Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Építésfelügyelet
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 273 szakember
4 440 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Építésfelügyelet

Szakértőre van szüksége a Építésfelügyelet kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Gyakran ismételt kérdések a helyszíni építésfelügyeletről

Fogadjak-e fővállalkozót, vagy több alvállalkozót vegyek igénybe?

Gazdaságosabbnak tűnhet egynél több alvállalkozó felvétele az építési projektjébe. Ebben az esetben hatékonyan kell koordinálnia és ellenőriznie őket, azaz biztosítaniuk kell az építésfelügyeletet. Alternatív megoldásként az építőiparban fővállalkozót kell bérelni, aki teljes felelősséggel tartozik az építkezésért, és tevékenysége részeként az építésfelügyeletet is ellátja. A fővállalkozók tudják, hogy vállalkozásuk hírnevükön alapszik, ezért keményen dolgoznak azért, hogy a projektet időben és megfelelő minőségben megvalósítsák, és ennek megfelelően szervezik alvállalkozóik munkáját. Bár kísértő lehet, hogy alacsonyabb költségekkel váltson át egy alvállalkozóról néhány alvállalkozóra, végül hosszú távon többet költhet, és az alvállalkozók munkájának összehangolásával járó idő és fejfájás mellett a végén magasabb kiadásokkal. Ha olyan fővállalkozót vesz fel, akivel szorosan együttműködhet a projekt során, akkor elkerülheti a potenciálisan költséges - és esetleg veszélyes - gyakorlatokat, amelyeket önállóan nem tudna ellenőrizni. Csak ha profi építésfelügyelőt vesz fel.

Hogyan lehet együttműködni egy fővállalkozóval?

Először előzetesen állapodjon meg a munka egyértelmű köréről és ütemezéséről egy részletes projektterv felhasználásával - beleértve a részleteket, például a lámpatest specifikációit, a berendezéseket -, hogy elkerülje a szakember eredeti ajánlatának és a tényleges végleges költségeknek a különbségeit. Minél konkrétabb, annál reálisabb és pontosabb lesz a szakember ajánlata. Tartson szoros kapcsolatot a projektvezetővel, és próbáljon minden nap találkozni velük, hogy nyomon kövesse az előrehaladást, megoldja a problémákat és elkerülje a költséges félreértéseket. Ha lehetséges, próbáljon ott lenni minden nap elején. Győződjön meg róla, hogy a nap folyamán rendben van, ha telefonon hív vagy SMS-t küld a szakembernek. Szintén van értelme projektnaplót vezetni a termék rendelési számainak rögzítésére, kérdéseket és ötleteket ír le, és megjelöli a jegyzetek kézbesítésének dátumát. Ez a típusú napló megkönnyíti a későbbi projekt során felmerülő viták megoldását. Hasonlóképpen ügyeljen arra, hogy írásban kövesse nyomon az eredeti projektterv bármilyen változását (általában "módosítási kérelemnek" hívják). Ha előre nem látható változtatásokra van szükség, győződjön meg arról, hogy szállítója írásbeli árat kínál a változásért. (Megadhatja, hogy az eredeti szerződést írásban kell-e módosítani.) Egyéb tippek:

  • ellenőrizze a munkát, ahogy halad,
  • csak az elvégzett munkáért fizet,
  • legyen tisztességes ügyfél, ha időben kifizeti a számlákat, gyorsan megválaszolja a kérdéseket, és tisztességesen bánik a szakemberrel és alkalmazottaival,
  • ismerje az alkalmazottak nevét, és győződjön meg arról, hogy náluk megvannak-e a munkához szükségesek.

A szakemberrel a kezdetektől fogva jó munkakapcsolat kialakítása sikeresebb befejezett projekthez vezet. Ha úgy dönt, hogy profi építésfelügyelőt vesz fel, akkor ő elvégzi ezeket a tevékenységeket az Ön számára időben és a kívánt minőségben biztosítja a zökkenőmentes építési folyamatot.

Hogyan fizetik a fővállalkozókat?

A fővállalkozók átalánydíjat számítanak fel az épületért / épületegységért (úgynevezett feladatár). Összehasonlításképpen, ha csak építőmérnököt vesz fel építésfelügyeletre, ezt általában a munka teljes árának/költségvetésének (0,5–2%) vagy az óradíj százalékában fizetik.

Egy nagy átalakítási projekt költséges befektetés lehet. Ez egy hosszú távú befektetés a házába, ezért amikor átalakításhoz fővállalkozót kell választani, akkor ésszerű figyelembe venni nemcsak a szakember árát, hanem annak minőségét is. Olyan embert szeretne felvenni, aki szakmai engedélyekkel, gazdag tapasztalatokkal, jó eredménnyel rendelkező referenciákkal és biztosítással igazolhatja magát. Ha többvállalkozói projektbe kezd, akkor szüksége van otthon egy építésügyi felügyelőre, akiben megbízik.

