Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Földmunkák
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 273 szakember
4 440 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Földmunkák

Szakértőre van szüksége a Földmunkák kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatók26 539 poskytovateľov vo vašom okolí
profile image

Sándor J.

vállalat
Jászfelsőszentgyörgy
5,0
Takarítás, tisztítás, fertőtlenítés

Tisztelt leendő munka adoim! Jakab Sándor vagyok 36eves 2gyermekes, házas férfi! Munkaimra igényesen, precízen oda figyelek és elvégzem a legjobb tudásommal lelkiismeretesen! A megrendelő elégedettsége a legfontosabb, hisz a pénzéért azt kell kapnia a megrendelőnek amit szeretne, és elegetettek legyünk teljesen! Kérem keressenek bizalommal! Előre is köszönöm! T: Jakab Sándor

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Tamás Gábor B.

Egyéni vállalkozó
Budapest
5,0
Szobafestő, festő

Üdvözlöm, sikerült már szakembert találnia? A csapatommal mi tudnánk vállalni a munkát, állapotfelméréssel és árajánlattal! Berényi Tamás

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

László C.

Egyéni vállalkozó
Gödöllő
4,9
Szobafestő, festő

Sziasztok 4-5 fős csapatommal foglalkozunk.... Lakás felujitasal ,ha érdekel vagy tudsz rá igényt jelezd 🙂 Belső külső munkák illetve szerkezet lakatos munkákat is vállalunk és bontásokat :) Amiket vállalunk.... Szerkezet lakatos munkák... - tolókapu,úszókapu csinálás - szerkezet hegesztések - fém festés...stb... Belső munkák ... - gletelés,festés - gipszkartonozás - kisebb burkolások - parkettázás - nyílászáró csere(felújítás) - kisebb falazások Kinti munkák... - térkövezés (szegélyezés) - betonozás (lépcső betonozás ) -szigetelés dryvit színezés - kerítés építése (festése) - tető javitás

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Popják D.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,9
Szobafestő, festő

Több év tapasztalattal a hátunk mögött. munkáinkra igényeség és precizitás jellemző. A munkáinkat rövid határidővel, gyors és szákszerű kivitelezéssel vállaljuk. Vállalunk lakások, házak külső-belső felújjítását, udvar rendezés, takarítás, kerítések építését, betonozást, kertépítést, rendezést.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

István K.

Egyéni vállalkozó
Bicske
4,8
Kőműves munkák

Kertészeti munkákat, famunkákat az ácsszerkezettől a bútorokig, és kőműves munkákat vállalunk. Három főből álló brigádunk tagjai az építő ipar különböző területein jártasak, ezért komplett felújítási munkákat is vállalunk. Jól összeszokott csapat, gyors és pontos munkavégzés. A munkánkat gyakran segitik külsős szakemberek, például építő mérnök, így elkerülhető, hogy ne csak egy-egy szakterületen legyen minden hibamentes, hanem a teljes munka egyben is kifogástalan legyen.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Richárd S.

vállalat
Dunakeszi
4,4
Kőműves munkák

Jó napot! Én és kollégáim több éves gyakorlattal rendelkezünk. Megbízható, precíz munkát végzünk. Forduljanak hozzánk bizalommal.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Szentgyörgyi A.

vállalat
Budapest
4,1
Kőműves munkák

Takarítási munkákat vállalok magánszemélyeknek is és irodáknak is. Valamint kisebb építőipari munkákat vállalok , akár javításokat is. Építőiparban közel 22 éve dolgozok. Ár megegyezés szerint , a felmérés dijmentes Valamint bármilyen kissebb munkákat vállalok.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
Mutass többet
Hasznos információAmit tudnia kell

Mik azok a földmunkák?

Ahogy a neve is sugallja, a földmunkák olyan munkák, amelyek magukban foglalják a talajjal végzett munkát, legyen az manuális, gépi vagy kombinált. Három alapvető területre vannak felosztva:

 • előkészítő földmunkák,
 • fő földmunkák,
 • befejező földmunkák.

