Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Fennmaradási engedély
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Fennmaradási engedély

Szakértőre van szüksége a Fennmaradási engedély kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Fennmaradási engedély

Válasszon szakértőink közül, akik kedvező áron, gyorsan és hatékonyan legalizálják építkezését.

Miért válasszam a Wiliót?

A Wilio segít Önnek megtalálni a legjobb szakembereket lakóhelyéhez közel.
A Wilio segít megbízható és képzett szakemberek megtalálásában. Szinte minden kategóriában, ingyenesen.

Hogyan működik a Wilio?

  • Hozzon létre egy megbízást!
  • Válaszoljon néhány kérdésre, hogy milyen szolgáltatásra van szüksége.
  • Legjobb szakemberek felkutatása.
  • Megtaláljuk az Ön igényeinek leginkább megfelelő szakembereket.
  • Válassza ki a legjobb ajánlatot!
  • Hasonlítsa össze az ajánlatokat, és válasszon a legjobban értékelt szakértők közül.

Gyakran ismételt kérdések

Mit jelent az engedély nélküli építkezés?

Engedély nélküli vagy más néven "fekete" épületeknek nevezzük azokat a létesítményeket, amelyek érvényes építési engedély nélkül vagy ezen engedélynek nem megfelelő biztosításával épültek. Ezek nem csak családi házak, hanem különféle melléképületek, garázsok, nyári konyhák, földbe süllyesztett uszodák és minden olyan egyéb építmény, amelyhez a törvény építési engedélyt ír elő. Ezt a koncepciót nem szabad összetéveszteni az engedély nélküli építkezés fogalmával, amelynek esetében idegen földre épített létesítményről van szó, a föld tulajdonosának beleegyezése nélkül. A legtöbb esetben azonban az engedély nélküli építkezések következménye az úgynevezett fekete épületek is.

Miért kell legalizálni az építkezést?

A fekete épületek létrejöttének számos oka van. Sok esetben annak a következménye, hogy egy építtető akár a tudtán kívül is figyelmen kívül hagyta a jogi kötelezettségeket, nem biztosította időben a szükséges dokumentumokat. A befektetők azonban gyakran tudatosan szegnek törvényt - legtöbb esetben abban reménykednek, hogy az építésügyi hatóság ezt nem fogja megtudni, vagy egyszerűen számítanak cselekedeteik következményeire és előre kiszámolják a bírságot és fedezik később azt. De valóban megéri? Egy fekete épület utáni bírság az építésügyi hatóság részéről akár 10 millió forint is lehet. A legrosszabb esetben a hatóság akár elrendelheti az épület eltávolítását az építtető önköltségére. Annak ellenére, hogy ez az intézkedés ritka, az illegális építkezések jelentős problémákat okozhatnak eladási vagy örökösödési eljárások esetén, valamint a mérnöki hálózatokhoz való csatlakozás esetén is. Szerencsére az építési engedélyhez való jog igénybevételével elkerülhetjük a hasonló kellemetlenségeket. Ha igénybe vesszük az építési engedélyhez való jogunkat, akkor biztosítani kell a szükséges dokumentumokat az építésügyi hatóság számára a megadott határidőn belül. Az ügyintézés után az iroda legalizálja az építkezést, ha az megfelel a közérdeknek és, ha az építtettő megfelel az engedély követelményeinek.Ha a tulajdonos nem felel meg az építési engedély követelményeinek, vagy ha bebizonyosodik, hogy az építkezés ellentétes a közérdekkel, az építésügyi hatóság annak eltávolítását kéri. Az építési engedélyek évek óta heves viták tárgyát képezik. A tövényjavaslatok sokszor szinte ellehetetlenítik az építkezést a tulajdonosok számára.

El tudom egyedül is kezdeni az épület legalizálását?

Ha elegendő ismerete van a bonyolult jogszabályokról, akkor maga is elindíthatja a folyamatot. A legalizálás azonban gyakran aprólékos és hosszadalmas folyamat, amelynek során érdemes szakemberek szolgáltatásait igénybe venni. A szakemberek segítenek az összes szükséges dokumentum elkészítésében, és biztosítják az egész folyamat zökkenőmentes és hatékony lefolyását.

Hol találok szakembert az épület legalizálásának területén?

Az építésügyi szakemberek megtalálásának legjobb módja, ha a Wilio.hu weboldalon keresi fel őket. Számos szakember közül választhat, akik jártasak az épületek legalizásának terén. Ezután hasonlítsa össze az ajánlatokat, olvassa el az ügyfelek véleményét majd válassza ki az Ön számára megfelelő szakértőt.

Hogy miért forduljon a Wilióhoz épületek legalizálásakor?

