Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Alumínium bejárati ajtó
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Alumínium bejárati ajtó

Szakértőre van szüksége a Alumínium bejárati ajtó kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Alumínium bejárati ajtó

A leghevesebb vita. Alumínium ajtók vagy fa ajtók? Melyik típus a jobb? Nem azért vagyunk itt, hogy meggyőzzük Önt arról, melyiket válassza, mert minden az Ön preferenciáitól és igényeitől függ. Úgy gondoljuk azonban, hogy az alumínium ajtók csak valamivel jobbak, mint a fa ajtók. A szakértők szerint mind az alumínium, mind a fa ajtóknak megvannak a maguk előnyei és hátrányai.

Mielőtt a házának megfelelő ajtót választana, elengedhetetlen fontolóra venni annak előnyeit és hátrányait, hogy jó döntést hozhasson. A helyes döntés meghozatalának előfeltétele, hogy információkat szerezzünk a különféle típusú anyagok tulajdonságairól, megértsük azokat és kiválasszuk azokat, amelyeket a legjobbnak tartunk.

Alumínium ajtók vs fa ajtók, ki a győztes?

Esztétikai szempontok

A faváz esztétikai jellemzője általában nagyon vonzó, és sok lakástulajdonos körében népszerű választás. A klasszikus kialakítás és a nagyfokú adaptálhatóság a fa ajtókat általánosan alkalmazhatóvá teszi. A fa ajtókkal a ház általános kialakításától függően választhatsz hagyományos vagy modern megjelenésből. A fa ajtók természetesek maradhatnak magukban, vagy akár festéssel is kezelhetők - kiemelik a fa karakterét, és így egyedi elemet adhatnak a ház általános kialakításához.

Az alumínium ajtók meglehetősen esztétikusak lehetnek. Tökéletes választás lehet az egyik házhoz, míg egy másik fa ajtóval mutat inkább jobban. Az alumínium ajtók modern változatai kiváló színben, stílusban és konfigurációban kaphatók. A tervezés rugalmassága azt jelenti, hogy a kreativitásnak nincs határa. Függetlenül az építészettől vagy a stílustól, az alumínium ajtók az igényeidnek megfelelően alakíthatók.

Környezeti szempontok

Ebben a helyzetben egyértelműen nyertest lehet hirdetni. Az alumínium nyílászárók végtelenül újra feldolgozhatóak, és a teljes energia mindössze 5%-át fordítják nyersanyagokból történő előállításukra; A valaha gyártott összes alumínium 70%-át ma is használják. Ezzel ellenkezőleg azonban egy fa ajtóra nézve nem mondhatjuk el ugyanazt. A fa tisztán újra nem feldolgozható, és egy fa kivágásra kerül az egyes fa ajtók/ablakok előkészítésekor. A fa nyílászárók nem környezetbarátok, mert az ajtók miatt el kell pusztítanunk a fáinkat és erdőinket.

Karbantartás

Az alumínium nyílászárók általános választások a lakástulajdonosok számára, mert nagyon kevés karbantartást igényelnek. Az alumínium ajtókat megbízhatónak és erősnek tekintik, és szinte karbantartásmentesek! A fa ajtók több karbantartást igényelnek, és néha javításra, illetve teljes cserére lehet szükség. Ha a faablakokat vagy ajtókat nem megfelelően tartják karban, akkor azok elöregedhetnek és kopottak lehetnek. Élettartamuk is drámai módon lerövidül a felhasznált fafajtától függően. Ha olyan opciót szeretnél, amely szinte nulla karbantartást igényel, az alumínium ajtók bizonyulhatnak a legjobb választásnak.

Költségek

Az alumínium ajtók költséghatékonyabb választást képviselnek a fa ajtókhoz képest. A teljes telepítési költség is alacsonyabb, ami azt jelenti, hogy kettő téren is spórolhatsz!

Szín

Az alumínium ajtók ideális választásnak bizonyulnak a modern otthonokhoz. A porfesték, amivel kezelik őket nem veszíti el árnyékát, nem rozsdásodik le és nem hámlik le! Ha el akarja érni a fa kinézetet, az alumínium ajtót is le lehet fa hatású festékkel festeni a természetes megjelenés érdekében.

Tartósság és szilárdság

A tartósságot és a szilárdságot nézve a fa és az alumínium ajtók is megfelelőek, főleg a szükséges felszerelés és karbantartás alkalmazásával. A fa ajtókhoz képest az alumínium ajtók sokkal nagyobb tartóssággal és szilárdsággal rendelkeznek. Az alumínium ajtókat különféle alakban és méretben is lehet gyártani, illetve alakítani. Tartósságának köszönhetően az alumínium ajtók ideálisak nagy ablakokhoz és ajtókombinációkhoz is.

