Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Fa bejárati ajtó
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Fa bejárati ajtó

Szakértőre van szüksége a Fa bejárati ajtó kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Fa bejárati ajtó

A fa ajtók a ház bejárataként: tippek az utasításokhoz, a biztonsághoz és a vásárláshoz. Segítünk kiválasztani és gondoskodni a bejárati ajtókról, amelyek megfelelnek otthona stílusának - és költségvetésének is.

A bejárat vagy az ajtó a ház homlokzatának középpontja. És ezért a bejárati ajtónak el kell vennie a lélegzetét minden látogatásakor. Könnyű felismerni, hogy miért szeretik sokan még a fából készült bejárati ajtókat. Semmi más nem melegít bennünket jobban, mint csodálatosan kellemes anyagból készült gyönyörű fa ajtók, amelyeknek köszönhetően a szállító számos tervezési lehetőséget kínál Önnek. Az acél vagy üvegszálas ajtók soha nem pótolják őket. A fából készült ajtók gyakorlatilag bármilyen alakban vagy méretben készíthetők, és tartalmazhatnak tetszetős alakformálási profilokat, panel-konfigurációkat, üvegezési lehetőségeket. Itt olvashatja el, hogy mit kell figyelembe venni egy új ajtó vásárlásakor, hogy eldönthesse, hogy a tömörfa ajtók a megfelelő választás-e az otthonához.

Mennyibe kerül egy fa bejárati ajtó?

A fa alaplemezből készült egyszerű ajtó ára valahol 54 000 Ft körül kezdődik, és valahol 144 000 Ft.-nál ér véget. Az egyedi készítésű ajtók háromszor annyiba kerülhetnek, és valahol 539 000 Ft.-ba kerülhet. Hasznos megjegyezni, hogy az anyag- vagy építési hibákra két-öt év garancia vonatkozik. A gyártási hibákra vonatkozó garanciális időszaknak körülbelül 2 évig kell védenie.

Használt bejárati ajtók vásárlása

108 000 Ft körüli áron megvásárolhat egy igazán jól megőrzött fából készült ajtót, amely hiteles bejárat lesz, egyedi utalással a múltra. De készüljön fel arra, hogy az ilyen ősi szükségletek rekonstrukcióra szorulnak, amit vagy otthon végez, vagy szakértőkre hagyatkozik. Egy ilyen szakértő felvétele azonban körülbelül 250 000 Ft-ba kerülhet, ezért gondolja át kétszer, hogy megéri-e. Mindig mérje meg megfelelően a régi ajtókat, mintha új ajtókat rendelne. Ha nem talál olyan ajtót, amely pontosan illeszkedik a nyílásához, tegye kissé nagyobbra és vágjon belőle. Rendszerint körülbelül 4 centimétert vághat a felső szélétől, 8 centimétert az alsó szélétől és 4 centimétert mindkét oldalról, mindaddig, amíg a vágások egyenletesek

Fa bejárati ajtó?

A faajtón kopogtatásnak még mindig van varázsa. Könnyedén keményebben kopoghat egy faajtón anélkül, hogy megsérülne, és ügyeljen arra, hogy egy ilyen ajtó valóban sokáig tartson. Az elmúlt 25 évben a vezető gyártók többsége bejárati ajtóit géppel ragasztott fa felhasználásával gyártották, ami természetesen nem csavarodik a tömör fához képest. Ez a szép külső réteg valójában csak vastag furnér. Ne gondolja azonban, hogy a gyártók ilyen módon becsapják Önt, mert rendszeres gondozás esetén az ilyen ajtóknak könnyedén meg kell felelniük a ház életének. Néhány évente friss festék vagy poliuretán festék formájában történő ápolás - ez az az ár, amelyet a fa mintázatának megválasztásáért fizetünk. De ez csak a minimum, figyelembe véve a vizuális és tapintható előnyöket, amelyeket a fa ajtók adnak nekünk minden alkalommal, amikor hazajövünk.

