Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Alapásás
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 274 szakember
4 441 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Alapásás

Szakértőre van szüksége a Alapásás kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

A megfelelő segítség kiválasztása alapásához

Néhány kulcsfontosságú kérdést figyelembe kell venni a megfelelő földmunkás és ásási szakember kiválasztásakor. Ebben a cikkben lépésről lépésre végigvezetjük őket.

  1. Először sajátítson el néhány alapismeretet. Tegyen fel néhány kulcsfontosságú kérdést, hogy több információhoz jusson.
  2. Kérjen részletes árajánlatot minden egyes szakembertől, akit meg szeretne bízni a munkával.
  3. Válasszon olyan szakértőt, aki hajlandó kommunikálni Önnel.
  4. Kérdezze meg, hogy ki fogja ténylegesen elvégezni a munkát

Nézzük meg az egyes lépéseket részletesebben.

Először sajátísa el az alapismereteket

Az alapásás alapozás része; sok háztulajdonos azonban nem tudja biztosan, hogy mit is jelent ez, ezért különösen nehéz kideríteni, hogy egy szakértő megfelelő információkat ad-e Önnek, vagy a projektet a megfelelő módon hajtja-e végre. Egyszerűen fogalmazva: egy földmunkás előkészíti a helyet egy új háznak vagy melléképületnek. Rendszerint megtisztítják a talajt, lefektetik az alapokat, beépítik a vízelvezetést és összekötik a meglévő csővezetékeket. Az építkezés befejezése után visszatérhetnek, éselkészíthetik a járdákat, tereprendezést készíthetnek és bekötőutakat biztosíthatnak. Amikor alkalmaz egy szakértőt egy ilyen típusú projekt elvégzésére, érdemes először saját maga elvégeznie néhány kutatást, hogy alapvetően megértse a fő kérdéseket és tudja, melyek a legfontosabb kérdések. Először beszéljen azzal az építészszel, aki kidolgozta terveit, és kérdezze meg tőle ha bármilyen szokatlan probléma van, akkor valószínűleg a helyszínen találkozik. Megbeszélheti őket a marketingszakemberekkel folytatott első interjúiban, és megkérheti az egyes szakembereket, hogy kommentálják, hogyan kívánják kezelni őket.

Mátyás a vízelvezetésre, a kemény tereprendezésre szakosodott, és hibátlan minősítést kapott a Wilio weboldalon - akár 100% pozitív visszajelzést is kaphat. Mátyás azt is javasolja, hogy nézzen egy kicsit utána a munkának az interneten.

Tegyen fel néhány kulcsfontosságú kérdést

Kérjen ajánlatokat legalább három szakembertől: vegye fel velük a kapcsolatot, és kérjen ajánlatot pontosan a projektjéhez. Válasszon olyan szakértőt, aki elegendő tapasztalattal rendelkezik, hogy hasonló munkarendeléseket hajtson végre, mint amire szüksége van - például hasonló típusú és méretű épületekkel, hasonló ütemezéssel.

A Wilióval kapcsolatos visszajelzéseinek ellenőrzése mellett nézze meg a korábbi megrendelések fényképeit - és kérdezze meg, hogy tud-e beszélni egy vagy két korábbi ügyfelükkel. Egy jó hírű szakembernek problémamentesen meg kell tudni adni korábbi ügyfeleknél elvégzett munkáit, ennek köszönhetően lehetősége lesz megtudni, mire számíthat. Tudjon meg néhány alapvető kérdést, például: udvariasak és pontosak? Hogyan tudtak megbirkózni a váratlan kudarcokkal? Könnyű volt-e kapcsolatba lépni velük a projekt után, ha az ügyfélnek további kérdései vannak?

A szakember tapasztalatának és készségeinek felmérésekor számos kulcsfontosságú kérdés van, amelyet meg kell válaszolnia. Mátyás két kiemelt témát említ, amelyeket fel kell vetni. Az első a talajemelés - a talaj felfelé irányuló mozgása, amely akkor fordulhat elő, amikor az agyagos talajok nedvesednek és elterjednek: a sarok fő problémája mindig az emelőfelület lesz. Az építész által készített rajzot meg kell jelölni, ha fennáll az emelés veszélye - és ha van, akkor a szakértőnek megfelelő terméket kell használnia, amely véd a talaj felemelkedése ellen - a sarkak belső oldalán. Ha megkérdez egy szakembert, és nem tudja, miről beszél, akkor nem elég tapasztalt! A vízelvezetés vizsgálata szintén döntő fontosságú. Ha a mesterek elmondják, hogy éppen eltömítik azt a helyet, amely vizet hoz az ásott gödörbe, az újabb kudarc. Az áramlási teszthez (víz öntése a lyukhoz) hasonlóan az építési előírások is általában levegőpróbát követelnek meg. Ezután bezárja az összes csövet, befújja a levegőt a rendszerbe, és rátesz egy új manométert - hátha szivárog-e a rendszerből levegő. Van egy szivárgási teszt is, ahol feltölti a rendszert vízzel, lezárja, majd ellenőrzi a víz szivárgását. Ha a munkavállalók nem említik az utolsó két vizsgálat egyikét sem, kérdezze meg őket, hogyan tervezik ellenőrizni a vízelvezetést, legyen óvatos.

