Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Faház, rönkház, gerendaház
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 248 szakember
4 404 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Faház, rönkház, gerendaház

Szakértőre van szüksége a Faház, rönkház, gerendaház kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

10 tény, amelyet tudnia kell a faház építésről

A faház, mint otthon egy olyan élmény, amelyet nem nagyon tud nyújtani bármilyen típusú élettér. A faépületek a legjobb kikapcsolódást, boldog és egészséges életmódot jelentenek. Csendes életet kínálnak, és menedéket jelentenek a zaj és a szennyezés elől.

A faházakat természetes környezetben építik, ami jobb testi és lelki egészséghez vezet. Maga a fa számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek előnyösek az ember számára. Ez a cikk többet is felsorol.

Természetes hőszigetelő

A fa természetes hőszigetelő. Ez azt jelenti, hogy védi a faházban élő személyeket a külső éghajlati viszonyok hatásaival szemben. Annak ellenére, hogy télen nagyon hideg van, a faház belső hőmérséklete állandó marad. A hirtelen hőmérséklet-csökkenés nem befolyásolja a faépületek belsejének hőmérsékletét. Ezzel szemben a betonszerkezetek belső hőmérséklete a változó időjárás mellett azonnal ingadozik. A faházban élő emberek fizikai és szellemi egészsége jobb, mert stabil hőmérsékletű környezetben élnek. Ezáltal az ilyen ingatlan kényelmes és otthonos lakóhely.

Termikus előnyök

A fa melegen tart. A hőmérséklet növekedése vagy csökkenése jelentősen befolyásolja más olyan anyagok viselkedését, mint a beton, a cement és a fémek. Az építkezéseknél általában használt anyagok többsége a hőmérséklet emelkedésével tágul, amely kihat strukturális kohéziójukra, és károsodáshoz vezethet. A fa viszont intenzív melegben sem változik, illetve az alacsony hőmérséklet sincs jelentős hatással rá. A fa hozzájárul a szerkezet stabilitásának fenntartásához is, tehát az ilyen anyagból készült lakóházak hosszabb élettartammal rendelkeznek, és kevésbe vannak károsodásnak kitéve a hőváltozások miatt.

Épületakusztikai előnyök

Számos hangszer fából készült. Ennek oka a fa akusztikai tulajdonságai. Az akusztika az oka annak is, hogy a zenei koncertek falakkal rendelkező termekben zajlanak. A fa elnyeli a hangot, ami kevesebb zajhoz és visszhanghoz vezet. A faházak ugyanezekkel a tulajdonságokkal rendelkeznek. A belső tér zajszintje alacsony, ezért a faépületek békés és csendes környezetet biztosítanak. Ha szokott hangszeren játszani, akkor tisztában van vele, hogy a fa legjobb tulajdonsága a zajelnyelés képessége, amely a faház békés és szép környezetével együtt idilli életteret teremt.

Energiahatékonyság

A faházak rendkívül energiatakarékosak. A faépítmények természetes hőszigetelő tulajdonsága miatt az átlagostól kevesebb hőmérséklet-szabályozást igényelnek. Télen melegebb belső tereket kínálnak, nyáron pedig a benti hőmérséklet kellemesen hűvös marad. A fa csökkenti az energiaigényes berendezések, például fűtés, kazán vagy légkondicionálás alkalmazásának szükségességét.

Nem vezeti az áramot

A fa természetes szigetelő, amely a faházakat biztonságosabb alternatívává teszi más típusú épületekhez képest. Nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy rövidzárlat miatt tűz üt ki. A faház biztonságos választás!

Esztétikus

A faház esztétikusabb, mint bármely más típusú épület. A fa természetes formáinak és egyedi külsejének köszönhetően természetesen gyönyörű. Az ilyen épületek vizuálisan vonzóak és meghittek. Az esztétikus megjelenésüknek köszönhetően a faházak a kikapcsolódás, a kényelem és a barátságosság érzetét keltik. Ennek az érzetnek a növelésére további fa bútorok és dekorációk használhatók.

