Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Alapozás, alap betonozás
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 248 szakember
4 404 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Alapozás, alap betonozás

Szakértőre van szüksége a Alapozás, alap betonozás kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatók23 654 poskytovateľov vo vašom okolí
profile image

Levente S.

Egyéni vállalkozó
Dabas
5,0
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

22 éves épületgépész technikus vagyok. Édesapám generálkivitelező cégénél dolgozom már 4 éve. Emellett szeretnék vállalni kisebb vagy közepes volumenű munkákat!

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Szilveszter C.

Egyéni vállalkozó
Bonyhádvarasd
5,0
Kőműves munkák

A 2017 Kft 2017 őszén lett alapítva. A célunk a hosszútávon működő, stabil háttérrel rendelkező látkép kialakítása a céges, illetve a lakossági ügyfeleinknek egyaránt. Fő tevékenység a műszaki irányítás, mélyépítésben illetve magasépítésben egyaránt. Műszaki irányítási feladatok Magas- illetve mélyépítési projektek organizációja, műszaki irányítása Geodézia Területek felmérése, kitűzése, lakossági és céges ügyfelek számára egyaránt, felmérési/kitűzési jegyzőkönyvvel, digitális rajzzal Földmunka Lakossági ügyfelek részére kisebb földmunkák elvégzése Tanácsadás Lakossági ügyfelek részére építkezés, felújítás, tereprendezés előtti tanácsadás, árajánlat összehasonlítás, látványterv készítés Kivitelezői ajánlások Céges és lakossági ügyfelek részére kivitelező ajánlása a legtöbb szakágra, az ország több pontjáról Burkolati munkák Céges és lakossági burkolati munkák kivitelezése, főképp térburkolatok készítése

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Popják D.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,9
Szobafestő, festő

Több év tapasztalattal a hátunk mögött. munkáinkra igényeség és precizitás jellemző. A munkáinkat rövid határidővel, gyors és szákszerű kivitelezéssel vállaljuk. Vállalunk lakások, házak külső-belső felújjítását, udvar rendezés, takarítás, kerítések építését, betonozást, kertépítést, rendezést.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Gergely C.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,8
Szobafestő, festő

Fiatalos, csapat vagyunk. Rendezetten, tisztán dolgozunk. Igényes, szép munkát végzünk. Számlaképesen dolgozunk. Vállaljuk házak, lakások külső és belső teljes vagy részleges felújítását. Bútor össze szerelést. Javítási munkálatokat. Bontást, törmelék (sitt) elszállítást. Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot !

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Ádám J.

vállalat
Budapest
4,7
Szobafestő, festő

Üdvözlöm Jónás Ádám vagyok 7 éve foglalkozok lakasfelújítással. Komplett lakásfelújítas egy kézben, a bontástól a kapcsolóig. Egyéni vállalkozóként szerzőzédessel vállaljuk a kivitelezést.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Richárd S.

vállalat
Dunakeszi
4,4
Kőműves munkák

Jó napot! Én és kollégáim több éves gyakorlattal rendelkezünk. Megbízható, precíz munkát végzünk. Forduljanak hozzánk bizalommal.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
Mutass többet
Hasznos információAmit tudnia kell
Hogyan találjak szakértőt a házam alapjainak megépítéséhez?

Egy képzett szakember megtalálása sok időt vehet igénybe. A szomszédok és ismerősök kérdezgetése nem a legjobb, mert mindenkinek más a követelménye a munka minőségével szemben, ezért hoztuk létre a Wilio felületét, ahol szinte minden munkára talál szakértőt, beleértve az alapok építését és a lemezalap öntését és fényezését. Csak annyit kell tennie, hogy létrehoz egy megbízást a Wilio oldalon, ahol részletesen leírja, mire lesz szüksége. Ezt követően értékeljük és közzétesszük kérését, majd ajánlatokat kap a szakképzett mesterektől. Válassza ki a legjobbat.

Elkészíthetem magam az alapot?