Kérjen ingyenes árajánlatot

Összehozzuk a környékén lévő szolgáltatóval, hogy releváns ajánlatokat kapjon Kérjen részletes ajánlatot minden egyes szakembertől, akit fontolgat felbérelni a munkára. Mindenkinek be kell nyújtania egy ingyenes és részletes írásbeli ajánlatot. Részleteznie kell és kiemelnie az összes potenciálisan felmerülő költséget, a munkától és az anyagtól kezdve a hulladékok eltávolításáig. Ahogy Mátyás kifejti, a különböző szakértők különböző módon számolnak a projektekért. Egyes vállalatok többféle lehetőséget kínálnak az ügyfeleknek: elmagyarázom az ügyfeleknek, hogy napi árfolyamon fizethetnek, vagy all-inclusive ajánlatot nyújthatok nekik. Néhány vállalat viszont csak all-inclusive ajánlatot kínál - de a probléma az, hogy amíg ki nem ássa a földet, és az épületfelügyelő el nem adja azt, nem feltétlenül tudja milyen mélységig kell majd ásni. Például egy építész rajza jelezheti, hogy a gödörnek 1 m mélynek kell lennie, majd jön egy építésügyi felügyelő, és azt mondja, hogy annak 1,2 m mélynek kell lennie. Ez pedig természetesen további költségeket igényel, amikor a betonról van szó. Ez azt jelenti, hogy ha csak a teljes költségre kap ajánlatot, akkor a kereskedő valószínűleg a legrosszabb lehetőséget ajánlotta fel. És végül többet is fizethetne érte, és nincs is rá szüksége. Csak akkor adom meg az ügyfélnek a beton kifizetésének lehetőségét, ha azt egy építésügyi felügyelő ellenőrzi; így nem fizetnek olyan betonért, amelyet nem használnak fel. A bérköltségek hazánkban változatlanok maradnak. Rögzített munkaerőköltségeket adok az ügyfeleknek, és már nem számítok fel további díjakat - így általában összességében olcsóbb.

Bármilyen fizetési módot is választ, soha ne fizessen addig az építkezésért, amíg a munka befejeződik. Először nézze meg, hogy elégedett-e a munkával. Olyan szakértőt válasszon, aki támogatja ezt. Kérdezze meg bármelyik szakértőt, akit fontolgat, hogy jelen lehet-e, amikor jön egy építésügyi felügyelő. A jó szakembernek nem okozhat gondot ebbe a fázisba való bekapcsolódás, ahogy Mátyás hangsúlyozza: Nagyon szeretném arra ösztönözni a lakástulajdonosokat, hogy ebben az időben ne tartózkodjanak az építkezésen. Az építésügyi felügyelő a garancia arra, hogy minden rendben van.

Kérdezze meg, hogy ki fogja ténylegesen elvégezni a megrendelt munkát

Kérdezze meg ki lesz az, aki valóban elvégzi a megrendelt munkát. Végső soron ő lesz-e felelős a projektért, és alkalmaz-e állandó munkásokat? Vagy alvállalkozóként fog dolgozni? Sok jó alapítványi és háttérszakértő kiszervez bizonyos feladatokat, ami nem feltétlenül jelent problémát. De ahogy Mátyás hangsúlyozza, fontos megtudni, hogy a munkát milyen mértékben bízzák meg - és ami döntő fontosságú, hogy ki vállalja a felelősséget az esetleges problémákért. "Bármely munkában vagy vízelvezetésben részt veszek, mindig ügyelek arra, hogy közvetlenül az ügyféllel foglalkozzak. Az egyetlen alvállalkozó, akivel együttműködök, az a kőműves, de mindig ugyanazzal dolgozom. Igyekszem mindennap friss információkat adni a ház tulajdonosának, hogy nyomon kövesse az elvégzett munkát. Minden munkámra garanciát vállalok, ezért garantálom, hogy azt az építésügyi felügyelő jóváhagyja. Azt is mondom minden háztulajdonosnak, hogy lépjen kapcsolatba velem, ha bármilyen probléma van. Jövünk és megjavítjuk."