Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Betoncsiszolás
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 273 szakember
4 441 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Betoncsiszolás

Szakértőre van szüksége a Betoncsiszolás kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

A dizájner padlók jellemző megjelenése a csiszolt beton. A legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy bármilyen betonfelület többféle célnak megfelelően is csiszolható. A betonfelület csiszolása nemcsak a csiszolt beton elkészítésére szolgál, hanem a különféle alternatív padlóváltozatokra is. Sokan azonban nem értik a beton csiszolásának különböző módjait, így pedig elveszítik a lehetséges előnyöket. Ezért örömmel vezetjük végig önt ezen a folyamaton, és elmagyarázzuk önnek az összes kétértelműséget!

Mi a betoncsiszolás?

A szintetikus gyémántokból álló csiszolószerszám, amelyet a felületek simítására használnak, a beton kemény felületének csiszolására szolgál. Különböző vállalatok technológiái találhatóak meg a piacon. A technológiát gyémántfúróval kombinálva a szilárd betonfelület megmunkálására és befejezésére használják, hogy sima és esztétikus eredményt érjenek el. A csiszolószerszám egy szintetikus gyémántokkal borított korong, amelyet általában gyémánt szerszámtípusoknál használnka. A betonfelület nedvesen vagy szárazon is csiszolható. A nagyobb biztonság és a káros por egészségre gyakorolt ​​lehető legkisebb hatása érdekében azonban a nedves csiszolást részesítjük előnyben. Kétféle szerszámot használhatunk a köszörüléshez. Az első egy hagyományos betoncsiszoló, amely ideális a felület előkészítéséhez. A második eszköz egy beton simító, amely alkalmas a folyamat befejezésére.

Miért fontos a betoncsiszolás?

Az újonnan fektetett betonpadló mikro-érdes felülettel rendelkezik. Használata csak a megszáradás és simítás után alkalmas. A sima betonpadló kevesebb port termel, látványa szebb és hosszabb az élettartama. Az új betonpadló elkészítése egyszerű, ennek alapja az, hogy várni kell a padló megkeményedésére, ami körülbelül 28 napot vesz igénybe. A használt betonfelület előkészítése igényesebb. A betonfelület túl egyenetlen lehet a padlólemezek vagy csempék fektetése előtt. A csiszolatlan beton felületén festék vagy epoxi lehet. A különféle bonyodalmak elkerülése érdekében a padlók telepítése során javasoljuk először a beton csiszolását, majd a padló letételét. Bármely padló letétele könnyű tevékenység lesz sima betonfelület esetén. A parketta előkészítése a keményfa burkolólapok használata előtt a leghasznosabb módszer a padló tartósságának biztosítására. A betoncsiszolás különösen fontos folyamat a csiszolt padlók esetében, ahol a kezelt felület minősége bizonyított.

A beton csiszolásának előnyei

A beton csiszolásával minden hiányosságát és szabálytalanságát eltávolíthatjuk, ami sima és funkcionális felületet eredményez. Csiszolással régi és sérült betonfelületeket állíthatunk vissza eredeti állapotukba, és még sok évig használhatjuk őket.

Távolítsa el a festéket, műgyantát és szennyeződéseket

A csiszolás eltávolítja a betonról a festéket, műgyantát, a szennyeződéseket és egyéb nem kívánt maradványokat. A csiszoló eltávolítja a betonpadló legfelső rétegét és gyönyörű sima felületet hagy maga után. Ezután könnyen lerakhat bármilyen padlótípust (csempe, padlólap, szőnyeg stb.). A padló felületének előkészítése elengedhetetlen lépés minden típusú padló esetében.

Tökéletes a raktárépületekhez

Raktárak vagy házak esetében a betonpadló a legjobb választás. Miért válasszon betonpadlót a raktárához vagy a házához? A csiszolt beton garantálja a padlók kiváló működési állapotát. Nemcsak a hosszabb élettartamukat biztosítja, hanem a raktárak nagyobb igénybevételét is kiállja. Ha érdeklik a beton padlóburkolatok vagy a csiszolt betonból készült dizájnpadlók, vagy betonpadlók előkészítésére, csiszolására keres valakit a különféle padlóburkolatok fektetése előtt - a Willio az Ön számára a legjobb választás. Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, és megtudhatja, hogyan tudunk segíteni a betonpadlók csiszolásában.

