Üdvözlünk a Wilioban!

A Wiliot nem bejelentkezett ügyfélként böngészed

Szolgáltatóra való átkapcsolás
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Az alkalmazásról
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakori kérdések
Hogyan legyünk jobbak
Vegye fel velünk a kapcsolatot
A Wilioról
Bejelentkezni

Fürdőszoba csempézése

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, fürdőszoba csempézéséhez, kedvező áron!

Kínálat hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Fürdőszoba csempézése

Szakértőre van szüksége a Fürdőszoba csempézése kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Szolgáltatók

Legjobb szolgáltatók: Fürdőszoba csempézése

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
ElektromosJózsef L.
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
ÉpítkezésLászló G.
ÉpítkezésLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.

HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

Fürdőszobai csempék

Minden, amit a fürdőszobai csempék kiválasztásáról tudnia kell

A fürdőszobai burkolólapok kiválasztásakor arra figyeljen a döntéskor, hogy milyen megjelenést és hangulatot szeretne elérni. A fürdőszoba az otthon egyik legfontosabb tere a család és a vendégek számára is. Kellemes élmény lehet a színek, méretek, stílusok, formák, kivitelezések és anyagok végtelen választékával. A csempe- és kőipar területén szerzett nagy tapasztalatunknak és tudásunknak köszönhetően végigvezetjük Önt mindazon, amit tudnia kell a fürdőszobai csempék kiválasztásáról.

1. TIPP: ANYAGOK KIVÁLASZTÁSA

A fürdőszobai csempék kiválasztásakor fontos ismerni a különböző típusú anyagokat és azt, amire a legalkalmasabbak.

Alább vegyük sorra a fürdőszobákban használt leggyakoribb csempék fajtáit:

Kerámia csempék

A kerámia vagy nem porcelán burkolólapok tökéletes felületet jelentenek a konyhák, fürdőszobák, pincék, verandák, mosodák és más nedvességre hajlamos helyiségek csempézéséhez. A kerámia burkolólapok általában vörös, barna vagy fehér agyagból készülnek, amelyet kemencében égetnek és tartós mázzal készítenek, amely színt és mintát hoz létre a csempe felületén. Az üvegezett felületnek köszönhetően a csempék sűrűek és nem porózusak, ami biztosítja a foltokkal, tűzzel és csúszással szembeni ellenállás jellemzőit. A kerámia padlólapok olyan fürdőszobákhoz alkalmasak, amelyekben a forgalom enyhe és közepes, és viszonylag hajlamosak a kopásra. A kerámia burkolólapok általában nagy mértékben szívják fel a vizet, így a felület víz- és foltmentes. Ma matt, szatén, fényes és polírozott kivitelben kaphatók, amely rengeteg lehetőséget kínál a fürdőszoba falaihoz és padlóihoz. Nagyon könnyen tisztíthatók és karbantarthatók. Gondos kiválasztásukkal a kerámia padlólap az egyik leghosszabb ideig tartó termék a piacon.

Porcelán csempék

A porcelán burkolólapok nagy előnyökkel járnak a tervezés szempontjából. Erős természete végtelen ötleteket tesz lehetővé belső és külső alkalmazásokhoz. Az porcelán burkolólap teljes egészében ugyanazt a színt és a mintát hordozza, ezáltal sokkal keményebb és sűrűbb csempe. Alkalmasak bármilyen alkalmazásra falakon vagy padlókon, a legnagyobb forgalmú kereskedelmi helyiségekben és otthon is. Kiválóak fürdőszobákba nagy forgalmú terekben, a családtagoktól kezdve a háziállatokig. Foltokkal, karcolásokkal szemben ellenállóak és könnyen tisztíthatók, karbantarthatók.

Kőlapok

Ha természetesebb, földes megjelenést szeretne kapni, akkor a természetes kőlapokkal számos lehetőség kínálkozik. A természetes kőből készült csempék sokféle színűek és stílusúak. A leggyakrabban használt a márvány, mészkő, travertin, pala és gránit. Fontos megjegyezni, hogy a természetes kőből készült csempék porózusak, ami azt jelenti, hogy hajlamosak elnyelni a sokáig megmaradt vizet, kenőanyagokat és foltokat. A csempe fektetése és rendszeres karbantartása, pl. lezárása után a kő hibátlan megjelenésű, és megakadályozza a foltok vagy a felület károsodását. A tömítés segít gátat létrehozni a víz és a kő között, hogy megakadályozza a folyadékok felületbe szívódását és biztosítsa a tartósságot. Maga a Föld az egyik legjobb anyaggyártó, így garantáltan durva felülete lesz, ami esztétikailag is kellemes. A természetes kő egyedi mintázatának szépsége cserépről cserépre változik, ezért ne feledje, hogy a természetes kőből készült burkolólapok két felülete nem lesz azonos. Fontos kerülni a fehérítőt vagy más agresszív vegyi anyagokat a természetes kőnél, mivel ezek károsíthatják azt.

