Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Gázszerelő, gázszerelés
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 274 szakember
4 442 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Gázszerelő, gázszerelés

Szakértőre van szüksége a Gázszerelő, gázszerelés kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatók22 108 szolgáltató a környéken
profile image

Levente S.

Egyéni vállalkozó
Dabas
5,0
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

22 éves épületgépész technikus vagyok. Édesapám generálkivitelező cégénél dolgozom már 4 éve. Emellett szeretnék vállalni kisebb vagy közepes volumenű munkákat!

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Gábor P.

vállalat
Budapest
5,0
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

Az építőiparban nagy tapasztalattal rendelkezem, fő profilom az épületgépészeti feladatok kiszolgálása, úgy mint víz, fűtés, klíma és légtechnikai rendszerek kiépítése, karbantartása, felújítása. Forduljon hozzám bizalommal, ha Önnek a minőség és megbízhatóság a legfontosabb!

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Arnold T.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,9
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

Kedves megrendelő! Víz-és fűtésrendszerek korszerűsítést vállalom elsősorban Budapesten és Pest megyében. Tíz éves szakmai tapasztalattal a hátam mögött precíz és esztétikus munkavégzésre törekszem. Vállalkozásom legfontosabb célkitűzése, hogy a megrendelő az elvégzett munkával évek múlva is elégedett legyen.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

András K.

vállalat
Sülysáp
4,8
Szobafestő, festő

Igazi EZERMESTER. 40 éves munka amit az építőiparba töltöttem, most szeretnék saját magam úra lenni.Amivel foglalkozom :kőműves munka, festés, hűté- fűtés, burkólás, hegesztés stb. Munkám után mondjon bárki kritikát.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Krisztián I.

vállalat
Budapest
4,5
Kazán szerelése és javítása

Profi, gyors, megbízható épületgépész ( víz-gáz-fűtés-klíma)Több mint 15 év szakmai tapasztalattal. Fűtéskorszerűsítés,kazáncsere,fürdőszobafelújítás,klíma,hőszívattyú teljes körü kivitelezés garanciával.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Richárd S.

