Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
#

Vegye fel a kapcsolatot 10 szakemberrel

Burkoló
Megbízás hozzáadása
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 224 szakember
4 379 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Burkoló

Szakértőre van szüksége a Burkoló kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatók24 416 szolgáltató a környéken
profile image

Tamás Gábor B.

Egyéni vállalkozó
Budapest
5,0
Szobafestő, festő

Üdvözlöm, sikerült már szakembert találnia? A csapatommal mi tudnánk vállalni a munkát, állapotfelméréssel és árajánlattal! Berényi Tamás

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Megbízás hozzáadása
profile image

Laszlo V.

Egyéni vállalkozó
Budapest
5,0
Hidegburkolás, hidegburkolat

Teljeskörű lakásfelújítást vállalok össze szokott 3 fős csapattal Budapest és környékén referenciával, garanciával számlaképesen. Főbb tevékenységünk bontás, kisebb nagyobb kőműves munkák, hideg-meleg burkolás, festés. Keressen bizalommal

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Megbízás hozzáadása
profile image

Sándor J.

vállalat
Jászfelsőszentgyörgy
5,0
Takarítás, tisztítás, fertőtlenítés

Tisztelt leendő munka adoim! Jakab Sándor vagyok 36eves 2gyermekes, házas férfi! Munkaimra igényesen, precízen oda figyelek és elvégzem a legjobb tudásommal lelkiismeretesen! A megrendelő elégedettsége a legfontosabb, hisz a pénzéért azt kell kapnia a megrendelőnek amit szeretne, és elegetettek legyünk teljesen! Kérem keressenek bizalommal! Előre is köszönöm! T: Jakab Sándor

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Megbízás hozzáadása
profile image

György G.

vállalat
Budapest
5,0
Hidegburkolás, csempe és járólap lerakás

Sok éves gyakorlattal rendekező Cégünk hidegburkolást vállal korekt áron, profi minőségben. Gyors,preciz munkavégzés. Padlóburkolás,csempézés,minden méretben kül és beltérben egyaránt.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Megbízás hozzáadása
Mutass többet
Hasznos információAmit tudnia kell

A megfelelő burkoló kiválasztása

Akár a fürdőszobában, a konyhában vagy a folyosón, a csempe az egyik legtartósabb és legkedveltebb módszer az otthon felújítására és csinosítására. Amellett, hogy szép felület, a csempék a falakat és a padlót is megvédik a vízkároktól. Tehát egy ilyen fontos munkánál elengedhetetlen, hogy megtalálja a megfelelő járólapot a munka elvégzéséhez. Beszéltünk a Wilio platform néhány tapasztalt burkolójával, hogy megtudjuk a legfontosabb dolgokat, amire érdemes odafigyelni a helyes döntés meghozatalához: Ellenőrizze a burkoló meter szakmai tapasztalatait és akkreditációit. Győződjön meg arról, hogy a kiválasztott burkoló ért hozzá és jól dolgozik. Kérjen tőle referenciákat. Ellenőrizze a kivitelező által nyújtott garanciát. Tartsa szem előtt ezeket a szakember kiválasztásánál, hogy utána nyugodtan összpontosíthasson a burkolási folyamatra. További információért olvasson tovább.

Ellenőrizze a szakember szakmai tapasztalatait és akkreditációját. A burkoló munkáját többrétű és számos projektben felhasználható, a fürdőszobák és konyhák burkolásától a munkahelyek/irodák festéséig, felújításokig vagy akár tereprendezésig. Mint sok munkakörben, itt is számos mester áll rendelkezésre, akik részt vennének a burkolási projektben. Míg sok építőipari munkás, valamint konyhai és fürdőszobai szerelő kínál burkolási szolgáltatást is, vannak olyan szakosodott burkolómunkások is, akik egész karrierjüket kifejezetten a csempézési készségek fejlesztésének szentelték, mindent tudva, amit a rendelkezésre álló különféle technikákról és anyagokról tudni lehet. Nagyobb térköves munkáknál mindig ők lesznek a legjobb szakértők a problémamegoldásban és a felmerülő kérdések megválaszolásában. Amikor burkolót keres a projektjéhez, érdemes beszélni olyanokkal, akik hasonló munkát már végeztek, mint amit Ön is tervez. Amellett, hogy meg tudja tekinteni a korábbi munkájuk referenciáit, amelyeket portfóliójuk részeként megmutathatnak Önnek, kapcsolatba léphet a szakember korábbi ügyfeleivel.

