Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Fém lépcső
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Fém lépcső

Szakértőre van szüksége a Fém lépcső kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

A fémlépcsőház népszerű választás építők, építészek és tervezők körében. A fém elemek, például korlátok, kombinálhatók más anyagokkal, vagy egész lépcsők fémből. Számos kulcsfontosságú oka van annak, hogy a fém nagyszerű választás lakossági és kereskedelmi lépcsőházakhoz. Együtt vizsgáljuk meg a fémlépcsők előnyeit.

1. Előny: Rendkívüli sokoldalúság

A fém lépcső egyedi tervezésű és kivitelezhető, különböző formákban és méretben. Akár stílusa egyszerű, elegáns, hagyományos vagy modern, a tervezési lehetőségek végtelenek. A szokásos fém lépcsőanyagok közé tartozik a rozsdamentes acél, alumínium és kovácsoltvas. Ezen fém opciók mindegyike egyedülálló esztétikai és formatervezési előnyöket kínál, és csapatunk szorosan együttműködik az egyes ügyfelekkel a projektnek leginkább megfelelő fémtípus meghatározásában. A fém opciók mindegyike kombinálható más tervezési anyagokkal is, hogy egyedi megjelenést teremtsen. A fémet gyakran fával, üveggel és/vagy kábeltálcával kombinálják, hogy lenyűgöző felületet kapjanak.

2. Előny: Minimális karbantartás

A sokoldalú kialakítás mellett a fémlépcsők is nagyon kevés karbantartást igényelnek. A fával ellentétben a fém lépcsők nem igényelnek gittet, lakkot vagy festéket, hogy megőrizzék kiváló megjelenésüket.

3. Előny: Maximális élettartam

A fémlépcsők nagyon kevés karbantartást igényelnek, és valójában tartósan készülnek. A fém lépcsők rendkívül funkcionálisak és ellenállnak a szélsőséges hőmérsékleti változásoknak és a páratartalom ingadozásának. Ideális választás - belsőleg és külsőleg is. Ezenkívül a csigalépcső ellenáll az olyan elemeknek, mint a szél, a tenger és a homok, amikor a víz közelében lévő házakban választanak.

Az építők, tervezők, építészek és háztulajdonosok évek óta úgy döntöttek, hogy a lakó- és kereskedelmi helyiségeket fémlépcsőkkel javítják. Büszkék vagyunk arra, hogy stílusok és kivitelek széles választékát kínáljuk átfogó tervezési szolgáltatásokkal együtt, hogy tökéletes fémlépcsőt alkossunk az Ön igényeinek.

Útmutató a tökéletes fémlépcsőhöz

Függetlenül attól, hogy üzleti tevékenységet folytat-e az ipari szektorban, vagy szeretne-e ilyen lépcsőházat otthonába, nagyon nehéz egy olyan magánszemély számára, aki egy ilyen kialakítást vagy valami hasonlót szeretne használni, fém lépcsőházat választ vagy tervez. Lehet, hogy látta a tervet valahol, és meg akarja másolni.

Sajnos nagyon kevés, ha van ilyen, fémlépcső-üzlet. Nagyobb eséllyel kell beszélnie egy olyan céggel, amely az egyedi gyártásra szakosodott. De hogy is lásson hozzá?

Költségvetés

A látott fémlépcsők nagy részét az építész vagy a tulajdonosok tervei szerint méretre készítették. Vannak azonban olyan speciális vállalatok, amelyek konzultálnak, terveznek, gyártanak és telepítenek. Számos módon csökkentheti a költségeket, ha ragaszkodik egy adott költségvetéshez, ezért javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot egy „teljes körű szolgáltatást nyújtó” céggel, hogy a legtöbbet hozza ki belőle.

Tervezés

A méret minden

Mindenképpen meg kell bizonyosodjon arról, hogy a kívánt kialakítás illeszkedik-e a terébe. Kezdje a teljes meredekség mérésével. Ez egy mérés a kész padlótól a kész padló szintjéig felfelé. Ezután ki kell számolnia a szükséges lépcsők számát. Az építési előírások betartása érdekében a háztartási lépcsőnek 190-ről 220 mm-re kell emelkednie. A szokásos lépésmagasság körülbelül 200 mm.

