Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Árnyékolók és napellenzők

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, napellenzőkhöz, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltés

Árnyékolók és napellenzők

Szakértőre van szüksége a Árnyékolók és napellenzők kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

27 638 szakember

50 983 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltés

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
VillanyszerelésJózsef L.
Lakás/ház rekonstrukciójaÁdám J.
Építőipari munkákLászló G.
Építőipari munkákLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.
HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

Árnyékolók

Napellenzők

Sok árnyékolástechnikai értékesítő elsősorban kiváló ügyfélszolgálatáról és professzionális telepítési tapasztalatáról ismertek. A következő cikkben összegyűjtöttük Önnek a legfontosabbakat tényezőket, amelyekre érdemes lehet figyelnie árnyékolója kiválasztásakor.

A napellenzők ára széles skálán mozog, az ár függ a napellenző méretétől, a típusától és a kiválasztott szövet típusától is. Az árak 200.000 forintnál kezdődnek, és az átlagár körülbelül 900.000 forint között mozog.

Győződjön meg arról, hogy teljesüljenek egyedi igényei és elvárásai, amikor árnyékoló telepítésén és vásárlásán gondolkozik.

5 TÁVPONT, HOVA ÉRDEMES TELEPÍTENI A NAPELLENZŐT

A feltekerhető napellenző összeszerelése egyszerűnek tűnhet, de a valóságban egy ilyen napellenző különféle összetett alkatrészekből áll, amelyek pontos és szakszerű összeszerelést igényelnek. Keressen fel egy szakértőt, aki a napellenzők telepítésére szakosodott, aki segíteni tud Önnek.

Tippek a napellenző helyes telepítéséhez

A feltekerhető napellenző telepítési projekt megkezdése előtt, meg kell mondania a szakembernek, aki telepíteni fogja Önnek, hogy hová kívánja felszerelni az új napellenzőjét otthonában. A feltekerhető napellenző gyönyörű kiegészítő, amely nem csak dekoratív, de funkcionalitást is kölcsönöz otthonának. A megfelelő telepítéshez először fontos tudni néhány dolgot. A napellenzőket a ház négy különböző pontjára lehet felszerelni: a falra, a tetőre, a mennyezetre (vagy az ereszcsatornára) és a homlokzatra (vagy az ereszcsatorna-rendszer közötti tetőrészre).

Felhívjuk kedves figyelmét, hogy ezen elhelyezési pontok mindegyike sajátos felszerelési és kivitelezési követelményeket igényelnek. Ha tanácsra van szüksége olvassa el az alábbi 5 kihagyhatatlan távpontot, amelyek segítenek a döntésben, hogy hova helyezze a napellenzőt:

Ellenőrizze a napellenző magasságát. A napellenzőjének legalább 240 cm-re kell lennie a talajtól. Ha napellenzőjét egy csuklós ajtóra kívánja felszerelni, adjon hozzá még 25-30 cm-t, hogy elegendő helyet biztosítson.

Vegye figyelembe a napellenző teljes hosszát, amelyet a napellenző elér, amikor használatban van. Fontos figyelembe venni, hogy a napellenző meddig ér el, fontos, hogy a vázrendszer mindig optimális szilárdságú legyen a napellenző szövet alátámasztására A váznak ellent kell állnia az erős szélnek és hirtelen időjárási változásoknak is. Szakembere segíteni fog a megfelelő hosszúság kiszámításában és a napellenző helyének választása érdekében is.

A napellenzővel együtt felszerelnek egy kemény védőburkolatot is, amely megvédi a szövetet a víztől, rovaroktól, madaraktól és gombáktól is. Ennek a védőburkolatnak a szerepe a felsoroltakon kívül az is, hogy megvédje a napellenző motorját a vízszivárgástól és egyéb károsodásoktól. Ügyeljen arra, hogy elegendő helyet biztosítson a napellenző védőburkolatának is.

Készítsen megfelelő méréseket és területbecsléseket. Fontos tudnia előre a napellenző által használt teljes területet, vagy azt, hogy mennyi helyet igényelhet új napellenzője. A mérések után pontosan tudni fogja, hogy elegendő hely lesz-e a napellenző telepítésére vagy sem. Ha felszerelés helyével kapcsolatban vagy esetleg más egyéb szerkezeti korlátozásba ütközne, itt az ideje, hogy a szakértő segítségével megoldja ezen problémákat.

A feltekerhető napellenző alternatívái is megoldásként szolgálhatnak.

Kihívás az ön számára az árnyékoló magasságának vagy helyzetének meghatározása? Keresse fel szakértőinket, és kérjen szakmai tanácsot a napellenző felszereléséhez az Ön által választott területen. Alternatív megoldásként vegye figyelembe a külső mennyezeti vagy akár a szabadon álló napellenzőket is. Az értékesítő üzletek teljes körű segítséget nyújtanak akár a szabadon álló napellenzőkhöz is.