Betoncsiszoló szerszámok

Gyémántok

Ami a betonfelületek köszörüléséhez vagy vágásához szükséges szerszámokat illeti, a munkát gyémánt szerszámokkal végzik. A szintetikus gyémántokat főként a modern gyémántszerszámokban használják, mert széles méret-, alak- és erősségválasztékot kínálnak. Így a gyémántszerszám gyártók képesek a szerszámokat a különböző felhasználói igényekhez igazítani. A gyémántkorong méretét a szemcseméret határozza meg. Fordított összefüggés van a gyémánt mérete és a megfelelő szemcsejelzés között. Ez azt jelenti, hogy a nagy gyémántot kis számmal (18/20, 30/40), és fordítva, a kis gyémánt méretét nagy számmal (80/100, 170/200) jelöljük. Ez azt jelenti, hogy a nagyobb gyémántokkal ellátott pengék kevésbé szemcsések és fordítva. Nagy gyémántokat használnak a nehezen eltávolítható rétegek kíméletlen eltávolítására, míg a kis gyémántokat csiszolásra és fényezésre használják.

Kötőanyag

A kötőanyag alapvető célja a gyémántok megőrzése. A kötőanyag általában fémből vagy műgyantából készül, de a gyártáshoz más anyag is felhasználható, a szerszám típusától függően. A kötőanyagot úgy tervezték, hogy a megadott sebességgel kopjon. A kötőanyag őrlésével egyidejűleg felszínre kerülnek az új gyémántok is, még mielőtt az összes korábbi felszíni gyémánt eltörne. A kötőanyag keménységének meg kell felelnie az őrölt anyagnak, különben a szerszám működése hibás lehet. Ha a lágy betonpadlót közepesen kemény betonhoz tervezett szerszámmal csiszolják, akkor a szerszám idő előtt elhasználódik és élettartama jelentősen lerövidül. Ennek oka a kopásállósági arány. Ha a szerszámban a kötőanyag-ellenállás alacsony, az az új gyémántok idő előtti felszínre kerüléséhez vezet mielőtt a felületi gyémántok szétesnek, ez pedig felesleges szerszámkopást okoz. Ha kemény betonpadlón puha betonszerszámot használnak, a felületi gyémántok szétesnek, és a szerszám leáll, mielőtt még új gyémántok kerülhetnének a felszínre. Ebben az esetben a kopásállóság magas, és a kötőanyag nem engedi elég gyorsan a gyémántokat a felület feltöltéséhez. Első pillantásra ez ésszerűtlennek vagy furcsának tűnhet, de a kemény betonpadlók alacsony kopásállóságot, azaz lágyabb kötőanyagot igényelnek. Másrészt a puha betonpadló magas kopásállóságot és így kemény kötőanyagot igényel. Noha a kemény és a lágy kötőanyag kifejezés technikailag nem megfelelő, az egyszerűbb magyarázat kedvéért használhatjuk őket.

A kötőanyagok megértésének egyik módja annak mérlegelése, hogy mennyi betont távolítanak el a puha betonpadlóról a keménnyel szemben. 1000 m2 puha betonpadló, öt zsák betonpor lecsiszolásával jön létre. Ezzel szemben egy hasonlóan nagy kemény betonpadló csak egy zsák port termel. Ez azt jelenti, hogy puha padlók esetében ötször több anyagot lehet eltávolítani, mint kemény padlóknál. Ezért a szerszámnak nagyobb kopásállósággal kell rendelkeznie. A keménybeton szerszámnak kellően alacsony kopásállósággal kell rendelkeznie, hogy megfeleljen a kis eltávolított betonmennyiségnek, különben nem engedi elég gyorsan felszínre kerülni az új gyémántokat.

A megfelelő eszköz kiválasztása

Eszközre van szüksége a nehezen eltávolítható felületek kíméletlen csiszolásához? Vagy szüksége van egy eszközre a karcolások eltávolításához és a csiszoláshoz? Az eszköz típusát annak szemcsemérete határozza meg. Ezért a szemcseméretnek kell kiindulópontként szolgálnia a döntések meghozatalakor.

