Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Falfűtés és mennyezetfűtés
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Falfűtés és mennyezetfűtés

Szakértőre van szüksége a Falfűtés és mennyezetfűtés kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatók22 212 poskytovateľov vo vašom okolí
profile image

Levente S.

Egyéni vállalkozó
Dabas
5,0
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

22 éves épületgépész technikus vagyok. Édesapám generálkivitelező cégénél dolgozom már 4 éve. Emellett szeretnék vállalni kisebb vagy közepes volumenű munkákat!

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Gábor P.

vállalat
Budapest
5,0
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

Az építőiparban nagy tapasztalattal rendelkezem, fő profilom az épületgépészeti feladatok kiszolgálása, úgy mint víz, fűtés, klíma és légtechnikai rendszerek kiépítése, karbantartása, felújítása. Forduljon hozzám bizalommal, ha Önnek a minőség és megbízhatóság a legfontosabb!

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Arnold T.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,9
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

Kedves megrendelő! Víz-és fűtésrendszerek korszerűsítést vállalom elsősorban Budapesten és Pest megyében. Tíz éves szakmai tapasztalattal a hátam mögött precíz és esztétikus munkavégzésre törekszem. Vállalkozásom legfontosabb célkitűzése, hogy a megrendelő az elvégzett munkával évek múlva is elégedett legyen.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

András K.

vállalat
Sülysáp
4,8
Szobafestő, festő

Igazi EZERMESTER. 40 éves munka amit az építőiparba töltöttem, most szeretnék saját magam úra lenni.Amivel foglalkozom :kőműves munka, festés, hűté- fűtés, burkólás, hegesztés stb. Munkám után mondjon bárki kritikát.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Krisztián I.

vállalat
Budapest
4,5
Kazán szerelése és javítása

Profi, gyors, megbízható épületgépész ( víz-gáz-fűtés-klíma)Több mint 15 év szakmai tapasztalattal. Fűtéskorszerűsítés,kazáncsere,fürdőszobafelújítás,klíma,hőszívattyú teljes körü kivitelezés garanciával.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Richárd S.

vállalat
Dunakeszi
4,4
Kőműves munkák

Jó napot! Én és kollégáim több éves gyakorlattal rendelkezünk. Megbízható, precíz munkát végzünk. Forduljanak hozzánk bizalommal.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
Mutass többet
Hasznos információAmit tudnia kell

Mi és hogyan működik a fali fűtés?

A falra szerelt radiátorok olyan fűtőegységek, amelyeket közvetlenül a falra szerelnek és rögzítenek. Leggyakrabban stúdiólakásokban, kompakt lakóterekben és kisebb irodákban használják, mert elegendő hőt termelnek ahhoz, hogy fenntartsák a hőmérsékletet kis helyiségekben anélkül, hogy bármilyen alapterületet elfoglalnának.

A fali fűtőberendezéseket leggyakrabban a fürdőszobákban szerelik fel a fűtési sebesség és az általuk nyújtott optimális hőkomfort miatt. Míg a fürdőszobai fűtőberendezéseket egy alapkapcsolóval kapcsolják be és ki, addig a lakások fali fűtőberendezései általában olyan tárcsával rendelkeznek, amely lehetővé teszi a könnyű hőmérséklet-szabályozást.

Melyek a fali fűtőberendezések fő előnyei?

Akár helyet akar megtakarítani, akár gyorsan fel kell fűteni a helyiséget - az elektromos falfűtés a legjobb megoldás a lakó-, iroda- és kis házak fűtésére. Ezek a megfizethető egységek optimális meleget biztosítanak és könnyen karbantarthatók. A fűtőelem falra szerelése gyors és egyszerű. Többféle stílus és méret közül is választhat. Ha kutatást végez, és tudja már, hogy hogyan kell fűteni az adott teret, tudnia kell azt is, hogy ez a fűtőtípus biztonságos, kényelmes és költséghatékony módon biztosítja a hőt a hideg éjszakákon.

A fali fűtőberendezések biztonságosak?

A falra szerelt fűtőberendezések további teret és optimális meleget biztosítanak, bár általában vannak biztonsági aggályok ezekkel az eszközökkel kapcsolatban. Bár az elektromos fali fűtők nem használnak gázt, vegyszereket vagy lángot, a fűtőspirálok bizonyos fokú kockázatot hordoznak.

Mindig fontos, hogy optimális teret hagyjunk a falfűtési terület körül, és tartsuk távol a területet gyúlékony tárgyaktól (például függöny vagy papírtermékek), valamint gyúlékony folyadéktól (pl. légfrissítők, tisztítószerek). A véletlen égési sérülések kockázatának minimalizálása érdekében a készülékkel való fizikai érintkezés szigorú elkerülése ajánlott működés közben.