Biztonságosak-e a fa bejárati ajtók?

Az ügyfelek gyakran úgy gondolják, hogy könnyebb behatolni a faajtókon, mint az acél vagy üvegszálas ajtókon keresztül. A gyenge láncszem, amely erőszakos behatolás esetén enged, valójában nem az ajtó, hanem az ajtó retesze. Annak megakadályozására, hogy ez a retesz hirtelen elszakadjon, helyezzen be egy extra hosszú biztonsági ütközőlapot az oldalsó csapba ágyazott 3 hüvelykes csavarokkal.

4 figyelembe veendő biztonsági tényező

A fából készült ajtók anatómiája

Legtöbbjük középső panelekkel rendelkezik, amelyeket keretek vesznek körül. Az illesztések vagy tiplikkel vannak összekötve, vagy olyan szerkezettel, amely hornyokból és csapokból áll.

Zsanérok

Csatlakoztassa a zsanér oldalsó kereszttartóját a zsanérjához mindhárom csukló 3 hüvelykes csavarjaival.

Üveg

Edzett üvegből készült standard ajtó ablakok nem akadályozzák meg egy véletlen behatolót abban, hogy betörje őket, és belülről kinyissa az ajtót. Az ilyen betörések elkerülése érdekében rendeljen egy jó minőségű üveget, amelynek törhetetlen műanyag belső rétege van.

Zár

A behelyezett zárak általában jobb minőségű acélból készülnek, ezért erősebbek az átlagosnál, például egy bevásárlóközpontból.

Megfelel Önnek egy fa bejárati ajtó? Vessen egy pillantást erre a praktikus listára, hogy lássa, van-e értelme a fa ajtóknak otthonában. Van fedett bejárata, amely megvédi az esőtől? A faajtó a fedett előszobában tart a legtovább, és kevesebb karbantartást igényel. Annak érdekében, hogy a bejárat feletti tető hatékony legyen, legalább az ajtó magasságának felét ki kell nyúlnia, beleértve az ablakpárkányt és az összes ablakot a feje fölött. Például, ha a tető 5 méterre van az ajtó fölött, akkor 2 métert kell kinyúlnia. A tető szélességének szintén legalább az ajtó szélességének 1,5-szeresének kell lennie. Az ajtó ki lesz téve a napnak? A napi több mint 4 órán át napfénynek kitett ajtók rutinszerű gondozás nélkül gyorsan elveszítik megjelenésüket. A tiszta bevonattal ellátott ajtókat egy-két évente át kell festeni, a lakkozott ajtókhoz pedig öt-hat évente új bevonatot kell használni. Elég magas az ablakpárkány? 2-3 méterrel kell meghaladnia a tornácot, hogy megakadályozza a hó vagy az esővíz felhalmozódását.

Mi van, ha olyan helyen élek, ahol gyakran tűzesetek fordulnak elő?

Ellenőrizze a helyi építési szabályokat, különösen, ha tűzre hajlamos helyen él. Néhány ajtónak akár 60 percig is ellen kell állnia a tűznek.

Mi a helyzet a téllel?

A ¾ hüvelyk vastagságú standard faajtók R értéke körülbelül 2,5, amely közel áll a dupla üvegezésű ablak értékéhez. Ez jóval kevesebb, mint hab- vagy habosított acélajtók, de szorosan elkülönítve az időjárástól, növelheti a levegő beszivárgásának megakadályozását.

Fa bejárati ajtóinak kiválasztása és sorrendje

Kétféle ajtó közül lehet választani: behelyezett és felfüggesztett. Az ajtót a keretre akasztják, így nincs szükség az ajtókeret szintjéhez és a zárhoz már kifúrt lyukakhoz igazításra. Ez az ajtó a legjobb választás egy új házhoz, ahol az ajtónyílás elég széles. A csuklós ajtók és gyakran fúrt zár nélkül kapható betétes ajtókat általában a meglévő ajtók pótlására használják, ha az ajtókereteket és a kárpitokat felszerelik. Ajtó vásárlása előtt mérjen meg kétszer-háromszor egyenletesen, hogy a telepítés során fejfájást takarítson meg magának - vagy ami még rosszabb, más ajtót kell vásárolnia.