Az alapok kivitelezése nem játék. Ehhez valóban szükség van az építőmesterek ügyes kezére. Az épületek vagy házak építésének, valójában mindennek, amit építünk, szilárd alapokon kell állnia, és legjobb, ha olyan szakértők kezére bízzák, akik rendelkeznek a szükséges tapasztalattal és tudják, milyen típusú betont kell használni egy adott altalajhoz. Ez a tudás valóban nagyon fontos, mert ha bizonyos elveket nem tartanak be, az alap megrepedhet, és problémákat okozhat egy új háznál. Ezeket a problémákat akkor nagyon nehéz megoldani, mivel a ház már épül. 

Szüksége van a szakembernek speciális oktatásra?

A legtöbb alapozással foglalkozó szakember legalább középfokú végzettséggel rendelkezik, az építési munkákra összpontosítva, de vannak olyanok is, akik idővel szereztek tapasztalatokat. Feltétlenül rendelkezzen szakmai tapasztalattal. Ha bizonytalan, kérdezzen rá a korábbi munkáira. Hadd mutasson néhány fényképet korábbi munkáiról. 

Mennyibe kerül az alapozás?

Az alapozás árát nehéz megbecsülni a szükséges paraméterek nélkül. Minden az alaptól függ, hogy az épület lejtőn vagy sík felületen lesz-e elhelyezve, hogy az épület nem véletlenül áll-e ott, ahol korábban kút vagy pince lehetett. Ez a betonválasztás különböző lehetőségeitől is függ, mivel sok típus létezik. Egy tapasztalt építőnek azonban meg kell tudnia mondani, hogy melyik beton lesz a legjobb az alapja számára. Ezenkívül az ár függ attól az évszaktól is, amelyben a kivitelezést végzik. A beton rosszul és sokáig keményedik, például télen. Ezután szükség van a fűtőberendezésekkel való szárítás segítésére, és ez az alapok építésének költségeit is megnövelheti, a beton szintén nem tud megszilárdulni zord környezetben, így például ha kint esik. Fontolja meg az építkezés megkezdését a meleg nyári hónapokban. Ezen adatok alapján az ár 24 000 - 40 000 Ft között mozoghat. 

Mit tartalmaz az alapozás ára:

Alapok lefektetése földmérők által, ásatás kotrógépekkel, alapozási szalagok megjelölése, alapozási hézagok tisztítása, villámhárítók felszerelése, szükséges szerelvények felszerelése, közművek (víz, villany, csatorna), betonozás, zsaluzat, betontömörítés vibrációs technikával pontosan és egyenesen

Mennyi ideig tart az alapozás kivitelezése?

Az összes szükséges feladat végrehajtása körülbelül 10 napig tart, természetesen az épület méretétől és összetettségétől, valamint az időjárástól függ. Ezek után a napok után az alap készen áll egy átható bevonat, vízszigetelés felhordására, amelyre aztán rá lehet fektetni az összes épített anyagot, és az alapja sok éven át megtartja azt.

Szükséges-e előzetesen találkozni a szakértővel?

Határozottan jobb találkozni egy szakértővel azon a helyen, ahol a ház állni fog, megismertetni a tervvel, megmutatni neki a projekteket. A szakértő képes lesz megvizsgálni azokat a tényezőket, amelyek befolyásolják az építés sebességét és költségét. Ezek a tényezők a következők: a terep lejtése, az altalaj, a zsaluzatblokkok magassága és az öntött beton vastagsága. A mester azt is megnézi, hogy a munkások, a betonkeverő és -szivattyú, valamint a szerszámokkal tele autók eljutnak-e a területre.

Mi befolyásolja a lemezalap minőségét?

A lemezalap minőségét elsősorban a talaj összetétele befolyásolja, amelyen az építmény állni fog. Az építkezés megkezdése előtt valóban szükséges ismerni a talaj terepviszonyait és összetételét, valamint azt, hogy van-e áram, víz vagy csatornahálózat az ásatási helyen, mert ez nem kis problémákat okozna Önnek, ami néhány ezer forinttal megnövelné a költségvetését. A beton helyes megválasztása szintén fontos. De emiatt nem kell aggódnia, egy tapasztalt mester mindenképpen tanácsot ad Önnek, hogy mi lesz a legmegfelelőbb az Ön számára.

