Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Faültetés
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Faültetés

Szakértőre van szüksége a Faültetés kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatók10 757 poskytovateľov vo vašom okolí
profile image

István A.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,9
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

Dugulás elhárítás 10 éve. WC, mosdó, konyhai lefolyók, fürdőszoba. A csöveket magasnyomású mosóval is átmossuk. Szükség esetén a lefolyók és csaptelepek cseréje is.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

László C.

Egyéni vállalkozó
Gödöllő
4,9
Szobafestő, festő

Sziasztok 4-5 fős csapatommal foglalkozunk.... Lakás felujitasal ,ha érdekel vagy tudsz rá igényt jelezd 🙂 Belső külső munkák illetve szerkezet lakatos munkákat is vállalunk és bontásokat :) Amiket vállalunk.... Szerkezet lakatos munkák... - tolókapu,úszókapu csinálás - szerkezet hegesztések - fém festés...stb... Belső munkák ... - gletelés,festés - gipszkartonozás - kisebb burkolások - parkettázás - nyílászáró csere(felújítás) - kisebb falazások Kinti munkák... - térkövezés (szegélyezés) - betonozás (lépcső betonozás ) -szigetelés dryvit színezés - kerítés építése (festése) - tető javitás

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

István K.

Egyéni vállalkozó
Bicske
4,8
Kőműves munkák

Kertészeti munkákat, famunkákat az ácsszerkezettől a bútorokig, és kőműves munkákat vállalunk. Három főből álló brigádunk tagjai az építő ipar különböző területein jártasak, ezért komplett felújítási munkákat is vállalunk. Jól összeszokott csapat, gyors és pontos munkavégzés. A munkánkat gyakran segitik külsős szakemberek, például építő mérnök, így elkerülhető, hogy ne csak egy-egy szakterületen legyen minden hibamentes, hanem a teljes munka egyben is kifogástalan legyen.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Levente N.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,5
Fűnyírás

Természet és növénybarát hobbi kertész, több éves tapasztalattal fűnyírás, sövénnyírás, bozótírtás és favágás és tereprendezés területén. Széles géppark, flexibilitás, igényes munka.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Ferenc T.

vállalat
Budapest
4,3
Villanyszerelés

Cégünk 10 éves múltra tekint vissza, mely idő alatt sikerel ötvözte a profeszionális és inonovatív megoldásokat a régi jól bevált módszerekkel.Munkáinkkat mindíg a minőség és a precizitás jellemzi, csapatunkaz pedig a megbízhatóság. Előszeretettel vállalunk General kivitelezési munkálatokat,de kifejezetten célirányos munkálatokat is gyorsan eltudunk végezni,megemlíteném itt pl.lakásfestés,villanyszerelés stb. Amenyiben felkeltettük érdeklődését,keressen bizalommal Bennünket.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
Mutass többet
Hasznos információAmit tudnia kell

Faültetés

Mi a legjobb módja a fák ültetésének?

Itt az ideje újra fákat ültetni! Az ősz hűvösebb nappali és éjszakai hőmérsékletével ideális időszak fák és nagy cserjék ültetésére - a nagyobb növényeknek egy teljes hideg évszakra van szükségük ahhoz, hogy gyökeret eresszenek, mielőtt tavasszal levelet hajtanak. Úgy tűnik azonban, hogy vannak téves információk a fa megfelelő ültetéséről. Nem szeretnénk, ha félretájékoztatottak lennének, ezért áttekintést nyújtunk a faültetéséről.

Mikor kell fákat és cserjéket ültetni?

Az ültetést legjobb októbertől áprilisig végezni. Kerülje az ültetést vizes (a talaj felszínén leülepedett vagy a gödör alján összegyűlt víz) vagy fagyott (túl kemény) talajba. A konténeres növényeket az év bármely szakában lehet ültetni, de könnyebb gondozni őket, ha ősszel vagy télen ültetik őket, mivel kevesebb öntözésre van szükségük, mint tavasszal vagy nyáron. Csupasz és gyökeres fák és cserjék csak ősszel és télen állnak rendelkezésre. Azonnal el kell ültetni őket, de ha a helyzet ezt nem teszi lehetővé, addig ideiglenesen átültethetők (a talajba, hogy a gyökerek ne száradjanak ki), amíg el nem ültetik őket a kijelölt helyre.

Hogyan ültessünk fát vagy nagy cserjét?

A helyszín előkészítése

A növények nem nőnek ott, ahol a talaj túl kevés levegőt tartalmaz, vagy ahol a talaj nedvessége túlzott vagy elégtelen. A talaj ültetés előtti előkészítésnek a következő feltételek javítására kell irányulnia: Lazítsa fel a talajt a gyökérgömb magasságával egyenlő mélységig és széles területen, hogy megszüntesse a tömörödést és javítsa a vízelvezetést. Segít a talaj szerkezetének kialakításában a nehéz vagy homokos területeken, szerves anyagok beépítésével.

