Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Garázskapu
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Garázskapu

Szakértőre van szüksége a Garázskapu kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

A  garázskapu 5 különböző típusa - melyiket érdemes választani?

A garázskapu remekül szépíti ingatlanát, de meg is zavarhatja háza megjelenését. Ez különösen igaz azokra a házakra, ahol a garázs területe az elülső homlokzat nagy részét elfoglalja. A garázsnak ezért mindig ízlésesen kell kiegészítenie a ház általános megjelenését.

Egy másik fontos tényező, amelyet szem előtt kell tartani, a kapu zavartalan működése. Képzelje el, hogy sietne kell valahova, és értékes időt veszít egy elakadt garázskapu miatt! A problémamentes kezelés ezért ugyanolyan fontos, mint a megjelenése és a biztonsági paraméterek.

A villa stílusú hagyományos családi házakhoz egy kifinomult kialakítású, összecsukható kapu alkalmas, míg egy sok, minimalista üvegablakkal és ajtóval ellátott házhoz, modernen és jól fog kinézni egy acélból vagy üvegszálból készült garázskapu mellett. Egy ilyen kapu hatékonyan néz ki, és ha ablakelemekkel van felszerelve, akkor a napfény is behatolhat a garázs belsejébe. A kapu élettartama és karbantartási igényei az anyagának típusától függenek.

A garázskapuk típusai

1. Szekcionált garázskapuk: hagyományos kialakítás és egyszerű kezelés jellemzi őket. Rendszerint modern kivitelben találhatóak, de választhatunk akár fa dekorációt is. Mozgásuk motorizált, ezért az irányításuk rendkívül egyszerű. Előnyük, hogy nyitás után a kapu a mennyezet alá csúszik, így nem igényelnek sok helyet. A szekcionált kapuk nem tartalmaznak olyan igényes mechanizmust, amely kinyitva helyet foglalna a mennyezeten vagy az oldalfalakon. Kellemes megjelenés jellemzi őket, amely a ház kialakításához igazítható. Tartósak és kevés karbantartást igényelnek. Készülhetnek fából vagy kompozit anyagokból, amelyek költséghatékonyak.

2. Billenő garázskapuk: A billenő garázskapuk nagyon modern megoldást jelentenek a garázs lezárására. Egy darab anyagból készülnek, és nagyon könnyen kezelhetők. Bizonyos méretű helyet igényelnek a garázs mennyezete alatt, ahol síneket kell felszerelni, amelyekre a kapu fel lesz függesztve. Előnye a nyílás automatizálásának lehetősége, így kényelmesen kinyithatja a garázst anélkül, hogy ki kellene szállnia az autóból. A kapu üvegelemekkel kiegészíthető (ablakok formájában), és a kapuanyagok széles választéka közül választhat.

3. Gördülő garázskapuk: A gördülő típusú garázskapuk a leggazdaságosabb megoldást jelenthetik az Ön számára. Noha a kereskedelmi és ipari épületekben elterjedtek, manapság gyakran használják lakóházak garázsainak biztosítására is. Ha a garázskapuk biztonsága a fő prioritása, akkor a gördülő garázskapu ideális választás lehet. Általában kiváló minőségű alumíniumból vagy acélból készülnek, rozsdamentesek, jó ütés- és ütésállósággal rendelkeznek. Különleges bevonatok is rendelkezésre állnak, amelyek megvédik a kaput az időjárástól. kinyitott állapotban kevés helyet foglalnak el a mennyezet alatt. Ezek az ajtók a ház szigetelésében is segítenek, csökkentve ezzel az energiaköltségeket a nyári és a téli hónapokban. Zajelnyelő tulajdonságaiknak köszönhetően különösen alkalmasak ipari raktárakba és gyártóberendezésekbe is.

4. Univerzális garázskapuk: A tolókapuk a leguniverzálisabb megoldások a garázskapuk számára. Előnyük, hogy méretre készíthetik őket. Továbbá kiválaszthatja a kapu anyagát, például acélt, fát vagy műanyagot üveggel kombinálva. Az ilyen típusú kapuk esetében sínek telepítése szükséges, amelyek biztosítják a kapu csúsztatását és megerősítik annak felépítését, ennek köszönhetően a tolókapuk nagy garázsokhoz is alkalmasak. A kapu motorizálható, és kiválaszthatja a kapu súlyát vagy vastagságát az igényei szerint. A kapu a garázs egyik oldalára csúszik, így nem sok helyet foglal el, így a maradék helyet maximálisan kihasználhatja.

