Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Fapadlók
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 274 szakember
4 441 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Fapadlók

Szakértőre van szüksége a Fapadlók kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

A fapadló előnyei

Számtalan padlóburkolat van ma a piacon, különféle szintetikus anyagokból. A fa igazi szerelmesei azonban tudják, hogy még a legmeggyőzőbb utánzat sem fogja pótolni ennek a hagyományos anyagnak a teljes szépségét.

A fát számos kivételes tulajdonság jellemzi. A fapadlók tartóssága sok generáció óta bizonyított. Manapság a speciális kezelések és felületkezelések tovább erősítik a fa ezen előnyeit, és így lehetővé teszik a fapadló alkalmazását olyan területeken, mint a konyha vagy akár a fürdőszoba.

A természetes anyag kiváló hőszigetelő tulajdonságainak köszönhetően a fapadló mindig kellemes tapintású. Mindemellett ideális választás allergiásoknak is, hiszen nem gyűjtik össze a port és egyéb allergéneket. Ezenkívül környezetbarátak és teljesen újrahasznosíthatók. Végül, de nem utolsó sorban az autentikus természetes megjelenés is hozzájárul népszerűségükhöz - a fa nem kitéve a trendeknek, ideális választás, amely mind a hagyományos, mind a modern enteriőrben megállja a helyét.

Fapadlók típusai

Számos fapadló közül választhatunk. Megjelenésük, tulajdonságaik és természetesen az ár függ a fa fajtájától, az előállítási vagy tárolási módtól és a felületkezeléstől.

Milyen fát válasszunk?

A fapadlók gyártásához a hazai és külföldi faanyagok széles választékát használják fel. A tölgy és bükkfa padlók kortalan klasszikusok, semleges, diszkrét megjelenést biztosítanak, és lehetővé teszik a belső tér más jellegzetes elemeinek kitűnését. A kőris padlót a sárga és a barna különböző árnyalatairól lehet felismerni. Egy másik népszerű lombhullató fa a nyír, melynek világos, jól látható csomóival ellátott faanyaga harmonikusnak és természetesnek tűnik.

A tűlevelű fák, mint a luc vagy a fenyő, puhább faanyag jellemzi, de jellegzetes kialakításukkal felkeltik a figyelmet, és tökéletesen illeszkednek rusztikus vagy natúr stílusú enteriőrbe, különösen nyaralókba és hétvégi házakba, ahol nincsenek kitéve nagy igénybevételnek .

Az egzotikus fák közül találhatunk például olyan fákat, mint a teak, a merbau, a jatoba, az amerikai dió vagy az ausztrál jarrah. Népszerűségüket nem hagyományos színezésükön túl rendkívüli szilárdságuknak és tartósságuknak köszönhetik, amelyek közvetlenül olyan területekre predesztinálják őket, ahol a padló nagy igénybevételnek van kitéve. A magasabb árak és a környezetvédelmi problémák azonban a kárukra is szólnak.

Végül pácolással vagy egyéb módosítással akár hazai fákkal is egyedi megjelenést és színt érhetünk el.

Tömörfa vagy többrétegű padló?

A masszív fapadló olyan luxus, amely egész életében szolgálja, ha megfelelően gondozzák. Kiváló szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Mivel minden lamella egyetlen, 14-22 mm vastag fadarabból készül, a tömörfa padlók egyszerű csiszolással és festéssel lehetővé teszik a kisebb felületi sérülések könnyű javítását. A hátrányok közé tartozik a hőmérséklet- és páratartalom-változásokra való érzékenység, valamint a magasabb költségek.

Ha a tömör padlók magas ára nem felel meg Önnek, de mégis szeretne valódi fát hozni otthonába, a kétrétegű padlók kiváló megoldást jelentenek. Ennek a megfizethető alternatívának az alsó rétege általában nyírfa, amelyre egy másik fa kemény felületét ragasztják.

Más fapadlókkal ellentétben a kétrétegű padlók padlófűtésre is alkalmasak. Fényűzőbb alternatíva a háromrétegű padló, ahol két faréteg közé egy gumi alapréteget is beillesztenek. Előnyük a tömör padlókkal szemben nemcsak az alacsonyabb ár, hanem a jobb méretstabilitás is. 

Fapadló a beépítési módnak megfelelően

A padlóburkolatok leghagyományosabb típusa a deszkázat, amelyet ma is főleg nyaralókban vagy padlásokon használnak. A gyalult deszkák hornyos rendszerrel kapcsolódnak egymáshoz, és az elkészült padló rusztikus jelleget kölcsönöz.

A tömörfa padlók másik klasszikus típusa, amely ismét egyre népszerűbb, a fríz parketták. Kisebb formátum és mind a négy élen marás jellemzi őket, aminek köszönhetően a hagyományos fecskefarkoktól a közkedvelt fákig vagy a szabálytalan tárolásig változatos minták kialakítását teszik lehetővé.

A nagyobb formátumú padlókat általában lebegő padlóként tárolják, gyakran "kattintható" zárral. Lehetőség van az aljzatra ragasztani is, de ebben az esetben a padlót már nem lehet szétszedni.

Felületkezelés

A fapadlót szinte mindig kezelik a kívánt megjelenés megőrzése és az élettartam meghosszabbítása érdekében. A leggyakoribb felületkezelések az olajozás és a lakkozás. A többrétegű padlók már a gyártás során felületkezelésen esnek át, míg a tömör parkettákat vagy burkolatokat általában csak a beépítés után kezelik. Az olajozás előnye a kisebb sérülések, például karcolások és bevágások egyszerű kijavítása. A lakkozott padlóknál az ilyen korrekciók jobban láthatóak, és jobb megoldás a teljes felület csiszolása és átfestése.

Kérdések és válaszok

Miért keressen szakértőket a Wilio segítségével?

A Wilio felületén könnyű szakembereket találni. Mindössze annyit kell tennie, hogy létrehoz egy megbízást, leírja az Önt érdeklő szolgáltatást, és válaszol néhány alapvető kérdésre, amelyek a projektjére vonatkoznak. A szakemberek ajánlatait néhány percen belül megkapja, és az Önt megkereső szakértők árajánlata vagy a róluk írt vélemény alapján választhat.

Mit kínálnak szakértőink?

A fapadló szerelése a beépítésen kívül egyéb szolgáltatásokat is tartalmazhat. Az aljzat előkészítése rendkívül fontos. A rekonstrukció során szakember tud segíteni az eredeti padló eltávolításában, majd az aljzat kiegyenlítésében, behatolásában.

Minden típusú fapadló gyors és minőségi beépítésére számíthat. További szolgáltatások közé tartozik a lécek és küszöbök felszerelése, valamint a karbantartás, csiszolás, olajozás és festés. A Wilio felületén mindig talál képzett szakembert, aki új életet lehel padlójába.

Mennyi a fapadló átlagos ára?

A fapadlók és a témához kapcsolódó szolgáltatások széles választéka miatt az árak valóban eltérőek. Ami magát a terméket illeti, a közönséges fából készült laminált úszópadlók m2-enkénti ára 6000 forinttól a tömör egzotikus fapadló esetében több tízezer forintig terjed.

Természetesen figyelembe kell venni a beépítési árat is, amely 1500-3000 Ft/m2 körül kezdődik egy egyszerű rendszer esetén 3000-4500 Ft/m2-től, ha teljesen ragasztott padlót választ. Nem szabad megfeledkeznünk a szükséges kapcsolódó szolgáltatások áráról sem, mint az aljzat előkészítés, szegélyléc szerelés, ragasztás.