Az ajtó cseréjekor azonban ügyeljen arra, hogy a régi ajtó vastagsága megegyezzen az új vastagságával. A szélesség továbbra is az első helyen áll. Adja meg az ajtó méreteit a szállító számára; először szélességet, majd magasságot, figyeljen, hogy ne kapjon más ajtót, mint amire szüksége van.

Tisztázza, hogy az ajtaja jobbra vagy balra nyitható legyen. Az ajtók az emberekhez hasonlóan bal- és jobbkezesek. A jobb oldali ajtó pántjai a jobb oldalon vannak, ha kívülről nézzük. A bal oldali ajtó bal oldalán pántok vannak.

Faragott ajtók rendelése

Mérje meg az ajtókeret durva furatának szélességét a zsanér csapok között. Ezután mérje meg a magasságot az ajtó aljától a tetejéig.

Hogyan rendeljünk ajtót?

Először mérje meg a fal és az ütköző belseje közötti meglévő furat szélességét. Ezután mérje meg a magasságot a kész padlótól az ajtó tetejéig. Az ajtó végső méreteinek ¼ hüvelykkel rövidebbnek és keskenyebbnek kell lennie, mint ezek a méretek, hogy az ajtó szabadon lenghessen a nyílásban. Ezután határozza meg az ajtó vastagságát, és mérjen az ajtókeret belső szélétől az ütköző belső széléig. Végül ellenőrizze, hogy az ajtó vízszintes-e. Ha a padló felülete egyenetlen, ne felejtse el az ajtót legalább 1 centiméterrel rövidebbre rendelni, hogy illeszkedjen a kelleténél.

Hogyan kell karbantartani a fa bejárati ajtót

A napfény az első számú gyilkos, és az átlátszó bevonatok lebomlását és a pigmentek fakulását okozza. Ha évente szeretné kezelni fa bejárati ajtaját, évente át kell festenie az ajtót. A festett ajtókat öt-hat évente szükséges újra festeni.

A fa alternatívái

Ha úgy dönt, hogy nem akarja, hogy bejárati ajtaja fából legyen, akkor számos alternatívát kínálunk Önnek. Ne feledje, hogy ezen alternatívák egyike sem választhat annyi tervezési lehetőséget, mint a fa esetében. Mind az acél, mind az üvegszálas ajtók kevesebb karbantartást igényelnek, és nagyobb tűzállósággal rendelkeznek, mint a fa ajtók. És mivel habmagjaik vannak, körülbelül kétszer is szigetelnek. Ragasztott farostból készült NDF (közepes sűrűségű farostlemez) ajtók viszonylag rövid ideig vannak a piacon.

Acél

Az időjárásnak köszönhetően ezek az ajtók ugyanúgy vannak lezárva, mint a hűtőszekrény, de érzékenyek az ütésekre, a szennyeződésekre és a vágásokra. A dombornyomott panelek nem teljesen utánozzák a fát. Az acél a legolcsóbb alternatívája a fának.

Üveggyapot

A fa jobban utánozza az acélt. Ezek az ajtók jobban ellenállnak a víznek és ütésállóak, de hajlamosak a fakulásra. Szappanos vízzel tisztán tarthatja őket. Az ár összehasonlítható a minőségi fa ajtókkal.

Úgy néz ki, mint a lakkozott fa, de általában kevesebbe kerül, tűzállósága pedig legfeljebb 90 perc. Ezeket az ajtókat minden oldalról olaj alapú külső festékkel kell festeni, hogy megőrizzék ötéves garanciájukat.