vállalat
Dunakeszi
4,4
Kőműves munkák

Jó napot! Én és kollégáim több éves gyakorlattal rendelkezünk. Megbízható, precíz munkát végzünk. Forduljanak hozzánk bizalommal.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
Mutass többet
Gyakran ismételt kérdések
Miért célszerű a Wilio-nál gázszerelőt keresni?
Meg kell javítanod a gázkazánt, gondoskodnod kell a gázelosztás teljes rekonstrukciójáról, vagy egyszerűen csatlakoztatnod kell egy gáztűzhelyt? Soha ne vegyed félvállról a gázszerelést. Ezért, ha háztartásodban van gázkazán, kályha vagy egyéb készülék, mindig szakképzett gázszerelőhöz kell fordulnia karbantartásuk, javításuk és telepítésük érdekében. Egy hivatásos gázszerelő gondoskodik a gázkazánok csatlakoztatásáról és javításáról, a gázelosztó rendszerek telepítéséről vagy javításáról, a gázcsatlakozások megvalósításáról és minden vészhelyzetről, így minden készülékedet biztonságosan használhatod. A Wilio segít megtalálni a környékén lévő professzionális gázüzemeltető szakembereket, akik azonnal rendelkezésedre állnak, hogy segítsenek bármilyen telepítésben, javításban vagy felülvizsgálatban.
Milyen képességekkel rendelkezik egy gázszerelő?
A gázszerelő elvégzi a gázvezetékek összeszerelését, fektetését és rögzítését, összekapcsolja a csővezeték-csatlakozásokat menetek, aljzatok, karimák segítségével. Tudja, hogyan kell elvégezni a karbantartási munkákat az ellenőrző, szagtalanító és mérőállomásokon. Végezhet hegesztési munkákat a fémes és nemfémes anyagok összekapcsolására, valamint cső- és szigetelési munkákat, mérőeszközöket és biztonsági berendezéseket telepíthet. Gáztermelést, -kezelést, -szállítást és -elosztást végez. A gázüzemeltető földmunkákkal és gázvezetékek lefektetésével kapcsolatos tevékenységeket szervezhet. A gáznyomás alatt álló gázvezetékeken végzett munkák, beleértve a nyomáspróbákat is, segítenek megtalálni és biztosítani a szivárgást a kül- és beltéren. Elvégzi a propán-bután mintavevő berendezések csővezetékbe történő telepítését és karbantartását. Biztosítja a telepítéssel kapcsolatos munkát, valamint a hálózatok működésének biztosítását, a használt állomások üzemeltetését és karbantartását (mérés, szabályozás, szagosítás, tömörítés), valamint a belső vezetékek és a készülékek telepítését, beleértve azok karbantartását is.
Milyen gyakran kell ellenőrizni a gázelosztást egy lakóházban?
Meg kell különböztetni, hogy az eszköz a fő gázszelep előtt vagy mögött helyezkedik el. A gázszolgáltató biztosítja az elosztóhálózat biztonságos üzemeltetését és karbantartását - gázvezetékek csatlakozásokkal, kisülési állomásokkal (az átviteli és elosztóhálózat közötti állomások) és vezérlőállomásokkal (szükség szerint beállítják a nyomást), beleértve a fő gázelzárást is. A HUP (főgázzár) mögött gázmintavevő készülékek találhatók (pl. Földgázmérő - úgynevezett gázóra, házelosztás, gázkészülékek, pl. Kazán, tűzhely, vízmelegítő; házelosztás), amelyekért a ház tulajdonosa, tulajdonosok közössége vagy a ház adminisztrátora felelős. Háromévente ellenőrizni kell, és hat évente szakmai vizsgát kell biztosítani.
Mikor kell megejteni a gázberendezések ellenőrzését?
A gázellátó berendezések rendszeres műszaki ellenőrzésére és tesztjeire nemcsak a biztonság, hanem a hatékony működés szempontjából is szükség van. Az ellenőrzés energiatakarékossághoz is vezet. Ezen feladatokat mindig szakképzett személynek kell elvégeznie. Az ellenőrzési intervallumot a gyártó határozza meg a kezelési útmutatóban. Általános szabály, hogy évente egyszer ajánlott a kazánok és a gázmelegítők, kétévente egyszer a gáztűzhelyek és -kemencék, 3 évente egyszer a gázelosztók, míg emellett 6 évente egyszer el kell végezni a gázelosztás szakmai vizsgálatát. Évente egyszer ellenőrizni kell a fűtési rendszert, ellenőrizni kell a vezérlő és biztonsági eszközök, szerelvények működését, valamint az égési levegő ellátását. A füstgázelvezető berendezéseket is ellenőrizni kell - biztosítani kell például a kémények rendszeres tisztítását és szakszerű ellenőrzését.
Hogyan kell kezelnem a gázkészülékeket?
