Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Hétvégi házak
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 274 szakember
4 441 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Hétvégi házak

Szakértőre van szüksége a Hétvégi házak kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

A bungaló nagyon népszerű megoldás az új épületek körében. Ez a háztípus számos egyedi tulajdonságot és előnyt egyesít.

A bungalóra jellemző, hogy egyszintes épület. Minden szoba és egyéb helyiségek egymás mellett találhatók, és a háznak nincs lépcsője vagy második emelete. Ezen jellemző tulajdonságok miatt szokták földszintes háznak nevezni.

A bungaló egyik legnagyobb előnye a lépcső hiánya, ami különösen alkalmas mozgáskorlátozottak vagy kisgyermekes családok számára. A teljes belső tér megközelíthetősége biztosítja a zökkenőmentes átmenetet minden területre, és megfelelő tereprendezéssel ez a tulajdonság átvihető a külsőre. Az eredmény egy terasz, kert vagy pázsit lesz, amely egy egészet alkot a házzal, és azt a benyomást kelti, hogy a ház belseje és külseje összekapcsolódik.

A bungaló felépítésének megvannak a sajátosságai, és nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy olcsóbb vagy gyorsabb lenne, mint egy klasszikus kétszintes ház. Egyik előnye, hogy egyes műveletek (pl. betonlap, födém) egy lépésben és egyszerre történik.

Gyakran ismételt kérdések

Miért keressen szakértőket bungaló építéséhez a Wilio felületén?

Bármilyen típusú családi ház építése nem egyszerű feladat, inkább mint a hosszú távú futás. Mindig olyan projekttel kell kezdenie, amelyre nemcsak házépítéskor lesz szüksége, hanem építési és egyéb engedélyek megszerzésekor is.

A következő lépés a kivitelezés, amely önállóan is megvalósítható, de az építtető így több kockázatnak van kitéve. A saját kezű munka hibái végül arra kényszerítik, hogy szakemberekhez forduljon. Az eredmény csak időcsúszás és jelentős többletköltség lesz.

Sajnos néhány rosszul végzett munka (pl. esztrich, alaplemez) nem javítható. Kiküszöbölésük egyetlen módja az, ami egy házépítés során bekövetkezett katasztrófával egyenértékű. Hozzon létre egy megbízást a Wilio felületén, és kérjen árajánlatot több építőipari cégtől. Alkalmazhat szakembereket a teljes építkezéshez vagy csak az egyik fázishoz.

Milyen munkát igényel egy bungaló építése?
  • Tervezés és dokumentálás

A tervezés a teljes építési folyamat elején van. Alaposan meg kell vizsgálni a telket, el kell tájékozódni a ház mérnöki hálózatokhoz való csatlakoztatásának lehetőségeiről, valamint fel kell mérni az épület jövőbeli összetételét a világhoz képest. Biztosan nem szeretné, ha a nap folyamatosan sütne a hálószobájában, és túlmelegítse a szobát. Az sem jó, ha azok a szobák, ahol a nap nagy részét a nap folyamán tölti, északi fekvésűek és állandóan hipotermikusak voltak.

Ezt követően lehetőség van a projekt elkészítésére és egy ház tervezésére egy professzionális építész segítségével a belső elrendezésével együtt. Ügyeljen arra, hogy ne gyorsítsa fel ezt a fázist, és szánjon elegendő időt több konzultációra.

  • Ház alapjai

A projekt és egyéb dokumentáció elkészülte után minden szükséges hatósági engedély beszerzése szükséges és kezdődhet az építkezés. Először a sávalapok, a ház alapozása és a betonlemez valósul meg. Az építés ezen része minden típusú háznál azonos. A bungaló sajátossága abban rejlik, hogy a betonlap területe sokkal nagyobb, mert benne lesz minden olyan hely, amit egyébként egy kétszintes házban két emeleten helyeznénk el.

A ház teljes alapozása folyamatosan szigetelt, ezt követi a körfalak építése, nyílászárók kialakítása nyílászárók, garázskapuk számára. A végén a ház teljes kerületén egy betonkoszorút hoznak létre, amely alapul szolgál a tető felépítéséhez, amely általában fából készül. 

  • Tető

A fa tetőszerkezet betonkoszorúban van lefektetve és szilárdan rögzítve. Az építkezés befejezése után a burkolatot ráterítik. A tetőfedő anyagok közül leginkább a fémlemezt vagy a cserepet használják. A tetőfedés belülről páraáteresztő fóliával vagy egyéb szigetelőanyaggal alaposan le van szigetelve.

