Üdvözlünk a Wilioban!

A Wiliot nem bejelentkezett ügyfélként böngészed

Szolgáltatóra való átkapcsolás
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Az alkalmazásról
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakori kérdések
Hogyan legyünk jobbak
Vegye fel velünk a kapcsolatot
A Wilioról
Bejelentkezni

Előre gyártott házak

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, hozelőre gyártott házak, kedvező áron!

Kínálat hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Előre gyártott házak

Szakértőre van szüksége a Előre gyártott házak kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Szolgáltatók

Legjobb szolgáltatók: Előre gyártott házak

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
ElektromosJózsef L.
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
ÉpítkezésLászló G.
ÉpítkezésLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.

HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

Előregyártott házak

Ne ijedjen meg az "előregyártott ház" kifejezéstől - a mai előregyártott házak szinte tökéletesek! Nemcsak egyedi, energiatakarékos megoldást biztosítanak a lakásvásárlók számára, hanem általában olcsóbbak is, mint a hagyományos házak. A kivitelezés összköltségét meghatározza az ingatlan elhelyezkedése, valamint az épület felszereltsége.

Az előregyártott házak alapvetően úgy készülnek, hogy egy gyárban megépítik őket, majd panelekre, darabokra szedik, és a helyszínen néhány nap alatt összeállítják. Annak ellenére, hogy más az építési folyamatuk, mint a hagyományos téglaépítésűeknek, az előregyártott házaknak éppúgy minden építési előírásnak meg kell felelniük. Ezek az előírások mindkét csoportra nézve egyformák, így gyakorlatilag bárhol megépíthetik őket. Mivel ugyanazon előírásoknak kell megfelelniük mindkettőnek, így ugyanúgy lehetőséget biztosít kölcsön felvételére. Bizonyos esetekben lehetőség van arra is, hogy a kivitelezők segítséget nyújtanak (néha akár saját finanszírozást is kínálva) a megfelelő finanszírozási konstrukció megtalálásához is..

Az előregyártott házaknak több típusa van

1. A moduláris házak egy vagy több modulból állnak, amelyeket a gyárban építenek, az állami és helyi építési előírásokat figyelembevéve, majd külön szállítják az építkezésre, ahol az építkezés lefolyik. Minden modul fel van szerelve a szükséges belső berendezésekkel - vízvezeték, elektromos rendszer, ajtók, szekrények és lépcsők - , így a ház összeszerelése után csak minimális munkát kell a helyszínen elvégezni. Körülbelül három-négy hónapot igényel egy ilyen ház felépítése a költözésig.

2. Az előregyártott panelházak panelekből állnak. Mindegyik panelt az építkezésre szállítják, és összekötik a többi panelellel. Ez a típus általában több utómunkát igényel, mint a moduláris házak, mert a belső befejező munkákat, mint például a festést, a szekrények, lépcsők és padlók felszerelését a helyszínen kell befejezni. A gyártási idő továbbra is hasonló a moduláris házakhoz (körülbelül 6-12 hét), de a kivitelezési idő hosszabb. A panelek összeszerelése a helyszínen körülbelül egy hétig tarthat, majd az alvállalkozók ütemezésétől függően további hónapokba telhet a belső munka befejezése. A végső átadási idő három-öt hónapra becsülhető, az alvállalkozók menetrendjétől függően.

3. Az előregyártott faházak lényegében "készletek", például rönkkészletek. Az építőanyagot a gyári előírásoknak megfelelően vágják fel, majd összeszerelésre szállítják az építkezésre. Néhány rönkház vagy gerendaház előregyártott ház, de nem minden előregyártott ház faház. Az egyik tényező, amely megkülönbözteti a fa gyorsházakat az előregyártott házaktól, az az, hogy az előbbit gyakran azoknak a vásárlóknak szánják, akik a gyártó által biztosított anyagok és utasítások alapján maguk akarják őket megépíteni a helyszínen.

A készletek a bútorhoz hasonlóan tartalmazzák az utasítások és alkatrészek részletes listáját. A leendő háztulajdonos ezek után akár maga is összeszerelheti a házat, vagy akár egy fővállalkozó segítségét is kérheti hozzá Az alapvető különbség egy előregyártott ház és a pl. egy gerendaház között az, hogy az előbbi esetében a tulajdonosok megkövetelik, hogy a paneleket a gyártó cég szerelje össze, addig a másik esetben maguk tervezik a ház összeállítását, hogy ezáltal pénzt tudjanak spórolni.

