Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Gördülő garázskapu
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 274 szakember
4 442 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Gördülő garázskapu

Szakértőre van szüksége a Gördülő garázskapu kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Gördülő garázskapu

Mi az a gördülő garázskapu?

A gördülő garázskapu az egyik legsokoldalúbb kapuválaszték; sima függőleges nyílással és belső födém nélkül tökéletesen működnek.

A gördülő ajtók acélból vagy alumíniumból készülnek, és lényegében olyan, mint egy függöny, amely lécekből áll, amelyek az ajtónyílás tetején egymás körül gördülhetnek, és az alumínium ajtók tökéletes megjelenést nyújtanak.

Előnyei röviden

A gördülő garázskapu legnagyobb előnye, hogy rendkívül sokoldalú az alkalmazások számát tekintve, amelyekre fel lehet szerelni.
Ezenkívül számos kiváló minőségű lehetőség áll rendelkezésre minden költségvetéshez, sok színválaszték és egyéb kényelem.
Helytakarékos funkciókat kínálnak.
Minimális helyigény

Gördülő garázskapuk működése

A gördülő garázskapu mindenekelőtt kis helyet igényel. A kapu függőleges nyitása lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy optimalizálják garázsuk és felhajtójuk hosszát, és akadálymentesen parkoljanak az ajtóig. A nyitómechanizmus biztosítja azt is, hogy magas járművek, például a 4x4-es járművek is biztonságosan parkolhatnak az ajtó közelében anélkül, hogy megakadályoznák az ajtó kinyitását és bezáródását.

A redőnyös ajtó kis mérete azt jelenti, hogy az ajtót olyan helyekre is fel lehet szerelni, amelyeknek korlátozott a belmagassága - ezt a megoldást más típusú ajtók nem tudják ajánlani. Ha van egy kellemetlenül elhelyezett mérője, biztosítékdoboza vagy belső ajtaja, amely blokkolhatja a garázskapu mechanizmusait, akkor ez az ajtó lehet a megoldás.

Az ilyen kapu átlagos mérete körülbelül 300 mm - 350 mm átmérőjű, bár több is lehet, a szerelési pozíciótól és a függönyhöz választott anyagtól függően.

A redőnyös ajtók többsége megrendelésre készül, így lehetőség van a pontos specifikációk szerinti megrendelésre, méretüktől függetlenül. Ezenkívül a gördülő garázskapu, a különböző más típusú ajtókkal ellentétben, a nyílás közé, mögé VAGY elé is felszerelhető!

A gördülő ajtók típusai

A gördülő garázskapu szigetelt duplafalú alumíniumból vagy nem szigetelt egyhéjú acélból kapható, mindkettő kézi vagy távvezérléses elektromos vezérléssel.

Egyhéjú acélkapu

Egyszerű és praktikus ajtó, ötvözi a minőséget és a funkcionalitást. Megfizethetőségüknek és vonzó kialakításuknak köszönhetően ezek az ajtók ideálisak minden típusú háztulajdonos számára.

Duplahéjú garázskapu

Csökkentse a hőveszteséget, védje garázsát az időjárástól és növelje a biztonságot.

Biztonság

Az alacsony ár garantálja az alacsony biztonságot - amikor kapukról van szó, azt kapja, amiért fizet.

A legtöbb kapu alapfelszereltségben van rögzítve, kézi működtetésű változatokkal, amelyek csúszó sínekkel rendelkeznek, amelyek belülről az vannak rögzítve. A távvezérléshez használt elektromos ajtók különböző záróeszközöket használnak. Az olcsó, alapvető elektromos alumínium gördülő ajtók alapvető belső mechanizmusokkal rendelkeznek, és elég könnyen behatolhatnak rajta keresztül. Gondoskodnia kell arról, hogy ha biztonságra van szüksége, tudja, mit keres! 

A kapuk különböző színűek lehetnek

Az egyhéjú és szigetelt ajtók alapkivitelben kaphatók, több szabványos, gyárilag kész színben. A helyszínen nem lehet őket festeni.
Felár ellenében szinte bármilyen porfestéket lehet alkalmazni. 

Kemény vinil bevonatú fafelületek is kaphatók, amelyeket kifejezetten a tartalék ablakokhoz és az első bejárati ajtókhoz terveztek. A burkolatok vonzó, karbantartásmentes opciót kínálnak, amely kiegészíti az ingatlan különböző stílusait.

A rendelkezésre álló fafelületek lenyűgözőnek tűnnek, és kiváló, kevés karbantartást igénylő felületet eredményeznek.

Általános információ a méretről

A garázskapuk sokféle méretben készülhetnek - akár 12 000 mm szélesek és 8 000 mm magasak is lehetnek a kereskedelmi ajtók esetén.