A bútorok elhelyezése ugyanolyan fontos. Ha kárpitozott székeket vagy kanapékat helyez közvetlenül a készülék elé, akkor nagyobb a tűzveszély. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a hőelvezetés kis területen reked, és a hő felhalmozódása gyakran szikrák okozásához és gyulladáshoz vezet. A tűzveszély mellett kerülje azt is, hogy a bútorokat közvetlenül a fali egység elé helyezze, mivel ez korlátozhatja a tér hőfogadó mennyiségét. Elvileg jó norma az 1 méteres szabály betartása - ne helyezzen semmilyen tárgyat a fűtés ezen távolságába. 

Mennyezeti fűtés - gyakran ismételt kérdések

Hogyan működik a mennyezeti fűtés?

Jó megoldás a "radiátor" elhelyezése a mennyezet alatt, amikor ismert fizikai tény, hogy a forró levegő felfele száll? Ez gyakori kérdés azok számára, akik kételkednek a mennyezeti fűtésben. Tehát hogyan működik a mennyezeti fűtés, és miért melegszik fel az egész szoba, és nem csak a mennyezet?

A fűtési rendszer hőt bocsát ki a környezetbe a konvekció és a hősugárzás keveréke révén. A konvekció felmelegíti a levegőt a fűtőberendezés közelében, míg a hősugárzás minden irányba eloszlatja a helyiségben. A konvekcióval fűtött levegő felszáll a helyiségbe, míg a hősugarak közvetlenül a fűtőberendezésből "áramolnak", amíg nem találkoznak a környező felületek egyikével.

Azokat a felületeket, amelyekre sugárzó hőt továbbítanak, magasabb hőmérsékletre melegítik, mint a hagyományos fűtés használatakor. Például a belső falak általában a szobahőmérséklet feletti felületi hőmérsékleten stabilizálódnak. A mennyezetről sugárzó hő előnye az a ritkán említett tény, hogy felmelegíti a padlót. A padló hőmérséklete általában 2-3 °C-kal magasabb, mint a bokák magasságában lévő levegő hőmérséklete. A mennyezeti fűtőberendezés által kibocsátott hő tehát főként a környező felületek által sugárzott közvetett hőből származik, és csak nagyon kis része származik közvetlenül a mennyezeti fűtőpanelből.

A sugárzó fűtés nagy előnye, hogy minél hidegebb a környező felület, annál több hőenergiát vonz. A sugárzó fűtés automatikusan terjed, így a hűvösebb felületek, pl. az ablakok vagy a falak rosszul szigetelt részei több hőt kapnak, ami azt jelenti, hogy a hő oda jut, ahol a legnagyobb szükség van rá. 

Hol mindenhol használható a mennyezeti fűtés?

Más fűtési módokhoz képest a mennyezeti fűtés nagyon széles körben alkalmazható. Általában szinte minden helyiség fűtésére használható. A mennyezetfűtést leginkább nagy terekben használják, mint például sportközpontok, műhelyek, ipari csarnokok, raktárak és bevásárlóközpontok. A mennyezeti fűtés azonban olyan területeken is jól működik, mint a nappali kórházak, idősotthonok, otthonok, iskolák és laboratóriumok.

A mennyezeti fűtőberendezés teljesítménye körülbelül 40%-os konvekcióra (mennyezeti hő) és körülbelül 60%-os sugárzó hőre (lefelé irányuló hő) van felosztva. Az épületekben általában azonos a hőveszteség eloszlása ​​a falakon, a mennyezeten és a padlón, így a hő 40%-a a mennyezeten, másik 60%-a pedig az épület többi részén keresztül veszik el. Ezért a mennyezeti fűtés más előnyökkel együtt ideális szinte minden típusú épületben való használatra.

Az otthoni lakások azon területek közé tartoznak, ahol a mennyezeti fűtést nagyon ritkán telepítik. A fő ok valószínűleg az, hogy a háztartások fűtése erős hagyományokra épül. 

Lehetséges a mennyezeti fűtéssel csak a tér bizonyos részét fűteni?

Igen, beszélhetünk az ún. zónafűtésről - a mennyezeti fűtőegységek még ebben az esetben is kiváló eredményeket nyújtanak. Például a munkahelyeken lehet elhelyezni, olyan helyiségekben, amelyek alacsony hőmérsékletet igényelnek. A sugárzó fűtés hozzájárulhat a hőmérséklet növekedéséhez azáltal, hogy helyben megemeli a környező felületek hőmérsékletét, és bizonyos mértékig növeli a levegő hőmérsékletét, ezáltal elviselhetőbb munkakörnyezetet teremtve.

Mikor nem megfelelő a mennyezeti fűtés?

Nem sok olyan eset van, amikor a mennyezeti fűtés nem működik, de minden technológiának megvannak a maga korlátai. Például a mennyezeti fűtés nem működik jobban, mint a többi fűtési rendszer, a nyitott ajtón keresztül ugyanúgy távozik a hő. A padló, a falak és az ajtó melletti bútorok természetesen fűtöttek, de a mennyezeti fűtés nem akadályozhatja meg a levegő távozását a nyitott ajtón. A mennyezeti fűtés azonban segít a lehető legjobb termikus klíma biztosításában az ajtó környékén azáltal, hogy melegen tartja a felületeket, mivel nyitott ajtónál hideg levegő áramlik beléjük.