Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Infrapanel
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 274 szakember
4 442 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Infrapanel

Szakértőre van szüksége a Infrapanel kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatók16 369 poskytovateľov vo vašom okolí
profile image

Levente S.

Egyéni vállalkozó
Dabas
5,0
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

22 éves épületgépész technikus vagyok. Édesapám generálkivitelező cégénél dolgozom már 4 éve. Emellett szeretnék vállalni kisebb vagy közepes volumenű munkákat!

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Gábor P.

vállalat
Budapest
5,0
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

Az építőiparban nagy tapasztalattal rendelkezem, fő profilom az épületgépészeti feladatok kiszolgálása, úgy mint víz, fűtés, klíma és légtechnikai rendszerek kiépítése, karbantartása, felújítása. Forduljon hozzám bizalommal, ha Önnek a minőség és megbízhatóság a legfontosabb!

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Arnold T.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,9
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

Kedves megrendelő! Víz-és fűtésrendszerek korszerűsítést vállalom elsősorban Budapesten és Pest megyében. Tíz éves szakmai tapasztalattal a hátam mögött precíz és esztétikus munkavégzésre törekszem. Vállalkozásom legfontosabb célkitűzése, hogy a megrendelő az elvégzett munkával évek múlva is elégedett legyen.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

András K.

vállalat
Sülysáp
4,8
Szobafestő, festő

Igazi EZERMESTER. 40 éves munka amit az építőiparba töltöttem, most szeretnék saját magam úra lenni.Amivel foglalkozom :kőműves munka, festés, hűté- fűtés, burkólás, hegesztés stb. Munkám után mondjon bárki kritikát.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Krisztián I.

vállalat
Budapest
4,5
Kazán szerelése és javítása

Profi, gyors, megbízható épületgépész ( víz-gáz-fűtés-klíma)Több mint 15 év szakmai tapasztalattal. Fűtéskorszerűsítés,kazáncsere,fürdőszobafelújítás,klíma,hőszívattyú teljes körü kivitelezés garanciával.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Richárd S.

vállalat
Dunakeszi
4,4
Kőműves munkák

Jó napot! Én és kollégáim több éves gyakorlattal rendelkezünk. Megbízható, precíz munkát végzünk. Forduljanak hozzánk bizalommal.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
Mutass többet
Hasznos információAmit tudnia kell

Érdemes-e használni infrapaneleket a szoba fűtésére?

Az infrapanelek alkalmazása viszonylag új módja a lakások fűtésének. Más elven működnek, mint a radiátorok, mert konvekció helyett sugárzást használnak a helyiség fűtésére. Ez azt jelenti, hogy nem az egész szobát fűtik, hanem közvetlenül a benne lévő embereknek és tárgyaknak adják át a hőt.

Mi a különbség a konvekció és a sugárzás között?

A hő a melegebb tárgyaktól a hidegebbig terjed. Három módon lehet a hőt egyik helyről a másikra továbbítani: hővezetésel, áramlással és sugárzással.

A hővezetés elsősorban szilárd anyagokon keresztül történik. A hőenergia egyik atomról a másikra kerül, megnövelve azok mozgási energiáját. Néhány anyag, például a fémek nagy része, nagyon jó vezető. Éppen ezért a radiátor külseje gyorsan felmelegedhet, amikor forró víz halad át rajta. Más anyagok sokkal kevésbé hatékonyan adják át a hőt, így jó szigetelést hoznak létre.

A konvekcióban a hőt egy gáz vagy folyadék, például levegő vagy víz továbbítja. A közeg felmelegedésével sűrűsége csökken, így például a forró levegő emelkedik. Amikor újra lehűl, sűrűsége megnő és süllyedni kezd. Ennek az elvnek köszönhetően a keringést úgy állítják be, hogy a hő elmozduljon egyik helyről a másikra.

A sugárzás az elektromágneses hullámok általi energiaátadás. A hőt főleg az elektromágneses spektrum infravörös tartományában lévő fotonok továbbítják. Elszállítják az energiát a forrásból, és minden tárgynak átadják, amely elnyeli őket. Ez azt jelenti, hogy a sugárzás bármilyen átlátszó közegen átjuthat, beleértve a vákuumot és a levegőt is.

Mi az alapvető különbség az infrapanelek és a radiátorok között?

A radiátorok konvekciót használnak és melegítik a körülöttük található levegőt, amely az egész helyiségben kering. Az infrapanelek sugárzással működnek, ami meglehetősen hatékony fűtési rendszerré teszi őket, ha nem próbáljuk hagyományos radiátorként használni őket.

Milyen előnyei vannak az infrapaneleknek?

Az infrapanelek előnye, hogy nem az egész szobát fűtik, hanem közvetlenül az embereknek és a benne lévő tárgyaknak adják át a hőt. Tehát aki a szobában ül, érezni fogja a meleget, pedig körülötte a levegő még mindig elég hideg. Ebből egyértelmű, hogy sokkal kevesebb áramot fogyasztunk, mintha az egész háztartást kellene fűteni.

Az infrapanelek szintén hatékonyabbak, ahol a tér gyengén van csak szigetelve. A szigetelés hiánya hatékonnyá teszi a hagyományos fűtési rendszert az állandó hőszivárgás miatt. Az infrapaneleknél azonban ez nem jelent problémát, mert a hőt közvetlenül az embereknek szállítják, de a tárgyaknak is. Emiatt nagyobb hatékonysággal bírnak.

