Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Adótanácsadás
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Adótanácsadás

Szakértőre van szüksége a Adótanácsadás kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Gyakran ismételt kérdések
Miért érdemes könyvelőt foglalni a Wilio-n keresztül?
Semmi sem biztos, csak a halál és az adók, ám szerencsére élete nagy részében csak a két bizonyosság egyikével kell foglalkoznia. De miért célszerű egyáltalán foglalkozni az adókkal? A könyvelés azon kevés szolgáltatások egyike, amelyek valóban pénzt takaríthatnak meg. Pénzt költ, hogy pénzt keressen. Egy jó könyvelő rámutathat olyan hibákra és hatékonysági hiányosságokra, amelyek pénzbe kerülhetnek, és lehetőséget kínál arra, hogy még több pénzt takarítson meg. Aránytalanul sok időt takarít meg, akár a havi áfa-bevallások elkészítésével, akár az elszámolási időszak végén esedékes adóelszámolás előkészítésével. Csak annyit kell tennie, hogy talál egy minőségi könyvelőt. Szerencsére csak néhány kattintásra lehetnek Öntől! A Wiliónak köszönhetően a hivatásos könyvelők most kéznél vannak, és még soha nem volt ilyen egyszerű megtalálni őket. Egyszerűen írja le az Ön által igényelt adószolgáltatásokat, és várja meg, amíg az ajánlatok megjelennek. Szerezzen egy ingyenes, nem kötelező érvényű árajánlatot, és még ma találja meg, tökéletes könyvelőjét.
Mit csinál egy könyvelő?
Könyvelőre van szükséged, ha üzleti tevékenységet folytatsz, akár önálló vállalkozóként (természetes személyként), akár cégként. Minden önálló vállalkozónak (természetes személynek) és minden vállalatnak rendelkeznie kell egy megbízható könyvelővel, aki a törvényi előírásoknak megfelelően vezeti könyvelését és évente jövedelemadó bevallást készít. Könyvelőd a könyvelés egyik területére vagy típusára szakosodhat (például az egyéni vállalkozók egyszerű könyvelése vagy a vállalatoknál a kettős könyvelés), de számos könyvelési és pénzügyi szolgáltatást is kínálhat, például jövedelemadó feldolgozást, hozzáadottérték adót, bérszámfejtést, adótanácsadást, könyvvizsgálatot, pénzügyi elemzést, pénzügyi tervezést, költségvetés-tervezést és beszámolást.
Mikor célszerű könyvelőt keresni?
Ha kisvállalkozás vagy vállalkozó vagy, akkor célszerű könyvelőt alkalmazni, mert ez lehetőséget ad több ügyfél kiszolgálására, vagy több időt nyerhetsz a családoddal. Egy könyvelő alkalmazása azt jelenti, hogy végre átadhatsz rengeteg feladatot és több száz megerősítő e-mailt annak, aki tud is vele mit kezdeni. Általános szabály, hogy a legjobb, ha a könyvelési év elején felveszed a kapcsolatot egy könyvelővel, és nem csak azért, hogy megbizonyosodj arról, hogy hatékonyan tudtok-e kommunikálni, hanem hogy tanácsokat is kaphass az adókötelezettségekről és az adótervezésről, más szóval arról, hogy mik lennének a célszerű teendők. Ha a könyvelési időszak végén keresel könyvelőt, megfosztod magad ezektől a tippektől / előnyöktől. Ezenkívül az adóbevallások benyújtásának határideje előtt általában minden könyvelő nagyon elfoglalt.
Hogyan találhatok jó könyvelőt vagy adótanácsadót?
A legjobb módja annak, hogy igazán jó könyvelőt találj a környékeden, ha megtalálod azokat a jelentkezőket, akiknek szolgáltatásai megfelelnek az igényeidnek. Más ügyfelek véleményei is rendkívül fontosak - győződj meg arról, hogy minőségi szolgáltatást nyújtanak, és időben nyújtják őket. A számviteli és adózási menetrendet szigorú jogi határidők szabályozzák, ezért a késés jelentős bírságokkal is járhat.
Muszáj a közelben megtalálnom a számomra megfelelő könyvelőt?
A Wilio Magyarország különböző részeiről származó könyvelők listáját tartalmazza. Bár számodra előnyös és kényelmes lehet egy, a közelben található könyvelő, a mai elektronikus környezetben távolról is dolgozhatsz a könyvelővel. Ez csak a te preferenciádon múlik.
Milyen iratokra lesz szüksége a könyvelőnek tőlem?
Egy természetes személy vagy vállalat folyó könyvelésének teljesítéséhez a könyvelőnek rendszeresen szüksége lesz minden számládra, mind a bevételi, mind a kiadási oldalon. Ide tartozik általában az üzemanyag, a munkaeszközök, a vállalati telefon, a számítógép, az irodabérlés igazolása és hasonlók. Neked áll legjobban az érdekedben, hogy könyvelődnek megadjad a költségeid minden igazolását, hiszen így még kevesebb adót fogsz fizetni. Könyvelődnek szüksége lesz a bankszámlakivonataidra is (vállalati számla esetén). Ha elektronikus úton küldöd a dokumentumokat a könyvelődnek, akkor meg kell őrizned az eredeti dokumentumokat.