Mi a különbség a lemezalap és a sávalap között?

Sávalapok

Ez a típus az egyik leggyakrabban használt a családi házak alapozására. Az ilyen típusú alap minden teherhordó fal, a lépcső, a kémény és minden 150 mm-nél vastagabb válaszfal alá kerül. A sávalap szélessége egy statikus számítástól függ, amelyet a padló teherbírása alapján készítenek. Ezeket azonban általában a falazat vastagsága alapján számítják ki, amikor a falazat vastagságához mindkét oldalon 100-150 mm-t adunk. Házépítés esetén a sávalaphoz kő- és simabetont használnak, nagyobb épületek és nagyobb terhelések esetén vasbetont használnak a megerősítéshez.

A sávalap előnyei

  • Takarítson meg betont, a betont csak a feltárt sávokba öntik, így csaknem egyharmada/fele megspórolható

A sávalap hátrányai

  • Nem használhatók olyan talajokban, amelyek nem nagyon teherbíróak (ezt szakértő határozza meg). Ilyen esetekben a feltárt sávok aránytalanul szélesnek és megfelelően megerősítettnek kell lenniük
  • Ezek a sávok nincsenek elszigetelve a talaj nedvességétől, ezért magának az anyagnak kell ellenállnia 

Lemezalapok

A lemezalap egy vasbeton födém, amely több tíz centiméter mély. A lemezalapot különösen olyan esetekben használják, amikor a talaj nem nagyon teherbíró, vagy amikor talajnyomásos víz lesz a lemez alatt (a földmérő mérése után). A lemezalapot akkor is használják, ha statikus számítások szerint nagyon széles sávalapok készítésére lenne szükség. Akkor gazdaságilag is előnyösebb, ha egyetlen felületbe egyesíti őket. Az lemezalap vastagsága 600 és 1200 mm között van, de figyelembe kell venni, hogy tömege nagy, és ezért körülbelül 100 mm-re tud ülni. A lemezalap kivitelezése azonban költségesebb, mint a sávalapok megvalósítása.

A lemezalap előnyei

  • A lemezalap nagyobb támogatást nyújt az épületnek - ezért alkalmasak a kevésbé teherbíró talajrétegekhez, azokban az esetekben, amikor magas a talajvíz szintje
  • Beton megerősítés alkalmazása

A lemezalap hátrányai

  • A lemezalap megvalósítása anyagilag megterhelőbb, mint a sávalapé 

Pontalapok

Ezt az alapozást akkor használják, amikor az épület tartószerkezete oszlopok, lépcsők, kémények lesznek. Az ilyen típusú alapozással mély építési gödröket ásnak az építkezésen, amelyekbe a szükséges mennyiségű betont öntik. Keményedés után az oszlopokat pontszerű alapokra fektetik, és függőleges megerősítéssel vagy acéllemezekkel rögzítik egy oszlophoz.

Mélyalapozás

Rossz és egyenetlen alapra helyezett, hosszú fatörzsű cölöpök, például mocsarak területén használják őket. Ezek a cölöpök mély és szilárd alapot képeznek. Velük találkozhatunk például Velencében, ahol szinte az egész város ilyen alapon áll.

Tanácsok és tippek

1. Árajánlatok szinte azonnal
Ne pazarolja az idejét, ha szakértőket keres, és különféle cégek ajánlatait kéri. Hozzon létre egy megbízást, és hamarosan ajánlatokat fog kapni képzett szakemberektől, közvetlenül a környékéről.

2. Ne lépje túl a költségvetését
A mélyalapozási árak valóban eltérőek lehetnek. A Wilio segítségével azonban könnyen összehasonlíthat több ajánlatot, és kiválaszthatja a költségvetésének és igényeinek megfelelőt.

3. Keresse meg a legjobb szakértőket
Alkalmazza a környék legjobban minősített szakértőit, és minőségi munkát kap. Ésszerű áron.