Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Fűtési rendszer
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Fűtési rendszer

Szakértőre van szüksége a Fűtési rendszer kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatók28 688 poskytovateľov vo vašom okolí
profile image

Levente S.

Egyéni vállalkozó
Dabas
5,0
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

22 éves épületgépész technikus vagyok. Édesapám generálkivitelező cégénél dolgozom már 4 éve. Emellett szeretnék vállalni kisebb vagy közepes volumenű munkákat!

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Gábor P.

vállalat
Budapest
5,0
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

Az építőiparban nagy tapasztalattal rendelkezem, fő profilom az épületgépészeti feladatok kiszolgálása, úgy mint víz, fűtés, klíma és légtechnikai rendszerek kiépítése, karbantartása, felújítása. Forduljon hozzám bizalommal, ha Önnek a minőség és megbízhatóság a legfontosabb!

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Arnold T.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,9
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

Kedves megrendelő! Víz-és fűtésrendszerek korszerűsítést vállalom elsősorban Budapesten és Pest megyében. Tíz éves szakmai tapasztalattal a hátam mögött precíz és esztétikus munkavégzésre törekszem. Vállalkozásom legfontosabb célkitűzése, hogy a megrendelő az elvégzett munkával évek múlva is elégedett legyen.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

András K.

vállalat
Sülysáp
4,8
Szobafestő, festő

Igazi EZERMESTER. 40 éves munka amit az építőiparba töltöttem, most szeretnék saját magam úra lenni.Amivel foglalkozom :kőműves munka, festés, hűté- fűtés, burkólás, hegesztés stb. Munkám után mondjon bárki kritikát.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Krisztián I.

vállalat
Budapest
4,5
Kazán szerelése és javítása

Profi, gyors, megbízható épületgépész ( víz-gáz-fűtés-klíma)Több mint 15 év szakmai tapasztalattal. Fűtéskorszerűsítés,kazáncsere,fürdőszobafelújítás,klíma,hőszívattyú teljes körü kivitelezés garanciával.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Richárd S.

vállalat
Dunakeszi
4,4
Kőműves munkák

Jó napot! Én és kollégáim több éves gyakorlattal rendelkezünk. Megbízható, precíz munkát végzünk. Forduljanak hozzánk bizalommal.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
Mutass többet
Hasznos információAmit tudnia kell

A megfelelő fűtési és gázszakértő kiválasztása

Néhány kulcsfontosságú kérdést figyelembe kell venni a megfelelő fűtési szakértő vagy gázos kiválasztásakor. Ebben a cikkben lépésről lépésre bemutatjuk őket.

Válasszon valakit, akinek sokéves tapasztalata van

Először válasszon egy olyan fűtési szakembert, aki sokéves tapasztalattal rendelkezik az Ön munkája elvégzésében. Például, ha kazán meghibásodásról van szó, menjen el valakihez, aki rendelkezik tapasztalattal a kazánok javításában - és nem csak gázszerelő. Mert még ha valaki gázmérnök is, lehet, hogy valójában fogalma sincs a kazánok javításáról. Erre szolgál a Wilio vélemények és visszajelzések részlege. Ha a Wilio révén megfelelő tapasztalattal rendelkező szakértőt talál, kérje meg őket, hogy nézzék meg a munkájáról készült fotókat, és - ha sok munka lesz - próbáljon meg beszélni egy vagy két korábbi ügyfelükkel. Ez lehetővé teszi, hogy lássa a szokásos munkafolyamatukat.

Ha az elvégzendő munka a gázzal van összefüggésben, ellenőrizze, hogy a szakembernek van-e engedélye a gázzal, a telepítéssel és az elosztással kapcsolatosan

Ha fűtési munkája gázzal jár, akkor a rajta dolgozó gázüzemeltetőnek törvényes nyilvántartásba kell venni, mint gázzal, szereléssel és elosztással, kazánokkal, tűzhelyekkel, kandallókkal és minden más gázkészülékkel foglalkozó szakembert. Így könnyen ellenőrizheti, hogy egy adott fűtéstechnikus vagy gáztechnikus akkreditálva van-e erre a munkára. Minden fűtésmérnöknek és gázmérnöknek magánál kell lennie gázengedéllyel ellátott személyi igazolvánnyal. Amikor megérkezik a gázüzem, kérje meg, hogy igazolja, képes erre a munkára.

