Üdvözlünk a Wilioban!

A Wiliot nem bejelentkezett ügyfélként böngészed

Szolgáltatóra való átkapcsolás
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Az alkalmazásról
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakori kérdések
Hogyan legyünk jobbak
Vegye fel velünk a kapcsolatot
A Wilioról
Bejelentkezni

Dekoratív vakolat

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, dekoratív vakolathoz, kedvező áron!

Kínálat hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Dekoratív vakolat

Szakértőre van szüksége a Dekoratív vakolat kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Szolgáltatók

Legjobb szolgáltatók: Dekoratív vakolat

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
ElektromosJózsef L.
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
ÉpítkezésLászló G.
ÉpítkezésLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.

HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

Dekoratív vakolatok

Milyen előnyei vannak a dekoratív vakolat használatának otthonában vagy irodájában?

A dekoratív vakolat pontosan az, aminek látszik - dekoratív. Ennek a vakolatnak a szerepe kicsi, ami a szerkezetet illeti, mert célja hosszú távon a szépítés, vagy tartósan hozzájárulni a ház, a szoba és az iroda kinézetéhez.

A dekoratív vakolattal történő szépítést évszázadok óta használják, hogy textúrát adjanak az egyébként sík felületnek, és a vakolat a kívánt vizuális hatásnak megfelelően a falhoz képest megfelelő vagy kontrasztos színekkel is festhető. A dekoratív gipszfalak évszázadok óta nagyon népszerűek, és a dekoráció vonzó tapintási lehetőséget kölcsönöz nekik.

A domborművek (a fal felületére látszólag faragott vagy a fal felületéről épített képek) elődei a gipsz segítségével történő alkotásnak, korábban pedig közvetlenül kőfelületekbe kellett faragni őket. A dekoratív vakolatok technológiájának fejlesztése után a dombormű létrehozásának költségei sokkal alacsonyabbak.

Dekoratív vakolatok különféle felületei

Számos felület megmunkálás és dekoratív vakolat technika létezik. Néhány, például durva öntvény, kavics vagy sgraffito, több évszázadra nyúlik vissza. Más technikák, például a hagyományos gipszöntvények, 200 éves hagyományokkal rendelkeznek. Számos olyan modern technika is létezik, például fém pigmentek hozzáadása vagy texturált alkalmazások, amelyek drámai eredményeket mutatnak.

Végső soron szinte bármit meg lehet valósítani, amelyet Ön vagy tervezője elképzelt, feltéve, hogy a hagyományos és modern anyagok és technikák megfelelő kombinációját használja.

Relief vakolat

A dombornyomott vakolat háromdimenziós felületkezelés, kiváló minőségű vakolatból. A hagyományos kivitelezés és a legújabb tervezési és gyártási technikák kombinációja fényűző mintákat biztosít a belső felületekhez. Felár ellenében ívelt felületek is megvalósíthatók a legtöbb kivitelben.

Hogyan készítsünk dekoratív vakolatokat?

A dekoratív vakolat felhordásának különféle módjai vannak. A felület előkészítésekor figyelni kell az általános szabályokra:

- vigye el a bútorokat és egyéb tárgyakat a szobából

- teljesen tisztítsa meg a falakat a régi festékektől

- távolítsa el a port a felületről

- csiszolja le a felületet és szárítsa meg

Az alapozó összetétele a felület típusától függ. Ha a falak íveltek, akkor ki kell őket simítani. Erre a célra speciális vakolatokat használnak. Fontos megjegyezni, hogy az alaposan megszárított alapozó az elkészítés fő pontja.

Most elkezdünk dekoratív vakolatot készíteni. Az alkalmazási technikák természetesen eltérőek. A textúra létrehozható gumibetétekkel, halványító hengerekkel vagy akár celofán zacskókkal is. Javasoljuk, hogy a gipszet kis területekre vigye fel, ne próbáljon mindent egyszerre letakarni.

A stukkó használatakor a fürdőszobában is fontos figyelembe venni a környezet sajátosságait. Figyeljen az anyag megválasztására és az alapos előkészítésre a fürdő környezetében várható magas páratartalom kapcsán. A dekoratív bevonat felhordása előtt kiváló minőségű vízszigetelő bevonatot kell felhordani a falak felületére, és szintén nedvességálló dekoratív vakolatot kell használni.

Íme néhány további tipp a dekoratív vakolathoz:

Javasoljuk, hogy ne díszítse az összes falat dekoratív vakolattal. Például az egyik falat csillogó homokhatású stukkóval lehet kezelni, a másik három falat pedig tapéta borítja, hogy a vakolatnál sötétebb tónusú legyen. Lehetőség van finom textúrájú vakolat felvitelére az egész szobában, és festmény létrehozására a nedves vakolat egyik falán. Sok lehetőség van. Az eredmény stílusos és időtlen lesz, és biztosan nem fog unatkozni.

Azt is kiszámíthatja velünk, hogy mennyibe fog kerülni a dekoratív vakolat gyártása. Megtudja, mennyit fog megtakarítani, és ha elégedett az árral, örömmel készítünk dekoratív vakolatot.

Mi szükséges a dekoratív fal vakolatokhoz.

Útmutató az otthon elkészíthető dekoratív vakolatokhoz.