B. Dániel, aki közel 100%-ban pozitív visszajelzéseket kapott Wilión, így fogalmazott: "Amikor a kivitelezéseink bemutatásáról van szó, mindig megmutatom az ügyfeleknek a galériát, amely képeket tartalmaz a munkáinkról."

A referenciáik ellenőrzése mellett más módon is ellenőrizheti a szakemberek szakmai tapasztalatait. A Wilio platformon őszinte visszajelzéseket olvashat az ingatlantulajdonosoktól az elvégzett munkákról, és képeket is megtekinthet. Ne féljen feltenni nekik kérdéseket sem az esetlegesen megszerzett képesítésükről, sem a vállalkozásukról, milyen régóta működik , sem arról, hogy hogyan fogják megközelíteni az adott munkát. Egyes kivitelezők tagjai lehetnek szakmai szövetségeknek. A képesítés nem elengedhetetlen feltétele a minőségi munkának. Ha valakinek nincs szakképesítése, az még nem jelent semmit. Lehet, hogy sok idősebb pénztáros nem nem végzett ilyen iskolát, de sok éves tapasztalattal rendelkezik. Találkoztam olyan fiatalokkal is, akik hiába képzettek, de nem tudnak sok munkát végezni, mert nem a gyakorlatban tanulták meg a szakmát.

Győződjön meg arról, hogy jól tud dolgozni a járólappal. Amellett, hogy meggyőződik arról, van-e szakembernek tapasztalata azzal a munkával kapcsolatban, amivel Ön bízná meg, azt is el kell döntenie, hogy mennyire találja meg a közös hangot a potenciális burkolóval. Ezt megtudhatja már az első alkalommal, amikor kapcsolatba lép vele. Udvarias a telefonbeszélgetés során? A megbeszélt időpontban érkezik a megbeszélésre? Sok kérdést tesz fel a projekttel kapcsolatban? Mindig elengedhetetlen a jó kommunikáció fenntartása a projekt során. Nem kell arra törekednie, hogy a legjobb barátok legyenek, de mégis fontos a jó légkör kialakítása - hogy nyíltan beszélhessenek a projektben felmerülő kockázatokról/aggályokról, valamint a problémák megoldásáról. Gábor, a burkoló, aki saját céget alapított a fürdőszobák és konyhák burkolására, és amely több mint 50 pozitív értékelést tudhat magáénak a Wilión, azt mondta: "Úgy gondolom, hogy minden szakember, aki a házába jön, legyen igazán barátságos, tapasztalt, szervezett és rendezett. Mindent el kell tudnia magyarázni a megbízónak. Valahányszor befejezünk egy projektet, azt gondolom, hogy tudást is hagyunk ott. Soha nem lehet elegendő információt átadni az ügyfélnek. Minél többet kérdeznek tőlük, annál jobban érzik magukat a folyamatban, és annál jobban megbíznak benned."

Kérjen ingyenes árajánlatot. A Wilio segít az Ön közelében lévő profi burkolókkal való kapcsolatfelvételben és abban, hogy még ma valódi ajánlatokat kapjon. Tájékozódjon az áraikról a munka terjedelmétől függően. Legalább három burkolóval lépjen kapcsolatba, tőlük ajánlatokat is kell kapnia. Különösen a nagyobb munkaprojektek esetében, ahol az eredeti becslésektől eltérő ajánlatot kap, érdemes utánamenni a járólap lerakást tartalmazó árajánlat részleteinek is. Fontos megbizonyosodni arról, hogy minden ajánlat hasonlókat foglal magában - pl. tartalmazza-e az anyagot és a munkadíjat, valamint az áfát? Hogyan fogja a régi járólapot,csempét eltávolítani és elszállítja e, tartalmazza-e az ár? A reális árajánlatok beszerzésének egyetlen módja az, ha olyan munkásoktól szerezzük be őket, akik személyesen látták a munka területet. Legalább három árajánlat megléte szükséges ahhoz, hogy ki lehessen szűrni egy esetleges indokolatlanul alacsony árajánlatot - ha van ilyen, ez azt jelentheti, hogy a mester mindenképp munkát akar kapni, de a tényleges árat később behajtja a projekt során felmerülő többletköltségekre hivatkozva. Az árajánlatnak tartalmaznia kell mindent, beleértve a ragasztót is, ami nagyon fontos, de az emberek nem tudnak róla.