Kérjen részletes ajánlatot minden egyes szakembertől, akit fontolgat felbérelni

Vigyázzon az olyan szakértővel, aki csak telefonon nyújt Önnek árajánlatot - valószínűleg nem tudja megbecsülni a pontos árat anélkül, hogy személyesen látná a helyzetet. Ezért azt javasoljuk, hogy válasszon valakit, aki terepszemlére megy, lehetőleg ingyen, hogy lássa, szükség van-e kisebb javításra vagy inkább egy komolyabb problémáról van szó, amelyet meg kell oldani. Természetesen telefonon elmagyarázhatja neki, de ebben az esetben ellenőrzésre van szükség ahhoz, hogy a szerelő helyesen értékelje a helyzetet.

Válasszon egy önálló vállalkozót, aki megtekintés után részletes írásbeli ajánlatot ad Önnek a munkával járó összes költségről. Mindent fedezniük kell a munkától, az anyagtól kezdve az egyéb kiadásokig, például a fűtési öblítési díjig. Az ajánlatból azt is egyértelművé kell tenni, hogy az ügyfél várhatóan fizet-e bármilyen anyagot előre - például egy új kazánt vagy egy radiátor készletet. András fűtés- és gázmérnök kiváló visszajelzést kapott Wiliótól. Kifejti, hogy a háztulajdonosnak soha nem szabad olyan önálló vállalkozót választania, aki teljes fizetést igényel a munka elvégzése előtt. "Megállapítottam, hogy nagyon sokan megpróbálnak fizetni nekem, mielőtt ezt a munkát elvégezném! Soha ne tegye ezt - mindig várja meg, amíg a feladat befejeződik, és tudja, hogy elégedett a munkával."

Kérjen ingyenes árajánlatot

Segítünk találkozni a környéken lévő fűtési és gázipari szakemberekkel, és ma valódi ajánlatokat kap. Kérjen meg minden gázost, hogy magyarázza el, mit tervez tenni. Ahogy András rámutat, egy igazán jó fűtésmérnök segít a háztulajdonosnak megérteni, hogy miről is van szó: „Amikor dolgozom, megpróbálom elmagyarázni az ügyfélnek, hogy miért történik, miért döntöttem úgy, hogy így csinálom, és hogy a gép művek áttekintést kaptak a jövőről. Például sokan nem tudják, hogyan kell feltölteni a kazánokat, majd fizetnek egy szakértőnek néhány tucat korszakot, hogy jöjjön és minden alkalommal feltöltse a kazánt. Tehát olyan önálló vállalkozót választanék, aki hajlandó elmagyarázni a dolgokat, és megmutatja, hogyan válogassa össze azokat a kicsi és biztonságos dolgokat, amelyeket saját maga is megtehet."

Kérdezzen a szakmai képesítésről és az akkreditációról

Ha egy önálló vállalkozó rendelkezik vízvezeték- és fűtési végzettséggel, vagy megfelelő képesítéssel rendelkezik, minden bizonnyal jó mutató, hogy komolyan veszi munkáját. Mivel azonban a fűtési projektek gyakran váratlan problémamegoldással és munkahelyi tanulással járnak, több éves tapasztalat legalább ennyire érvényes lehet. Érdemes azt is megkérdezni, hogy az önálló vállalkozó tagja-e szakmai szövetségnek.

A munka megkezdése előtt beszélje meg a szükséges anyagokat a szakemberrel

Ha kiegészítők és felszerelések vásárlása a feladat, akkor előfordulhat, hogy kísértésbe esik, hogy Ön is megvásárolja őket: Sok háztulajdonos azért megy erre az útra, mert úgy gondolja, hogy online megvásárolhatja a szükséges termékeket. András fűtésmérnök: „Az online vásárolt olcsóbb dolgok - radiátorcsapok és szelepek és egyéb dolgok - gyakran jóval rosszabb minőségűek. Például valaki sok szelepet vásárolt az internetről, én pedig nyolc-kilenc radiátorra szereltem fel őket. Amikor mindegyiket felszereltem, azt tapasztaltam, hogy a hő szivárog, mert a csapok mérete nem megfelelő, még ha csak milliméterrel is. Aznap éjjel estig voltam, mert minden csapot el kellett távolítani, és mindegyiket újra össze kellett szerelnem PTFE tömítőszalaggal a burkoláshoz, különben nem kellett őket felszerelni."

Kérdések és válaszokAmit tudnia kell
Hogyan találhatok egy jó központi fűtésmérnököt?

Hogyan találhat megbízható helyi fútésszerelőt Kérdezze meg a barátokat és a családot. Ismerősei segíthetnek ajánlásokkal. Keresse a szakemberek listáján. Hasonlítsa össze az ajánlatokat és az árakat. Tekintse meg más ügyfelek véleményét.

Építőmérnök?