Nem minden fa gyorsházban van teljes fal vagy mennyezet. Egyes gyártók csak előre vágott rönköket és egyéb, a helyszínen történő összeszereléshez szükséges anyagokat szállítanak. Általában a leghosszabb építési idő ennél van, amely nagymértékben változhat attól függően, hogy a vevő maga szeretné befejezni az építkezést, vagy vállalkozó segítségét kéri. A teljes összeszerelési idő legalább öt hónapra becsülhető, de ennél akár jóval hosszabb is lehet.

4. A szállítótartályokból származó házak (szó szerint ipari acél szállítótartályokból készülnek) szellemes és kreatív kialakításuk miatt hívták fel magukra a média figyelmét. A moduláris házakhoz hasonlóan a szállítókonténerek is összeállíthatók és felhasználhatóak házak, irodák és különleges éttermek építéséhez. Azonban mielőtt elkezdene szállítókonténereket építeni, ne feledje, hogy ez nem azonos az előregyártott házak építésével. A szállítótartályok ugyan erősek, de nem otthoni használatra készültek, ami azt jelenti, hogy a helyi építési szabályokban eltérések lehetnek, így nem árt ellenőrizni, hogy van-e további korlátozás az ilyen típusú házak építésében.

Az összeszerelésük bonyolultabb, mint más típusú előregyártott házak kivitelezése. További nehézség lehet az is, ha nincs tapasztalata a hegesztés terén, így megfelelő szakembert, céget kell felkérni a konténerépítés befejezéséhez. Számos gyártó ehhez megfelelő tanácsot adhat Önnek.

Méret és esztétika

Az előregyártott ház méretére és magasságára vonatkozó lehetőségek: Vannak apró moduláris építmények, amelyek egy fürdőszobával, konyhával és például hálószobával büszkélkedhetnek, és vannak olyanok is, amelyek kifejezetten nagy területtel rendelkeznek, amely akár öt hálószobát, öt fürdőszobát és szinte korlátlan helyet kínál a luxusban való élethez.

Az egyik oka annak, hogy a moduláris otthonok olyan népszerűvé váltak, hogy születésük egybeesett a kis otthonok trendjével. Bármilyen méretű ház építése soha nem olcsó. Azok, akik alacsony szinten akarják tartani az energia- és az építési költségeket, választhatnak egy kicsi, előre épített moduláris házat, amely sokkal kevesebb pénzt igényel az alap- és energiaköltségek szempontjából. Emelett megépítésük sokkal gyorsabb, mint egy klasszikus téglaházé.

Ha Önt érdekli egy előregyártott, egyszerűbb gyorsház lehetősége, akkor csak a gyártó által elkészített sablonok közül kell választania!

Moduláris házak: A legtöbb moduláris ház elegáns, modern és szögletes megjelenésű, mivel a modulok négyzet vagy téglalap formájúak, amelyeket aztán a helyszínen egymásra raknak, vagy előre meghatározott építési tervek szerint rendeznek. Néhány moduláris épületet azonban burkolt falakkal vagy tetőfedéssel kombinálnak, ami szinte bármilyen stílusra változtatja a szögletes megjelenést.

Panelházak: Az előregyártott házak a vevő preferenciáinak megfelelően szinte bármilyen stílusban vagy esztétikai koncepcióban kivitelezhetőek. Mivel a házak panelekben vannak építve, különféle stílusban és kivitelben állhatnak a helyükön.

Faházak: Az ilyen szerelvények, például gerendaházak vagy rönkházak esztétikai kialakításukban sajátosak. A választott készlet típusától függően változhatnak. Valójában a legkülönbözőbb formák és minták közül lehet választani. Egyes gyártók különböző típusú előregyártott építési módszereket kombinálnak, hogy fokozzák és kiemeljék a többféle esztétikai lehetőséget.