Nézzük meg közelebbről

Előkészítő munka

Tegyük fel, hogy építész, és módosítania kell a családi ház vagy egy nagy fejlesztési projekt helyét. Az előkészítő földmunkák azt jelentik, hogy olyan mechanizmusokat rendel, amelyek behatolnak a karbantartatlan területbe vagy térbe, ahol az épületek állnak. Ha a helyszínen régi épületek, néhány használaton kívüli és felesleges rom található, akkor lebontják őket, vagy áthelyezik valahová, ahol pillanatnyilag nem kerülnek bemutatásra, vagy egyenesen a szeméttelepre viszik. Megtisztítják az öreg fák, tuskók és cserjék földjét, megszabadítják a gyomoktól, a felesleges hulladéktól, és esetleg eltávolítják a termőtalajokat. Szükség esetén módosítaniuk kell a lejtőt a telken, és ha nem építenek hozzá rendes bekötőutat, vagy legalább részben aszfaltozott utat, akkor azt is meg kell megépíteniük, hogy biztonságosan járhassanak rajta a munkagépek a további munkák során.

Fő munkák

Ha már mindent tökéletesen előkészített, elkezdheti a munkát az építkezésen. A munkagépek megkezdik a kotrást, és eltávolítják a talajt a szükséges mélységig, attól függően, hogy milyen mélyre kell ásni a pincét vagy az alapokat. Ha már igazán mélyen van, meg kell erősítenie ezeket a lejtőket és falakat, hogy megakadályozza a csúszást, és biztosítsa őket az elmozdulás ellen. Ha víz van az ásatásban, akkor az egész területet le kell üríteni. Annak érdekében, hogy a kitermelt agyag ne legyen útba, el kell vinni egy hulladéklerakóba, vagy minőségétől függően valahova, ahol használni fogják, vagy a jelenlegi területen kell tárolni további felhasználás céljából (tereprendezés, gödrök feltöltése). Mindez az egyik fő ásatási munka.

Befejező munka

Ekkor lesz szüksége a fent említett félretett agyagra. A befejező munkák közé tartozik a tereprendezés, a szintezés vagy a lejtés. Lejtők, szélfogók vagy egyéb akadályok építése víz vagy más időjárási körülmények ellen. Ez magában foglalja a gyep telepítését és a projektje által megkövetelt egyéb munkákat.

Milyen más munka valósítható meg

Már kifejtettük, hogy a földmunkákat fel lehet használni bontásra és eltakarításra, tereprendezésre, feltárásra, utak alapozására. Ezeknek azonban sokkal szélesebb a felhasználási területe. Használhatja őket vízgyűjtők és csatornák ásásához is, családi házakban és nagy épületekben, vagy például az állam által megvalósított projekteknél. Kerítést kell építeni, és sziklás a terep? Nem probléma, a munkagépek segítségével gond nélkül lyukakat lehet fúrni az oszlopokhoz vagy sarkokhoz. És fúráskor nincs szüksége mélyebb talajmintára? A földmunkákat azok a földtulajdonosok is igénybe veszik, akik parkolókat építenek. A munkagépek segítségével megerősítik a talajt, beállítják a terepet és általában felkészítik a parkoló építésére. Utak vagy kerékpárutak is építhetők. És nem szabad megfeledkeznünk a hulladéklerakókban végzett munkákról, amelyek magukban foglalják a hulladéklerakók tényleges létesítését, a hulladékok helyben történő betöltését és természetesen végleges eltávolítását. És végül e munkák közé sorolhatjuk a járdák, utak vagy városi terek - vagy magánparkolók is, például hipermarketek előtt - téli karbantartását is.

