Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Építési faanyag, deszka
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Építési faanyag, deszka

Szakértőre van szüksége a Építési faanyag, deszka kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Hol találok beszállítót minőségi építési fűrészáruhoz?

A Wiliónak köszönhetően nagyon könnyű igazán jó beszállítót találni tartós építési fához. Hozzon létre egy megbízást. A Wilio ezután tájékoztatja a minőségi építőipari fűrészáru beszállítóit, akik az Ön közvetlen közelében találhatók, rendelkeznek a szükséges anyaggal és az Ön által előre meghatározott időpontban el tudják szállítani a fűrészárut. Ezután Önön múlik, melyik ajánlatot választja. A Wilio segítségével biztos lehet benne, hogy minőségi építőipari fűrészárut fog kapni elfogadható áron. Megtekintheti a kiválasztott beszállítók minőségét, ha megnézi vásárlói értékeléseiket és véleményeiket. Az építési fűrészárut csak az Ön által megadott helyre történő kiszállítást követően kell fizetnie.

Mire kell az építési faanyaga?

Új ház építésekor, meglévő épületek átalakítása során, valamint kerti házak, kutyaólok vagy pavilonok építésekor mindenképp szüksége lesz építőanyagra. Egyszerűen még mindig, amikor új építkezésbe kezd. Az építési faanyaghoz tartoznak például a rönkök, fa prizmák, illesztések (például belső lépcsők gyártásához).

Hogyan válasszam ki a megfelelő fűrészárut?

Ha fűrészárut választ az építkezéshez, ne feledje, hogy továbbra is figyelembe kell venni a felhasználás célját, mert nem minden fűrészáru alkalmas minden célra. A fűrészárut a felhasználás vagy a felhasználás célja szerint választjuk ki, a megfelelő vastagságtól, minőségtől és fafajtától függően. Ennek az az oka, hogy szükségtelen és költséges az állványozáshoz prizmákat használni, amelyeket például tető építésére használnak. Ha nem tudja, hogyan adjon tanácsot, használja tapasztalt szakértők tanácsát. Megnézik a projekt dokumentációját, és biztosan segítenek kiválasztani a célnak megfelelő fűrészárut.

Az építőipari fát csak az építkezéshez használják?

Határozottan nem. Bár manapság inkább házépítésre használják az előregyártott tömböket, téglákat, ma is akadnak olyanok, akik házukkal szeretnének közelebb kerülni a természethez, ezért a fát választják építőanyagként. Aztán mindent fából kell beszerezni, néha ablakokat. A fa az alapvető alapanyag, amelyet őseink is széles körben használtak, mert tudták, hogy a fa hosszú évekig megvédi őket a széltől és az esőtől. A fa nagyon környezetbarát anyag, és a legrosszabb időjárási viszonyokat is kibírja, ami azonban a téglákról nem mondható el. Amikor esőben felszívják a vizet, majd később megfagynak, hajlamosak megrepedni. A szakértők azt állítják, hogy ha a faházat szakember építi fel, az 100 évig fog tartani.

Miért válasszunk fát házépítéshez?

Mindenképpen jó lenne elsőként megemlíteni a hosszú élettartamát, hiszen maga a fa ellenáll a savaknak és a sóknak. A fa kiváló szigetelő is, képes szabályozni a nedvességet és elnyelni a káros anyagokat. A fa kellemes tapintású és látványos – kellemes klímát teremt. Nyáron a ház hűt, télen pedig melegen tart.

Hol használhatok építési fűrészárut házépítés során?

A tömörfa szinte minden épületben használható. Az egyetlen különbség az, hogy fűrészáru zsaluzat készítéséhez, betonszerkezetek, például állványzat-födémek készítéséhez, vagy rácsos, padlózat vagy burkolat készítéséhez lesz szüksége. Ne feledje azonban, hogy nem minden fa használható más-más célra, mert itt is más-más szabályokon alapul. Például a zsaluzáshoz elegendő a vékony deszkák formájú építési fa kéreggel vagy lekerekítéssel a végén. A betonozáshoz azonban vastagabb, úgynevezett építőlemezekre lesz szükség, amelyek vastagsága legalább 50 mm. Az épületfát tetők készítésére is használják. Tetőlécnek hívják. Különböző felhasználási célokra különböző típusok léteznek. 

Milyen fűrészárut rendelhetek?

Tetőlécek

Ezek puha fából, például lucfenyőből vagy fenyőből készülnek. A tetőléceket tetőfedés lefektetésére tervezték. Megvásárolhatók bevonat nélkül, készen a jövőbeni bevonásra, vagy speciális bevonattal kezelhetők a kártevők, gombák és penészgombák ellen.

Gerendák, oszlopok

Ezeket az fákat ugyanúgy állítják elő, mint a puhafa tetőléceket. A narancssárga fa prizma, amelyet egy kerületi teherhordó falra helyeznek, és falazatba vagy erősítő koszorúba rögzítik. A gerendákat oszlopok és támasztó szarufák hordják. Megvásárolhatók bevonat nélkül, készen a jövőbeni bevonásra, vagy speciális bevonattal kezelhetők a kártevők, gombák és penészgombák ellen.

Szarufák

Az ereszcsatornára merőlegesen vagy vízszintesen helyezik. Puha fából készültek, és speciális bevonattal kezelték, amely megvédi őket a fapusztító kártevőktől, penészgombáktól és gombáktól.