  • Telepítése

A kezdeti építkezési szakaszban számos különféle rendszer és elosztás telepítése kerül szóba. Létre kell hozni vízvezetéket, fűtést, vezetékeket az egész házban, internet vezetékeket és még sok mást. Ha padlófűtés mellett döntünk, akkor a későbbiekben a padlót fűtő tömlőket a szigetelt padlóra kell fektetni és a következő fázisban az esztrichbe önteni.

A villanyszerelés során kiválasztunk egy helyet a házban, ahol a megszakítókkal ellátott elosztódoboz kerül elhelyezésre, majd az egyes helyiségekben a leendő világításhoz kapcsolókat, konnektorokat, konnektorokat helyezünk el. Ugyanakkor át kell gondolni a ház külsejét és meg kell tervezni a ház és a telek külső világításának vezérlését. Ebben a szakaszban a munka nagy részét minősített szakemberek végzik.

Belső tér

A telepítés befejezése után beton (vagy más) esztrichet öntünk a padlóra. Ezt követi a nyílászárók beépítése, a falak vakolatának kivitelezése, a födém beépítése, a födémszigetelés (típustól függően: gipszkarton/beton) és a festés.

Az egyes fázisok között be kell tartani a technológiai eljárásokat, ami különösen azt jelenti, hogy az épület "lélegzik" - szellőztetik és szárítják.

Az utolsó szakaszban számos olyan feladat van, amelyek az építkezés során a legdrágábbak közé tartoznak. Padló, vízvezeték, fűtés be van építve, olyan elemek kerülnek elhelyezésre, amelyek a ház teljes használati ideje alatt láthatóak és láthatóak lesznek. Konyha, gépek, bútorok és design elemek beszerelését végezzük.

Külső tér 

Az utolsó fázisban főleg a külsőben látható munkákat végzik el. A teljes épület szigetelése és homlokzati kivitelezése festéssel vagy csempével, a ház körüli terep kiegyenlítése, szegélybetonozás, járdák beépítése, bekötőút vagy kert megvalósítása, fűvetés. Végül összpontosíthat a kerítés megépítésére és a földre vezető kapu felszerelésére. A talajvilágítás is fontos, és időt, pénzt és jó tervezést kell félretennie.

Mennyi ideig tart egy bungaló építése?

A ház és a tereprendezés ezért legalább 13-18 hónapot vesz igénybe. A bungaló építése nem kevésbé időigényes, mint más házak. Az építkezés minden fázisát, különösen a durva kivitelezést a technológiai eljárásoknak megfelelően kell végrehajtani. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a betonnak, esztrichnek, gipszkartonnak és festett falnak kellően meg kell száradnia vagy megkeményednie.

Hogyan találhatok minőségi építőket?

Nagyon könnyen találhat építőket. Csak hozzon létre egy ingyenes megbízást a Wilio felületén, és adjon meg további információkat. Ezt követően az építőipari cégek felveszik Önnel a kapcsolatot, és árajánlatot küldenek a teljes kivitelezésre vonatkozó konzultációs javaslattal együtt. Hasonlítsa össze több cég ajánlatait, és válassza ki az elképzeléseinek és igényeinek leginkább megfelelőt.

Biztosítanom kell az anyagokat és felszereléseket a bungaló építése előtt?

A kivitelező céggel kötött megállapodás szerint van lehetőség az építéshez anyagszállításra, de ez nem feltétel. Ha van ilyen lehetősége, és tudja, hogy a beszerzett anyag jobb minőségű és olcsóbb lesz a megszokottnál, mindenképpen használja ezt a lehetőséget. A legtöbb esetben az építőipari cég maga keresi az anyagot - elegendő kapcsolattal és kedvezőbb árakkal rendelkezik, mint az átlagos vásárló.

Körülbelül mennyibe kerül a szolgáltatás?

Maga a kivitelezés ára függ a ház méretétől, a belső elrendezéstől (bonyolultság), valamint a felhasznált anyagok árától is. Egy egyszerű kisebb bungaló is elkészíthető 21 000 000 Ft-ért. Az összetettebb épületek nagy területtel és számos kiegészítővel, akár kültéren is, 39 000 000 forinttól felfelé kúsznak. A végső összeget nehéz meghatározni.

Mit tartalmaz az ár?

Az építkezés ára általában magában foglalja az építkezés előtti összes előkészítő munkát, az összes elem és felszerelés tényleges megépítését, a ház szigetelését és a tereprendezést. Az, hogy valójában mi kerül bele az árba, a megrendelő és a kivitelező cég közös megegyezésétől függ, amit a szerződés erősít meg.