Gyorsház csomagok

Amikor egy előregyártott házra gondol, nagyon fontos különös figyelmet fordítani arra, hogy mi és mi nem szerepel a választott házak csomagjában. Például a moduláris otthonokat gyakran komplett kiegészítőkkel, készülékekkel, ablakokkal és padlóval együtt kínálják, míg a fa és más típusú előregyártott házak esetében gyakran csak a falhoz, a tetőhöz vagy a kerethez szükséges anyagokkal. Ezek a falak és tetők tartalmazhatnak szigetelést, elektromos vezetékeket, ablakokat, ajtókat vagy akár gipszkartont is. Bizonyos esetekben a befejező munkálatok további költségeket jelentenek, valamint akár egy építőipari vállalkozást is be kell vonni, amely segít a kivitelezésben, beleértve a tető és a fal befejezését is.

A gyártók többféle csomagot kínálnak a kivitelezés terén, amelyek közül választhat. Gondoljon bele, melyik csomag a megfelelő az Ön számára, és milyen gyorsan van szüksége a házra. A gyártó gyakran olyan szolgáltatásokat is tud nyújtani, amelyekkel Ön időt spórolhat. Segítséget nyújthatnak például az építési engedély megszerzésében, a háztartási gépek beszerzésében és beszerelésében, valamint az otthona teljes felszerelésében. A ház szigetelve lesz és kifestve kívül-belül. Az egyetlen gondja csupán a beköltözés. A ház megjelenése ízlése szerint testreszabható. Ez esetben azonban vegye figyelembe, hogy a csomagokban található berendezések, kialakjtások bizonyos módosításai felár ellenében igényelhetők.

Amit általában nem tartalmaz az ár

Az előregyártott ház alapára azonban nem tartalmaz minden költséget. Felmerülhetnek további kiadások, például a talaj és a víz tesztelése (kút esetén) során, valamint az elektromos és egyéb hálózatokhoz való csatlakozás. Önön múlik, hogy elkészíti-e az alapot, módosítja a földterületet, a környéket és az autóbejárót, és ha a ház projektje nem tartalmazza, akkor építhet akár garázst, akár beállót az autója számára.

Ezek a kiadások az ingatlan helyétől, méretétől, sőt, az önkormányzati igényektől vagy a személyes preferenciáktól függően változnak. Ha vidéken építkezik, akkor valószínűleg nem kell sokat módosítania vagy módosíttatnia a telket. Ha azonban a városban épít, az építész szolgáltatásának igénybevételét jelentheti. Ezért további kiadásokkal számolhat az engedélyekért és a díjakért.

Mielőtt elkötelezné magát egy adott szerződés vagy gyártó mellett, mindenképp tájékozódjon a szolgáltatásról és annak feltételeiről. Úgy gyűjtse össze az információkat, hogy a különböző projektek összehasonlíthatóak legyenek. Például egyes építők több kulcsrakész szolgáltatást kínálhatnak, amely magába foglalhatja a helyszín előkészítését, a talajvizsgálatot és az alapozás előkészítését is. Első pillantásra drágább lehet a kulcsrakész megoldás, azonban ha az előbb felsoroltakat is számításba veszi, akkor a különbség már elhanyagolható lehet.

Számos oka van annak, hogy az előregyártott házak költséghatékonyabbak és jobb minőségűek, mint a hagyományos téglaházak:

Kevesebb a hulladék. A klasszikus házak építése során sok hulladék keletkezik anyagfelesleg formájában. Az előregyártott házak esetében az összes fontos alkatrész, elem már a gyártás során beépítésre kerül, ezért jelentősen javítható a rendszerek hatékonysága és csökkenthető a hulladék mennyisége.

Kevesebb a munka és az idő. A hagyományos építkezés során több alvállalkozói csoport (vízvezeték-szerelők, villanyszerelők, festők és építők) végez egy meghatározott munkát. Ez gyakranát késlelteti vagy hátráltatja más alvállalkozó munkáját. Ha modulokat vagy paneleket építenek egy gyártóüzembe, akkor a munkát hatékonyabban lehet irányítani és gyorsan elvégezni. A moduláris, előregyártott ház megvásárlása szintén lényegében "egyetlen kapcsolattartó pont". Habár nem minden kivitel olcsó, mégis meg lehet egyezni, mert a moduláris házi gyártó ömlesztve vásárolja meg a terméket, és ez a megtakarítás a vevőnél is jelentkezik. Ezenkívül Ön mentesül a stressztől, és a saját készülékek és kiegészítők gondos megválasztására fordíthatja az idejét. A moduláris házak tulajdonosai azt állítják, hogy a moduláris ház építésének összköltségének körülbelül 10-20% -át lehet megtakarítani egy kulcsrakész ház építéséhez képest. Ezek a költségmegtakarítások várhatóan alacsonyabbak lesznek az előregyártott ház esetében, mivel az építkezés hosszabb ideig tart, és a kivitelezés befejezésével még mindig szükséges egy vállalkozót megbízni.

