Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Csigalépcső
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 274 szakember
4 441 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Csigalépcső

Szakértőre van szüksége a Csigalépcső kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Csigalépcsőt választunk a házhoz

Kíváncsi, melyik lépcső illik a legjobban az új emeletes házához? Többféle lépcső létezik, de a csigalépcső nagyon népszerű. Ha Ön is gondolkodik rajta, akkor a következő sorok Önnek szólnak. Ily módon megtudhatja a válaszokat azokra a kérdésekre, amelyeket fel kell tennie magának, és amelyek megkönnyítik a döntéshozatalt, a csigalépcső kiválasztásának és megvásárlásának teljes folyamatát.

Milyen méreteket kell tudnom?

A legfontosabb méret, amit tudnia kell, ha csigalépcsőt szeretne, a magasság a kész padlótól a kész padlóig. Minden lépcső úgy van kialakítva, hogy illeszkedjen a térhez, és először ismerni kell ezt a teret. A kész magasság a padlótól a padlóig határozza meg, hogy hány lépcsőfok lesz a lépcsőn, és mekkora lesz a forgása.

A padlótól a padlóig terjedő magasságot úgy mérheti, hogy az alsó emeletről indul, ahol a lépcsőt telepítik. A pontosabb méréshez vegye figyelembe a padló alatti felületet vagy szőnyeget.

Ha csigalépcsőt szeretne felszerelni a felső emeleti nyíláson keresztül, tudnia kell a nyílás méretét. Legalább 5 cm-rel nagyobbnak kell lennie, mint a lépcső átmérője. Ez azért van, hogy a lépcső kényelmesen illeszkedjen a nyílásba. Függetlenül attól, hogy a lyuk kerek vagy négyzet alakú, még mindig hozzá kell adni legalább 5 cm-t a méretéhez. 

Milyen lépcsőátmérőt válasszunk?

Fontos paraméter, amelyet szintén tudnia kell, a lépcső átmérője. Az átmérő valójában a lépcső szélessége. Ha nem korlátozza a lépcső környezete, akkor Önön múlik, hogy milyen átmérőt választ. Ha azonban a lépcső egy nyíláson halad át, a lépcső átmérőjének 5 cm-rel kisebbnek kell lennie, mint a nyílás.

Ha azonban csigalépcsőt kell felszerelni a tetőtér felületére, fontolja meg, hogy mennyi szabad helyre van szüksége az átjáráshoz. Ez egy úgynevezett tiszta tér az áthaladáshoz. Ez egy fizikai tér, ahol fel-alá kell járni a lépcsőn. Ennek a lépcsőnek az egyik fő előnye, hogy minden lépcsőfelület nagy, kis hely esetén is. 

Lehet, hogy valaki nehezen tudja elképzelni a lépcső átmérőjét csak centiméterben kifejezve. Ebben az esetben van egy egyszerű trükk. Ehhez használjon tolóajtót. Húzza be, és fokozatosan húzza ki, amíg kényelmesen át nem lép rajta. Ezután mérje meg a lyuk szélességét, és megtudja, milyen átmérőjű lépcsőre van szüksége. Ha azonban elegendő hely van a csigalépcső számára, válasszon nagyobb átmérőt. 

Mennyi helyet igényel a csigalépcső?

Ez az egyik kérdés, amelyet a tulajdonosok feltesznek, amikor csigalépcsőt fontolgatnak. Ez a kérdés nemcsak azért érdekli őket, mert a lépcső egyáltalán beleillik a házba, hanem mindenekelőtt azt akarják tudni, hogy mennyi helyet foglal el. Biztosan élvezni fogja, hogy a csigalépcső a legtöbb helyet takarítja meg, és egyenesen és a leggyorsabban juthat le. Nos, hogy kényelmes legyen, ne legyen keskeny, minimális használható szélessége legalább 80 cm legyen, és körönként 12 lépcsőfok használata javasolt.

Mennyibe kerül egy lépcső?

A csigalépcsők gyakran nagy bejáratokkal és drága terekkel járnak. Ezért az embereket nagyon érdekli az áruk. Erre a kérdésre azonban nehéz válaszolni. Ennek a lépcsőnek sok változata van. Ha ehhez hozzáad egy nagyszámú testreszabható opciót, amelyek befolyásolják a végső árat, akkor nehéz konkrét számot mondani.
De a fő tényezők, amelyek a legnagyobb hatást gyakorolják a lépcső végső árára, a méret, a kialakítás és az anyag, amelyből készült. A különbség az, hogy egyszintes vagy háromszintes lépcsőt választasz. Különbség van abban is, hogy alumíniumból vagy közönséges acélból készül. Elmondható, hogy Ön dönt a csigalépcsők áráról. 

Milyen típusú csigalépcsők léteznek?

A csigalépcsők két alapvető kategóriába sorolhatók: belső és külső kialakítás. Ezért, ha belső lépcsőt keres, akkor olyat kell választania, amely nemcsak megfelel a helyigényének, hanem esztétikailag is vonzó. A külső kialakításhoz olyan csigalépcsőt kell keresnie, amely nemcsak jól néz ki, hanem ellenáll a zord időjárási körülményeknek is.

Milyen anyagok közül kell választanom?

Attól függ, hogy csigalépcső belső vagy külső kialakítása. De alapvetően ezek közül az anyagok közül választhat: klasszikus acél, tömörfa, kovácsoltvas, horganyzott acél és porfestett alumínium.

Klasszikus acél
Az ebből az anyagból készült belső lépcsők a legkelendőbb típusok közé tartoznak. Költséghatékony választás, nagy tervezési rugalmassággal. A klasszikus acélból a lépcső pontosan olyan lehet, amilyennek szeretné.

Tömör fa
Ez egy hagyományos darab, amely eleganciát kölcsönöz otthonának. A tömör fából készült csigalépcső tökéletes megoldás. Tömörfa lépcsőkhöz nem használnak fémet. Óvakodjon a tisztességtelen gyártóktól, akik acél központi pillérrel ellátott "fa" lépcsőket kínálnak.

Kovácsoltvas
A kovácsoltvas lépcső tökéletesen kiegészíti a belső teret hagyományos vagy viktoriánus stílusban. Díszített részletek és különféle dekoratív oszlopok jellemzik, amelyek csoportosulnak és ötletes mintákat hoznak létre.

Galvanizált acél
Költséghatékony lépcsőmegoldás, amely évtizedekre szól, karbantartás nélkül. A tűzihorganyzási eljárás időjárásálló fém ezüst bevonatot kölcsönöz a lépcsőháznak. Ez azt jelenti, hogy a kezdeti költségek az egyetlen költségek.

Alumínium por színben
Tökéletes megoldás a külsőre tervezett csigalépcsőkhöz, hangsúlyozva a dizájnt. Korrózióálló és karbantartást nem igénylő felülettel rendelkezik. Ezenkívül kiválaszthatja a lépcső színét, amely megfelel a ház padlójának vagy külső dekorációjának.