Hogyan lehet jó építési vállalkozót vagy építésfelügyelőt találni?

Kezdje egy részletes és konkrét tervvel, amely tartalmazza az elvégzendő átalakítási munkák körét, a felhasznált anyagokat, valamint az összes termék, bevonat és berendezés műszaki adatait. Miután elkészült ez a terv, kezdjen beszélgetni a szakemberekkel, hogy becsléseket és hivatalos ajánlatokat kapjon. Keresse meg online, ha beír egy projektet a Wilio-ra. Több szakember hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot, és Ön elolvashatja véleményüket.

Ne felejtsen el interjút készíteni legalább három vállalkozóval, és ne feledje, hogy abban a személyben bízik, hogy a projektet időben és időben elkészíti. A jó vállalkozók valószínűleg nagyon elfoglaltak sok projekttel, így várhat rájuk egy ideig. Válasszon egy vállalkozót, aki tapasztalattal rendelkezik az Ön által igényelt munka típusával kapcsolatban. Kérje az engedélyek és a biztosítás igazolását a megfelelő alvállalkozói engedélyekkel együtt. Tisztázza, hogy a vállalkozó milyen munkát végez, és mely részek kerülnek az alvállalkozóhoz. Csak részletes szerződést írjon alá, és ne felejtse el megszerezni a megfelelő engedélyeket a projektjéhez. A hibák és a helytelen kommunikáció elkerülése érdekében tartson szoros kapcsolatot a szállítóval. Végül is egy építési projekt sikere elsősorban attól függ, hogy jó vállalkozót vett-e fel.

Hogyan lehet vállalkozót felvenni?

Tegye meg a megfelelő lépéseket, mielőtt vállalkozót vesz fel, hogy később elkerülje a költséges fejfájást. Kezdje azzal, hogy együttműködik egy professzionális építésszel vagy tervezővel, aki nem csak rajzokat készíthet az engedélyekhez, hanem minden olyan információt megad, amelyre a vállalkozónak szüksége lesz, hogy pontos és reális becslést adjon az építkezés költségeiről és idejéről. Meg kell adnia olyan részleteket, mint a befejezések, szerelvények, vízvezetékek, elektromos berendezések és a lehetséges marási munkák. Készítse el előre a specifikációk listáját, hogy kiválaszthassa a költségkeretnek megfelelő és az Ön személyes igényeinek megfelelő felületeket, készülékeket, szerelvényeket és kiegészítőket. Ha professzionális építészrel vagy tervezővel dolgozik, és teljes terv- és specifikációkészlet van a projektjéhez, akkor közvetlenül hozzárendelheti a projektet a Wilióhoz.

Győződjön meg arról, hogy szakembere rendelkezik-e engedéllyel és biztosítással. Tekintse át a potenciális vállalkozó korábbi munkáját. Képesnek kell lenniük minták felajánlására. Amikor szakemberekkel beszél, ne felejtsen el sok időt tölteni ezzel a személlyel. Éreznie kell, hogy megbízhat bennük, mert váratlan kiegészítések mindenképpen megjelennek. Győződjön meg arról, hogy szakembere megad egy követhető és az Ön igényeinek megfelelő ütemtervet. A sikeres eredmény érdekében okosan válassza ki vállalkozóját.

Milyen biztosításra van szüksége a fővállalkozónak?

Győződjön meg arról, hogy fővállalkozója rendelkezik engedéllyel és biztosítva van. Lehet, hogy olcsóbb biztosító nélküli szállítót bérelni, de vegye figyelembe a lehetséges kockázatokat és költségeket. Ha felvesz egy biztos vállalkozót, ő vállalja a felelősséget az építkezésért és mindenért, ami az építkezésen történik. Az építkezésen bekövetkező baleset vagy anyagi kár esetén az átalakítási projekt során egy megfelelően biztosított vállalkozó megvédi Önt az esetleges katasztrofális költségektől. A háztulajdonosok biztosítása fedezi az anyagi károkat, de ezeknek a politikáknak megvannak a korlátai. Ne felejtsen el olyan vállalkozót bérelni, aki rendelkezik felelősségbiztosítással, valamint munkavállalói kártérítési biztosítással. A jó fővállalkozó felelősséget vállal hírnevéért. A helyes engedély és biztosítás igazolásának benyújtása a szállító általános megbízhatóságának jele. A szállítóknak engedéllyel kell rendelkezniük a biztosítás megszerzéséhez. A megbízható beszállítók valószínűleg kiváló munkát végeznek engedélyük megtartása érdekében. A szerződéses előírásoknak meg nem felelő munka az engedély elvesztését eredményezheti a vállalkozó számára. Ne felejtse elkérni a biztosítás igazolását. Megfelelő biztosítással rendelkező szakember felvétele különböző módon takaríthat meg pénzt. Soha ne csábuljon el olcsóbb lehetőségeknek.