Minőség. A moduláris és előregyártott házakat gyakran biztonságosabbnak és jobb építésűnek tekintik, mint a hagyományos épületeket. "Úgy tűnik, hogy a modulok kombinációja lényegében egy erős rendszert hozott létre, amely sokkal jobban működik, mint a hagyományos lakossági építkezés." Az előregyártott házak nemcsak a modulok közötti kapcsolatok miatt kiváló minőségűek.

Az ellenőrzési folyamat. Az előregyártott házak moduljait a gyártási folyamat minden lépésében felülvizsgálják, ami biztosítja, hogy minden anyagot bizonyos szabványoknak megfelelően gyártsanak. A helyszínen azonban csak egy ellenőrzés lesz, ami azt jelenti, hogy előfordulhatnak olyan problémák, amelyek idővel problémákat okozhatnak.

Tartósság. Az elemeket úgy tervezték, hogy ellenálljanak a szállításnak. Mivel az előregyártott házakat el kell küldeni az építkezésre, képesnek kell lenniük arra, hogy ellenálljanak a szállítási folyamatnak. Ez lehetőséget ad további olyan szerkezeti támogatások hozzáadására, amelyeket egy hagyományos helyszíni építkezés során nem valósul meg.

Biztonságos környezetben épült. A moduláris és előregyártott házakat egy gyárban építik, amely védett a környezeti terhelésektől. Az anyagokat nem befolyásolják a szélsőséges időjárási viszonyok, amelyek károsíthatják a ház anyagait és elemeit.

Energiahatékonyság. Az előregyártott házak "zöldebbek" lehetnek, mint a klasszikus házak. A gyártás során kevesebb hulladék keletkezik. A gyárakban keletkező hulladékot gyakran újrahasznosítják és újrafelhasználják. Például az előregyártott rönkök esetében sok gyártó a fel nem használt rönköket és fát értékesített faanyaggá aprítja.

A gyárilag épített házak szigeteltebbek lehetnek, mint a hagyományos házak, ami azt jelenti, hogy kevesebb levegő áramlik a helyiségek vagy a külső környezet között. A szoros illeszkedések segítenek megtartani az otthonában fenntartott hőt vagy klímát. Az egymás mellett lévő szobák esetén könnyedén feloszthatja az otthonát zónákra a szellőzőnyílások kinyitásával vagy bezárásával, amelyekkel így végül kevesebb energiát használ fel a fűtésére és hűtésére.

Számos moduláris otthon energiatakarékos és fenntartható anyagokat tartalmaz. Ilyen például a parafa vagy a bambuszpadló. Még olyan gyártókat is találhat, akik napelemek vagy energiatakarékos vízmelegítők formájában kínálnak extrákat a csomagjaikhoz.

Ezek után egy előregyártott ház utáni vágy teljesen érthető, de a részletek megértése és az építkezéshez vezető munka egy kicsit nagyobb kihívást jelenthet. A jó hír, hogy ez a folyamat nem különbözik annyira a hagyományos ház építésétől, de annál sokkal gyorsabb.

Bár az előregyártott házat elfogadják teljes értékű házként, egy rossz földterület megvásárlása növelheti az összköltséget, sőt teljesen megváltoztathatja terveit. Vásárlás előtt fontolja meg:

1. Építési korlátozások a városban vagy a környéken. Mindig ellenőrizze az építési szabályokat a választott ingatlan helyén és környékén, hogy megbizonyosodjon arról, hogy jogosult-e előregyártott ház építésére - pontosabban az előregyártott ház típusára. Egyes városrészek például megkövetelik, hogy a földtulajdonosok meghatározott építőipari vállalatokat vegyenek igénybe, vagy házakat építsenek egy adott teraszos fejlesztésnek megfelelően. Néhány ház egyszerűen nem esztétikus egy ilyen projekthez.