Most számolja ki a lépcsők számát. Általános szabály, hogy egy bejárattal kevesebbre van szüksége, mint a lépcsők száma. Ezután dolgozzon ki egy eljárást - mérjen az egyik lépés szélétől a másikig. Az előírásoknak megfelelően a minimális távolságnak 220 mm-nek kell lennie, míg a lépcső lejtése nem haladhatja meg a 42 °-ot. A szélességre vonatkozóan nincsenek korlátozások, de a szokásos sínek 860 mm-esek, és javasoljuk a fő lépcsőház szélességét 800 mm és 900 mm között. A másodlagos lépcsőkhöz legalább 600 mm szélesség ajánlott

Lépcsők és menekülési útvonal tűz esetén

Maradjon egyenes és keskeny, vagy csigalépcső?

Az egyik növekvő tendencia, amelyet észrevettünk, a csigalépcső. Továbbra is a közvetlen lépcső dominál, ami a legegyszerűbb és általában a legolcsóbb megoldás, de a csigalépcsőket egyre gyakrabban használják. Egy egyszerű kérdést kell feltennie magánk: hogyan jut el a fémlépcső onnan, ahol indul, oda, ahova érkeznie kell? Általános szabály, hogy a lépcső alja a legjobban a főbejárat közelében található, és ha lehetséges, akkor ne menjen át egy másik szobán, hogy feljusson a lépcsőn a bejárati ajtótól. Erre feltétlenül szükség van, ha van egy harmadik bejárata az épületnek, mivel a lépcsőknek menekülési útként is szolgálniuk kell. Ha hajlításokra van szükség a lépcsőn, a legegyszerűbb megoldás az, ha a lépcsőt 2 részre osztja, és 90°-os forgatható állványhoz csatlakoztatja. Ha 180°-os fordulatot kell használnia, félállványként ismerik. Azokat a lépéseket, amelyek mászáskor görbévé válnak, "tekercselőknek" nevezzük a 90°-os navigáláshoz. A három tekercselőből álló csavar "sárkánytekercsként" ismert. Gyakran használják a járatok tetején és alján a sarkok felé. A csigalépcsők nem a legpraktikusabbak, mert nehéz bútorokat fel és le vinni. Ezek valamivel drágábbak, mint a szokásos lépcsők. Azonban valódi jelleget kölcsönözhetnek egy épületnek, és általában fantasztikusan néznek ki. Akkor is remek választás, ha korlátozott a hely.

Korlátok

Ez az első dolog, amit az emberek észrevesznek a lépcsőn; a korlátorsók, korlátok és oszlopok kombinációja. Ezek az elemek gyakran egy fém lépcsőház jellegét adják. A fa, üveg, fém és akár a csapfalak is korlátokat képezhetnek. A korabeli házakban a korlátokat gyakran bonyolult módon faragták, de manapság az emberek leegyszerűsítik. Általában modern anyagokat, például laminált üveglapokat és fém feszítőhuzalokat használnak.

Miért érdemes fémet használni?

Pusztán ipari szempontból a fémlépcsők az otthon modern helyére költöztek. Küllemük kevésbé nehéz, mint a fa. A fémlépcsők hosszabb ideig tartanak nedves helyiségekben, például pincékben, vagy szabadban, ha horganyzottak. Bármilyen színűek lehetnek porszórással. A rozsdamentes acél korlátokkal és az átlátszó üveglépcsőkkel ellátott oszlopokkal kifinomult és drága megjelenés érhető el, nagyon kedvező áron. Röviden: teljesen fantasztikusak lehetnek, de ne feledje, hogy a rosszul megtervezett fém lépcső túl iparinak tűnhet.

Előírások

  • A lépcsők maximális emelkedése 220 mm, a legkisebb emelkedése pedig 220 mm
  • Maximális dőlésszöge 42 °
  • A lépcsőknek legalább egy oldalon kapaszkodóval kell rendelkezniük, ha szélességük kevesebb mint 1 méter, és mindkét oldalon kapaszkodóval kell rendelkezniük, ha ennél szélesebbek.
  • A lépcsőkön és leszállókon lévő kapaszkodók magasságának legalább 900 mm-nek kell lennie
  • A korlátlyukak nem engedhetik át a 100 mm-es golyót