5. Kétszárnyú garázskapuk: Ez a legolcsóbb megoldás minden típusú garázskapu közül. Könnyen kezelhetők és alkalmasak kis garázsokhoz is. A gyakorlatban nem foglalnak sok helyet, csendesek és hosszú élettartammal rendelkeznek. Hagyományosan a szárnyas garázskapuk fából készültek, de manapság a legkülönbözőbb anyagok, valamint a színek és a formatervezés közül választhatsz. Tökéletesen hozzáillesztheted a kaput a ház ajtajainak és ablakkereteinek színéhez és kialakításához.

A kapu kiválasztásakor figyelembe kell venni a kezelés bonyolultságát, a karbantartási költségeket, a biztonsági szintet, a költségvetést és a garázs méretét. Fontos a felszerelt garázskapu megfelelő gondozása, mivel annak cseréje vagy egyik rendszerről a másikra való áttérése jelentős pénzügyi költségekkel járhat.

A megfelelő anyag kiválasztása

A garázskapuk többféle anyagból állnak, és mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Rövid összefoglalót adunk arról, hogy az egyes anyagok milyen tulajdonságokat kínálnak.

Fa

A fa, a garázskapuk klasszikus anyaga, amely még mindig nagyon népszerű, különösen, ha inkább a hagyományos dizájnt részesíti előnyben. A fából készült garázskapuk széles választékot kínálnak különböző kivitelben és méretben, és könnyedén hozzáillesztheti őket például a ház ablakkereteihez. Az ilyen kapu lehet könnyű fából vagy tömör panelekből. A legolcsóbb megoldás a lakkozott fa. A foltos fából készült garázskapu drágább, de ez meleg, természetes megjelenést kölcsönöz a ház homlokzatának. A fa jobb szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, mint az acél, de a szigetelt acél kapu jobb energiamegtakarítást eredményez. A fa garázskapu azonban rendszeres gondozást igényel. Fontos rendszeresen festeni és megvédeni a felületet a rovaroktól.

Acél

Az acélkapuk olcsóbb megoldást jelentenek a fából készült kapukhoz képest, és a garázskapuk legnépszerűbb anyagai. Az acélkapu megfizethető, tartós, könnyen karbantartható és szinte bármilyen stílusban és kivitelben elérhető. Ezenkívül ma már többféle kémiai védőréteg létezik, amelyek megakadályozzák az acél rozsdásodását, vagy az apró karcolásokat. Az acélkapu kiválasztásakor szem előtt kell tartani, hogy maga az acél is rossz szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért szükséges a kapu későbbi szigetelése.

Különböző vastagságú acél garázskapuk is vannak. Ha vékony paneleket szeretnél használni, az olcsóbb megoldást választva, alacsonyabb ütésállósággal kell számolnod. A durvább acélból készült kaput a legjobb minőség jellemzi, ezért ezt a fajta acélt ipari és kereskedelmi megoldásokban is használják. Az acélkapu karbantartási költségei alacsonyabbak, mint a fa esetében. Az üvegszálas acélkapuk nagyon modernnek tűnnek, és tökéletesen kiegészítik a jelenlegi építési trendeket.

Alumínium

Az alumínium kapuk jelentik a legolcsóbb megoldást, ha a garázskapu területe nagy. Egy ilyen kaput könnyű karbantartani és könnyen kezelhető. Az alumínium garázskapuk hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az acél, míg textúrájukat tekintve választhatunk akár fára emlékeztetőt is. Az alumínium könnyebb és olcsóbb, mint az acél, hosszú élettartammal rendelkezik, de hajlamos a deformációra.

Fa kompozit

A fából készült kompozit kapuk újrahasznosított farostokból készülnek. Az acél szilárdságát kínálják a fa megjelenésével és textúrájával, festéssel vagy lakkal kezelhetők. A kompozit ajtók jobbak, mint a tömörfa, mert ellenállnak a rothadásnak és a hasadásnak.

Üvegszál

Az üvegszálas garázskapuk továbbra is egy kisebb piaci szegmenset képviselnek. Az alumínium keretbe burkolt panelek festhetők és nagyobb ellenállást nyújtanak a deformálódással szemben, mint a vékony acél. Az üvegszál nagyon könnyű, ám rossz szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és az időjárási viszonyok miatt a felületkezelés elhalványulhat. Ugyanakkor ellenállóbb a sós víz okozta korrózióval szemben, mint más garázskapu-anyagok, így jó választás a tengerparti területeken.