Mennyibe kerül a könyvelés?
Mennyibe kerül a könyvelés? Az önálló vállalkozó (természetes személy) egyszerű könyvelése és adóbevallása nagyjából 15.000-35.000 forintba fog kerülni számviteli évenként. A kisebb egyszemélyes vállalatok esetében a számviteli menetrend kezelése havi 10.000-25.000 forint között mozog, attól függően, hogy az adott társaság is áfafizető-e. Azoknál a vállalatoknál, amelyek egyben munkaadók is, a számviteli költségek havi 35.000 forint fölé emelkednek. Összességében a könyvelés költsége a vállalat üzleti tevékenységétől függ - havonta hány vételi és eladási tranzakciót hajtasz végre, és hány alkalmazottad van.
Milyen munkát végez a könyvelő a számodra
Az önálló vállalkozók (magánszemélyek) könyvelése
Amikor önálló vállalkozóként (magánszemélyként) vállalkozik, a könyvelő egyszerű könyvelést vezet Önnek, és év végi adóbevallást készít. Forduljon a könyvelőhöz az átalányköltségek alkalmazásának lehetőségéről, amely pénzügyileg előnyös megoldás lehet Önnek, és jelentősen leegyszerűsítheti a könyvelést az év folyamán.
Vállalatok (jogi személyek) könyvelése
Az egyik első dolog, amit meg kell tennie a vállalkozás beindításakor, az egy tapasztalt könyvelő bevonása. Tanácsot adnak a legjobb üzleti struktúrákra, a vállalkozás típusa és a pénzügyi tervből származó jövedelem várható összege szerint. Ez pedig segít abban, hogy magabiztosabban érezhesse magát: biztos lehet benne, hogy a papírok kitöltésekor bejelölte a megfelelő négyzeteket. Amikor cégként (jogi személyként) üzleti tevékenységet folytat, a könyvelő igényesebb kettős könyvelést vezet Önnek. Ehhez számviteli szoftver használatára, valamint a számviteli eljárások és törvények jó ismeretére van szükség. A számviteli év végén, év végi társasági adóbevallást készít Önnek.
Bérfeldolgozás
Ha vállalkozása során embereket is alkalmaz, akár kereskedőként, akár cégként, mint munkáltató, akkor a könyvelő számára előnyös lehet a bérszámfejtés, a közintézményekkel folytatott kommunikáció, havi jelentések küldése és a személyzet területén történő szakmai tanácsadás is.
ÁFA elszámolás
Nagyobb volumenű üzleti tevékenység esetén kötelezően, a törvényi korlátok betartása alapján, vagy önkéntesen ÁFA befizetőként kell regisztrálnia Önt, ami pénzügyileg előnyös lehet az Ön számára. Célszerű erről is konzultálni a könyvelővel. Ha áfafizetővé válik, a könyvelő örömmel segít havi vagy negyedéves rendszerességgel előkészíteni a törvény által előírt rendszeres ÁFA adóbevallásokat.
Költségvetés és pénzügyi tervezés
Könyvelője segíthet a költségvetésben, vagy egyes esetekben akár megtervezheti a pénzügyeit is. Megbeszélhet vele egy találkozót, ahol egyeztethetik a pénzügyeket, céljait, bevételeit és kiadásait - mint magánszemély vagy a vállalat számára. Ezután a könyvelő eszközeivel (és sokéves tapasztalatával) felajánlja a legjobb lépéseket. Egy könyvelő bevonásának a költségvetésbe az előnye, hogy meg tudja vizsgálni a pénzügyeit abban a tekintetben, hogy mit írhat le a költségekből, milyen adók befizetése szükséges még, és mit kaphat vissza.
A pénzügyi kimutatások és a megfelelés ellenőrzése
A megfelelés elengedhetetlen a vállalkozások számára a bírságok elkerülése és a bűnözéssel járó üzleti kockázatok minimalizálása érdekében. Azonban ha nem ismeri a szabályokat, könnyen elveszhet a részletekben, vagy hibát véthet. Könyvelője segíthet Önnek a vállalkozásra vonatkozó összes jogi követelmény betartásában. Ha vállalkozására a számviteli törvény alapján könyvvizsgálói kötelezettség vonatkozik, akkor a könyvelő mellett független könyvvizsgálót kell felvennie. Ez csak egyedül olyan, a könyvvizsgálói névjegyzékbe bejegyzett természetes vagy jogi személy lehet, aki jogosult az ellenőrzés elvégzésére. Az említett eljárás a könyvelés független ellenőrzése, amelynek célja annak biztosítása, hogy a gazdálkodó egység a magyar számviteli és adózási előírásokkal összhangban helyesen vezesse a könyvelést.