2. Könnyű hozzáférés. Ne feledje, hogy moduljait, paneljeit vagy készletét nagyméretű teherautóval kell házhoz szállítani. Ha ilyen típusú házat épít, akkor darura is szükség lesz. Ha a háza telkére csak keskeny, kopott úton lehet eljutni, vagy ha építkezése egy erdőben történik, az kellemetlenül érintheti az építkezés előkészítésének költségeit. Ha talál egy szép telket, amely könnyen megközelíthető közúton van, akkor hosszú távon pénzt takaríthat meg.

3. Talajminták. Földvásárlás előtt vegye fel a kapcsolatot a jelenlegi tulajdonosával, és kérdezze meg, hogy fizet-e a feltárásért vagy a földkutatásért. Az a fajta földterület, amelyen háza épül, jelentősen befolyásolhatja a megfelelő alapok lefektetésének költségeit. Például egy agyagos talajra vagy éppen ellenkezőleg egy kemény, sziklás talajra épített ház jelentősen megnövelheti a kiadásait. Az agyagos talaj mindig mozgásban van. Ez az állandó mozgásproblémákhoz vezethet a ház "leülepedésében". Megnyilvánulhat a keletkezett repedésekben, az ablakok és ajtók elcsúszásában, valamint a nyilvános hálózatokhoz való csatlakozással kapcsolatos problémákban. Az agyagra épített háznak az alapok letétele előtt tömörített talajjal kell rendelkeznie. Bizonyos esetekben szükség lehet a ház alá szerelt gerendák megtámasztására, hogy azok megakadályozzák a talaj elmozdulásakor bekövetkező károkat.

Másrészt ha a talaj túl sok kőből áll, az alagsor vagy az alapok fúrása és ásása túl drága lehet. Nincs olyan, hogy megfelelő vagy rossz típusú földterület, amelyre építeni lehet. Azonban a földvásárlás előtt tudnia kell, hogy mivel van dolga, hogy tisztázni lehessen a helyszín megfelelő előkészítésének költségeit.

4. Közművek. A víz, a gáz és az áram bekötéséhez keresse fel a helyileg illetékes szolgáltatókat. Ezen szolgáltatások bekötéséért igénybevételéért fizetnie kell. Ha városon kívül él, előfordulhat, hogy fizetnie kell egy kútért vagy emésztőtartályért. Fontos tudni, hogy mit kell tennie (és mennyit kell fizetnie) ahhoz, hogy otthona teljesen működőképes legyen.

Finanszírozás és házválasztás

A finanszírozás meglétének és a ház megválasztásának folyamata együtt jár. Ez bonyolult, mert mielőtt gyártót vagy telket választana, tudnia kell, hogy mennyit engedhet meg magának. Szerencsére egy előregyártott ház tényleges finanszírozása nagyon hasonlít a hagyományos házak finanszírozásához. Ne feledje, hogy a bankokkal való kommunikáció során, ha hitelt vesz fel, figyelembe kell venni az összes költséget: a föld, ház és egyéb munkaerő költségeket, amelyeket vállal a telek előkészítése és az építkezés befejezése érdekében.

Az a tény, hogy egy előregyártott házat néhány nap vagy hét alatt fel lehet építeni, még nem jelenti azt, hogy ez egy rövid és egyszerű folyamat. A moduláris lakástulajdonosok szerint egy ilyen ház a tervezéstől a beköltözésig körülbelül négy hónap alatt készül el. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb moduláris és előregyártott ház gyártója úgy dolgozik, hogy a beköltözés legalább nyolc-tizenkét hét alatt megtörténhessen, ezért az egész folyamatra négy-hat hónapot számolhat az elejétől a végéig.

Egy építési felmérés szerint egy átlagos családi ház építése hét-nyolc hónapot vesz igénybe az engedélytől a befejezésig, ami azt jelenti, hogy előregyártott ház választásával kettő-négy hónapot takaríthat meg, az építkezés sajátosságaitól függően. Az előregyártott háznak három általános szakasza van:

1. Tervezés. A tervezési szakasz valójában a legkevésbé kiszámítható szakasz az időtartam szempontjából. Ennek oka, hogy attól függően, hogy hol lakik, hol tervez építkezni, eltarthat egy ideig, amíg megtalálja a tökéletes földterületet, megszerzi az építési engedélyt, befejezi a ház és esetleg a felszerelés kiválasztását, a gyártó és az építőipari céggel a tárgyalást, felveszi a lakáshitelt (ha szükséges). Ennek a szakasznak a befejezéséhez legalább egy hónapot kell szánnia. Ne feledje azt is, hogy sok előregyártott épületgyártó elvégezheti az ilyen munka egy részét az Ön számára - különösen az építési engedélyek megszerzésének a folyamatát.

