Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Faablak
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 274 szakember
4 441 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Faablak

Szakértőre van szüksége a Faablak kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

A faablakok előnyei

Ellentétben azzal, amit gondolhat, a legtöbb lakástulajdonos nem költi minden extra pénzét faablakokra, csak a jobb megjelenés érdekében. Igaz, hogy a bakelit a leggyakoribb csereablak, amelyet manapság minden modern házban talál. De ez azt jelenti, hogy a vinil jobb anyag? Határozottan nem! Sok olyan ember van, aki mindig sokkal drágább lehetőséget választja, hogy minőségi favázakat szerezzen. Bizonyos hátrányok ellenére a fának számos más előnye van, nemcsak szép megjelenésű, és összességében sokkal jobb anyag.

A cikk célja nem az, hogy háborút indítson az ablakokhoz használt más anyagokkal szemben, hanem hogy bemutassa a fa előnyeit és hátrányait annak érdekében, hogy minden potenciális vásárló tudatosabb döntést hozzon.

1. Esztétika

Mint már említettük, a megjelenés az egyik oka annak, hogy sokan elsősorban a faablakokat választják. Egyesek számára valójában ez az egyetlen ok! A fa elegáns és meleg megjelenése végül felülmúl mindent. A természetes anyagoknak egyedülálló szépségük van, ezért a legtöbb ablakkeret megpróbálja utánozni a fa megjelenését. Nincs ok megelégedni egy olcsó utánzattal, ha valódi megoldást engedhet meg magának.

Ezenkívül bizonyos régi vagy hagyományosabb házak esetében valóban nincs más esztétikus választás, mint a valódi fa ablakok. Egyszerűen fogalmazva: az eredeti fa azt a megjelenést és érzetet kelti, hogy semmi más nem felel meg.

A fa megjelenésében is nyertes, mert mindenféle színt képes elfogadni, amelyet a háztulajdonos választ. Egyetlen más anyag sem olyan vonzó és változtatható, mint a fa.

2. Szigetelés

Valószínűleg emlékszik az iskolából, hogy a fa rossz hővezető. Ez természetesen ideális választás a szigeteléshez. A minőségi favázak valójában a manapság elérhető legjobb szigetelők. A fa 400-szor nagyobb szigetelést biztosít, mint az acél, és 1800-szor többet, mint az alumínium vázas ablakok.

Hosszú távon a favázas ablakok rengeteg pénzt takaríthatnak meg Önnek, mert ez a további "hőszigetelő" bónusz segít a házban télen felmelegedni, nyáron pedig lehűlni. Kiadása egész évben jelentősen csökken.

Ezenkívül a favázas ablakok kiválóan megállítják a külső hangokat, és ismét sokkal hatékonyabbak, mint az összes többi anyag.

3. A fa hosszabb ideig tart

Hosszú távon a fa hatalmas pénzmegtakarítónak tűnik. Van azonban egy másik oka annak, hogy a fa jobb ár-érték arányt ad Önnek.

Kutatások többször kimutatták, hogy a minőségi fa ablakok sokkal hosszabb ideig tartanak, és hosszú az élettartamuk. Megfelelő gondozás mellett a fa egy életen át kitart. Ez nem mondható el a legtöbb más anyagról. És ne feledje, hogy a fa ablakok nem hajlamosak a rozsdára, ami sok helyütt döntő tényező, különösen a magas páratartalmú helyeken.

4. Tágulási együttható

A fa tágulási együtthatója a legalacsonyabb, mint bármely más, az ablakok gyártásához használt anyag. Ennek köszönhetően a fa ablakok stabilak és mozdulatlanok, és lehetővé teszik, hogy a tervek széles skálájából választhasson.

A favázak hátrányai

Ez a nagyszerű anyag 4 fő előnye. Nincs semmi tökéletes ebben a világban, és ez természetesen a favázas ablakokra is érvényes.

1. Színigény

A fa egykor egy élő szervezet része volt. Ha nem kezelik, végül elrothad vagy öregnek tűnik.

A kezeletlen ablakkeretek gyakran megduzzadnak a nedvességtől, ami megnehezíti (vagy lehetetlenné teszi!) az ablak emelését vagy süllyesztését. Ez különösen igaz a víz közelében lévő házakra. Ezek a tulajdonságok általában sokkal nagyobb figyelmet és gondosságot igényelnek.

2. Rovarok

A rovarok valószínűleg a fa legnagyobb ellenségei, különösen a csúnya termeszek. A fakeretek festése azonban megvédi a nedvességtől és a rovaroktól is. Tehát két légy egy csapással!