Milyen munkagépeket használnak a földmunkák során:

 • kotrógép rakodóval kombinálva
 • kompaktrakodó
 • lánctalpas mini kotrógép
 • teherautó
 • hidraulikus kar
 • többcélú gép
 • buldózer
 • szíjhajtásos gép
 • targonca
 • traktor

Mindazonáltal sokkal több van, és minden földmunkát végző vállalat vagy önálló vállalkozó rendelkezik a vállalkozásához nélkülözhetetlen kisebb-nagyobb járműparkkal.

Ön is végezhet földmunkát. Ezzel pénzt takaríthat meg

Természetesen, ha sok ideje van vagy sok barátja segít, akkor ezzel nincs probléma. Ha azonban siet, és ez egy nagyobb és igényesebb projektről van szó, akkor olyan céget kell találnia, amely rendelkezik munkagépekkel, és szívesen segít ebben. Egy kis ház alapjait önállóan is megcsinálhatja, de nem egy bevásárlóközpontot vagy a parkolót. Fél nap alatt ás egy kis vízaknát, egy hatalmas vízgyűjtő medencével. A járda egy részét is saját maga állíthatja készítheti el, de földmunkás szakemberek nélkül nem lesz képes hosszú útfelületet kezelni. Egy kis medence kiásásában segíthet a szomszéd is, akit meghív egy hétvégi pihenésre nyáron. Azonban a medencét olyan sokáig fogják ásni, hogy akár egy évig is elhúzódhat, mire használatba veheti. 

Földmunkákat biztosíthat kisebb projektekhez is

Természetesen a szakosodott cégek nem csak hatalmas kotrógépekkel, darukkal és nagy teherautókkal rendelkeznek. Kis kerekekkel vagy lánctalpas bagramokkal is rendelkeznek, amelyek bármilyen felületen használhatók. Csak a klasszikus alapokat kell ásni, vagy a főútról a földre kell vinni a hálókat, és csak egy kisebb kotrógépre van szüksége? Nem probléma. Mindent fel lehet ásni, amit szeretne. És ha nem talál olyan nagy céget, amely ilyen kis munkákat vállalna, akkor számos egyéni vállalkozó áll a rendelkezésére, akiknek minden bizonnyal jól jön a munka.

Hogyan találjuk meg a megfelelő céget/egyéni vállalkozót

A legjobb megoldás az, ha jó ajánlásokat kap egy barátjától. Biztosan lesz valaki a környéken, aki már igénybe vett ilyen szolgáltatásokat. Lépjen kapcsolatba vele, kérdezze meg, mennyire elégedett a munkával, és kérjen elérhetőséget. Keressen szakembert a közelében. 

Ha nem talál ilyen módon, keressen cégeket az interneten. Aki ma nincs az interneten, mintha nem is létezne. Írja be a legfontosabb kulcsszavakat a keresőbe, és több száz link közül választhat.

A közösségi hálózatok is segítenek. Csatlakozzon a városodban és környékén élő emberek által létrehozott különböző csoportokhoz. Ott száz százalékban egyéni vállalkozókat talál, akik felajánlják szolgáltatásaikat. A közösségi hálózatok abban is jók, hogy hivatkozni kell azokra az utalásokra, válaszokra és megjegyzésekre is, amelyeket elégedett vagy éppen ellenkezőleg, elégedetlen ügyfelek írnak róluk.

És akkor van még egy nagyszerű megoldás. Van egy wilio.hu weboldal, amely az ipar minden területének vállalatait és egyéni vállalkozóit tömöríti. Biztosan talál egy megfelelő jelöltet, aki megfelel az Ön igényeinek, és rövid időn belül előre tudja vinni projektjét. Ezen az oldalon a kiválasztott jelöltre vonatkozó hivatkozásokat és egy lehetséges egyszerű árösszehasonlítást is elolvashat. Ezen kívül más érdekes információkat is megtudhat a földmunkák területéről, amelyek segíthetnek eldönteni és eligazodni abban, amire valóban szüksége van.

