Üdvözlünk a Wilioban!

A Wiliot nem bejelentkezett ügyfélként böngészed

Szolgáltatóra való átkapcsolás
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Az alkalmazásról
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakori kérdések
Hogyan legyünk jobbak
Vegye fel velünk a kapcsolatot
A Wilioról
Bejelentkezni

Elektromos kapcsolat

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, elektromos kapcsolathoz, kedvező áron!

Kínálat hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Elektromos kapcsolat

Szakértőre van szüksége a Elektromos kapcsolat kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Szolgáltatók

Legjobb szolgáltatók: Elektromos kapcsolat

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
ElektromosJózsef L.
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
ÉpítkezésLászló G.
ÉpítkezésLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.

HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

Elektromos áram bekötése

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért érdemes a Wilio segítségével az elektromos áramot beköttetni?

Az elektromos hálózat bekötése az első és rendkívül fontos lépés minden építkezésnél vagy rekonstrukciónál. Ennek köszönhetően válik lehetővé a villamos energia felhasználása a teljes építési vagy rekonstrukciós folyamat során. Nem lehet létezni egy ingatlanban áram nélkül. A vízzel, gázzal és szennyvízzel együtt az úgynevezett közművesítés az a folyamat, amelyet a ház építése során először megvalósítanak. A elektromos áram elengedhetetlen, hiszen alapvető kényelmet nyújt az otthonban, de emellett veszélyes is. Ezért bekötésére számos előírás és szabvány vonatkozik. Amatőr semmiképpen sem valósíthatja meg. Ne habozzon, és keressen regisztrált villanyszerelőket az elektromos hálózat kiépítéséhez a Wilio-n keresztül, kérjen árajánlatot több szakembertől, és válassza ki azt, amelyik a legjobban megfelel!

Milyen munkákat igényel az elektromos áram bekötése?

A legelső lépés a projekt megtervezése és a szükséges engedélyek beszerzése. Maga a bekötés regisztrált szakértők által történik a telek határában, a villanyoszlop közelében. Itt egy megszakítókkal és mérővel ellátott szekrény kerül elhelyezésre. A mérőhelyet le kell földelni, és a kábelt az épülethez kell vezetni a talajban a felszín alatt legalább 0,5 m mélységben. A kábelt ezután a hálózatra kell csatlakoztatni, és kész is a folyamat.

Miért érdemes a Wilio segítségével az elektromos áramot beköttetni?

Az elektromos áram bekötése nagyon profi munkát igényel, ezért mindenképpen forduljon egy helyi képesített és regisztrált szakemberhez, akire a Wilio weboldalon rátalálhat! Ne próbálja meg Ön az elektromos hálózat bekötését! Keressen szakembereket a környékéről, és válasszon az árajánlatok közül még ma!.

Mennyi ideig tart az elektromos áram bekötése?

Maga az villany bekötésének folyamata nem időigényes, a munka általában néhány órán belül befejeződik. A teljes kivitelezési idő azonban sokkal hosszabb, mivel magába foglalja a projekthez kapcsolódó egyéb tevékenységeket, mint az engedélyek megszerzését és a szolgáltatóval kötött szerződések aláírását. Időigényesnek számít az is, hogy elő kell készíteni a mérőhely telepítési helyét. Ezután számolnia kell egy újabb ásással, ahol lefektetik a kábelt, és az építkezéshez vezetik.

Magam is megcsinálhatom az elektromos áram bekötését, vagy jobb, ha egy Wilio szakemberhez fordulok?

Semmilyen körülmények között ne végezzen elektromos árammal történő munkát, hagyja azt egy képesített és tapasztalt villanyszerelőre! Részt vehet azonban az előkészítő és a befejező munkában. Tereprendezéssel előkészítheti az mérőhelyet. Feláshat egy szükséges hosszúságú és mélységű területet a kábel házhoz vezetéséhez. A hálózat felszerelése és bekötése után rendezze el a szekrény környezetét. Feltétlenül jelölje meg a telepítés helyét a megfelelő fóliával, és helyezze a kábellel együtt a gödörbe. Nem feltétlenül kell az idejét pazarolnia az engedélyek megszerzésére vagy a szakértők keresésére. Írja le a Wilio weboldalán, a megvalósítás helyét és hogy milyen szolgáltatásokra van szüksége, és hamarosan ajánlatokat fog kapni a környékbeli szakemberektől.

Hogyan találom meg azt a megbízható szakembert, aki beköti az elektromos áramot?

A legjobb módszer egy megbízható szakember megtalálására, aki beköti a villanyt, hogy a Wilio-n keresztül keresi. A vállalatok, amelyekkel már régóta együttműködünk, megkapják az Ön igényeit, hogy pontosan mit szeretne, a teljesítés helyét és a költségvetését. Ezután a szakemberek felveszik Önnel a kapcsolatot az árajánlataikkal, és kiválaszthatja azt, amelyik a legjobban megfelel a feltételeinek. A végső döntés meghozatala előtt tekintse át a Wilio webhelyén található értékeléseket, vagy vegye fel a kapcsolatot az előző ügyfelekkel első kézből!

Szükséges-e bármilyen anyagot, eszközt vagy berendezést beszereznem?