Nem tanácsos trágyázni az ültetéskor. Szegény talajokon azonban, amelyet mikorrhiza gombás oltóanyaggal permeteznek és érintkeznek a gyökerekkel, segíthet a fák és cserjék gyökerezésében. Ha a talajt télen öntözik, fontolja meg, hogy a fák jobban illeszkednek-e a nedves talajhoz, végezzenek vízelvezetést vagy ültessenek egy kisebb, körülbelül 25-30 cm magas és 1 m átmérőjű dombra.

Ültetési útmutató

Távolítsa el a növényeket a tárolóedényekből vagy a textilcsomagolásból (egyes fapéldányok esetében a csomagolást a garanciális feltételeik szerint meghagyják, de a textilcsomagolást általában el kell távolítani). A magnólia és az eukaliptusz kivételével, amelyek nem tolerálják a gyökérzavarokat. Ezután vágja le az erős gyökereket, és nyújtsa ki őket a csupasz gyökerektől, hogy képet kapjon méretükről. Nem kell metszeni vagy más módon megzavarni a gyökereket, amelyeket a talaj véd. Ásni kell egy ültetési lyukat, amely nem mélyebb, mint a gyökerek, de ideális esetben legalább háromszorosa a gyökérzet átmérőjének. Ha az ültetőgödör oldalai tömörülnek, ültetés előtt óvatosan szántsa át a talajt. A füves területeken könnyebb kör alakú ültetési lyukakat készíteni, de a négyzet alakú ültetési lyukak segítenek a gyökerek behatolásában a sarkokban, ha nehéz talajokról van szó. Ezt a két elemet egy körben lévő négyzet alakú lyuk köti össze.

Az ültetés előtt áztassa be a csupasz gyökereket vagy bokrokat körülbelül 30 percig. És mielőtt kivenné őket az edényekből, adjon nekik jó vizet a tartályokban. Helyezzen be egy fát vagy cserjét az ültetési lyukba, és helyezze el úgy, hogy a gyökerek egy szintben legyenek a talaj felszínével, amikor az ültetés befejeződött. Cserepes növények esetében szükség lehet a komposzt felső rétegeinek lekaparására, hogy a gyökerek részben feltáruljanak. A mély ültetés megakadályozza a levegő szükséges mozgását a gyökérrendszerbe, és az alsó törzs hajlamos a betegségekre - ez rossz telepítéshez vezethet. Óvatosan töltse fel az ültetési lyukat, helyezzen talajt az összes gyökér közé és környékére, hogy kiküszöbölje a légzsebeket. Kevés bizonyíték van arra, hogy további szerves anyagok hozzáadása az ültetési gödör aljához segít; valójában ez a folyamat megakadályozhatja a növények gyökerezését, mert a szerves anyagok bomlanak, és ez negatív hatással lehet a fára. Óvatosan szilárdítsa meg a talajt, hogy ne tömörödjön kemény anyaggá. Ha szükséges, védje a sérülésektől, szarvasoktól vagy nyulaktól, fa spirálokkal, csirkehuzal-védőkkel vagy hasonlókkal. 

Utógondozás

Locsolás
A szárazság gyakori az újonnan ültetett fáknál és cserjéknél. Még az eső is hideg és párás nyaranta ritkán tölti fel teljesen a talaj nedvességtartalmát. A talaj száraz lehet a gyökerek körül, még akkor is, ha a felület nedves. Különösen a szélviszonyok okozhatnak vízhiányt. Ha tompa, élettelen leveleket észlel, az a stressz és aszály jele, amelyet a fa átél. Ideális esetben engedje meg a vízet és öntözze, hogy megelőzze a károsodást. Az öntöző segédeszközök segítenek az újonnan ültetett fák öntözésében, például: öntözőcsövek (biológiailag ártalmatlan öntözőcső áll rendelkezésre) vagy öntözőkanna. Az öntözés lehetséges, különösen rosszul lecsapoló talajokon és automatikus öntözőrendszerek segítségével, ami rothadó gyökerekhez és aszályszerű tünetekhez vezet. Ha kétségei vannak, ássa meg a gyökérgömb oldalát simítóval, hogy az öntözés előtt megnézze, kezd-e száradni a talaj. A szükséges mennyiség a talajtípustól függően változik, de általában 30-50 liter/négyzetméter (4-6 öntözőkanna) szükséges hetente száraz időben a vegetációs időszakban.

Gyomirtás és talajtakarás
A gyomok, a gyep és más növények felfogják a vizet, mielőtt eléri az újonnan ültetett fák és cserjék gyökereit. Az első három évben tartson legalább 1,2 m átmérőjű, vegetációmentes kört a növény körül, hogy elkerülje ezt a problémát. A gyűrű gyommentesen tartható kapálással, talajtakaró pad segítségével, vagy érintkezéssel vagy szisztémás eszközökkel a gyomok elleni védekezéshez. Az is hasznos, ha a talajtakarót erre a körre fektetjük, a talajtakarót nem tartalmazó fa szárak körül, hagyjunk ott 10 cm-es gallért, hogy elkerüljük a kéreg rothadásának veszélyét.