• Kövessed a gyártó utasításait; a gázüzemű készülékek üzemeltetési és karbantartási szabályait. • A gázkészülékeket és a gázvezetékeket mindig ellenőriztessed és tartsad karban a gyártó és a szállító használati utasításának megfelelően. • A gázkészüléket csak rendeltetésszerűen használjad. • Ügyelj arra, hogy elegendő légellátás legyen a helyiségben, ahol a gázkészülék található. • Gondoskodj a helyiség megfelelő szellőzéséről, ahol a készüléket használják, és amelynek füstgázai a levegőbe kerülnek (gáztűzhely, sütő, gázáramlás-melegítő). • A gázkészülékek javítását, karbantartását és ellenőrzését csak szakképzettséggel és a szükséges engedéllyel rendelkező személyekre bízzad.
Milyen munkát végez egy gázszerelő?
Szakképzett gázszerelő segíthet a gázkazánok felújításában, javításában és karbantartásában, és ellenőrizheti a gázszivárgást. Segít a gázfőzőlapok csatlakoztatásában vagy leválasztásában, és tanúsított gázüzemeltetői visszaigazolást nyújt a garancia levélen. Új gázcsatlakozást hozhat létre ingatlanod számára, vagy teljes rekonstrukciót végezhet a lakás, ház vagy vállalat gázelosztásában. Elvégzi a HAD-kupakok és tömlők cseréjét a gázberendezéseken, nyomáspróbákat és ellenőrzéseket a gázelosztó rendszeren, valamint a HUP (fő gázelzáró szelep) cseréjét. Megszünteti a gázszivárgásokat és megelőzi a baleseteket. A Wilio segít megtalálni a környékéről származó minőségi gázszerelőt, aki örömmel segít neked.
El kell látnom a gázszerelőt felszereléssel, vagy ő hozza a sajátját?
A legtöbb hivatásos gázszerelő saját szerszámait használja, de a beépítendő gázberendezéseket és a fogyóeszközöket neked kell fizetned vagy szállítanod, miután konzultáltál a szakemberrel. A professzionális gázszerelők tudják, milyen anyagokra van szükség a gázszereléshez, ezért mielőtt anyagokat vagy berendezéseket vásárolnál, azt javasoljuk, hogy konzultálj gázszerelőddel. Ha azonban már vásároltál berendezéseket és fogyóeszközöket, az árkalkuláció elküldése előtt értesítsed a gázszerelőt.
Hogyan lehet gázszerelőt bérelni a Wilio használatával?
Könnyű megtalálni a szakterületén jártas szakembert. Csak írjad be a lekérdezést. A Wilio ezután tájékoztatja a szakembereket, akik a közeledben tartózkodnak, rendelkeznek a szükséges készségekkel és tudják, hogyan kell időben elvégezni a munkát. Ezután csak annyit kell tenned, hogy választasz a kapott ajánlatok közül. A Wilio segítségével biztos lehetsz benne, hogy minőségi szolgáltatásokat kapsz, elfogadható áron. Megtekintheted az egyes gázipari vállalatok munkájának minőségét, ha megnézed az ügyfelek értékeléseit és véleményeit. Csak az elvégzett szolgáltatásért fizetsz, és csak annak teljesítése után.
Ki felelős a gázért?
A fő gázleállás (HUP) után ez egy olyan gázüzem, amelyért a földgázelosztó felelős. A HUP-től kezdve egészen a földgázkészülékig ez egy olyan gázellátó eszköz, amelyért az ügyfél, azaz az ingatlan tulajdonosa a felelős. A lakóházakban a lakástulajdonosok közössége vagy a házkezelő felelős a gáz közös elosztásáért. A lakástulajdonosok felelősek a gázmérő mögött (a lakásokban) lévő gázelosztásért, beleértve a gázkészülékeket is. • A földgázelosztó felelős a gázberendezésekért a fő gázelzárásig. A fő gázelzáró választja el a mintavevő eszközöktől. • A vevő, aki általában az ingatlan tulajdonosa, felelős a kivezető gáz berendezésekért. • A lakóházakban a közös gázelosztásért a lakástulajdonosok közössége vagy a házkezelő felel. • A lakástulajdonosok felelősek a gázmérő mögött (a lakásokban) lévő gázelosztásért, beleértve a készülékeket is. • Ha van kazánház a házban, az adminisztrátor vagy a tulajdonosok közössége is felelős érte.
Mit tegyek, ha szivárog a gáz?
Ha gázszivárgásra gyanakszol, kövessed az alábbi biztonsági utasításokat: • Nyisd ki az összes ajtót és ablakot. • Kapcsoljad ki a gázkészülékeket és zárjad le a gázellátást (házzáró vagy főgázzáró). • Ne használj nyílt lángot (ne gyújts gyufát és öngyújtót). • Ne használj elektromos készülékeket és telefonokat. • Ne húzd ki az elektromos készülékek tápkábeleit. • Ne használj liftet. • Ne dohányozz. • Figyelmeztesd a ház többi lakóját, és hagyd el az épületet. • Tájékoztasd telefonon a gázszolgáltató sürgősségi szolgálatát a házon vagy a menekülési helyen kívül. • Ha a lezárt területekről gázszag árad, akkor erről egyidejűleg értesítsd a rendőrséget vagy a tűzoltókat. • A szivárgás helyét tegyed elérhetővé sürgősségi és üzemzavar szolgáltatásokra. • Soha ne teszteld nyílt lánggal a gázszivárgást. Használj valamilyen habot (mosószert vagy szappant). A gázszivárgás buborékok képződésével nyilvánul meg a szivárgás helyén. A nagyobb gázszivárgások könnyen érzékelhetők szaggal és esetleg hanggal is.
Tanácsok és tippek

