Gyepültetés

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, gyepültetéshez, kedvező áron!

Kínálat hozzáadása
Tudj meg többet
8637 szolgáltatók
Kínálat hozzáadása
Tudj meg többet

Miért éppen Wilio?

A Wilio segít megtalálni a minőségi szakembereket a környékéről.

A Wilio segit szakképzett szakemberek megtalálásában szinte minden szolgáltatáshoz. Próbálja ki a Wilio-t ingyen.

27 638szakember
50 983befejezett projektek
4,8 / 5szakértőink átlagos értékelése
199 720 alkalmazásletöltések

Hogyan működik a Wilio?

Add meg a keresleted

Addj meg pár választ arról, hogy milyen szolgáltatásra van szükséged.

A legjobbakat szólítjuk meg.

A legjobb és a követelményeidnek leginkább megfelelő szakembereket találjuk meg.

Válaszd ki a legjobb kínálatot.

Hasonlítsd össze a kínálatot és válaszd ki a legjobbra értékelt szakembert.

Add meg a keresleted

Szakértőnk, Ádám tanácsot ad

Mit kell tudnom

Szakértőnk, Ádám tanácsot ad

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért béreljen füvesítési szolgáltatást a Wilio-n?

A Wilio-val nem kell aggódnia, hogy talál-e füvesítési szolgáltatásokat a környékén. Amint benyújtja kérését, felvesszük a kapcsolatot az igényelt szakértőkkel, akik könnyen megfelelhetnek az Ön igényeinek. Nincs több végtelen online keresés és szolgáltató kutatás. Bár a füvesítés meglehetősen egyszerű feladatnak tűnhet, nem mindenkinek van ideje és energiája rá. Felejtse el a stresszt és fejfájást a gyep mérésénél, trágyázásánál, gereblyézésénél és fektetésénél - alkalmazhat egy szakértőt, aki az egész folyamatot el tudja intézni Ön helyett! Nincs késés, nehézség és folyamatban lévő munka. A gyep telepítése után tanácsot is kérhet az öntözésről, a műtrágyázásról és a gyep általános karbantartásáról. Találjon megfelelő szakembert még ma, és egész évben tartsa zölden és egészségesen gyepét.

Az év melyik időszakában a legjobb füvesíteni?

Az év bármely szakában füvesíthet. Legyen tél, tavasz, nyár vagy ősz, a gyep lefektetése teljesen rendben van, ha tudja, hogyan kell megfelelően gondozni. Általában a legjobb, ha enyhe időben ültetjük a gyepet, amikor az elég meleg ahhoz, hogy gyökereket teremtsen ezek azonban nem túl forrók - hogy nehogy kiszáradjanak-, mielőtt gyökeret eresztene.

Mennyi ideig tart a füvesítés?

A füvesítés meglehetősen egyszerű folyamat, de hogy a munka befejezése mennyi ideig tart, attól függ, hogy mekkora a gyep. Kisebb területeken a gyep telepítése pár órát vesz igénybe, míg a nagyobb udvarok gyepének ültetése egész nap eltarthat. Ha tudni szeretné, hogy az ültetése mennyi ideig fog tartani, akkor kérdezzen meg egy szakértőt, aki örömmel ad becslést.

Mikor kell műtrágyázni?

A gyep telepítése előtt a legjobb, ha minőségi műtrágyával trágyázzák a talajt. A füvesítési szolgáltatás elvégzése után körülbelül hat hét múlva újra trágyázhat. Ügyeljen arra, hogy az első évben kéthavonta műtrágyázzon, hogy támogassa a növekedést és egészséges legyen a gyep. A gyep beültetése után minden évszak elején újra műtrágyázhatja, hogy biztosítsa a növekedést egész évben.

Mennyi idővel az ültetés után nyírhatom le a füvet?

A gyepet csak akkor nyírhatja, ha az már jól gyökerezik, és már nem mozgatható. Ez általában a gyepfektetés után körülbelül három héttel van. Ha tudni akarja, hogy a gyep készen áll-e a kaszálásra, kissé meghúzhatja a füvet. Ha meg tudja emelni a gyepet, akkor várnia kell.

A gyep szakember segíthet a kertészeti munkákban?