Mozaikcsempe

A mozaikcsempék kiválóan alkalmasak minden fürdőszoba egyedi kialakításának megalkotására. A szín, stílus és méret végtelen lehetőségeivel igazán varázslatos.Tagadhatatlan, hogy a mozaikcsempe milyen jól néz ki, de nedvesen meglehetősen csúszós lehet. Amikor mozaikcsempéket választ a fürdőszoba padlójához, ellenőrizze a csúszási előírásokat és a garanciát. Az üvegmozaik csempe viszonylag könnyen tisztítható, de ne feledje, hogy minél több fugázó vonal van, annál több tisztításra lesz szüksége!

2. TIPP: A LEHETSÉGES BURKOLATOK FELBECSLÉSE

Lenyűgöző folyamat lehet a különféle nedves területek csempézéséhez terméket választani, hiszen a színek, méretek és kivitelezések végtelenek! A legfontosabb azonban az, hogy olyan csempét válasszon, amelynek csúszásminősége magas. A burkolólapokon csúszásvizsgálatot végeznek, amely kiértékeli a felület súrlódási jellemzőit annak érdekében, hogy kiválaszthassa, mi a legmegfelelőbb a környezeti körülményeihez. A teszt a padló teljes élettartamán belül méri a hosszú távú kopást, figyelembe véve a felhordási folyamatot, a kopás jellemzőit, a karbantartást és a várható forgalmat. Az alábbi táblázat segítséget nyújt a lakások vagy kereskedelmi célú cserepek kiválasztásában.

PEI 1. Lakossági és kereskedelmi használatra, csak falakra. Ezt a típusú csempét soha nem szabad padlón használni. Példaként az épített zuhanyfülkék falán használható.

PEI 2. Lakossági és kereskedelmi használatra falakon, valamint enyhe igénybevételnek kitett padlóknál használható. Példaként a vizes helyiségek – wc, fürdőszoba, mosókonyha – padlóján használható.

PEI 3. A normál gyalogos forgalmú helyeken, falakon és padlón is használható. Egy általános használatú csempe minden lakossági (de nem kereskedelmi) használatra.

PEI 4. Minden lakossági alkalmazás esetén megfelelő, valamint közepes kereskedelmi és könnyű intézményi használatra alkalmas.

PEI 5. Minden lakossági és erős kereskedelmi és intézményi gyalogos forgalom esetén használható. A legtöbb porcelán burkolólap PEI besorolása 5, ami a piac legtartósabb burkolata.

3. TIPP: A CSEMPE MÉRETE

A fürdőszoba kialakításakor az a szabály, hogy először figyelembe kell venni a szoba méretét. A nagy formátumú csempék csodálatosan néznek ki mind a falakon, mind a padlón, így a nagy fürdőszoba hibátlan megjelenésű. Kisebb fürdőszobákhoz azonban ajánlunk például egy kör alakút vagy mozaikcsempét. Ha korlátozott a hely, a fürdőszoba padlóján lévő túlméretezett gyémántminta átlós vonalakat hozhat létre, így optikailag a szoba nagyobbnak tűnik, mint amilyen valójában. Ellentmondásosnak tűnhet, de a kisebb csempék kiválasztása egy kis fürdőszobához azért működik, mert kevesebb a kötőanyag, ami több hely illúzióját kelti.

A nagy formátumú csempék kiválóan hangsúlyozzák a fürdőszoba méretét, ettől hosszabbnak tűnhet. A zuhanycsempék kiválasztásakor figyelembe kell vennie a fürdőszobába telepített lefolyó típusát. Ha a fürdőszobában nagy csempéket választ, korlátozott helyekkel, akkor azt tapasztalja, hogy több zuhanyra van szükség a rendezetlen és kaotikusnak tűnő zuhanyzókban. Ha zuhanyzósíneket használ a zuhanykabinban, mindenféle csempét rakathat, nagyot vagy kicsiit, szabálytalant, négyzet vagy téglalap alakút, ső,t a nagy formátumú csempe is megfelel, és fenntarthatja stílusát! Apró csatornák kialakítása kedvelt döntés a diszkréció szempontjából, és minimális mennyiségű cserépre van szükség, ami kevesebb fugatisztítást jelent. Mielőtt olyan burkolatot választana, amely nem felel meg a fürdőszobájának, javasoljuk, hogy beszéljen a burkoló szakemberével