Építőmérnök az a személy, aki mélyépítéssel foglalkozik - az infrastruktúra tervezésének, kivitelezésének, karbantartásának és üzemeltetésének alkalmazása a köz- és környezetegészségügy védelmében, valamint az esetleg elhanyagolt meglévő infrastruktúra fejlesztése.

Mi az a fűtésmérnök?

Olyan személy, akinek feladata az épületek fűtésére szolgáló berendezések felszerelése és karbantartása.

A radiátor légtelenítve van be- vagy kikapcsolásakor?

Bekapcsolt vagy kikapcsolt fűtéssel légteleníti a radiátorokat? A radiátorokat minden esetben légteleníteni kell, amikor a fűtés le van kapcsolva és a rendszer lehűlt, mivel a radiátorok légtelenítése a rendszeren átfolyó meleg vízzel növeli a forrázás és égési sérülések kockázatát.

Vízvezeték-szerelők szerelnek radiátorokat?

Az új radiátor beszerelése nem nehéz feladat, és ezt a projektet minden hozzáértő, központi fűtésben tapasztalattal rendelkező szerelőnek el kell tudnia végezni.

Mennyit kérnek a gázosok óránként?

Óránként 7500 és 35000 Ft között mozog. A különbség néha a földrajzi elhelyezkedésből adódik. A munka időtartama gyakran befolyásolhatja.

Cseréljem ki a 40 éves radiátorokat?

Idővel a fűtési rendszerben lévő fémcsövek és radiátorok berozsdásodhatnak, ez a rozsda megakad a rendszeren átfolyó vízben, és visszatér a kazánba, ahol összegyűlhet. Ezt a hulladékgyűjtést "iszapnak" nevezik, és jó ok a régi radiátorok cseréjére.

Gázmérnök végezhet szerelést?

Néhány szerelő megszerezte a megfelelő szakképesítést, így joggal nevezhető gázmérnöknek. Ha így döntenek, sok más általános szerelési munkától eleshetnek.

A fűtésszerelő ugyanaz, mint a fűtéstechnikus?

A fő különbség a fűtészerelő és a fűtéstechnikus között az, hogy a szerelőnek nincs képesítése a biztonságos gázhasználathoz. Másrészt egy fűtésmérnök, aki főként kazánjavítással foglalkozik, nem valószínű, hogy a fűtési rendszer más aspektusaival foglalkozik.

Keresettek a gázipari dolgozók?

A folyamatos építőipari szakemberhiány miatt nagy a kereslet a gázszerelőkre. Ez nem valószínű, hogy hamarosan megváltozik.

Milyen végzettség szükséges a kazán felszereléséhez?

A biztonsági előírások kimondják, hogy az új gázkazánokat olyan képesített technikusnak kell beszerelnie, aki képes biztonságosan dolgozni a kazánon. Az ilyen személyek a kazán beszerelésekor biztosítják, hogy megfeleljenek a kormány által meghatározott minőségi, biztonsági és jogi előírásoknak.

A fűtésszerelő és a fűtéstechnikus ugyanaz?

Mind a háztartási, mind a kereskedelmi rendszereken dolgoznak, bár mindkettő speciális regisztrációt és képesítést igényel, és látni fogja, hogy míg utóbbi kizárólag fűtési rendszerekkel foglalkozik, előbbi képesítést szerezhet fűtéssel és vízzel egyaránt.

A vízvezeték-szerelő mérnök?

Mérnök, aki a vízvezetékekhez kapcsolódó épületrendszerek tervezésével, tervezésével és telepítésével foglalkozik, beleértve a vízellátást és a vízelvezetést is. Szerepük gyakran átfedésben van más mérnöki és építőipari területekkel.

Szükségem van fűtésmérnökre?

Ha a kazánon és az otthoni fűtési rendszeren bármilyen munkáról van szó, legyen szó szervizelésről, javításról vagy alkatrészek cseréjéről, mindig fogadjon fel okleveles fűtésmérnököt.

Minden szerelő javítja a kazánokat?

Míg a szerelők számos, vízzel és csővezetékkel kapcsolatos munkát képesek elvégezni, nem minden szerelő képes kazánnal vagy központi fűtési rendszerrel dolgozni. A kazánon végzett bármilyen munkához: a telepítéstől a javításon át a szervizig gázüzemű munkára képesített fűtésmérnökre van szükség.

A fűtésszerelő megvizsgálhatja a kazánt?

Míg a szerelők széleskörű tapasztalattal rendelkeznek számos szerelési szolgáltatásban, és tudják, hogyan kell kezelni a szivárgó csöveket, a csepegő csapokat és a mosogatógép-szereléseket, nem feltétlenül rendelkeznek gázkazánnal végzett munkavégzéssel.