Röviden: a nyertes az alumínium ajtó. Miért? Mivel mi gyártjuk és szállítjuk a legkiválóbb alumínium ajtókat, kiváló minőséggel, biztonsággal és funkcionalitással.

Gyors összefoglaló arról, hogy miért lehet az alumínium ajtó jobb választás otthonába:

  • Olcsóbb őket telepíteni.
  • Megvásárlásuk gazdaságosabb.
  • Karbantartásmentesek.
  • Testreszabhatók.
  • Elegánsak, minimalisták és modernek.

Alumínium ajtók vs fa ajtók? Meggyőztünk már? Beszélj szakértőkkel, és tudj meg többet az alumínium ablakokról és ajtókról, amelyek segítenek a helyes döntés meghozatalában!

Az alumínium ajtók természetüknél fogva erősek és stabilak, és mivel beépített tervezési integritással rendelkeznek, nagyon biztonságosak és sokkal jobban ellenállnak egy esetleges erőszakos behatolásnak, mint a műanyag, üvegszálas vagy fa ajtók.

Szinte minden esztétikus ajtókialakítás elkészíthető alumínium ajtóbélésből. A számítógép által vezérelt gépek létrehozhatnak olyan görbéket, négyzeteket vagy összetett alakzatokat, amelyek megfelelnek a kívánt megjelenésnek.

Az alumínium ajtófedelek ideálisak texturált felületek fa hatású felviteléhez. Ezek a kiváló minőségű ajtókezelések nagyon tartósak és kifinomultak.

A modern, automatizált festési folyamatok lehetővé teszik a belső és külső színek szinte bármilyen kombinációjának kiválasztását. Az alumínium és a modern színek kombinálásának eredménye olyan tartós, hogy biztos lehetsz benne, hogy ajtód 20 vagy akár több évig is remekül fog kinézni, jelentős árnyalatvesztés nélkül. A kompozit, műanyag és a legtöbb faajtót nem szabad sötét színekben, például antracitszürkében vagy fekete színben gyártani, mivel ezek torzíthatják a fa szerkezetét.

A legújabb építészeti trend a nagy üvegezett falakkal és homlokzatokkal rendelkező háztartások felé halad. Ez azt jelenti, hogy nagy első és hátsó ajtókra van szükség. Mivel az alumínium profilok vékonyak, de nagyon erősek, az alumínium ajtók sokkal szélesebbek és magasabbak lehetnek, mint a legtöbb más anyag, és tartalmazhatnak hármas rétegű szigetelőüveget. Az alumínium bejárati ajtók általában körülbelül 30%-kal nagyobbak, mint a kompozit anyagok.

Az alumínium az egyik leginkább környezetbarát építőanyag, és ez az értékes árucikk újra és újra felhasználható. Tehát ami egykor ajtó volt, az egyszer egy repülőgép vagy egy laptop része lehet.

Alumínium ajtók

Az alumínium ajtók szigetelőmagot használnak, amelyet fém ház borít. Más ajtórendszerektől eltérően azonban az alumíniumváltozatokat kizárólag a beszállítókon keresztül értékesítik. Mindegyik speciálisan az építési nyíláshoz készült.

A gyártók mindenféle lehetőséget kínálnak. Például az ajtók több tucat stílusban és színben kaphatók, sima vagy fa hatással.

Az alumínium ajtók égetett zománc felületűek, ezért soha nem kell újra festeni és rozsdásodni sem rozsdásodnak - ez magyarázza a 20 éves szabványos garanciát. Ezek az előnyök azonban nem olcsók. Az 150.000 forint körüli árak miatt az alumínium ajtók a legdrágább választások közé tartoznak, akár a tömör fából készült ajtók.

Hogyan vásároljunk bejárati ajtókat

Akár magát az ajtót, akár a teljes ajtó- és keretrendszert vásárolja, tartsa szem előtt a következő vásárlási tippeket:

  • Komplett rendszerek esetén ellenőrizze, hogy minden alkatrész ugyanazon gyártótól származik-e.
  • Ablakelemeken keresse meg az alacsony Ug értékű üvegezéseket - ami az üveg szigetelő értékét jellemzi. A nagyobb biztonság érdekében egyes gyártók betörésbiztos biztonsági üveget kínálnak. A valódi ólom- vagy sárgaréz díszítésű dekoratív ablakok sokkal drágábbak, mint azok, amelyek csak utánzatok.
  • A kiváló minőségű acél- és üvegszálas ajtók hőhíddal vannak ellátva - gyakran vinilszalaggal vagy favázas résszel -, amely elválasztja a belső és külső ajtókárpitot, és megakadályozza, hogy a hideg kívülről kijusson.