Üdvözlünk a Wilioban!

A Wiliot nem bejelentkezett ügyfélként böngészed

Szolgáltatóra való átkapcsolás
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Az alkalmazásról
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakori kérdések
Hogyan legyünk jobbak
Vegye fel velünk a kapcsolatot
A Wilioról
Bejelentkezni

Csatorna tisztítása

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, csatorna tisztításához, kedvező áron!

Kínálat hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Csatorna tisztítása

Szakértőre van szüksége a Csatorna tisztítása kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Szolgáltatók

Legjobb szolgáltatók: Csatorna tisztítása

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
ElektromosJózsef L.
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
ÉpítkezésLászló G.
ÉpítkezésLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.

HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

Csatorna tisztítása

Ebben a cikkben többet megtudhat a csatornákról és azok tisztításának módjairól. A csatornatisztítás eltávolítja a nem kívánt anyagokat a szennyvízcsőből, beleértve a nem biológiailag lebomló anyagokat, a zsírt és a különböző iszapokat.

A közcsatornákat a helyi energetikai vállalatok a rutinszerű karbantartás részeként többnyire megtisztítják, bár az ingatlantulajdonosok felelősek a saját bekötött vezetékeikért. A vállalatok rendelkezhetnek saját személyzettel, akik rendszeres karbantartást végeznek, vagy más képesített vállalkozókat alkalmazhatnak. Minden attól függ, hogy a vállalatok milyen felszereléssel állnak rendelkezésükre, költségvetésükön és a munkaerő mennyiségén. A csatornarendszer rutinszerű tisztítása megakadályozza a csatorna eltömődését, túlcsordulását és költséges javításait. Ha a csővezetéket nem tisztítják rendszeresen, és nem végeznek rendszeres ellenőrzéseket, akkor a kis iszapok és szennyeződések jelenléte a jövőben komoly problémákat okozhat. Ugyanez vonatkozik a rosszul felszerelt vagy sérült csövekre.

A csatorna ellenőrzését és tisztítását legalább 18-22 havonta el kell végezni. A szakértők a szennyvízcsatorna tisztításának gyakoriságának eldöntésekor figyelembe veszik a szennyvízcsatorna életkorát, az évszakot, a csatornacső helyét és átmérőjét, valamint a környezettől származó rezgések és sokkok hatását. Ezek a tényezők nagy hatással vannak a csatorna állapotára, ezért fontos, hogy karbantartási terv álljon rendelkezésre a nem kívánt anyagok és a csővezeték esetleges károsodásának ellenőrzésére.

A csatorna tisztításának eljárásai

A csatornázók különféle módszereket alkalmaznak a csatornák tisztítására.

A szennyvízcsatorna hidraulikus tisztításának módszere

A hidraulikus tisztítási módszer vízsugarakkal ellátott készüléket használ, amely megtisztítja a csatorna cső alját és falát. A vízáram sűrített levegővel kombinálva vizet használ, amely a szennyeződést elűzi és lerakódásokat szabadít fel a csatornában. A speciális rotációs fúvókák rendkívül hatékonyak és a leggyakoribb megoldások, amelyeket manapság használnak a tisztítási munkákhoz. Hatékonyak a csatornában lévő lerakódások és különféle szennyeződések ellen.

A vízáram vegyi anyagok nélkül tisztítja a csöveket, így a csövekben nincs károsodás. A robbantási folyamat a körülményektől függően állítható be. Vannak olyan fúvókák, amelyeket különböző üledéktípusokhoz használnak, például homokhoz, szennyeződéshez, zsírhoz, gyökerekhez vagy különböző méretű csövekhez. Sok takarító cég nagynyomású vízsugarak és nagy vákuum kombinációját alkalmazza - ezt a módszert a legnagyobb hatékonyság jellemzi, de hátránya a megnövekedett vízfogyasztás. A vállalatok ezt a problémát egy hozzáadott víztartályos rendszerrel oldják meg, amelynek köszönhetően szinte azonnal megkezdhetik a munkát. Néhány gép összegyűjtheti és újrahasznosíthatja a tisztítási folyamat során használt vizet. A környező nyílt vízből vagy forrásból származó víz is használható, de a gyakorlatban ez a módszer ritkább.

A szennyvízcsatorna hidraulikus tisztításának másik módja az öblítés, amelynek során a tengelynél erős vízáramot vezetnek a csőbe. Az öblítést gyakran mechanikai tisztítással kombinálják, és hatékonyan eltávolítják a szabadon úszó anyagokat, például a homokot.

A csatorna mechanikai tisztításának módszerei

A fojtás a mechanikai tisztítás egyik régebbi módszere, amikor egy rugalmas fémrudat illesztenek a csőbe, és a motor egy pengefejjel forog, amely megtörik a lerakódásokat, levágja a gyökereket és felszabadítja a szennyeződéseket. Ez a tisztítási módszer 12 hüvelyk vagy annál kisebb átmérőjű csöveknél lehetséges. A pengék cső nagyságúak, kaparják az anyagot a falakról és fokozatosan tolják a hulladékot lefelé. Ezt a módszert vízsugarakkal történő tisztítás előtt alkalmazták, de manapság ezt az időigényes módszert csak korlátozott mértékben alkalmazzák erősen eltömődött csövekben.