Az ár attól is függ, hogyan és honnan vásárolja meg a csempét. Bár a boltokban saját maga is megvásárolhatja előre a csempéket és egyéb szükséges anyagokat, például ragasztót, sokan inkább a kivitelezőn keresztül vásárolnak, akik gyakran olyan kedvezményeket használnak, amikhez Ön különben nem jutna. Sok burkoló inkább bizonyos márkákkal dolgozik, különösen a fugázás és a ragasztók terén, ezért mindig érdemes ezeket előre tisztázni. F. János, padlóburkoló mester, aki rendszeresen végez burkolási projekteket, és több mint 180 pozitív értékelést kapott Wilio-n, így nyilatkozik: Manapság nagyon könnyű vásárolni, ha fogyóeszközökről van szó. Gyakran megyek az emberekhez mintákat mutatni, és végül úgy dönthetnek, hogy másutt vásárolnak. Nincs ezzel problémám, de mindig azt mondom az embereknek, hogy nem tudok termékgaranciát nyújtani, ha maguk vásárolják meg. Volt olyan esetem, amikor az ügyfelek választották ki az alapanyagot a projektjükhöz amivel dolgoznom kellet, és ez mind rossz volt. Lassítja az egész folyamatot.

Miután pontos írásbeli ajánlaton keresztül megállapodott az árban, győződjön meg arról, hogy megfelel e Önnek az adott fizetés mód. Egy jó hírű szakember általában nem kér előre fizetést, legalább is nem a teljes összeget. Egy kis előleg nem szokatlan, főleg, ha a burkoló az anyagot is szállítja. Sok burkoló inkább készpénzben kéri a pénzt a munkáért, de a legtöbben ma már banki átutalást is elfogadnak. Ján elmondta: Rendszeres vásárló vagyok egy helyi csempeüzletben, így nagyon jó kedvezményeket kaphatok - akár 40%-ot is, mert rengeteget költök ott. Tehát annak ellenére, hogy tszakmai tapasztalatomnak köszönhetően valamivel drágább vagyok, mint más burkolók, óriási anyagkedvezményt tudok biztosítani, ami beleszámít a teljes árba. Az egész kedvezményt átadom az ügyfélnek, nem teszek rá extrát. Ha nagy a munka, akkor 10%-os előleget kérek, különösen, ha van projekt tanácsadóm, és el kell utasítanom más szerződéseket. Csak a munka elvégzése után kérem a teljes kifizetést. Arra biztatom az embereket, hogy egy hétig használják új konyhájukat vagy fürdőszobájukat, és mérjék fel, mennyire elégedettek. Csak ezután fizethetnek, amikor biztosak abban, hogy elégedettek a munkámmal.

Ellenőrizze a kivitelező által nyújtott garanciát. Bár a burkolási munka általában egyszerű, mindig fennáll annak az esélye, hogy valami elromolhat. Érdemes egy olyan burkolót alkalmazni, aki örömmel tér vissza Önhöz, hogy nyomon kövesse a munkáját és megjavítson mindent, ami a munka befejezése után történhetett/elromlott. Egyes szakemberek ilyen ígéretet közvetlenül a szerződésben tesznek, mások informálisabb szóbeli ígéretet tesznek. Az olyan anyagok, mint a ragasztó, garanciálisak lehetnek, ezt kétszer is érdemes megkérdezni, ha burkolón keresztül vásárol. Dávid elmondta: "Az általam használt ragasztókra és fugákra 25 év garancia vonatkozik. Az ügyfelek kereshetnek olyan járólapot, ahol ezeket a jó márkákat használhatja. Öt év garanciát vállalok a munkámra, de más által szállított termékekre nem tudok garanciát vállalni, ezért mindig szívesen szállítok saját anyagokat."