"Grafit" díszítési módszer

Különböző dekorációs módszerek alkalmasak a belső falak díszítésére. Az egyik legnépszerűbb a dekoratív vakolat. A hagyományos vakolattól eltérően egy ilyen felület sokféle anyagot utánozhat, beleértve a természetes fát, textíliákat vagy fémet. A velencei vakolat technikája szó szerint ragyog és átlátszónak tűnik, mint egy üvegfal. A tökéletes dekoratív vakolat elkészítéséhez tapasztalattal kell rendelkezni a létrehozásához használt különféle keverékekkel való munkában. Az alkalmazás technológiájának alapos betartása az eredetit elbűvölővé teszi. Dekoratív vakolat segítségével bármilyen forma és minta készíthető - mindez csak a fantáziájától függ.

Dekoratív vakolat felhordási technológia

A falak előkészítése fontos és szükséges lépés a dekoratív vakolat elkészítése előtt. Enélkül nem lehet szép és sík felületet elérni. Meg kell tisztítani a falat a régi festéktől, ki kell egyenlíteni, szárítani, eltávolítani a penész és gombák nyomait, javítani a lyukakat és repedéseket. Dombornyomott bevonat használata esetén apró szabálytalanságokat kell hagyni az expresszivitás fenntartása érdekében.

A fal megfelelő kezelésével a stukkó jobban tapad a fal alapjára. A gyártók gyakran próbálnak alapozót kiadni a márkájukhoz, azzal érvelve, hogy más keverékek nem fognak működni, de különböző megoldások vannak. A fal anyagának megfelelően kell kiválasztani őket - betonhoz, téglához, fához, fémhez. Az alapozó szintén fontos, és alkalmazása rendkívül egyszerű. Hígítsuk fel a száraz keveréket egy spatulával vagy egy speciális szórópisztollyal, és vigyük fel a réteget a falra.

Ez a szabály azonban csak azokra a vakolatokra vonatkozik, amelyekhez elegendő egy alapréteg. A velencei festékhez sok finom alaprétegre van szükség, amelyek létrehozzák a színes félárnyalatok kívánt játékát. Ezért ezt a technikát csak szakemberek készíthetik el valódi minőséggel, nem valószínű, hogy megfelelő tapasztalat nélkül maga érné el a kívánt hatást.

A végső bevonat egy külső bevonat, amelynek felhordási technikája teljes mértékben a vakolás módjától függ. Bizonyos esetekben elegendő egy gumibetét kialakítása, majd a fal csiszolása. Néha szükség van egy újabb lépés megtételére, nevezetesen a fal bevonása egy speciális lakkal.

Szükséges eszközök a munkához

Ha dekoratív vakolatot szeretne létrehozni a falán, akkor nemcsak a keverék megválasztására, hanem a munkaeszközök előkészítésére is oda kell figyelni. Minden a választott dekorációs technológiától függ. Néha speciális sablonok használatával lehetséges szokatlan mintát létrehozni.

A fő eszközök listája:

- Tartály, amelyben keverékeket lehet készíteni a vakolathoz. Olyan mélynek és megfelelőnek kell lennie, hogy építőipari keverőt használjon a keverék hígításához és a megfelelő konzisztenciájának eléréséhez.

- Munka gumibetét, reszelő és gumibetét felületkezeléshez.

- Különböző spatulák, amelyekre szükség lehet a sablon alkalmazásához és a kívánt textúra létrehozásához. Ezek egyszerű széles vagy keskeny fémlapátok, fogazott, hullámos stb. A spatula kiválasztásakor fontos figyelembe venni a felhasználás célját.

- Ecsetek, héjak, széles és keskeny konténerek.

- Dolgozzon egy speciális fúvókával - "építési keverővel".

A fémből készült szerszámok kiválasztásakor azokra kell összpontosítani, amelyek rozsdamentes acélból készülnek. Idővel rozsdás foltok jelenhetnek meg a hagyományos acélkaparókon, amelyeket nehéz eltávolítani a felszínről.

A dekoratív vakolat felhordásának módszerei

A dekoratív vakolat felhordásának technológiája változhat, a végeredményre kell összpontosítani. Számos alkalmazási módszer létezik, például a következők relevánsak:

Ha a mintákat szitahengerrel viszi fel, a minták mélysége kb. 0,5 cm.

A permetezési módszert a legegyszerűbbnek tartják, és gyakran a legtapasztaltabb mesterek nem veszik igénybe. Ha tudja, hogyan kell hasonló anyagokkal dolgozni, akkor önállóan is alkalmazható ez a fajta vakolat. Ez a technika rendkívül egyszerű:

Először az aljzatot, vagyis az első egyenletes réteget alkalmazzák, amelynek teljesen száraznak kell lennie.

A második réteget már nem spatulával, hanem más eszközökkel alkalmazzák, az ecsetektől a habverőkig, amelyekkel az oldatot a felületre szórják. Ezt a technológiát "hógolyónak" is nevezik, mivel szárítás után a falat mintha hó borította volna.

Öntse az oldatot egy megfelelő edénybe, és merítse bele az ecsetet. Az egyik kézbe ecsetet, a másikba egy kalapácsot veszünk. Az ecsettel átmegyünk a kalapácson, hogy a tömeg a falat permetezze.

Az egyes "pelyhek" mérete változhat, minden attól függ, hogy milyen eredményt szeretnénk elérni. Annak érdekében, hogy a falak felülete valóban lenyűgöző legyen, lehetséges, hogy egy színt használnak fő rétegként, és a permetezett réteg teljesen más színű.

Az olasz technika felidézi a fent említett módszert. Az egyes lépések ugyanazok, kivéve egyet. Az első rétegnek nem kell megszáradni a felhordás és a kiegyenlítés után; a második réteget azonnal felviszik, és az így kapott felület ugyanolyan lesz.

Töltsd le a Wilio alkalmazást
Android és iOS-hoz egyaránt

App Store
Google Play
AppGallery