3. Kezdeti költségek

Igen, a fa ablakok sokkal magasabb kezdeti költségekkel rendelkeznek, mint bármely más anyag. De amint azt korábban kifejtettük, egy jó és jól karbantartott ablak sokkal, de sokkal tovább fog tartani, és minden évben alacsonyabb energiaszámlát eredményez. A valóban szűkös költségvetés az egyetlen kifogás, amiért nem a fát választotta.

Tehát milyen típusú ablakot válasszak?

Minden a prioritásoktól függ. Ha az ár jelenti a legnagyobb gondot, és valóban korlátozott a költségvetése, válasszon olcsó anyagokat, például vinilablakokat.

Ha azonban érdekel a hosszú élettartam, a szépség, a hosszú távú érték és a viszonteladási érték, akkor a fa ablakok a választás.

Faablakok

A faablakok a legszebbek, tartósabbak és energiatakarékosabbak. A fa belső tér javítja otthona esztétikáját. A faablakokra legfeljebb ötven év garancia vonatkozik. Tulajdonosról tulajdonosra átruházható. A fa és a külső bőr szilárdsága megakadályozza az időjárási viszonyok, a hő- / hidegtömítések és a magas és alacsony hőmérséklet okozta csavarodást. Azonban, ha faablakai vannak, amelyek kívül nem sorakoznak, akkor néhány évente újra kell festenie az ablakokat. A faablakok energiatakarékosabbak, mint a vinilek, de általában drágábbak.

Mítosz: Ha dupla üvegezést szeretne, akkor PVC-ablakokkal kell rendelkeznie

IGAZ: Az emberek gyakran feltételezik, hogy a dupla üvegezésű ablakoknak PVC kereteket kell tartalmazniuk, mert tévesen úgy vélik, hogy a faablakkeretek csak egyablakos ablakok. Ez nem állhat távolabb az igazságtól. Az ablakok dupla vagy hármas üvegezésűek. Így továbbra is gyönyörű fa ablakai lehetnek, amelyek energiatakarékosak, és melegen és huzatmentesen tartják otthonát.

Mítosz: A fa gyorsan forog, míg a PVC ablakok kiállják az idő próbáját festés nélkül

IGAZ: A műanyagok romlanak, míg a szokásos ablakok becsült élettartama körülbelül 60 év, ami kétszerese a PVC-k élettartamának. A műanyag ablakok napfény hatására elszíneződhetnek és törékenyek lehetnek, és a favázas ablakokkal ellentétben nem javíthatók. Valójában a faablakok karbantartása és festése után az élettartamuk újra kezdődik. Számos bizonyíték utal arra, hogy a jól karbantartott és jó minőségű faablakok évszázadokig vagy annál is tovább tarthatnak.

Mítosz: A dupla üvegezésű ablakot könnyebb betörni.

IGAZ: Ha egy védett területen van egy korabeli ház vagy ingatlan, a csúnya PVC ablakok valóban leértékelhetik!

Mítosz: A faablakok túl drágák, nem engedhetem meg maguknak.

IGAZ: Mivel a faablakok akár 60 évig is eltarthatnak, és a műanyag ablakokkal ellentétben karbantarthatók és újrafesthetők, valójában egész életükben olcsóbbak. Saját ereje miatt a hármas üvegezés fa ablakokkal drágább, mint más anyagokkal. Ne feledje, milyen értéket adhatnak otthonának a gyönyörű fa ablakok, különösen, ha eladást fontolgat. A fa ablakok értékes befektetés.

Mítosz: A faablakok újjáélesztése nehéz munka.

IGAZ: Az ablakokat gyárilag festették, hogy időt takarítsanak meg. 8-10 évig nem kell őket festeni. És akkor is könnyű a munka, csak tisztítsa meg, törölje le és vigyen fel egy vagy két fedőréteget.

Mítosz: Ha meg akarja változtatni a színét, akkor teljesen "le kell vennie" az ablakokat.

IGAZ: Ha meg szeretné változtatni a faablakok színét az új tervezési séma kiegészítése érdekében, akkor (ellentétben a PVC-vel). Csak annyit kell tennie, hogy finom csiszolópapírral csiszolja és újrafesti - egyszerűen!

Mítosz: A faablakok nem energiatakarékosak, ezért nehéz spórolni a számlákon.

IGAZ: A fa hővezető képessége nagyon alacsony, ami azt jelenti, hogy jó szigetelő. De egy ablak energiahatékonyságának valójában nincs sok köze a keret anyagához, és leginkább az üvegezés specifikációja befolyásolja, így a jól megtervezett ablakok felületi hőhatékonysága hasonló, a keretek anyagától függetlenül.

Mítosz: A faablakok kevésbé biztonságosak, mint a dupla PVC ablakok.

IGAZ: Ez nem igaz. Az ablakok megfelelnek az építési előírásoknak megfelelő új biztonsági előírásoknak. Megvásárolhatja a továbbfejlesztett biztonsági ablakokat is.