Ha a szakember hajlandó kapcsolatba lépni a korábbi ügyfeleivel, hogy ellenőrizze munkáját, akkor ez jó jel arra, hogy jó kapcsolatot ápol velük, büszke munkájára, és valószínűleg hajlandó volt gondoskodni bármilyen utólagos javításról. Tamás elmondta: "A legtöbb termék jó garanciával rendelkezik a gyártótól, így a lakástulajdonosok ilyen módon némi védelmet kapnak. Garanciát vállalok a munkáimra, de ez elég informális - megkapják a telefonszámomat, és még néhány évig elérhető leszek. Beszélhetnek korábbi ügyfeleimmel, hogy biztossan lássák betartom a szavamat, és ha szükséges, mindig visszatérek."

Kérdések és válaszokAmit tudnia kell
Melyik padlót lehet a leggyorsabban lerakni?

7 egyszerű „csináld magad” padlóburkolati lehetőség Lehúzható vinil padlóburkolat. Az öntapadó vinil csempe gyorsan és egyszerűen felhelyezhető. Szőnyegcsempék. Lebegő vinil padlóburkolatok. Laminált deszka padlók. Fapadlók. Festett fapadló. Pácolt beton padló.

Mennyi ideig tart a burkolónak a csempézés?

Egy profi burkoló 6-8 órát tölt a fürdőszobában a csempe lerakásával. A DIY projekt 10-16 óráig tart. Szüksége lesz egy órára a projektre való felkészülésre és egy órára a feladat ütemezésére is

Mi az a csempe alapozó?

A csempealapozó folyékony csempetermék, amelyet a felület-előkészítési fázisban használnak. Elsősorban latex, poliuretán vagy epoxi alapú, és típustól függően sima víz általános viszkozitása van. Felhordható seprűvel, ecsettel vagy hengerrel – típustól függően.

Egy nap alatt ki lehet csempézni a fürdőszobát?

Igen, van mód a csempék beszerelésére és rájárására egy nap alatt. Léteznek gyorsan kötő, vékony kötésű habarcs ragasztók csempékhez, ahol a gyártó 21°C-on kikeményedve 2-4 órán belül engedélyezi a fugázást.

Mennyi ragasztóra van szükségem a csempéhez?

Általános szabály, hogy a csempék súlyán felül négyzetméterenként 2-4 kg-mal kell számolni a ragasztóhoz és a fugához.

Melyik padló jobb a betonnál?

A legjobb padló betonlemez alapozáshoz Mesterséges fa. A természetes keményfa padlók vitathatatlan szépséget és tartósságot kínálnak. Vinyl. A konyhák és fürdőszobák hosszú távú választásaként a vinil rendkívül vízállóságáról híres. Laminált. Szőnyeg. Csempe.

Ragasztót ken a csempére vagy a falra?

Válassza ki az ideális csemperagasztót: használjon kész csemperagasztót kerámia csempéhez vagy por ragasztót és porcelán csempéhez por ragasztót. Ha a csempéi 20 x 20-nál nagyobbak, vigyen fel ragasztót a falra és hasonló módon a csempe hátoldalára.

Mennyi hely legyen a csempék között?

Az általános gyakorlat a csempéknél 2-3 mm, a padlólapoknál 3-5 mm. A csempe típusának fő különbsége a fugavonalakhoz képest az, hogy a csempe ki van-e javítva vagy sem.

A burkolást felülről vagy alulról kezdi?

Így kell csinálni: Helyezze el az első négy csempét piramisba: hármat az aljára és egyet a tetejére. Minden következő sor a piramis oda-vissza átfedésének folyamata. Kezdje az első sort akár a jobb, akár a bal oldalon, és húzza fel, majd le a másik oldalon.

A burkolás után mennyi idővel lehet fugázni?

A burkolás után legalább 24-48 órát kell várni a burkolóanyag fugázása előtt. A csempék felülethez való ragasztására használt habarcsnak meg kell keményednie a fugázás előtt. A csempe padlóhoz vagy falhoz való ragasztására használt habarcs és ragasztó cementből, finom homokból és vízvisszatartó anyagokból áll.

Hogyan készítsünk falat a burkoláshoz?

Hogyan készítsünk falat burkoláshoz Csavarok/horgok/szegek vagy egyéb szerelvények eltávolítása. Távolítson el minden laza vakolatot. Távolítsa el a régi tapétát. Töltsön ki minden nagyobb repedést/lyukat a falon. Győződjön meg arról, hogy a fal sík, és szükség esetén csiszolja meg. Távolítson el minden port egy porszívóval, és törölje le a falakat.

Fugázás előtt lehet járni a csempén?