  • 18/20 szemcseméret - kíméletlen eltávolítás
  • 80/100 szemcseméret - betoncsiszolás

Ne féljen kipróbálni a különböző típusú eszközöket. A helyes választáshoz meg kell tapasztalnia, hogy az eszközök miben különböznek egymástól, és melyik éri el a legjobb eredményt. Csiszolás előtt gyakran nehéz meghatározni a beton keménységét, ezért célszerű minőségi becslést készíttetni, majd ellenőrizni a szerszám kopását és teljesítményét. Rendszeresen ellenőrizze a szerszám kopását, hogy helyes-e a választása. Ha nem biztos a választásában, próbáljon meg egy másik kötőanyagot.

Figyelni kell azonban a gyenge vágási teljesítményre vonatkozó figyelmeztetésre, ami azt jelzi, hogy a kötőanyag túl kemény. Egy másik figyelmeztető jel a szerszám túlzott kopása, ami azt jelzi, hogy a kötőanyag túl puha. A szerszámválasztáskor érvényes általános szabály, hogy az új, nemrégiben gyártott betonpadlók általában keményebbek, mint a régebbi épületekben találhatóak. Érdemes rendelkeznie a három leggyakrabban használt szemcsemérettel, amelyek a három leggyakoribb betontípus csiszolására alkalmasak.

Milyen tényezőket kell figyelembe venni a választás során?

A gyémánteszközök kiválasztásakor három dolgot kell figyelembe venni - teljesítmény, költség és leltár.

Teljesítmény

A teljesítmény a legfontosabb tényező, amelyet szem előtt kell tartani az eszköz kiválasztásakor. A teljesítmény még az említett két másik tényező fontosságát is felülmúlja. Az eszköz teljesítménye nemcsak az eszköz által hozott haszon mennyiségét, hanem a versenyképességét is befolyásolja. Eldönti, hogy milyen árat tud majd meghatározni a szerszámokkal végzett munka árajánlatához, valamint arról is dönt, hogy képes lesz-e megélhetést formálni a betoncsiszolásból. Az eszközök teljesítménye nagyon értékes tényező lehet az Ön számára. Az eszközökkel kapcsolatos helyes döntések meghozatalának legjobb módja a teljesítmény kiszámítása.

  1. Mérje meg a megmunkálni kívánt terület nagyságát (sose hagyatkozzon becslésekre).
  2. Számítsa ki a munka elvégzéséhez szükséges időt úgy, hogy figyelembe veszi a leállásokat is.
  3. Ossza el a területet négyzetméterben mért nagyságát a csiszolással töltött idővel.

Tehát ha 5000 m2 csiszolásához 7 órára van szüksége, akkor 714 m2 a csiszolási képessége 1 óra alatt. Jegyezze fel a dátumot, a helyet, a munka típusát, a használt eszközöket, a csiszolót és a padló állapotát a gyártási sebesség eredményéhez. Mindezek az információk konkrét eredményeket társítanak a munkájához. Célszerű naplót vezetni, amelybe minden elvégzett munkához jegyzeteket fűz. Bár úgy tűnik, hogy nincs rá szükség, rögzítsen minden információt. A teljesítmény megértése segít kiválasztani a megfelelő eszközmárkát, valamint a márka termékcsaládjából a megfelelő típusú eszközt.

Sok vállalat kínál kivételes termékcsaládokat, de ha az ügyfél nem megfelelő típusú eszközt választ és használ, akkor nem a várt eredményeket fogja látni. A napló azonban ezt elárulja, mert az eszköz teljesítménye a számítás után nem éri el a szokásos csiszolási sebességet. A csiszolási folyamat minden lépésében mért gyártási sebességgel rendelkezik. Az eszközök saját értékeléséhez javasoljuk, hogy néhány havi használat után cserélje ki az eszközt, és próbáljon ki egy másik márkát. Előfordulhat, hogy nem látja eszközének gyengeségeit, ha nem próbál ki egy másik terméket. Mindannyiunknak vannak kedvencei, de a választásnál tanácsos figyelembe venni a helyes ajánlásokat és követni az eszközzel kapcsolatos információkat. Mivel a piac folyamatosan változik és fejlődik, javasoljuk, hogy évente legalább egyszer próbáljon ki egy új eszközt.