Trágyázás
A műtrágyákat nem kell hozzáadni az ültetéskor, de felhasználhatók az ültetés utáni szezonban, ha a talaj nagyon szegény vagy gyorsabb növekedést igényel. Ha azonban mikorrhizás gombákat (pl. Rootgrow) használ, egyáltalán ne használjon műtrágyát, mivel a foszfor (amelyet általában műtrágyákban és szuperfoszfátban használnak) elnyomhatja a gombát.

Formázó metszés
A deformált fák korrekciós metszése a legjobb, ha a fa még fiatal. Ez magában foglalhatja az ágak lerövidítését vagy eltávolítását, valamint a sérült, elhalt vagy beteg fa eltávolítását. Szükség lehet az alsó ágak (azaz a fő törzsből kiáramló oldalsóhajtások) fokozatos eltávolítására is, ha tiszta törzsre van szükség. Látogasson el az új fák formázó metszéséről szóló oldalunkra.

Hogyan ültessünk palántát vagy fát?
Valójában két fő módja van a fák ültetésének. Az egyik fát ültet, ép gyökérzettel. A fákat szövetekkel és zsinórokkal lehet megkötni, vagy műanyag cserepestül elültetni. Ezeket a fákat ültetésre szánják.Mikor van a faültetési szezon?

A "csupasz gyökereket" a téli hónapokban ültetik, leggyakrabban december 15-e után, de legkésőbb március 31-ig. 

Tényleg mucsot kell használnom az új fához?
Az új palántáknak és fáknak elegendő nedvességre van szükségük. Az újonnan ültetett fák súlyos stresszének fő oka a vízhiány. A mulcs a fák legjobb barátja.

Honnan tudhatom, hogy kész vagyok fát ültetni?
Készen áll egy egészséges fa ültetésére és nevelésére? Ebben a fa kvízben megtalálja az összes szükséges információt, és megtudja, készen áll-e az egészséges fa sikeres növekedésére.

Hol vásárolhatok fákat ültetésre?
A fákat a legtöbb államban magán-, ipari és állami faiskolában lehet megvásárolni. Az erdőgazdálkodónál meg kell kérdeznie az ültetési területének megfelelő fafajtákat.

Hol vásárolhatok faültetési eszközöket?
Mielőtt elkezdené a nagy ültetést, meg kell vásárolnia a megfelelő ültetési felszerelést. A megfelelő felszerelés megfelelő használata biztosítja a megfelelő ülést, és könnyebb lesz a munka.

Hova érdemes palántát vagy fát ültetni?
Használja a józan eszét a fa ültetésénél. Ha a fa várhatóan magasra nő vagy elburjánzik, adja meg neki a növekedéshez szükséges teret. Rendkívül fontos a fajok nedvesség-, fény- és talajigényeinek megértése.

Mik azok a "csupasz gyökér" fa palánták?
A szabad gyökerű palánták általában két-három éves fák, amelyeket kereskedelmi vagy állami faiskolában nevelnek. Csak nagyon nedves közeggel vagy iszappal borított gyökerekkel szállítják.

Mekkora legyen a lyuk?
Nagy. Egy lapáttal ássunk egy lyukat, amely kisebb, mint a fa gyökérgömbjének mélysége, és kétszer olyan széles, mint a gyökérzet. Lehet, hogy megelégedik egy 1,5 -szer szélesebb lyukkal, de szerintem egy szélesebb jobb.

Tegyek komposztot a lyukba?
Általában nem. A lyuk feltöltése csak prémium talajjal vagy komposzttal általában arra ösztönzi a fa gyökereit, hogy maradjanak a szép és hangulatos lyukban, ahol lakomát rendeznek. Ha nincs minden az asztalnál, amit enni szeretne, akkor étterembe megy, és a fája gyökerei is. Legfeljebb keverje össze az eredeti talaj 75%-át 25% komposzttal, és tegye vissza a gödörbe. Általában, ha az eredeti talaj nem igazán rossz, hagyja békén. 

Hagyhatok zsákot a fa gyökérzete körül az ültetés után?
Nem ajánlott. A zsák régebben meglehetősen ökológiai volt, de a mai zsákot gyakran vegyszerekkel impregnálják, hogy ne rothadjon. Ha a zsákot a fa körül hagyja, gátat képezhet a gyökereiben, és megakadályozhatja a fa gyökerezését és növekedését. A legjobb, ha teljesen eltávolítja.

Rögzíteni kell a fát?
Csak akkor, ha fennáll a felborulás veszélye, ha szokatlanul szeles helyről van szó, vagy a fa teteje aránytalanul nagy, különben hagyja el. A fák növekedése reagál a környezetükre, így a szellőben imbolygó fatörzs vagy ágak hatása valójában erősebbé és mélyebbé teszi a fa gyökereit.