Száradás közben nem szabad rajta sétálni, mert ez az imént lerakott burkolólapok komoly vetemedését okozhatja, ami nehezen orvosolható probléma. Ez azt jelenti, hogy a fugázás előtt hagyni kell megszáradni.

Hol kezdjem a csempével?

A rács burkolását mindig a fal közepén érdemes elkezdeni, mert így könnyebben megbizonyosodhatunk arról, hogy a mintája szimmetrikus legyen. Ez azt is jelenti, hogy az összes félcsempe a sor végén lehet, és azonos méretű lesz.

A nagyobb csempék nagyobbnak láttatják a szobát?

A nagyobb csempék becsapják a szemet, és a helyiséget inkább nagyobbnak, mint kisebbnek varázsolják. Ennek fő oka az, hogy a nagyobb csempék csökkentik a „foglaltság” tényezőt, míg a kisebb csempék, például a mozaikok (viszonylag több fugázóvonallal) növelik a tervezés elfoglaltságát.

Milyen módon rakjam le a csempét egy kis fürdőszobában?

Ha azt szeretné, hogy a tér vízszintesen szélesebb legyen, fektesse le a fürdőszoba csempeit vízszintesen. Ha korlátozott az alapterülete, de magas a fürdőszobája, választhatja ezt a lehetőséget. Vizuálisan megnyitja a teret, és azt az illúziót kelti, hogy a tér szélesebb és hosszabb, mint amilyen valójában.

A nagy csempéket nehezebb felrakni?

Tíz nagy csempe lerakása sokkal egyszerűbb, mert csak egy kis mérést és elhelyezést kell végezni. Másrészt a kisebb csempékhez ugyanazt a folyamatot ismételgetni kell újra és újra jelentős ideig. A nagyobb csempékhez csak négy oldal igazítása szükséges, ami gyorsan 24 vagy 32 oldalra szaporodhat.

Nehéz megtanulni csempézni?

A csempézés egyszerű, de a csempék lerakása és a megfelelő elvégzése nehéz. Ebből a szempontból ésszerűbb lehet profi burkolót fogadni, mint saját kezűleg elkészíteni. Ha pénzt akar megtakarítani, az egyik módja annak, hogy szakembert alkalmazzon a leginkább látható területeken.

Mennyi ideig kell hagyni a habarcsot a törlés előtt?

Hagyja a habarcsot 15-30 percig dermedni, majd a felesleges fugázót vízzel áztatott vastag szivaccsal törölje le. (Ha úgy gondolja, hogy több mint 30 percet vesz igénybe az összes csempe kifugázása és a tisztításra való előkészítése, akkor lehet, hogy kisebb szakaszokban kell dolgoznia.)

Elkezdhetem a csempézést a sarokban?

A legtöbb csempét le kell vágni, hogy illeszkedjen a szoba kerületéhez; a sarokban kezdődően lehetővé teszi, hogy a mintát tömör csempével egyenes vonalban kezdje el, és egyenletesen mozogjon a helyiségbe. Ebben az esetben a közepétől kezdődően megnehezítheti a minta egyenletes mozgatását.

Kell-e vízszigetelni a burkolás során?

Ha már van vízszigetelő réteg, akkor az újracsempézés előtt nem szükséges újabbat beépíteni. Egy csavarhúzó fogantyújával meg kell ütögetnie a csempe alatt, hogy nincs-e buborék.

Milyen csempéket a legkönnyebb felrakni?

A SnapStone az egyik legújabb belépő az otthonépítő termékek arénájába, amelyet a könnyebb és kényelmesebb telepítés érdekében terveztek. Ahogyan az egymásba illeszthető laminált padlók gyorsan a tömör keményfa életképes alternatívájává váltak, a SnapStone a hagyományos kerámialapok elfogadott alternatívájává válik.

Telepíthetek új csempéket az eredeti csempékre?

Röviden, helyezhet csempét a csempe fölé, ha meglehetősen egészséges felületen dolgozik. A meglévő csempe felületének penésztől mentesnek, tökéletesen egyenletesnek kell lennie (beleértve a fugát is), és mentesnek kell lennie minden olyan deformációtól vagy furcsán elhelyezett csempétől, amely egyébként megzavarná az új réteg simaságát.

Mi a legegyszerűbb módja a padlólapok beszerelésének?

