Üdvözlünk a Wilioban!

A Wiliot nem bejelentkezett ügyfélként böngészed

Szolgáltatóra való átkapcsolás
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Az alkalmazásról
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakori kérdések
Hogyan legyünk jobbak
Vegye fel velünk a kapcsolatot
A Wilioról
Bejelentkezni

Intelligens elektromos hállózat

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, intelligens elektromos hállózathoz, kedvező áron!

Kínálat hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Intelligens elektromos hállózat

Szakértőre van szüksége a Intelligens elektromos hállózat kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Szolgáltatók

Legjobb szolgáltatók: Intelligens elektromos hállózat

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
ElektromosJózsef L.
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
ÉpítkezésLászló G.
ÉpítkezésLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.

HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

Az intelligens otthon - az új évezred trendje?

Az utóbbi időben egyre többször találkozhatunk az intelligens technológia fogalmával. Ezt az eljárást elsősorban nagyfokú automatizált folyamatokkal rendelkező háztartási készülékekkel együtt használják. Na de, szokásos terméknek tekinthetők-e, vagy csak a gazdag emberek használják őket háztartásukban? Ha új ház építését tervezi, akkor mindenképpen el kell gondolkodnia azon, hogy milyen előnyökkel járhat az intelligens technológia. Ez a módszer egyre hozzáférhetőbb és képviseli a jövő hullámát. Ha már új házban lakik, akkor többféle módon megoldhatja az intelligens technológiákat beépítését, mellyel javíthat életminőségén.

A családi költségvetés mekkora részét különítik el az intelligens otthon felszerelésére? Minden attól függ, mennyire hajlandó újítani. Ezért nagyon fontos felismerni, hogy mit vár el egy intelligens rendszertől, és mik annak sajátosságai.

Mi az okos otthon?

Egyszerűen fogalmazva: az intelligens otthon intelligens technológiát tartalmaz. Ez a kifejezés bármit magában foglalhat - az intelligens izzóktól és a mozgásérzékelőktől kezdve a teljes intelligens vezetékezésig az egész házban. Minden "intelligens" technológiával felszerelt háztartást csak a befektetett tőke mennyisége korlátoz.

Az IoT (Internet of Things) egy intelligens rendszer sok olyan elektronikus eszköz összekapcsolására, amelyeket távolról is vezérelhet az interneten keresztül. Könnyen és hatékonyan használhatja az okostelefont az otthoni központi rendszerhez csatlakoztatott összes készülék vagy fényforrás vezérléséhez.

Sok háztulajdonos részesíti előnyben az intelligens biztonsági rendszereket, amelyek kiváló minőségű fény- és mozgásérzékelőkkel rendelkeznek. Együtt létrehoznak egy átfogó védelmi rendszert, amely összekapcsolható egy magán biztonsági szolgáltatással, vagy a munkahelyi okostelefonnal vagy számítógéppel.

Az intelligens otthonok valójában nem csupán divatosak, hanem valódi jövőbeli befektetést is jelentenek. Ezért fontos alaposan megfontolni azon technológiák igénybevételét, amelyek a legjobban kielégítik az Ön igényeit és megkönnyítik az életét. A technológiákat intuitív működtetéssel és magas hatékonysággal lehet leginkább jellemezni. Az intelligens légkondicionáló és fűtési rendszer nem csak az Ön igényeinek megfelelő hőmérsékletet állíthatja be, hanem az egyes épületek energiafogyasztását is pontosan monitorozhatja. Ennek köszönhetően dönthet a leghatékonyabb fűtési rendszerről és csökkentheti költségeit.

Mi az intelligens vezetékezés?

Ha új házat épít, mindenképpen vegye fontolóra az intelligens kábelezés telepítését. Ne keverje össze az intelligens vezetékezést egy klasszikus hálózati rendszerrel, például egy tévével. Valójában ez egy elektromos berendezés, amely képes integrálni az otthoni intelligens technológiákat. Biztos arra számít, hogy az ilyen előrehaladott technológia meglehetősen drága, azonban minden csak attól függ, hogy hány vonalra van szüksége az egész háztartás számára. Az intelligens villamos technológia alapszintű telepítése 727 500 HUF kezdődik, és attól függően emelkedik, hogy hány eszközt szeretne csatlakoztatni a rendszerhez.

Az intelligens huzalozás lehetővé teszi a következők csatlakoztatását:

· Világítás

· Játék rendszerek

· Biztonsági rendszer

· Az internet

· Kommunikációs rendszerek

· Érzékelők

Az intelligens kábelezés teret enged a jövőbeli alkalmazások számára. Könnyen használható intelligens eszközök nélkül, amelyeket később csatlakoztathat hozzá. Ez növeli otthonának értékét is, mivel egyre többen érdeklődnek olyan tulajdonságok iránt, amelyeket bizonyos fokú automatizálás jellemez. Napjainkban már nem okoz problémát olyan szakemberek elérése, akik az intelligens elektromos berendezések telepítésére szakosodtak. Nagyon fontos olyan szakembert választani, akit nemcsak a tudás és a tapasztalat, hanem a szakterületen végzett képesítés is bizonyít. Így Ön biztosabb lehet abban, hogy az intelligens vezetékek telepítése hibátlan lesz, és a szakértő támogatást nyújt majd minden jövőbeli szolgáltatáshoz és létesítményhez.

A Dolgok Internete (IoT)

Ez a koncepció, amelyet egykor csak a technikusok értettek meg, mára a piacra kerülő egyéb intelligens eszközökkel együtt egyre inkább utat talál mindennapjainkhoz.