Száraz csatornatisztítás

Bizonyos esetekben a csatornatisztítás során vegyszereket használnak, amelyek hatékonyan leküzdik a zsírokat, a benőtt gyökereket, a szagokat, a betonkorróziót, a rágcsálókat és a rovarokat. Az EPA szerint azonban nem hatékony módszerről van szó - a vegyi anyagok beszerzése drága, és a szélsőséges biztonsági követelményeknek is meg kell felelni. Ezért a hagyományos hidraulikus és mechanikus tisztítási módszerek sokkal megfizethetőbbek és hatékonyabbak.

Jetscan - teherautó tisztítása

Egyes tisztító rendszerek olyan mikroorganizmusokat és enzimeket tartalmazó biológiai termékeket használnak, amelyek természetes módon képesek feloldani a szennyvízben előforduló zsírokat és olajokat. Hatékonyan lebontják az elzáródásokat anélkül, hogy méreganyagokat szabadítanának fel a csővezetékben. Leggyakrabban magas zsírtartalmú helyeken használják, amelyek az éttermek közelében vannak, vagy meghatározott helyek takarításakor.

Vakond módszer

A "vakond" kifejezést a vízelvezetés vagy ún lefolyórúd, a csövek és a csatornarendszer tisztításához használják. A hajlékony rudat a csőbe vagy a lefolyóba vezetik, és feloldja mindazt, ami megakadályozza a víz áramlását. A módszert kisebb eltömődéseknél alkalmazzák, amelyek a fürdőszobában lévő mosdókban, valamint a csatornacsövekben fordulnak elő.

Van elakadt mosdója? Ha úgy találja, hogy a mosogatóban nincs gyors vízelvezetés, vagy egyáltalán nem folyik le, valószínűleg eldugult. Komolyabb elzáródás esetén előfordulhat, hogy a víz elkezd kifolyni a mosdóból vagy a WC-ből, a zuhanyból vagy a fürdőből. Ez a hálózat eltömődését okozhatja, ahol a szennyezett szennyvíz visszatérhet otthonába, és jelentős károkat okozhat. Ebben az esetben elengedhetetlen, hogy azonnal hívja a képzett szakembereket a megfelelő tisztítórendszer használatával.

Fák nőnek a csatornacsövekbe? Lehet, hogy első pillantásra nem tudja, de ha nagy fák vannak az ingatlanán, óvatosnak kell lennie ezzel a problémával. A gyökerek a fő csatornába nőnek, amely összeköti a házat az utcai közcsatornával. Ez a fajta elzáródás hatalmas károkat okozhat.

Mit jelent a vízelvezetés?

A csatornázás az eltömődött csövek különféle szennyeződésekből történő megtisztításának módja, amely idővel komoly károkat okoz. Az eljárás egy speciális rugalmas rúd használatából áll, amelyet a telepítő a csőbe helyez, hogy meghatározza az eltömődés mértékét. A rúd olyan anyagból készül, amely lehetővé teszi, hogy áthaladjon a cső kanyarulatain, és ugyanakkor elég erős ahhoz, hogy oldja és eltávolítsa a dugulást. Ezt a módszert csak a mosdókban előforduló kis eltömődések esetén alkalmazzák. Bízza a munkát egy tapasztalt szerelőre, aki megbízhatóan megtisztítja a vízelvezető rendszert. Megfelelő felszerelésre és technológiára van szüksége, különben a csővezeték károsodhat.

Mit ad Önnek a csatorna rendszeres karbantartása?

1. Megszabadulni az eldugult csövektől - egyes háztulajdonosok vegyszeres tisztítószereket használnak az eldugult részek eltávolítására. A jobb eredmény érdekében javasoljuk, hogy használjon csatornarudat. Ez segít meghatározni azt a részt, ahol a cső eltömődött, így könnyebben meglazíthatja.

2. Pénzt fog megtakarítani - tisztításkor nem kell aggódnia a csövek szivárgása, a nem kívánt vízszivárgások stb. Miatt. A szivárgás előtti dugulás eltávolításával pénzt takaríthat meg a jövőbeli javításokra. A tisztítási folyamat egyszerű, gyors és megfizethető. Egy kis karbantartási beruházás több százezer forintot takaríthat meg Önnek.

3. A penész előfordulásának csökkentése - a penészgombák és a baktériumok imádják a nedvességet. Az eldugult csövek lassan lemerülő mosdókhoz és a víz felhalmozódásához vezetnek a csövekben. Ebben az esetben gombák és baktériumok jelennek meg, amelyek veszélyeztethetik Önt és családját. Ezért fontos figyelni a csővezeték rendszeres karbantartására és ellenőrzésére.

4. Megszabadulni a furcsa zajoktól és a kellemetlen szagoktól - ha recsegő és nyikorgó hangokat hall a falról, a cső eltömődhet. Egy tapasztalt szerelő megszünteti ezt a zajt a csövek egyszerű tisztításával. Ugyanakkor megszabadulhat az állóvíz okozta kellemetlen szagoktól.

5. Hosszabbítsa meg a cső élettartamát - minél hosszabb ideig hagyja a csövet tisztítás nélkül, annál gyorsabban romlik az állapota. Az esetleges elzáródásokat a lehető leghamarabb meg kell oldani, hogy évek múlva ne kényszerüljön teljes átalakításra. Ezért vegye észre az esetleges jeleket, amelyek szerint valami nincs rendben a csővel - furcsa zajok, lassan folyó víz, növekvő szag. Vigyázzon arra is, hogy ne öntsön vizet a fürdőkádba, a mosogatóba vagy a WC-be, ami azt jelzi, hogy a hálózati vezeték eltömődött, és a víz emberi hulladékkal szennyeződött.

Töltsd le a Wilio alkalmazást
Android és iOS-hoz egyaránt

App Store
Google Play
AppGallery