Igen, lehetséges, hogy szükség lesz rá az elektromos áram bekötésekor. Elengedhetetlen kellék lesz a mérőszekrény (leggyakrabban műanyag), a földelő szalag és az energiakábel, amelynek vastagsága 16 mm-35 mm között van. A szerszámokat és az összes szükséges megszakítót, számlálót és tömítést a szakemberek hozzák el, viszont itt is az a szabály, hogy minden megállapodás kérdése. Az elektromos áram bekötésének teljes folyamatát is igénybe veheti- akkor semmivel sem kell törődnie, az összes engedélyt beszerzik és a teljes projektet megszervezik Ön helyett. Ha viszont van elég ideje és lehetősége, a költségek egy részét megtakaríthatja, és mindent olyan feladatot elvégezhet, amihez nem szükséges a szakember tudása és képzettsége.

Mennyibe kerül elektromos áram bekötése?

A bekötés ára három alapvető tételből áll, amelyek a helyszíntől, az áramszolgáltató árlistájától, a munkaerő és az anyag árától függően eltérőek lehetnek. Az elektromos áram bekötése árának kiszámításakor a következő elemeket vesszük figyelembe: bekötési projekt (dokumentáció) - 18 000 Ft-tól, bekötési díj - 75 000 Ft-tól, mérőhely és anyag - 30 000 Ft-tól, földmunkák - 18 000 - 50 000 Ft, ellenőrzési jelentés - 18 000 Ft, a mérőhely felszerelése és előkészítése - 18 000 - 45 000 Ft. Tehát az összes elem összeadása során arra számíthat, hogy a bekötés díjának alsó határa 180 000 Ft. Amikor a Wilio-n keres, több ajánlatot fog látni, különböző árakkal. Szerezzen be árajánlatokat a környékéről, és válassza ki azt, amelyik a legjobban megfelel Önnek!

Tipikus munkák

Építkezés. Földmunkák. Elemezés. Villanyszerelés. Közmű hálózat tervezése.

Munkafolyamat

Az elején meg kell jelölni azt a helyet, ahová bekötik az mérőhely szekrényt, amely megszakítókat és villanyórákat tartalmaz. Itt követik a vonatkozó szabványt. A mérőszekrényt a telek határára kell telepíteni, hogy az adatokat a szolgáltató alkalmazottai bármikor leolvashassák. A berendezésnek 1,5–1,7 m magasnak kell lennie. Az utolsó feltétel az, hogy a szekrénynél elérhető legyen elektromos feszültséggel ellátott vezeték.

Szükséges lépés a mérőszekrény rögzítése, a teljes rendszer földelésének elkészítése és egy kábel, amellyel házát, vagy kertjét a hálózathoz csatlakoztatja. A szekrény alatt egy 1 m mélységű gödröt kell ásni.

A szekrény megfelelő felszerelése után villamosenergia-mérőt és fő megszakítókat helyeznek el benne. Jelenleg ajánlott 3 fázisú villanyórát használni még kisebb épületeknél is. Az egész rendszert egy kábel csatlakoztatja az épülethez, ahol van egy másik belső megszakító. A vezetőt - a kábelt, amely a szekrénytől az épületig vezet, az árokban kell lefektetni, legalább 0,5 m mélységgel. Javasoljuk, hogy az ásatást 0,8 m vagy annál nagyobb mélységig ássa - itt a talaj már nem fagy alacsony hőmérsékleten. Fóliát kell elhelyezni a kábel fölött, amely követi a kábel útvonalát, és figyelmeztet az elektromos vezetékek jelenlétére a földben. A munka befejezése után a gödört teljesen vissza kell tölteni a környezet szintjéig.

A mérőszekrény telepítésének befejezése után az áramszolgáltató alkalmazottai érkeznek a helyszínre, akik az Ön szekrényét a hálózathoz kötik. A mérőszekrény belsejét lezárják, megakadályozva, hogy a fogyasztásmérőhöz illetéktelenek hozzáférjenek. Ezután kipróbálják, hogy a rendszer működik-e, és ha igen, megerősítő jelentést adnak ki.

Tanácsok és tippek

1. Ügyeljen az anyagok minőségére

Az elektromos áram bekötésekor válasszon minőségi anyagokat! Ügyeljen arra, hogy kerülje a rézvezetékeket, amelyek alumíniumvezetékhez csatlakoztatva együtt tüzet okozhatnak.

2. Regisztrált és képesített szakemberek szolgáltatásait használja

Soha, a villany bekötésének semelyik szakaszában sem engedje, hogy tudás, engedély és regisztráció nélküli személyek dolgozhassanak! Az egész folyamatot szigorú előírások szabályozzák, és az eredményt ellenőrizni kell. Az amatőr munkavégzésnek köszönhetően bajba kerülhet, és ami még rosszabb, veszélyeztetheti a saját és mások testi épségét. Rengeteg szakember található a Wilio weboldalon, keressen itt egy profit!

3. Kellően mély ásatás

Amikor a kábelt a házhoz vezetik, elég mély árkot ásson vagy ásasson a földbe! Jelölje meg megfelelően vörös fóliával is. Ez a szabály minden közmű hálózatra vonatkozik. A jövőben végzendő munkálatok során ne kockáztassa meg a fő tápegység végzetes károsodását.

Töltsd le a Wilio alkalmazást
Android és iOS-hoz egyaránt

App Store
Google Play
AppGallery