A napellenzők különböző gyártójának meg vannak a maga külön szerelvényei és tartozékai, valamint a napellenzők felszerelésére vonatkozó speciális utasítások. Ezért fontos, hogy szakember segítségét válassza, aki segít a félszerelélésben. Képzett, professzionális szakértőink biztosítják a napellenzők helyes telepítését Önnek. A szakembereink teljes mértékben képzettek és sok éves tapasztalattal rendelkeznek a napellenzők felszerelésésben.

A legjobb otthoni napellenző, kereskedelmi napellenző vagy lakóautó-napellenző kiválasztásakor először meg kell fontolnia, hogy a napellenző milyen anyagból készüljön. Népszerű anyagok: pamut, poliészter, fém, vászon, fa és polikarbonát.

A pamut napellenzők az egyik legnépszerűbbek, mert megfizethetőek. A pamut légáteresztő, rugalmas és vízálló. A tisztítás pofon egyszerű, mindössze annyit kell tennie, hogy bedobja a mosógépbe.

A poliészter napellenzők légáteresztőek és könnyen tisztíthatók. Ha poliészter napellenzői kissé piszkosnak vagy porosnak tűnnek, csak egyszerűen törölje át őket. A poliészter tökéletes választás, megakadályozza napfény behatolását és így megvédi Önt a káros UV sugárzástól.

A fém napellenzők tartósak és erősek, de súlyuk miatt gyakran professzionális telepítést igényelnek. Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell vennie, hogy a fém elnyelni és tartja a hőt. Nyáron nem a legmegfelelőbb megoldás.

A vászon napellenzők az egyik legnépszerűbbek, tartósságuk és alacsony áraik miatt. Azonban a hó és az eső könnyedén rongálhatja a vászonból készült anyagot és a vázat is. Ha profi szakember segítségét veszi igénybe a telepítés során, akkor ettől kevésbé kell tartania.

A fa napellenzők nem túl népszerűek,de sokan a mai napig alkalmazzák. Magától értetődik, hogy a fa napellenzők tartósak, de sajnos nem vízállóak. Az erős eső vagy hó deformálhatja a fát és meghajlíthatja. Ezek a napellenzők növelhetik a tűz kialakulásának kockázatát.

A polikarbonát napellenzők gyakorlatilag elpusztíthatatlanok, csökkentik a fényáteresztést és blokkolják a káros UV sugarakat. Ha tartós és ellenálló napellenzőt keres, ez a legjobb választás.

feltekerhető napellenzők

Választható méretű napellenző általában az épületek egyik oldalán

A feltekerhető napellenzők a legnépszerűbbek közé tartoznak. Remek és helytakarékos megoldást nyújtanak, mert ha nincs használatban, akkor feltekerhetők vagy összecsukhatók. A feltekerhető napellenzőkkel nem kell aggódnia a szél vagy a vihar okozta károk miatt, mivel könnyedén feltehetőek, amikor az időjárás nem megfelelő . Különböző típusú feltekerhető napellenzők közé tartoznak a manuális napellenzők, motoros napellenzők és távirányítású napellenzők. Számos különböző stílus létezik, például homorú, lejtő és vízesés.

A feltekerhető napellenzők kerete sokkal kevesebb karbantartást igényelnek. A kezdeti költségek magasabbak, és maga a napellenző anyag javítása is költséges lehet. Ezen tényezők figyelembevételével válassza ki, hogy melyik napellenzőtípus a legjobb az Ön és otthona számára.

A motoros napellenzők gyakran tartalmaznak csúcstechnológiás időjárás érzékelőket, amelyek figyelmeztethetnek, ha fel kell tekerni a napellenzőt az időjárási körülmények miatt. A motoros kezelőszervek fali kapcsolókkal vagy távolról mobiltelefonról, számítógépről is működtethetők, így zord időjárás esetén könnyebb a napellenző feltekerése.

Napellenzők, árnyékolók javítása

Napellenző az épület oldalán

A feltekerhető napellenzőktől eltérően a helyhez kötött napellenzők helyben vannak beépítve az épület külső részén. A szerkezet stabil, de a szél vagy heves hó károsíthatja. Rendeljen szakértőt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a rögzített napellenzői képesek ellenállni az időjárás okozta károsodásnak. Ezen típusú napellenzők anyaga, mérete és stílusa nagymértékben változhatnak. Az alábbi stílusokból választhat: dóm, meghosszabbított kupola, zuhanó, homorú és vízesés.

A helyhez kötött napellenzők tartósak és hosszú ideig tartósak, még akkor is, ha több karbantartást igényelnek, mint a behúzható társaik. Érdemes megfontolni azt is, hogy a napellenzők orientációját vagy helyzetét nem lehet megváltoztatni. A helyhez kötött napellenzők, ajtó-napellenzők vagy terasz-napellenzők telepítése előtt fontos tudnia,hogy hol szeretné elhelyezni őket. Ha állandóan árnyékolni vagy védeni akar egy bizonyos területet otthonán kívül, akkor a helyhez kötött napellenző lehet a legjobb megoldás az Ön számára.