Milyen árakra kell készülni

Egyszerű kérdés, bonyolult válasz. Világosnak kell lennie, hogy minden attól függ, hogy milyen munkát kell elvégezni. Ideális, ha legalább három céget vagy egyéni vállalkozót választ ki, akiktől árajánlatot fog kérni. Soha ne azonnal válasszon. Győződjön meg arról is, hogy minden cégtől ugyanazokra a munkákra kap ajánlatot. Hozzon létre egy megbízást. Pontos projekt alapján az ajánlatokat sokkal könnyebb elkészíteni. Vigyázzon, nehogy a szakember megemelje az árát például az üzemanyag miatt, amelyet a munkagépek használnak az építkezésen, vagy nem számol fel például többletórákat stb. Az árnak pontosnak és világosnak kell lennie.

Önnek is be kell szerezni gépeket vagy szerszámokat?

Attól függ, miben állapodik meg, de elvileg a legtöbbet az Ön által bérelt cég biztosítja bei. Szüksége lehet néhány kis kéziszerszámra az ásatások tisztításához, rövid sekély ágak ásásához vagy néhány apró hulladék eltávolításához. Semmi, amit ne tehet meg néhány perc alatt. Alternatív megoldásként néhány zsaluzat az alapok vagy lejtők megerősítésére. Az ilyen részletekben azonban személyesen kell megállapodnia.

A határidők

Legyen óvatos - a jó mesterek vagy jó cégek megtalálása önmagában viszonylag bonyolult folyamat, de ha ásatási munkákat kell végrehajtania egy adott időpontban (ha például nyomon kell követnie más munkákat), akkor problémás lehet. A vállalkozók elfoglaltak, és legtöbbször ők döntik el, hogy mikor mennek ki. Ezért előre kell gondolkodni. Ha tudja, hogy ezt a munkát júniusban kell kivitelezni, keresse fel a vállalkozókat valamikor február elején. Az előre gondolkodás még előnyös is az Ön számára - nem lesz stresszes, nyugodtan dönthet, több választási lehetősége és több ideje lesz, és akár olyan társaságot is találhat, amely sokkal olcsóbb. Amikor vállalkozókat keres az utolsó pillanatban, gyakran nincs más választása, mint a megmaradt lehetőséghez nyúlni. 

Összefoglaló

A földmunkák olyan munkák, amelyeken nem lehet túl sokat spekulálni. Ezeket saját maga készítheti el, vagy felbérelhet egy céget. Alternatív megoldásként kombinálható a kettő. Nagyobb és összetettebb munkát a cég végezzen, a kisebb munkákat akár Ön is elvégezheti, hogy pénzt takarítson meg.

Keressen cégeket, lépjen velük kapcsolatba, kérjen árajánlatot. Győződjön meg arról, hogy az ajánlat pontos és mindenki számára azonos. Kerülje a stresszt és takarítson meg pénzt.

Ne felejtsen el megállapodni a fizetési módról. Kérdezze meg, hogy tudnak-e számlát adni, és előleget igényelnek-e. És ha igen, akkor a teljes összeg hány százaléka.
Tudja meg, hogy garantálják-e Önnek a munka minőségét, és állnak-e és biztosítanak-e valamilyen garanciát. Ez nem számít olyan esetekben, amikor olyan alapokat ásnak, amelyekbe azonnal betont öntenek, vagy ha olyan közműcsatornát ásnak, amelyet közvetlenül a háló lerakása után talajjal borítanak be. De fontos az utak, járdák, parkolók vagy más burkolt területek esetében. Képzelje el, hogy ezek a területek elkezdenek szétesni. Itt elengedhetetlen, hogy a vállalatok elismerjék a hibát, és ezeket a javításokat garanciálisan elvégezzék.

A végén ellenőriztesse az összes munkát a szakemberrel. Ha vannak fenntartásai, ekkor szóljon neki. Ha elégedett, búcsúzzon el tőle, és írjon egy jó értékelést a weboldalra. Egy ilyen referenciával nem csak neki segít, hanem más embereknek is, akiknek szüksége lesz hasonló szolgáltatásra.