Az otthon szigetelt alumínium kapuk akár 5400 mm szélesek és 4000 mm magasak is lehetnek. Ezen kívül számos más típusú nehéz kereskedelmi ajtót is tudunk biztosítani, akár 12000 mm széles és 8000 mm magas méretekben is. Kereskedelmi ajtóinkhoz az otthoni használathoz szükséges biztonsági eszközök tartoznak.

A redőnyökkel ellátott garázskapu-panelek általában alumínium lécek, két falúak, 78,5 mm mélyek, szigeteléssel és habzásgátlóval hab nélkül.

Amikor bizonyos méretű ajtókról van szó, bizonyos típusú és színű lécek korlátozottak lehetnek.

Alkalmazásuk

A gördülő garázskapuk különféle konstrukciós nyílásokba szerelhetők.

A gördülő garázskapu a leguniverzálisabb garázskapu, mivel szinte bármilyen méretben vagy színben elkészíthető (csak bizonyos típusú lécek). Mivel a gördülő garázsajtók függőlegesen emelkednek, a garázsépület bármilyen formája mögé felszerelhetők, például ívek stb. Egy másik helyzet, amikor redőnyös ajtóra lenne szükség, például az a helyzet, amikor a garázs különösen magas mennyezetű.

A gördülő garázskapu ideális lehet íves garázsnyílásokhoz, hogy maximalizálja a magasságon való áthaladást.

Többcsatornás távirányítóval két, három vagy több garázsra szerelhető - ideális az egyszerű használathoz. Kifejezetten a legújabb technológiát használó távirányítókkal van felszerelve - a garázskaput csak az adó vezérli.

A nyílás mögé helyezés

Ilyen szereléssel általában eléri a maximális szélességet és magasságot, bár figyelembe kell venni a garázs hosszának elvesztését.

A nyílás közé helyezés

Ez a helyzet meglehetősen gyakori, de amikor teljesen kinyitja az ajtót, nem biztosít annyi mozgást szélességben vagy magasságban. 

Legyen óvatos a gördülő ajtó kiválasztásakor!

A fő különbségek közül sok az, hogy néhány gördülő ajtót "gyártanak", míg néhányat egyszerűen "összeszerelnek", ami óriási különbségeket eredményez általános integritásukban és tartósságukban. A gyártott gördülő ajtók mindig ugyanazokat az alkatrészeket használják ellenőrzött gyári környezetben. Az ajtót tesztelik és helyesen megjelölik, szükség esetén további tanúsítással. Az összeszerelt ajtók egyszerűen különböző forrásokból állnak, amelyek szintén nem mindig lesznek azonosak. Az egyes gördülő garázsajtókban használt gyengébb minőségű alkatrészek gyorsan problémának bizonyulnak, mert annyi kis mozgó alkatrészre van szükség a gördülő ajtón, ami működés közben jelentős erőket gyakorol rájuk.

Az alkalmazott lécek szintén nagy szerepet játszanak a gördülő ajtók általános szilárdságában és teljesítményében. Míg a legtöbb gördülő ajtó duplafalú alumíniumprofil, nagy különbségek vannak az erősségben, a minőségben és a kivitelben, amelyek nagy szerepet játszanak az ajtó teljes élettartamában és abban, hogy végül egy idő után hogyan néz ki.

Bár úgy tűnik, hogy a legtöbb gördülő garázskapu ugyanúgy nézhet ki, amikor képeket vagy prospektusokat néz online vagy nyomtatásban, ez biztosan nem így van!

Miért van szüksége gördülő garázskapura?

Ami a garázskapukat illeti, számos alternatíva közül választhat. Szekcionált kapuk, gördülő ajtók, tolókapu, oldalsó lengőkapu csuklós vagy összecsukható kapuk állnak rendelkezésre. A választott típus minden bizonnyal nagymértékben függ a garázskapu rendeltetésszerű használatától és a garázs helyétől is. Ingatlanhasználatban a leggyakoribbak a szekcionált ajtók, oldalpántos ajtók vagy csuklós ajtók. Más alkalmazásokhoz azonban nem a legjobb választás.

Ha a garázskaput kereskedelmi vagy kiskereskedelmi üzemben, vagy olyan helyen használják, ahol a védelem a legfontosabb, a gördülő garázskapu lehet a legjobb választás.

Gördülő ajtók építése

A rozsdamentes acél ajtók általában vékony, acélból, fából vagy más könnyű anyagokból készült panelekből készülnek, amelyek védenek az informális behatolás ellen, különböző szempontból védik az autókat, vagy fedik a tároló alkatrészeket. Ezen ajtók könnyű anyaga jól alkalmazható ezekhez az alkalmazásokhoz, de az ingatlanok használatát nem igénylő követelmények esetén a gördülő ajtók valószínűleg a jobb választás.