A szőnyegcsempék talán a legkönnyebben barkácsolható padlóburkolatok. A sima régi széles szőnyeget (gondoljunk a nagy tekercsekre, amelyek alá szőnyeget kell tenni, és ki kell feszíteni és rögzíteni) a szakemberekre kell bízni.

Lehet egy nap alatt csempézni és fugázni?

Vannak gyorskötésű készletek is, amelyek akár 2 óra alatt is fugázhatóak. Ezekkel a vékony készletekkel kockázat nélkül már ugyanazon a napon ragaszthat és fugázhat.

Mi a legolcsóbb módja a padló lerakásának?

Ez az 5 olcsó padló csodálatosan fog kinézni, és megmenti Önt… Vinyl. Linóleum. Laminált. Szőnyeg. . Polírozott beton.

Mennyibe kerül a csempézés egy kis fürdőszobában?

A csempe egy kis fürdőszobába átlagosan 3500 forintba kerül. Mérje meg a fürdőszoba méretét, hogy kiszámítsa, mennyi csempe lesz szüksége. Ne feledje, hogy a munkadíjak vállalkozónként és területenként eltérőek.

Mennyit kér a burkoló méterenként?

A négyzetméterenkénti díjak végső soron 7000 és 14000 Ft között mozoghatnak. A burkolók azonban napi díjat is számíthatnak fel, ha több mint hat órát tartózkodnak ott, ami napi 55 és 70 ezer Ft közötti lehet.

Hogyan kell simítani a csempéket?

Használja a simító pengét az egész falra. Tartsa a pengét kényelmes 45 fokos szögben, ami lehetővé teszi, hogy a pengét végighúzza a vakolaton, és egy réteg simítóvakolatot hagyjon a csempézett falon. Próbáljon meg olyan gyorsan dolgozni, amilyen gyorsan csak tud, de ne olyan gyorsan, hogy pánikba essen, hogy befejezze a munkát.

Mi történik, ha túl korán megy a csempére?

Ha olyan csempepadlón jár, amelyet legalább 24 órája nem hagytak megkötni, a csempék elmozdulnak, kipattannak vagy nem megfelelően száradnak. Ha a csempéket túl korán gyalogos forgalomnak teszik ki, az a jövőben a csempék meglazulásához vezet. Ne járjon meg nem kötött csempén, és ne tegye ki őket víznek.

Felülről lehet csempézni?

A kád körüli fal burkolásakor kezdje alulról, majd haladjon felfelé. A vágott lapok kevésbé lesznek láthatók a tetején. Továbbá, ha a fal tetejéről kezdi a burkolást, a csempe megcsúszhat és leeshet a súly miatt. Ha nem csempézik a padlótól a mennyezetig, könnyen előfordulhat, hogy törött csempe lesz.

Átfedi a csempék sarkait?

Amikor a sarok másik oldalát csempézi, a csempéknek át kell fedniük egymást, de ügyeljen arra, hogy hagyjon köztük rést (tegyen egy távtartót). Ezután tömítéssel töltse ki a sarokrést, mivel a szokásos fuga nem rugalmas, és néhány hónapon belül megreped.

Lefedhetem a gipszkartont?

A gipszkarton olyan helyekre telepíthető, amelyek nincsenek kitéve túlzott nedvességnek, és ez biztonságos. Nem biztonságos a gipszkarton felszerelése nedvességnek kitett helyeken, például zuhany alatt. Ezeken a területeken a víz végül beszivároghat a csempe mögé, és kárt, penészt vagy kártevő fertőzést okozhat.

Csempézés előtt vízszigetelnem kell a zuhanyzó falait?

Csempézés előtt le kell zárni az összes zuhanyzófalat. A csempetartó vagy cementlap ​​általában nem vízálló, bár sok vízálló. A leghatékonyabb és legmegbízhatóbb megoldás egy külön vízszigetelő fólia a festett zuhanyfalakra a burkolás előtt.

Hol kezdjem a fürdőszoba csempézését?

A fürdőszobai csempe felszerelését általában a hátsó sarokban érdemes kezdeni. De ha csak a hátsó sarokból kezdi a csempézést, akkor a legláthatóbb részei nem a tervek szerint fognak sorakozni. Ehelyett óvatosan helyezze el a lapokat távtartókkal.