Napellenző vásárlási útmutató

Napellenzőt vásárolna? Mi segítünk kiválasztani a megfelelő méretet és stílust.

Funkcionalitást és egyben stílust is adhat teraszának, verandájának vagy erkélyének egy új napellenzővel - felső tetővel vagy oromzattal, amely menedéket nyújt a zord külső időjárási viszonyok elől. Legyen szó esőről,hóról vagy a Nap káros UV-sugarairól. Sok előnye van, a külső napellenzők telepítésének. Olvassa el listánkat, amelyből megtudhatja milyen előnyökkel jár a napellenző kültéri telepítése:

Növeli a kerti bútorok élettartamát

A teraszon, az erkélyen vagy a verandán a kültéri hőmérséklet akár 10-20 fokkal is csökkenthető

Megakadályozza a fém bútorok túlmelegedését

Megvédi bőrét az égető napsugaraktól

Tippek!

Vásárlás előtt végezzen pontos méréseket a kijelölt területen az ablakok és ajtók területén. Először mérje meg a szélességet, és adjon hozzá kb. 13 centimétert mindkét oldalon. Például, ha az ablaka 63 cm széles, akkor körülbelül 76 cm széles napellenzőre lesz szüksége.

A stílus kiválasztása előtt először fontolja meg, hová kívánja telepíteni a napellenzőt. Ezután kiválaszthatja, melyik napellenzőtípus felel meg legjobban az Ön személyes igényeinek. Az egyik legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni, hogy feltekerhető napellenzőt vagy helyhez kötött álló napellenzőt keres.

1. Feltekerhető: Ez a típusú napellenző tetszés szerint kihúzható és visszahúzható. Ideális nagyobb területeken, például az erkélyen vagy teraszon. Háromféle visszahúzható napellenző közül választhat: manuális, elektromos és automatikus.

A manuális feltekerhető napellenző a legköltséghatékonyabb választás, és hasonló esztétikai tulajdonságokkal rendelkezik, mint az elektromos vagy az automatikus opció.

Az elektromos visszahúzható napellenzők többféle méretben kaphatók, és egy kapcsolóval vannak felszerelve.

Az automatikus napellenző kiváló választás a lakástulajdonosok számára, mert könnyű kezelhetőséget biztosít. Ezenkívül a legtöbb rendelkezik egy érzékelővel, amely segítségével a napellenző napkeltekor automatikusan leereszkedik, és naplementekor automatikusan visszahúzódik.

2. Helyhez kötött vagy rögzített: Ez a típusú napellenző rögzített, és beépített a bejárati ajtó vagy az ablakok előtt. Vegye figyelembe ezt a lehetőséget akkor, ha nem zavarja, hogy napellenzője ki lesz folyamatosan téve az időjárási szélsőségeknek. Az ablakok fölé telepített helyhez kötött napellenzők segítenek a helyiség hűvösében tartásában a forró nyári napokon.

Népszerű napellenzők

Napellenző az ablakokon

Olcsó opció, amely megtalálható álló, kihúzható vagy dönthető kivitelben

Hűvösen tartja a házát nyáron.

Fontolja meg az oldalfalra helyezett napellenzőket, hogy fokozza a napsugarak vagy az eső elleni védelmet

Napellenző az ajtón vagy a tetőn

Az ajtó fölé helyhez kötött, nem feltekerhető ponyva van felszerelve

Teljes védelmet nyújt a zord időjárási hatások ellen

Sokféle kivitelben, anyagban és formában kapható

Feltekerhető napellenző a teraszon

A kültéri terület nagy részét lefedik

Kézi hajtókarral vagy motorral könnyen ki és betekerhető.

Tökéletes választás, sok időt tölt kint teraszán.

Ez a fajta napellenző otthonosabbá varázsolja lakását.

Tippek!

A színtől különbözően függ az árazás. A világosabb árnyalatú napellenzők (például bézs, világossárga és világoszöld) olcsóbb megoldás a sötétebb árnyalatokhoz (például sötétkék, gesztenyebarna és fekete) képest.

Napellenzők anyaga

A napellenző anyagának kiválasztása ugyanolyan fontos, mint a napellenző felszerelésének helyének kiválasztása. Az alábbiakban információkat talál arról, hogy mely anyagokat érdemes választani.

1. Pamut: A pamut napellenzőket gyakran festik vagy borítják be egy réteg akril festékkel. Ezzel a technikával a napellenző vízállóbbá válik.

2. Vinyl: Ez a népszerű anyag vízálló, és gyakran alkalmazzák hidegebb éghajlatokon, ahol a heves esőzések mindennaposak.

3. Poliészter: Ha tartósságot keres, fontolja meg a poliészter használatát.