4. TIPP: SZÍNSZABÁLYOK

Az egyik legizgalmasabb rész a csempe kiválasztásakor az Ön stílusának és személyiségének megfelelő szín kiválasztása. A szín azonban általában fontos szerepet játszik egy kellemes környezet, egy hűvös és békés oázis kialakításában.

A sötét színek nemcsak melegséget kölcsönöznek és elrejtik a szennyeződés nyomait a fürdőszobában, de zárt tér benyomását is kelthetik. Ezért fontos, hogy legyen óvatosabb a sötétebb színekben. Fontolja meg egy fényes csempe hozzáadását a tér illúziójának fokozása érdekében. A fényes csempe fényvisszaverő jellegű, és sötétebb színvilággal párosítva fényesebbnek és világosabbnak tűnik.

A semleges színárnyalatok kiválóan alkalmasak arra, hogy fenntartsák az egyszerű és alapos megjelenést, amely kiegészítőként a fürdőszobája alapjául szolgál. A világosabb semleges színek nagyszerűek a kis fürdőszobák számára, így a keskeny tér tágabb és nyitottabb.

Amikor csempéket keres a fürdőszobájához, mindegyik ugyanúgy nézhet ki, de fontos tudni, hogy egy kis árnyalatbeli különbség is befolyásolja az általános megjelenést (vagy lehet katasztrofális az eredmény!). A lakberendezés területén tapasztalt tanácsadóink szakmai és technikai tanácsokkal látják el Önt, és segítenek abban, hogy a fürdőszoba tökéletes legyen.

5. TIPP: VEGYEN MINTÁT OTTHONRA

Egy dolgot szeretnénk ajánlani, hogy vigyen haza egy csempemintát. Még akkor is, ha úgy gondolja, hogy a burkolólapot 100% -ban helyesen választotta, mindig jó, ha a kiválasztott burkolólapot hazaviszi, hogy megállapíthassa, hogy fog kinézni a burkolat színe, mérete és felülete. A csempe színe teljesen más lehet, attól függően, hogy milyen fények vannak a fürdőszobában, legyen az természetes fény, meleg fény vagy fluoreszkáló.

6. TIPP: MÉRJE LE MEGFELELŐEN

Nincs annál rosszabb, mint kiválasztani a csempét az otthonába és az végül nem megfelelő méretű! A ház felújításakor vegye figyelembe a szoba alakját és elrendezését, valamint azt, hogy hogyan illeszkedik a tér többi részéhez.

A 300 × 600-as járólap fektetésénél az az általános szabály, hogy a fürdőszoba ajtajában kell állni, és a hátsó faltól vízszintesen kell lefektetni. Ajánlatos 600 mm-es szélét fektetni vízszintesen, hogy egybeessen a padlólapokkal. Mindegyik fürdőszoba azonban eltérő méretű és elrendezésű.

Függőleges csempézés

Ha fürdőszobája kicsi és keskeny, alacsony mennyezetű, javasoljuk, hogy a csempéket függőlegesen helyezze el, hogy finoman kiemelje a tér magasságát. Kis lapok helyett inkább 300 × 600 vagy nagyobb méretű lapokat válasszon - minél több fugázó vonalat lát, annál inkább korlátozottnak és zsúfoltnak tűnhet.

Vízszintes csempézés

Ha a fürdőszobában korlátozott alapterületű, magas mennyezettel rendelkezik, akkor a padlólapok vízszintes lefektetése a fürdőszobában a szélesség illúzióját kelti, ami nyitottabbá teszi a teret. Bármely téglalap alakú csempe kiemeli a teret, mert a szemét vonzza a vízszintes vonal, így a tér szélesebbnek és hosszabbnak tűnik, mint amilyen valójában!

Ha ugyanazt a csempét helyezi el a fürdőszobája falain és padlóján, akkor a szélesebb és nyitottabb tér illúzióját kelti.

Ha Ön sikeresen kiválasztotta a csempéi beszállítóját, boldog lehet!

Töltsd le a Wilio alkalmazást
Android és iOS-hoz egyaránt

App Store
Google Play
AppGallery