 Ft

A fal hosszát az úgynevezett lineáris kép határozza meg. A négyzet alakú felvételek figyelembe veszik a hosszúságot és a magasságot. A fal területének megállapításához szorozza meg a kívánt hosszúságot a magassággal, majd szorozza meg ezt 1,12-vel. Ez a becslés a föld felett látható falra és a földalatti támaszt nyújtó részre vonatkozik. Ez kiváló kiindulópontot ad a támfalak költségeinek megadásához.

Mit foglalnak bele általában a szakemberek a négyzetméteres árakba?

A szakemberek és vállalkozók fel vannak szerelve támfalak építésére. Tájépítész is bevonható. Mindegyik szakember különféle szolgáltatásokat ad hozzá a projektköltségekhez, de a legtöbb ingyenes becsléseket kínál az induláshoz. A magas támfalak gyakran több betonkiöntést igényelnek, ami növeli a fal végső költségeit.

Milyen egyéb tényezők befolyásolják a beton tartófal árát?

Íme néhány kérdés, amelyet konkrét szakértők tettek fel a támfal további költségeinek meghatározásához:

Szükséges-e egy meglévő fal eltávolítása?

A bontás magasabb költséget jelent, de egy régi fa támfal eltávolítása általában kevesebb munkát igényel, mint egy régi betonfal.

Nőnek fák vagy cserjék a helyszínen?

A falak alapárainak többsége feltételezi, hogy a terület viszonylag tiszta és ásatásra kész. Ha egy tárgy lefedi a támfal területét, többet fizethet a takarításért.

Hol van a fal?

Minél könnyebb elérni a munkaterületet, annál alacsonyabbak a költségek. A beszállítók időt és pénzt takarítanak meg, amikor teherautókkal és gépekkel dolgoznak a helyszínen. Ha a munkásoknak kézzel kell szállítaniuk a berendezéseket és az anyagokat, a munkaerőköltségek - és az Ön költségei is - emelkednek.

Van falterve vagy tájterve?

Ha nincs terve, és nem biztos abban, hogy mit szeretne, a vállalkozó behívhat egy tervezőt vagy tájépítészt. Ha rendelkezik tervvel, és pontosan tudja, mit szeretne, elkerülheti a többletköltségeket.

Mennyire bonyolult a faltervezés?

A görbék, lépcsők, beépített ülések és egyéb különleges elemek további keretet, munkát és anyagokat igényelnek. Érdekes textúrák, hozzáadott festék vagy lyukak a falakban a növények, például évelők számára, ezek mind növelhetik a költségeket. Általában további 40 000 – 45 000 forintot kell fizetni négyzetméterenként, a további tervezési munkákért,  például a lépcsőkért. Hasonlítsa össze a környékén található szakértők árait.

Miben különböznek a betontömbök és a támfalak?

A tereprendezéshez használt öntött betonfal a járdához hasonló, csak függőleges. Az előregyártott betontömbök a kő nélküli habarcshoz hasonlóan egymásra halmozva támfalat képeznek. Mivel a blokkok nem használnak habarcsot, nem igényelnek kőműves szakértőt. A betontömbhöz hasonlóan az öntött beton többféle színben, textúrában és kivitelben kapható. Ha akarja, akár utánozhatja a Corten acél viharvert, rozsdavörös tónusát is.

Mivel az öntött beton egyetlen szilárd anyagot képez, nagyobb szilárdságú, mint az egyes blokkokból épített falak. Sok vállalkozó lefoglal egy halomtömböt a rövidebb projektekhez, például a megemelt kerti ágyásokhoz, amelyek nem bírnak annyi talajt, mint egy magas támfal. A beton mellett a salaktömbök és a téglák más, költséghatékony lehetőségek.

Hogyan találhatok beton támfal szállítót?

A támfalak jó hírű beszállítójának felvételéhez az első lépés a Wilio iránti kereslet kielégítése. Nézze meg a környék legjobb beszállítóit, és keresse meg a legmagasabb minősítéssel és értékeléssel rendelkező szakembereket. Az értékelésekben nézze meg az ügyfelek visszajelzéseit, amelyek áttekintést nyújtanak a szakmai tapasztalatokról, a munka minőségéről, az árakról és a pontosságról.

A pontos becslés megszerzése érdekében a szállítóknak adjon meg információkat a projektről, többek között:

  • Ha szakemberre van szüksége új beton öntéséhez vagy a meglévő beton cseréjéhez
  • A projektterület mérete
  • Bármilyen fénykép, amely segíthet egy szakembernek elképzelni, hogy milyen legyen a támfal

Válasszon egy szakembert a Wilio segítségével, aki a legjobb árat kínálja Önnek a kiváló minőségű munkáért, de győződjön meg arról, hogy a választott szakember megfelelő engedéllyel vagy tanúsítvánnyal rendelkezik. 

Milyen munkát végeznek a vállalkozók a beton beszerelése előtt?

A telepítés előtt a helyszínen találkozik a szakemberrel, aki tanácsot ad Önnek a tervezésben, és megvizsgálja a munka sajátosságait, például lesz-e szükség ásásra vagy akadályok eltávolítására, lefolyó kezelésre, a lejtés beállítására és előkészíti a beton betöltését. Ha a lejtőt be kell állítani, akkor fel kell vennie egy vállalkozót, aki képes kezelni a talajszintezést, vagy fel kell vennie egy másik szakembert, aki elvégzi ezt az előkészítő munkát. Az előkészítő munka befejezése után a vállalkozó alapozni fogja a falat. Néhány centiméterrel a talaj felszíne alatt. A megfelelő alátámasztás érdekében az alap mélysége legalább a kész falmagasság 1/8 -a legyen. Például, ha a föld feletti fal végső magassága 122 cm, akkor az alap legalább 15 cm-rel a felszín alatt van.

Hogyan kell csinálni?

Ne várakozzon, egyeztessen még ma egy szakértővel a Wilio felületén.

Frissítve itt: Nov 15, 2023