A továbbépítési engedély legalizálásába egyedül, szakember nélkül belekezdeni nehéz lehet. Ha Önt esetleg illegális ingatlanokkal kapcsolatos problémák zavarják, akkor teljesen érthető, hogy a legjobb kezekre szeretné bízni a megoldást. Szakértőink nagy tapasztalattal rendelkeznek, az építési törvényektől az állampolgári jogokig. Pontosan tudják, hogyan kell eljárni az épületek legalizálásával kapcsolatban. Szakembereink kiemelkedő értékeléssel büszkélkedhetnek. A Willio segít időt, pénzt és energiát megtakarítani az Ön számára.

Mennyi időt vesz igénybe egy továbbépítési engedély legalizálása?

Ez a kérdés egyedi és sok tényezőn múlhat. Függ attól, hogy a projektdokumentációt teljesen át kell-e dolgozni, vagy csak néhány hiányzó dokumentum pótlására van szükség? Az időt meghatározza az ingatlan típusa, mérete és kora, valamint azon érintett szervezetek száma, amelyek véleményt nyílvánítanak az ügyben. Az említett szervezetek magukban foglalhatják az irodákat, a hálózati rendszergazdákat, a közösségmenedzsmentet, de a szomszédokat is. Személyes egyeztetés és az építkezés esetleges ellenőrzése után a szakértő részletesebb információkat kínál Önnek.

Mire lesz szükségem a továbbépítés legalizálásához? A dokumentációt magamnak kell benyújtanom?

Az továbbépítési engedély folyamata hasonló a "klasszikus" építési engedélyéhez. A legalizáláshoz az igénylés benyújtásán túl szükség lesz egy dokumentumra, amely bizonyítja a föld tulajdonjogát, vagy a tulajdonos beleegyezését az építkezéshez; projektdokumentáció, elhelyezkedés, az energiaszolgáltatók nyilatkozatai, valamint az építési engedélyben előírt egyéb dokumentumok. A szakértő tanácsot ad Önnek a szükséges dokumentumok pontos listájáról, és segítséget nyújt Önnek azok elkészítésében, vagy saját maga is elkészíti őket - ez az Ön igényeitől függ.

Miben segíthet egy építésügyi szakértő?

Milyen képességekkel rendelkezik egy építésügyi szakértő?

Az építésügyi szakértő az épületek legalizálásának területén nagy tapasztalattal rendelkező szakember, aki jól ismeri a témát érintő jogalkotási területeket - legyen szó építési törvényről, földméréstani törvényről, földadó-kataszter törvényről vagy polgári törvénykönyvről. Számos szakértővel és intézménnyel működik együtt mérnököktől és földmérőktől kezdve az igazságügyi szakértőkig és hatóságokig. A jó szakember egyéni megközelítést és szakmai támogatást nyújt az Őn számára az ingatlanával kapcsolatos összes vagyoni vagy jogi probléma megoldásában.Munkája eredményeként kiküszöböli az épület minden következetlenségét és segít minden jogi intézkedésben, amely ingatlanával kapcsolatos.

Mit tartalmaz az ár?

A legalizálás utáni folyamat időtartama mellett az árak esetenként jelentősen eltérnek a körülményektől függően. Az építésügyi szakértő először elvégzi az összes szükséges elemzést. Ezt követően az ár tükrözi az összes szükséges jogi és projektdokumentáció kidolgozását, valamint az összes érdekelt féltől a szükséges vélemény megszerzésének költségeit. Végül adminisztratív díjak is járulnak a továbbépítési engedély benyújtásakor, amelynek ára az építési engedély díjának háromszorosa, és az építkezés típusától függően változhat az ár.

Milyen egyéb szolgáltatásokat nyújt egy szakértő?

Az építésügyi szakértők gyakran kínálnak egyéb szolgáltatásokat a tulajdonviszonyokban, például a vagyon rendezésében, a föld és az ingatlan megosztásában, ezeken a területeken jogi és pénzügyi tanácsadást, valamint egyéb szolgáltatásokat is nyújtanak, amelyek gyakran kapcsolódnak az épületek legalizálásához.

Tanácsok és tippek

1. Figyeljen ingatlanának életkorára
A törvény szerint a "fekete" épületek kategóriájába tartoznak az 1975 után épült ingatlanok. Ha az épület bizonyíthatóan idősebb, akkor szerencséje van - ezeket az ingatlanokat automatikusan legalizáltnak tekintik.

2. A következetesség az első
Annak érdekében, hogy egy építésügyi szakember teljes mértékben és hatékonyan elvégezze munkáját, és így megfeleljen az Ön elvárásainak, alaposan meg kell ismernie építkezésének teljes kontextusát. Ezért fontos a személyes konzultáció, valamint a megfelelő kommunikáció. Előre közölje, mely dokumentumokat kell Önnek benyújtania, és fordítva: mely dokumentumokat szerzi be a szakértő. A kétirányú kommunikáció a gyors és sikeres munka kulcsa.

3. A már nem létező ingatlanok is legalizálhatók
 Ha Ön egy lebontott ingatlan tulajdonosa, de a kataszterben még mindig létezőként van nyilvántartva, akkor valószínűleg még mindig fizet adót a lebontott létesítmény után. További legalizálással megszabadulhat ettől a problémától is.