Az infrapanelek előnye a minimális karbantartásuk is, mivel nincsenek olyan mozgó részeik, amelyek sérülhetnek vagy kophatnak. Csak annyit kell tenned, hogy időről időre letörlöd őket. Ergonomikus kialakítás, fenntarthatóság, alacsony üzemeltetési költségek és biztonságos üzemeltetés is hozzáadható az előnyökhöz.

Az infrapanelek segítségével beállítható a helyiség hőmérsékletének zónázása, mert csak a fűtőberendezés látómezőjében terjed az energia. Ez előnyt jelenthet a nagy, nyitott helyiségekben, különösen, ha sokáig ugyanazon a helyen ül.

A fő előny lehet a legnagyobb hátrányuk

Az infrapanelek legnagyobb előnye, hogy nem az egész teret fűtik, hanem közvetlenül a látómezőjükben lévő tárgyakat melegítik. És ez lehet a legnagyobb hátrányuk is. Tehát, ha a panel előtt állsz, meleged lesz, de amint kikapcsolod a fűtést vagy kimozdulsz a panel „látóteréből”, újra fázni fogsz. Ez azt jelenti, hogy jól alkalmazhatóak, ha az adott személy sokáig egy helyen marad, de kevésbé jók, ha sokat járkál.

További hátrány, hogy nem mindig lehetséges a panelt úgy elhelyezni, hogy ne legyen akadály a panel és a fűtött tárgy között. Ilyen esetekben az infrapanel működése nem a leghatékonyabb.

A panelek hatékonysága

A hagyományos fűtési rendszerektől eltérően az infravörös panelek ott osztják el a hőt, ahol arra szükség van, és nem a helyiségek üres tereit fűtik általánosan. Ez a technológia energiájának 80%-át az emberek és a szoba egyéb részeinek fűtésére használja fel, energiájának csak 20% része fordítódik a levegő fűtésére. Ez minimális a többi fűtési rendszerhez képest.

Az infrapanelek működési elve

A fűtés során a hő természetes formája egyenletesen sugárzik, amelyet aztán a tárgyak elnyelnek. A gyors hőátadás hatására a tárgy azonnal felmelegszik. A hőt egy pontos hőnyaláb generálja, amelyet állandó részecskeáramot irányít a tárgy felé. Ennek eredményeként a hő az egyénre összpontosul, és nem a helyiségben lévő millió légrészecskére.

Könnyű helyet találni számukra

Mivel az infrapanelek nem használnak ventilátort, teljesen csendesek. A zajtalan működésnek köszönhetően bármely helyiségbe megfelelőek. Az infrapanelek különálló egységek csövek nélkül, így bárhol elhelyezhetők a falon, vagy felakaszthatók a mennyezetre. Mindazonáltal jobb átgondolni a telepítésüket, mert meg kell találni azt a helyet, ahol nem akadályozzák őket bútorok vagy más tárgyak.

Hogyan működik?

Forró spirálok alapján működik, amelyek hőforrással vannak bevonva. Feladatuk a hő egyenletes átadása a környezetben. Az objektum és a fűtőelem közötti távolság növekedésével, arányosan nehezebb fenntartani a hőt. Annak érdekében, hogy maximalizálják a hőátadási távolságot, az infravörös melegítők csiszolt fémmel vannak felszerelve, hogy növeljék a fűtés hatékonyságát.

Az infravörös melegítők nem veszélyesek az egészségre

Köztudott, hogy a legtöbb fűtőberendezés kiszáríthatja a bőrt, eldugíthatja az orrot, szennyező anyagokat szabadíthat fel a levegőbe, vagy statikus elektromosságot okozhat. Mindez nem fenyeget téged az infravörös melegítők esetében, mivel ugyanolyan típusú hőt termelnek, mint a Nap. Élvezheted a napfény előnyeit anélkül, hogy aggódnod kéne a káros UV sugárzás miatt.

Azt is hozzá kell tenni, hogy az infravörös panelek szilárd tárgyakat melegítenek, nem pedig a levegőt, ami azt jelenti, hogy nedves falakat jól lehet velük szárítani. Ennek eredményeként az infravörös panelek a penész és a por terjedésének megakadályozására is jók, amit az allergiások különösen értékelnek.

Infrapanelek különféle változatát kínáljuk

Az infravörös panelek különféle kivitelben kaphatók a piacon. A villamos energiát fogyasztó klasszikusok mellett megtalálhatók szilárd tüzelőanyagon, gázon vagy olajon alapuló változatok is, de csak az árammal működő infravörös panelek nem igényelnek semmilyen telepítést, csövek húzását vagy üzemanyag tárolást. Bár az áram drága, és az elektromos fűtést gyakran gazdaságtalannak tekintik, az infrapaneleknél ez más. A hatékonyabb hőátadásnak köszönhetően az infravörös melegítők jó választást képviselnek a hagyományos fűtési rendszerekhez képest. Az infravörös napelemek használatával 100%-ban tiszta hőt lehet előállítani.

Infrapanelek és szokásos fűtési megoldások (pl kazán)

Bár a szokásos fűtés kezdeti költsége vonzó alternatívának tűnhet az infrapanelekhez képest, működésük drágább és lényegesen kevésbé hatékony hosszú távon. Az infrapanelek nemcsak kevesebb helyet foglalnak el, de mindenekelőtt a fűtés hatékonyabb módját képviselik, mivel kevesebb energiát fogyasztanak.