Foglalatok

A foglalatok összekötik a szarufákat, és általában két példányban használják. Rácsokhoz használják, amelyeket keresztirányban megerősítenek. Puha fából készültek, kezelés nélkül vagy olyan kezeléssel vásárolhatók meg, amely speciális bevonatnak köszönhetően megvédi őket a kártevőktől, gombáktól és penészektől.

Alapprizma

Lucfenyőből vagy fenyőből készül. A felső terasz vagy homlokzati deszkák alatti alapkeret készítésére szolgál. Kihelyezésük előtt hőkezelésük javasolt, amellyel ún. termofa jön létre. Nagyobb a méretstabilitása és jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak. Szükség esetén az alapprizma készíthető egzotikus fából is, mint például meranta, ipe, cumaru, tik vagy massaranduba. Szakértők vagy értékesítési képviselők szívesen adnak tanácsot és mutatnak egy mintakönyvet.

Pallók

A pallók különféle akadályok áthidalására, feszített épületszerkezetek kialakítására szolgálnak, és padlózatként is használhatók. Használhatja mennyezetek vagy pavilonok készítéséhez is. Vastagságuk ne legyen kisebb 50 mm-nél, mert a vékonyabb táblák felhasználási spektruma kisebb, hatékonyságukat pedig jelentősen csökkenti a kisebb vastagság, ami sérüléseket okozhat az építkezésen.

Zsaluzati deszkák

Ezeket a táblákat nagyon sokrétűen használják az építőiparban. Ahogy a neve is sugallja, leggyakrabban zsaluzásra, betonszerkezetek készítésére, redőnyök készítésére, teljes zsaluzatra használják... A zsaluzati deszkák puha fából készülnek, vastagságuk kb. 25 mm legyen. 

KVH hasáb

A KVH hasáb leggyakrabban lucfenyőből készül, szárítva és a szükséges méretre gyalulva. Például szabad mennyezetek, rácsok vagy kerti pavilon készítésére használják őket. KVH hasábok esetén szükséges a fahibák megszüntetése. Ezeknek a prizmáknak a végein fogazott kötéseket marnak, amelyekbe ragasztót visznek fel, így a prizmák nyomás alatt összeilleszthetők és így különböző hosszúságúak lehetnek.

BSH hasáb

Ezek a hasábok műszakilag szárított lucfenyő lamellákból készülnek. Ellenállnak a deformációnak, repedésnek, és fát pusztító kártevők elleni bevonattal kezelik. A hasábok nagy igénybevételnek kitett épületszerkezetek építésére alkalmasak. Vagy vizuális minőségben készülnek, ahol láthatóak maradnak, vagy nem vizuális minőségben, ahol rejtve maradnak.

Tátra profil

Puha tömör fából készült. A csapos hornyos rendszernek köszönhetően könnyedén csatlakoztathatja az egyes részeket. A Tatra profilt bel- és kültéren egyaránt használják, ahol esztétikai funkciót tölt be. Az alatta lévő hasábokra van felszerelve.

Fapadló

Ezek fából készült padlólapok, amelyek puha tömörfából készülnek. Az ilyen padlólapokat hagyni kell akklimatizálódni, nehogy megrepedjenek vagy elcsavaródjanak. Hasábból készült gerendákra vagy rácsokra helyezik őket.

Mi az építőanyag ára?

Az építőanyag ára változó. Ára a fa felhasználásától, a szükséges minőségtől és mennyiségtől függ. Az árak köbméterenként vannak megadva, és minden bizonnyal a fakereskedők, fűrésztelep-tulajdonosok vagy értékesítési képviselők is segítenek.

Magam kell bebiztosítanom az alapanyagokat?

Ez a lehetőség mindenképpen megvan a ház építésénél. Ez attól függ, hogy saját erőből építi vagy alakítja át a házat, vagy szakértői szolgáltatást vesz igénybe. Ha úgy dönt, hogy saját erőből építi fel a házat, minden bizonnyal Önön múlik, hogy beszerzi-e a fűrészárut. Ha azonban szakértőket választ az építkezéshez, minden bizonnyal meg tud velük állapodni. Biztosan tudják, hol kell vásárolni, ésszerű áron.

Szükséges a szállítás biztosítása?

Ez a beszállítótól megrendelt fűrészáru mennyiségétől függ. Ha azonban csak néhány táblát rendel, és ezek szállítására saját lehetősége van, akkor nem kell aggódnia. Ha azonban a teljes építkezéshez kell, akkor forduljon a beszállítóhoz, aki biztosan tud segíteni a fűrészáru közvetlenül a rendeltetési helyre történő szállításában. 

Tanácsok és tippek

1. Árajánlatok szinte azonnal
Ne pazarolja az idejét, ha szakértőket keres, és különféle cégek ajánlatait kéri. Hozzon létre egy megbízást, és hamarosan ajánlatokat fog kapni képzett szakemberektől, közvetlenül a környékéről.

2. Ne lépje túl a költségvetését
A mélyalapozási árak valóban eltérőek lehetnek. A Wilio segítségével azonban könnyen összehasonlíthat több ajánlatot, és kiválaszthatja a költségvetésének és igényeinek megfelelőt.

3. Keresse meg a legjobb szakértőket
Alkalmazza a környék legjobban minősített szakértőit, és minőségi munkát kap. Ésszerű áron.