2. Gyártás és helyszín előkészítése. A gyártás és a helyszín előkészítése időben meglehetősen kiszámítható, de a választott gyártótól és annak egyedi gyártási ütemtervétől függően változhat. Például a moduláris lakások tulajdonosai szerint hat hétbe telik az építkezés és az előkészítés, de sok moduláris házépítő hosszabb időkeretet javasol - gyakran 8-12 hetet. Ne feledje, hogy ezt a középső szakaszt a kivitelező menetrendje is befolyásolja. Ha rossz időjárás vagy az alvállalkozókkal kapcsolatos tervezési problémák miatt nem tudja befejezni az előkészítési munkálatokat a helyszínen, akkor a befejezés is csúszhat annak ellenére, hogy előregyártott háza készen áll a felépítésére.

3. Építés. Az, hogy ház leszállításra kerül, még nem jelenti azt, hogy nincs több teendő. A moduláris ház néhány nap alatt leszállítható és összeszerelhető, de a szállítás után még eltart egy ideig, mire beköltözhető lesz. Például védeni kell az időjárástól, hogy megakadályozza a modulok közötti beázást, a közműveket be kell kötni, a belső falakat és a villanyvezetékeket össze kell kötni. Ha előregyártott vagy fa gyorsházat épít, akkor még sok teendője van a beköltözésig. Szükséges az összes belső berendezés felszerelése és a felületkezelés befejezése. Legalább hat hétre lesz szüksége ehhez a szakaszhoz.

Az előregyártott házak előnyei és hátrányai

Bármilyen ház építésének vannak előnyei és hátrányai, de egy előregyártott ház nagyszerű módja a költségek csökkentésének, miközben gyorsan felépül. Az előnyök és hátrányok az Ön helyzetétől, költségvetésétől, preferenciáitól, és a projekt időbeni megvalósulásának függvényében változnak.

Előnyök

Olcsóbbak, mint a hagyományos házak. Az előregyártott házak ára átlagosan 10-20% -kal alacsonyabb, mint a klasszikus téglaházaké.

Gyorsabb építkezés. A hagyományos ház építése általában egy-négy hónappal hosszabb, mint egy előregyártott panelház építése.

Rugalmas méret és esztétika. Számos lehetőség van a tervezés, az elrendezés és a méret szempontjából. A moduláris rendszerek számos lehetőségeket kínálnak az Ön igényeihez. A moduláris otthoni csomagok gyakran mindent tartalmaznak.

Energiatakarékos. Az előregyártott házak építésének módja, a felhasznált anyagok és a légmentesen lezárt szerkezet olyan energiatakarékos hely kombinációját hozza létre, amely jelentős megtakarítást jelent az energiaszámlákban.

Néhány korlátozás

Ha egy előregyártott ház gyártóval dolgozik, a kiegészítők és a belső felszereltségek választéka korlátozott lehet. Az építkezés drágább lehet, mint egy már kész, meglévő ház vásárlása. Lehet találni egy épp Önnek megfelelő épített házat, amely olcsóbb, mint egy előregyártott ház. A kiválasztási és építési folyamat időigényesebb lehet, mint egy meglévő ház vásárlása. Lehet, hogy már néhány hónap vagy akár hét múlva másik otthont találhat, amibe beköltözhet.

Következtetés

Egy előregyártott ház gyors és költséghatékony módszer otthon építésére. A hagyományos házépítéshez képest rövidebb idő alatt és gazdaságosabban kivitelezhető. A legfontosabb az, hogy széleskörűen mérje fel lehetőségeit és a megoldásokat. Ha sikerül az összes lényeges dolgot tisztázni, és kirajzolódott álmai otthona, akkor egy előregyártott ház lehet a megfelelő választás az Ön számára!

Töltsd le a Wilio alkalmazást
Android és iOS-hoz egyaránt

App Store
Google Play
AppGallery