A gördülő ajtók viszont vízszintesen rögzített merev acélpántokból készülnek, amelyek függőleges síneken futnak. Amikor az ajtó nyitva van, a szíjak feltekercselődnek az orsóra az ajtónyíláson keresztül. A gördülő ajtók elrendezése sokkal tartósabb, mint sok más típusú garázskapu esetében. Az eredmény erősebb kapuk, amelyek minden bizonnyal több nyitási és zárási ciklust tesznek lehetővé, mint más típusú kapuk.

A gördülő ajtók előnyei

Az ajtók esetében nem csak a stabilitást kell figyelembe venni. Amikor a gördülő ajtó nyitott helyzetben van, sokkal kevesebb helyet foglal el, mint a többi garázskapu. Különböző más ajtók általában lefedik a teljes teret. Ez 2 problémát vet fel:
Először is - a szoba a felemelt ajtó felett és a mennyezet alatt sem lesz tárolóhely
Másodszor, a világítási lehetőségek korlátozottak, mivel a nyitott ajtó eltakarhatja a világítást.

Továbbfejlesztett biztonság

Bizonyos aggályok merülnek fel, amikor garázsajtót választanak kereskedelmi alkalmazásokhoz.
 
Még a legkönnyebb garázskapu is elegendő ahhoz, hogy anyagi károkat vagy rosszabb esetben sérülést vagy halált okozzon. A garázskapuk dőlésének egyik gyakori oka a rugó meghibásodása. A garázskapuk károsodásának másik gyakori oka, hogy érzékenyek a teherautók, targoncák mozgására. A gördülő garázskapu alkatrészei, beleértve a rugókat is, korlátozottak, ami arra utal, hogy az autók áthelyezése sokkal kisebb kockázatot jelent. A gördülő garázskapu használatával - a hagyományos ajtókkal ellentétben - csökkenti az ajtók és a teherautók károsodásának kockázatát, de ami még ennél is fontosabb, biztonságosabb környezetet teremt az ajtóban tartózkodók számára.

Szigetelési tulajdonságok

A gördülő garázskapu általában árnyékolt. A széleken rögzítve vannak, és általában acél és hab keverékéből készülnek. Ezek magukban foglalják egymás támogatását az energiaárak megtakarításában a különböző hőmérsékletű helyek megosztásával. Ezenkívül az ajtószigetelés első osztályú tömítésminőséget biztosít a közelben lévő 2 szoba között.

Az ajtó felhajtásának költsége

Bár a gördülő ajtók drágábbak, mint más típusú ajtók, hosszú távon más típusú ajtók tulajdonosai a tartósságra és a biztonságra költenek. A gördülő ajtók robusztusabbak és sokkal több nyitási/zárási ciklust bírnak el. Hosszú élettartamú felépítésük még nagyobb biztonságot nyújt a manipuláció ellen, ami csökkenti az ellopott anyagok cseréjének és az ajtó károsodásának költségeit.

Alumínium rács

A gördülő garázskapu hasonló alternatívája a könnyű alumínium rács. Ez az opció kiválóan alkalmas olyan kiskereskedelmi forgatókönyvekhez, amikor azt szeretné, hogy az üzletben lévő emberek lássák az Ön által értékesített termékeket, de szeretné megvédeni készletét a lopástól. Általában bevásárlóközpontokban és utcai üzletekben használják, ahol minden, ami elválasztja a termékeket, valamint a lehetséges betolakodókat, egy üveglap.

Megjelenés

Nem kerülhető el az a tény, hogy a gördülő kapuk még az átlagos szekcionált vagy összecsukható garázskapuknál is kereskedelmi megjelenésűek. Valójában valószínűleg nem sok gördülő ajtót talál az otthoni garázsokban; azonban néha vannak olyan helyzetek, amikor gördülő ajtót talál lakossági alkalmazásban. Például azokon a városi területeken, ahol az épületeket különböző zónákkal lehet keverni, az első emeletet általában helyi vállalkozások használják, míg a legfelső emeleteket lakótérként használják. Ilyen helyeken gyakran használnak ilyen ajtókat az első emeleten, még akkor is, ha az egész épületet háztartási célokra használják.
 
Végső soron a garázskapu típusával kapcsolatos döntés az ajtó funkciójától és helyétől függ. Ha az ajtót feltétlenül saját, teljesen kockázatmentes forgatókönyvben használják, akkor egy szekcionált kapu vagy egy összecsukható kapu is elegendő lehet. Ha azonban az egyedi követelményeknek megfelel, amelyeket itt átéltünk, például ipari vagy kiskereskedelmi környezetben, olyan helyeken, ahol magas szintű védelemre vagy nagy számú nyitási/zárási ciklusra van szükség, akkor valószínűleg gördülő garázsra lesz szüksége.