Költségek

Ha megnézzük a gyémántszerszámok költségeit a vevő szempontjából, ez a tényező válhat a legfontosabb vagy az egyetlen kiválasztási kritériummá. Hangsúlyozzuk azonban, hogy a költségek csak a szerszám teljesítményével együtt relevánsak. Ha a szerszám nem rendelkezik állandóan magas gyártási rátával, akkor az ára nem releváns. Jelentős különbség lehet egy eszköz ára és a használati költség között is. Egyes eszközök vételára alacsony lehet, de használatuk költsége nagy összeggel fog meglepni bennünket. Az eszköz tényleges költségét egyszerűen kiszámíthatja az eszköz tényleges használata során elért eredmények vizsgálatával. Minden munkáról jegyzeteket kell vezetnie, ugyanabban a naplóban, mint ahol az eszköz teljesítményjegyzeteit rögzíti. A gyémánt szerszám költségének kiszámítása egyszerű, elosztja a szerszám teljes költségét a vele megmunkált négyzetméterek számával. Ha például 155 321,25 Ft-ot fizetett a szerszámokért, akkor költségeinek eredménye 12,95 vagy 1 309,5 Ft/m2 lenne. A szolgáltatások költségeihez képest a gyémántszerszámok költségei viszonylag alacsonyak, ezért, ha spórolni próbál, minőségi eszközhöz kell nyúlnia, még a magasabb költségek árán is. A gyémánteszközök befektetésnek számítanak - ha nem hajlandó befektetni, akkor nem számíthat nagy teljesítményre.

Leltár

Még a piac legjobb eszközei sem fognak segíteni, ha nem a megfelelőket alkalmazza munkája során. A munkavégzéshez válassza ki a leggyakrabban használt szerszámokat, legalább háromféle szemcsemérettel. Így találja meg a céljának leginkább megfelelő szemcseméretet. A megfelelő eszköz befolyásolja a hatékonyságot és az ezzel járó költségeket, de az eszköztár jegyzetei és teljesítménymérései segítenek meghatározni a munkának megfelelő eszközt. Ha pénzt takarít meg a gyémánteszközök készletén, akkor végső soron megnőnek az összköltségek és csökken a hatékonyság. Az előző két tényezőhöz hasonlóan itt is fontos megérteni, hogy végső soron mennyit is számítanak a megfelelő eszközök, ha a megtakarításokról van szó. Jegyezze fel az eszköz minden használatát a naplójába.

Nedves vagy száraz csiszolás?

A betonfelület nedvesen vagy szárazon is csiszolható. Száraz csiszolás esetén a folyamathoz nem adnak vizet, így nagy mennyiségű por keletkezik. Ilyen esetekben porszívót csatlakoztatnak a köszörűhöz, amely elszívja a keletkezett port. Valamennyi modern köszörűgép vákuumos csatlakozási ponttal rendelkezik. A száraz csiszolás azonban nem praktikus nagy területeken.

Nedves állapotban történő csiszoláskor a padlót felöntik vízzel. A nedves csiszolás hatékonyabb és közben csak a padló szintjén keletkezik por. A csiszolás azonban vízből és betonporból iszapot hoz létre, amelyet gondosan el kell távolítani. A beton minden felületkezelése több csiszolási fázist tartalmaz, egyre finomabb gyémántok fokozatos alkalmazásával. Minden fázis után a padlót mosószárítóval meg kell tisztítani a felhalmozódott iszaptól. A munka felénél használjon betontömörítőt, amely kémiailag megerősíti a beton felületét. Csiszolás után vigyen fel egy impregnáló tömítőanyagot a padlóra, hogy megvédje a felületet a nedvességtől. Végül fényezze a padlót.

Mennyibe kerül a beton csiszolása?

Erre a kérdésre nehéz választ adni, mivel az árat több tényező befolyásolja. Először figyelembe kell vennünk a padló felületének állapotát, és meg kell határoznunk a beton keménységét. A lágy betont nehezebb csiszolni, és számos komplikáció léphet fel. Ha a padló durvább, nagyobb mennyiségű csiszolóeszközt használnak. Ezért a kezelés előtt jól elő kell készíteni a felületet. A betonpadló károsodásának mértéke szintén döntő tényező. Mennyi egyenetlenséget kell eltávolítanunk a padló felületéről? Hány repedést fedeztünk fel? Mi van, ha a padlón gumiabroncs nyomok találhatók? A padló mérete hogyan befolyásolja a csiszolást? Minél könnyebben hozzáférhető a padló, annál egyszerűbb lehet a csiszolás. Az is fontos, hogy hol található a padló. Van-e helyi hulladéklerakó? Különböző tényezők miatt úgy gondoljuk, hogy a kiváló minőségű csiszolt betonpadló előállításának költsége 2021-ben 2 910 és 9 093 Ft/m2.