A jó feladat a legfontosabb

Írja a feladatba a legpontosabb leírást arról, hogy milyen munkát és milyen mértékben kell elvégeznie, hogy a szakértő pontosan tudja, mi az ötlete.

Ellenőrizze a megvalósítást

Annak érdekében, hogy minden munkát jól végezzenek, ellenőrizze a munkát közben és befejezése után is.

Költségvetés és idő

Ne felejtse el hozzáadni a teljesítés dátumára vonatkozó követelményeit a feladathoz. Ha van olyan költségvetése, amelyet teljesíteni kell, akkor azonnal értesítse a szolgáltatót.

Milyen munkát fog végezni gáz üzem?
Gázkazán felülvizsgálata és karbantartása
Az égési folyamat gázkazánban zajlik, ahol magas hőmérséklet alakul ki. Ezért ezen eszközök problémamentes és biztonságos működésének biztosítása érdekében a kazán felülvizsgálatát nemcsak a törvény írja elő, hanem maguk a gyártók is. A felülvizsgálat nemcsak a gázkazán problémamentes működésének biztosításáról szól, hanem főleg a biztonságról, hiszen a kazán meghibásodása és szén-monoxid-szivárgás esetén veszélybe kerülhetsz. A szokásos üzem közben a hőcserélő felületeket megtisztítják, amelyek biztosítják a hőátadást a láng és a víz között, ami az alapja, a gyártó által megadott hatékonyság elérésének. A túlzottan kopott alkatrészeket szükség esetén kicseréljük.
A kazán felülvizsgálatának megerősítése
Biztosítási esemény esetén az elvégzett felülvizsgálat megerősítése (protokollja) szükséges. A nem teljesített ellenőrzések és szervizek eredményeként a biztosító nem téríti meg a kárt, mert nem teljesítette jogi kötelezettségeit. A rendelet szerint minden 50 KW feletti készüléket évente egyszer biztonsági ellenőrzésnek kell alávetni. A törvény szerint a gázberendezések javítását, karbantartását, műszaki ellenőrzését és tesztelését csak szakképzett személy végezheti, aki rendelkezik a megfelelő engedélyekkel.
Gáztűzhelyek és gázkazánok telepítése
A gáztűzhely vagy a főzőlap csatlakoztatása az egyik leggyakoribb munka, amelyet egy gázszerelő végezhet a számodra. A gázszerelő biztosítja a tömlőt, a csavarokat és egyéb fogyóeszközöket, és csatlakoztatja a gázberendezést. Ezután teszteli a telepített eszközt. A munka befejezése után a gázüzemeltetőnek be kell nyújtania a telepítésről szóló igazolást, amely szükséges a sikeres panaszhoz a gázberendezés meghibásodása esetén.
Új csatlakozások, a gázberendezés átalakítása vagy új gázszerelés a gázmérőtől a készülékekig
Ha be kell vezetni a gázt az ingatlanodba, a gázszerelő segíthet neked. A gázszerelő újjáépítheti a számodra a meglévő gázberendezéseket, és áthelyezheti a meglévőket. Teljes új gázberendezéseket is beszerelhet, a gázmérőtől kezdve a készülékekig. Ezután teszteli a teljes telepítést, és kiad egy telepítési tanúsítványt.