Igen, tud! Sok tapasztalt kertészünk van, akik segíthetnek a kerttel kapcsolatos összes feladat elvégzésében, így udvara, terasza vagy kertje mindig a legjobb formában van. A palánták ültetésétől kezdve, a növények öntözésén át, a talajtakarásig vagy a gyomlálásig minden kertészeti feladatát megbízható szakértőinkre bízhatja. Akár olyan szolgáltatást is foglalhat, mint a fűnyírás.

Milyen más gyepszolgáltatásokat rendelhetek a Wilio-n keresztül?

A Wilio segítségével mindenféle pázsittal kapcsolatos szolgáltatást megrendelhet. A gyep beültetése után felvehet egy gyepgondozó szakembert, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyepe jól növekszik, karbantartott és egészséges. Szakképzett tereprendezési szakértőkkel is rendelkezünk, ha nagyobb változtatásokat szeretne végrehajtani, vagy új pavilont, tavat, járdát vagy más elemet szeretne hozzáadni kertjéhez, udvarához.

Mit tartalmaznak a füvesítési szolgáltatások?

Segítséget keres egy új gyephez? Füvesítési szakértőink mindenről gondoskodnak, például a régi fű eltávolításáról, az új gyep telepítéséről és tanácsokkal szolgálnak annak hosszútávú karbantartásáról. Nem számít, hogy mesterséges gyepet tervez-e lefektetni, vagy valódit szeretne ültetni. Évszakoktól függetlenül szakembereink könnyedén együtt tudnak működni Önnel a gyep összes ültetési formájában.

Szolgáltatások

Gyepszőnyeg lefektetése

Tévhit, hogy a gyepszőnyeg télen történő lefektetése helytelen. Éppen ellenkezőleg, az év ezen hidegebb időszakában a gyepfektetésnek számos előnye van. A gyepnek rengeteg ideje van a letelepedésre és a gyökérzet kialakulására, még mielőtt megérkezne a tavasz. A gyep télen történő lefektetése azt is jelenti, hogy nem kell olyan gyakran öntöznie, így könnyebben karbantartható. A szakember először felméri a gyep területét, és előkészíti a talajt egy új gyep számára. Gereblyével kiegyenlíti a talajt, és gondosan eltávolítja a gyomokat, köveket, gyökereket és egyéb törmelékeket. Ezután elkezdi elrendezni a gyep egyes részeit úgy, hogy mindkét végük a lehető legegyenesebb legyen. Az utolsó lépés annak ellenőrzését jelenti, hogy a teljes gyep helyesen van-e lefektetve és nincsenek hézagok sehol.

Füvesítés

Alapvetően tavasztól őszig füvesíthet. A szakember először előkészíti a talajt a régi növényzet eltávolításával, egyengetéssel és műtrágyázással, majd vető szekerek segítségével elveti a magot. Ezután a magot gereblyével óvatosan beépítik a talajba, majd alaposan két irányból hengerelik. Ezután a gyepet permetezőgéppel megöntözik, hogy a nagy cseppek ne mossák ki a magot. A talajt nedvesen kell tartani az ültetést követő első hónapban. Az első két hétben naponta 1-2 alkalommal, majd kéthetente kell öntözni. Amikor a fű 7 cm magasra nő, le kell nyírni, de minimum 2,5 cm-nek lennie kell. A gyepet az első 4 alkalommal nem szabad rövidebbre vágni. Az új gyep az ültetéstől számított 3 hónap elteltével rendesen használható.

Műfű telepítése

Ha bizonyos márkájú műfüvet szeretne telepíteni, akkor segítséget kaphat műfüves telepítési szakértőinktől is. Az első lépés, hasonlóan a gyepszőnyeg lefektetéséhez, a gyep területének megmérése, majd a meglévő gyep eltávolítása. Ha kicsi gyepről van szó, ez a feladat manuálisan is elvégezhető. Nagyobb terek esetén a legjobb fűnyírót használni. Ezután a szakemberek a talaj felső rétegét homok vagy kő aljzattal borítják, majd vibrációs hengerrel vagy lemezzel tömörítik. Ezután gondosan kibontják műfüvét, és próbálják a legtermészetesebb megjelenést elérni. Végül eltávolítják a felesleges füvet, megtisztítják az egész gyepet, és befejezik a műfű telepítését.

Töltsd le a Wilio alkalmazást
Android és iOS-hoz egyaránt

App Store
Google Play
AppGallery
Kezdje el keresniA Wilio projektek átlagos értéke 766 000 Ft.