Üdvözlünk a Wilioban!

A Wiliot nem bejelentkezett ügyfélként böngészed

Szolgáltatóra való átkapcsolás
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Az alkalmazásról
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakori kérdések
Hogyan legyünk jobbak
Vegye fel velünk a kapcsolatot
A Wilioról
Bejelentkezni

Fűtés, fűtők

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, fűtéshez, fűtőket, kedvező áron!

Kínálat hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Fűtés, fűtők

Szakértőre van szüksége a Fűtés, fűtők kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!
Lásd még Fűtés, fűtők ár

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Szolgáltatók

Legjobb szolgáltatók: Fűtés, fűtők

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
ElektromosJózsef L.
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
ÉpítkezésLászló G.
ÉpítkezésLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.

HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

A megfelelő fűtőberendezés és gázos kiválasztása

Néhány kulcsfontosságú kérdést figyelembe kell venni a megfelelő fűtési szakértő vagy gázos kiválasztásakor. Ebben a cikkben lépésről lépésre bemutatjuk őket.

Válasszon valakit, akinek sok konkrét tapasztalata van

Először válasszon egy olyan fűtési szakembert, aki sok konkrét tapasztalattal rendelkezik az Ön munkája elvégzésében. Például, ha kazán meghibásodásról van szó, menjen el valakihez, aki rendelkezik tapasztalattal a kazánok javításában - és nem csak gázszerelő. Mert ha valaki gázmérnök is, főleg vízvezeték-szerelő lehet, és valójában fogalma sincs a kazánok javításáról. Az embereknek meg kell keresniük a Wilio visszajelzését, amely a szakértő munkájához szükséges. Ha a Wilio révén megfelelő tapasztalattal rendelkező szakértőt talál, kérje meg őket, hogy nézzék meg a munkájáról készült fotókat, és - ha sok munka lesz - próbáljon meg beszélni egy vagy két korábbi ügyfelükkel. Ez lehetővé teszi, hogy lássa, milyen érzés otthon lenni, valamint a szokásos munkafolyamatukat.

Ha munkája gázzal jár, ellenőrizze, hogy a szakember regisztrálva van-e a gázzal, a telepítéssel és az elosztással kapcsolatosan

Ha fűtési munkája gázzal jár, akkor a rajta dolgozó gázüzemeltetőnek törvényes nyilvántartásba kell venni, mint gázzal, szereléssel és elosztással, kazánokkal, tűzhelyekkel, kandallókkal és minden más gázkészülékkel foglalkozó szakembert. Így könnyen ellenőrizheti, hogy egy adott fűtéstechnikus vagy gáztechnikus akkreditálva van-e erre a munkára. Minden fűtésmérnöknek és gázmérnöknek magánál kell lennie gázengedéllyel ellátott személyi igazolvánnyal. Amikor megérkezik a gázüzem, kérje meg, hogy igazolja, képes erre a munkára.

Kérjen részletes ajánlatot minden egyes szakembertől, akit fontolgat

Vigyázzon egy olyan szakértővel, aki csak telefonon nyújt Önnek árajánlatot - valószínűleg nem tudja megbecsülni a pontos árat anélkül, hogy személyesen látná a helyzetet. Ezért azt javasoljuk, hogy válasszon valakit, aki először jön egy túrára, lehetőleg ingyen, hogy lássa, szükség van-e kisebb javításra vagy inkább egy komolyabb problémára, amelyet meg kell oldani. Természetesen telefonon elmagyarázhatja neki, de ebben az esetben ellenőrzésre van szükség ahhoz, hogy a szerelő helyesen értékelje a helyzetet.

Válasszon egy önálló vállalkozót, aki megtekintés után részletes írásbeli ajánlatot ad Önnek a munkával járó összes költségről. Mindent fedezniük kell a munkától, az anyagtól kezdve az egyéb kiadásokig, például a fűtési öblítési díjig. Az ajánlatból azt is egyértelművé kell tenni, hogy az ügyfél várhatóan fizet-e bármilyen anyagot előre - például egy új kazánt vagy egy radiátor készletet. Andrej fűtés- és gázmérnök kiváló visszajelzést kapott Wilio-tól. Kifejti, hogy a háztulajdonosnak soha nem szabad olyan önálló vállalkozót választania, aki teljes fizetést igényel a munka elvégzése előtt. "Megállapítottam, hogy nagyon sokan megpróbálnak fizetni nekem, mielőtt ezt a munkát elvégezném! Soha ne tegye ezt - mindig várja meg, amíg a feladat befejeződik, és tudja, hogy elégedett a munkával."

Kérjen ingyenes árajánlatot

Segítünk találkozni a környéken lévő fűtési és gázipari szakemberekkel, és ma valódi ajánlatokat kap. Kérjen meg minden gázost, hogy magyarázza el, mit tervez tenni. Ahogy András rámutat, egy igazán jó fűtésmérnök segít a háztulajdonosnak megérteni, hogy miről is van szó: „Amikor dolgozom, megpróbálom elmagyarázni az ügyfélnek, hogy miért történik, miért döntöttem úgy, hogy így csinálom, és hogy a gép művek áttekintést kaptak a jövőről. Például sokan nem tudják, hogyan kell feltölteni a kazánokat, majd fizetnek egy szakértőnek néhány tucat korszakot, hogy jöjjön és minden alkalommal feltöltse a kazánt. Tehát olyan önálló vállalkozót választanék, aki hajlandó elmagyarázni a dolgokat, és megmutatja, hogyan válogassa össze azokat a kicsi és biztonságos dolgokat, amelyeket saját maga is megtehet."

Kérdezzen a szakmai képesítésről és az akkreditációról

Ha egy önálló vállalkozó rendelkezik vízvezeték- és fűtési végzettséggel, vagy megfelelő képesítéssel rendelkezik, minden bizonnyal jó mutató, hogy komolyan veszi munkáját. Mivel azonban a fűtési projektek gyakran váratlan problémamegoldással és munkahelyi tanulással járnak, több éves tapasztalat legalább ennyire érvényes lehet. Érdemes azt is megkérdezni, hogy az önálló vállalkozó tagja-e szakmai szövetségnek.

A munka megkezdése előtt beszélje meg a szükséges anyagokat a szakemberrel

Ha kiegészítők és felszerelések vásárlása a feladat, akkor előfordulhat, hogy kísértésbe esik, hogy Ön is megvásárolja őket: Sok háztulajdonos azért megy erre az útra, mert úgy gondolja, hogy online megvásárolhatja a szükséges termékeket. András fűtésmérnök: „Az online vásárolt olcsóbb dolgok - radiátorcsapok és szelepek és egyéb dolgok - gyakran jóval rosszabb minőségűek. Például valaki sok szelepet vásárolt az internetről, én pedig nyolc-kilenc radiátorra szereltem fel őket. Amikor mindegyiket felszereltem, azt tapasztaltam, hogy a hő szivárog, mert a csapok mérete nem megfelelő, még ha csak milliméterrel is. Aznap éjjel estig voltam, mert minden csapot el kellett távolítani, és mindegyiket újra össze kellett szerelnem PTFE tömítőszalaggal a burkoláshoz, különben nem kellett őket felszerelni."

Töltsd le a Wilio alkalmazást
Android és iOS-hoz egyaránt

App Store
Google Play
AppGallery