Környezetbarát

Az alacsonyabb energiafogyasztás miatt a faházak szén-dioxid kibocsátása alacsony, és így az ilyen épületek környezetbarátok. Azok akik aggódnak a szén-dioxid kibocsátás és az ebből fakadó környezeti hatások miatt, sokszor fából készült otthont választanak. Ezek az otthonok az építésükhöz használt anyagok miatt a környezet tisztaságát és védelmét is elősegítik. A faház ezen tulajdonságai is hozzájárulnak a lakói testi és lelki jólétének javításához.

Természetes környezet

A faházakat többnyire lakott területeken kívül építik, általában vidéken vagy az erdő közelében. Az ilyen otthonok természetközeliek, aminek köszönhetően jótékony hatással bírnak a bennük élő emberek egészségére. A természetes környezetben elhelyezkedő faházakat nem károsítja a városok szennyező levegője és zaja, így ideális lakóhelyek. Az ilyen házakban való életnek számos egészségügyi előnye van, és az erdő is nagyszerű forrása a friss és tiszta levegőnek.

A kisebb faházak sokszor könnyűszerkezetes technikával készülnek. Kevésbé időigényes a felépítése, valamint a költségek szempontjából is előnyös ez a fajta kivitelezés.

Az előregyártott faházak előnyei és hátrányai

Faházak építése

Egy új ház vásárlása sokszor pénzügyi kihívást jelent. A házak ára több tényezőtől és az elhelyezkedéstől is függ. A lakásárak az idő múlásával drámaian emelkedhetnek. Egy új otthon vásárlásához és a gazdaság visszaeséséhez kapcsolódó összes változó miatt az emberek mindig a legjobb módszereket keresik költségeik jelentős csökkentésére. Szerencsére a technológiai innovációnak köszönhetően többféleképpen el lehet érni ezt a célt.

Az egyik lehetőség az előregyártott, könnyűszerkezetes házak. A döntés meghozatala előtt azonban meg kell ismerkednie az előnyökkel és a hátrányokkal.

Előnyök

Olcsóbb, mint a hagyományos házépítés.

Az előregyártott faházak építésével foglalkozó különböző jó hírű vállalkozók szerint a háztulajdonosok jelentős összegeket takaríthatnak meg ilyen típusú ház építésével. A megtakarítás mértéke átlagosan körülbelül 10-20%.

  • Rövidebb építkezési ütemterv jellemző a hagyományos építkezésekhez képest. Ha egy háztulajdonos időt akar megtakarítani, akkor érdemes figyelembe venni az előregyártott faházak és a hagyományos házak közötti különbségeket. Különösen azért, mert a faházak építése 2-4 hónappal rövidebb ideig tart, mint a hagyományosé.
  • Rugalmas elrendezés. A hagyományos építkezéstől eltérően az előregyártott házakban rugalmasabban megoldható a belső elrendezés változtatása. Ennek oka, hogy a tulajdonos választhat a méret, a tervezés és az általános elrendezés tekintetében.
  • Finanszírozás. A faépítmények és a hagyományos építkezés finanszírozásában nincs különbség.
  • Az előregyártott házak másik nagy előnye, hogy az energiahatékonysági tényezőket szem előtt tartva tervezik meg. A tulajdonos előre tudja, hogy a faépület hogyan befolyásolja a közműszámlákat, mennyit spórolhat a rezsin.
Hátrányok
  • Korlátozások. Bár sokféle előnye van az ilyen típusú ház építésének, vannak hátrányai is, ezért fontos, hogy az emberek előre felmérjék és megismerjék azokat. Az egyik legnagyobb hátrány például a korlátozott számú beltéri felszerelés és a kiegészítők kiválasztásának lehetősége. A korlátozások száma attól a gyártótól függ, akit a háztulajdonos megbízott.
  • A háztulajdonos plusz igények esetén az építkezés időtartamának meghosszabbításra és az építkezés befejezésének elhalasztására számíthat.