Az IoT rövidítés alapvetően minden olyan dologra utal, amely kapcsolódhat az internethez. Az ilyen objektumok között vannak intelligens izzók, amelyek nagy népszerűségre tettek szert világszerte. A hozzárendelt wifi csatlakozási opció lehetővé teszi az emberek számára, hogy az okostelefon egy alkalmazásával vagy egy speciálisan tervezett vezérlővel szabályozzák a világítást.

Az IoT egyéb termékei a következők:

· Hűtőszekrények, amelyek megmondják, mit vásároljon

· Elektromos sütők, amelyek felismerik a sütőbe helyezett ételek típusát, és automatikusan beállítják a megfelelő hőmérsékletet és főzési időt

· Mikrohullámú sütők

· Kávéfőzők

· Fűtési és légkondicionáló rendszerek

· Ébresztőórák világítási és hőmérsékleti beállításokkal

· Biztonsági rendszerek

Az intelligens háztartási készülékek kínálata évről évre bővül, ugyanis olyan új termékeket fejlesztenek ki, amik alkalmazkodnak a felhasználók növekvő igényeihez. Korábban minden egyes IoT-terméktípus működtetéséhez szükség volt alkalmazásra, de az Amazon, a Google és más technológiai óriások szakértői különféle fejlesztéseket eszközöltek, hogy megkönnyítsék az IoT-termékek integrálását, hogy azok akár hangparancsok segítségével is aktiválhatók lehessenek. Számos IoT-termék elég automatizált ahhoz, hogy képviselje Önt bizonyos tevékenységekben és időt takarítson meg Önnek. Ilyen például a fényérzékelővel ellátott elektronikus redőny. Észlelheti a házba behatoló napfény erejét, és automatikusan leengedi a rolót, így árnyék keletkezik, és a belső tér nem melegszik túl, különösen a forró nyári napokban.

Mennyibe kerül egy okosotthon?

Mint fentebb említettük, egy intelligens elektromos berendezés ára körülbelül 727 500 HUF kezdődik. Ehhez hozzá kell adni olyan intelligens eszközöket, amelyek különböző árszinteken mozognak.

Az árak összehasonlításakor koncentráljon a hagyományos berendezések és az intelligens berendezések különböző költségeire. A legtöbb esetben az IoT termékek többe kerülnek, de több funkciót is kínálnak, és hosszútávon több pénzt takarítanak meg.

· Az intelligens termosztát akár 45 468,75 HUF is megtakaríthat, beprogramozhatja úgy, hogy melegítse a házát, mielőtt reggel kikelne az ágyból.

· Egy intelligens villanykörte 13 095 - 29 100 HUF kerül, de akár 40 000 órányi normál működést is kibír. Mivel ez egy LED izzó, kevesebb áramot fogyaszt, mint egy szokásos izzó. Az egész készlet kb. 72 750 HUF kezdődik.

· Az intelligens, 671 literes hűtőszekrény akár 2 728 125 HUF is megtakaríthat, miközben olyan kamerákat rejt, amelyek lehetővé teszik a hűtő tartalmának megtekintését vásárlás közben.

· Az intelligens biztonsági rendszer ára attól függően változik, hogy Ön milyen funkciókat igényel.

A Telstra kiadta a Smart Home kezdőkészleteket olyan otthonokhoz, amelyek nem rendelkeznek intelligens vezetékekkel. A készlet intelligens hálózati csatlakozókat, kamerákat, érzékelőket és egyéb eszközöket tartalmaz. A szettek ára körülbelül 218 250 HUF. A Telstra berendezés külön is megvásárolható, beleértve az intelligens ajtózárakat, az intelligens termosztátokat és más érdekes termékeket.

Az intelligens eszközök jövője

Az IoT kifejezés viszonylag újonnan került be szókincsünkbe, de máris beszélnek olyan más intelligens technológiákról, amelyek hamarosan elérhetők lesznek a piacon. Egyre többen igénylik ezt a fajta kivitelezést, és alig várják, hogy a világ gyártói új technológiákkal rukkoljanak elő.

A robotika egykor csak a nagy gyárakra korlátozódott. Manapság azonban a robotok utat találnak az életünkbe, és hamarosan építési robotokkal építhetjük házainkat. A modern robotok már képesek bizonyos építési munkák gyors és hatékony elvégzésére. Az egyik robot képes falakat építeni, és a téglafektetés sebessége ezzel a technológiával óránként ezer körül mozog. Egy másik robot, amelyet Kínában 3D nyomtatóként használnak, sokkal rövidebb idő alatt képes a házat a semmiből felépíteni, összehasonlítva a hagyományos konstrukcióval. Az építőipari robotok használata azonban még mindig túl drága a mindennapi emberek számára.

Nagyon fontos a piac ereje és az innováció, amelyen más technológiai vállalatok dolgoznak. A közelmúltban egy robot szakácsot mutatott be a Moley Electronics Angliában. A legtöbb új technológiához hasonlóan az intelligens "szakácsok" és más robotok is olcsóbbá válnak, ha más, továbbfejlesztett technológiájú gyártók kerülnek piacra.

A jövő itt és most van. Építés vagy felújítás során vegye fontolóra azokat a fejlesztéseket, amelyek okosabbá teszik otthonát. Házának értéke ezzel növekszik, és készen áll majd a piacon megjelenő legújabb technológiák használatára. Az intelligens eszközök igénybevétele számos előnnyel és kevesebb gonddal jár a mindennapi életben.

Töltsd le a Wilio alkalmazást
Android és iOS-hoz egyaránt

App Store
Google Play
AppGallery