Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Ipari alpinista
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 273 szakember
4 441 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Ipari alpinista

Szakértőre van szüksége a Ipari alpinista kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Kérdések és válaszok

Be kell biztosítanom eszközöket vagy egyéb felszerelést?

Nem. Mivel a magaslati munkavégzés rendkívül speciális tevékenység, ezért tanúsított technológia alkalmazása szükséges. Legyen szó mászófelszerelésről vagy magasnyomású mosóról, a szakképzett dolgozónak mindig rendelkezésére kell állnia minden szükséges eszköznek.

Mennyi ideig tart a munka?

A magaslati munkák sokféle tevékenységet foglalnak magukban, amelyekhez különféle eszközök használata szükséges. Ezért, ha olyan feladatokról beszélünk, mint például a klímaberendezések beszerelésében való segítségnyújtás vagy kisebb javítások, az ilyen jellegű tevékenységek néhány órát is igénybe vehetnek. Egyes esetekben csak néhány tíz perc. Másrészt, ha egy nagy épület homlokzata felújításra szorul, a munka több héttől hónapig is eltarthat. Fontos tényező az is, hogy az egyes műveleteket milyen módon hajtják végre. Azokon a helyeken, ahol lehetőség van magas emelésű emelvény használatára, gyorsabban elvégezhetők a tevékenységek, mint mászóeszközök használatával. Azonban platform használata esetén a mászófelszereléshez képest drágább módszerről beszélünk. Ezért az ár fontos tényező, amely befolyásolja a munka sebességét.

Mennyire előre kell szakembert találnom a Wilión keresztül?

Mint említettük, a nagy magasságban végzett munka a magasságban végzett tevékenységek viszonylag széles körét foglalja magában. Ezért ebben az esetben is a műveletek típusától függ. Az általánosan elvégzett kisebb javítások és mászóeszközök segítségével végzett beépítések viszonylag rövid előkészületet igényelnek. Ezeket szinte minden ipari alpinista el tudja végezni. Ezért nem lesz nehéz olyan szakértőt találni, aki képes ilyen munkát végezni, és a legtöbb esetben a Wilión keresztüli megrendelést követő egy héten belül megvalósítható a szolgáltatás. Ha azonban például helikopterrel kell nehéz rakományt szállítani okleveles munkások felügyelete mellett, akkor várnia kell egy ilyen szolgáltatásra. Egyes esetekben több mint egy hónapot is. Ennek oka az, hogy viszonylag szűk a cégek köre, amelyek rendelkeznének ilyen technológiával, valamint az, hogy az ilyen szállításra való felkészülés sok időt igényel.

Mikor kell az ilyen munkát megrendelni?

A magasságban és a szabad mélység felett végzett munka egyszerűen definiálható: egy személy mozgása, munkája vagy egyéb tevékenysége, amelyben a személyt veszélyezteti a megcsúszás, a magasból való leesés vagy a mélybe zuhanás. A magaslati munkák magukban foglalják mindazokat a tevékenységeket, amelyeket nehezen elérhető helyeken, magasságban végeznek. A fő tevékenységek közé tartozik a homlokzatok, erkélyek, kémények javítása, fafűrészelés, különféle tisztítási módszerek és még sok más.

Leggyakrabban nem megközelíthető helyeken végeznek magaslati munkát, és ezek eléréséhez speciális technológia alkalmazása szükséges. Az így végzett munkák túlnyomó többsége mászóeszköz segítségével történik. Az ilyen választott munkatípus előnye az ára és a rendelkezésre állás. Ezenkívül a Wilio felületén többféle ajánlat közül választhat a különböző szolgáltatóktól. 

Tipikus magasban végzett munka

A standard magaslati munka öt alapvető csoportra osztható:

Tisztítás és karbantartás

Az egyik leggyakoribb tevékenység, amelyben az ipari alpinisták részt vesznek, a takarítás és karbantartás. Az ablakok, ablakkeretek, ablakpárkányok mosása higiéniailag évente kétszer javasolt. Ezért különösen az adminisztratív épületekben lehet rendszeresen találkozni olyan dolgozókkal, akik tisztítóberendezéssel biztosítják a sima felületek tisztítását. A magaslati takarítási munkák egészen a közelmúltig csak a többfunkciós vagy adminisztratív épületekhez kapcsolódnak, az utóbbi években azonban jelentősen megnőtt az igény ezekre a szolgáltatásokra. Ez a növekedés a szabványos magasságot meghaladó vagy nagy ablakú lakóházak számának növekedéséből adódik.

A homlokzattisztítás is egyre gyakrabban igénybe vett szolgáltatás. Itt különösen nagynyomású vízsugárral történő mélytisztítást alkalmaznak, aminek köszönhetően eltávolítható a leülepedett por és egyéb szmog és korom okozta szennyeződések.

Végül, de nem utolsósorban ide tartozik a falak és födémszerkezetek porszívózással történő tisztítása is. Az ilyen tisztítás célja a porképződés csökkentése a gyártó- és raktárcsarnokokban.

Homlokzatok rekonstrukciója

A homlokzat rekonstrukciója során minden lépést be kell tartani a hosszú élettartam és az elvégzett munka minőségének biztosítása érdekében. Kezdetben a homlokzat instabil részeit eltávolítják, hogy ezeket a területeket nagy víznyomás alatt le lehessen mosni. A homlokzat gyakran porral szennyezett, különösen olyan helyeken, ahol forgalmas út közelében található. Penészgombák és algák nem kevésbé gyakran fordulnak elő a homlokzatokon, különösen az északi oldalon. olyan helyeken, ahol nincs közvetlen napfény.

A homlokzat tisztítása után lehetőség van a festék felhordására. Itt nagyon fontos az áthatoló bevonat felvitele, amely megerősíti a homlokzatot és biztosítja a festék jobb tapadását. Ezt követően a falazat és a vakolat tekintetében folytatni lehet magát a bevonatot. 

Kéményszerviz

Az időjárási viszonyok állandó hatása a kéményekben ingadozást okoz, aminek következtében a különböző részeinek és a burkolatának anyaga leromlik. Az egyes helyek rossz megközelíthetősége a kémények nagyon rossz állapotát okozza. Egy másik tényező, amely negatívan befolyásolja az egyes részek állapotát, a páratartalom. Ez a vasbeton szerkezet vasmerevítésére hat, korróziót eredményezve. Növeli a térfogatát, ami a beton részek repedését és leválását okozza. Ez növeli az emberek veszélyeztetésének vagy a kémény alatti ingatlanok károsodásának kockázatát. A mászófelszerelések segítségével egyébként elérhetetlen helyekre is el lehet jutni. Ott a szakemberek elvégezhetnek minden, a javítással, felületkezeléssel kapcsolatos tevékenységet.

A kémények magaslati munkáit a felületkezelések mellett a légi világítás beépítésére és javítására, vagy a repülési jelölőfesték felvitelére is alkalmazzák.

Fák metszése és kivágása

A fák kivágását és metszését képzett arboristák végzik, akik ismerik a fákat, ugyanakkor magasban végzett munkára is képesek. Az ebbe a kategóriába tartozó alapvető tevékenységek a következők:

  • fák metszése, kivágása fára mászó felszerelés segítségével,
  • a fakorona ritkítása,
  • a fa egészségi állapotának értékelése,
  • a kockázati fák stabilizálása
Szerelési és építési munkák

Azokon a helyeken, ahol nem lehet magas emelésű emelvényt használni, a szerelési és építési munkákat mászóeszközök segítségével végzik. A villámhárítók, ereszcsatorna-rendszerek vagy reklámelemek szerelési munkái azok közé a szerelési munkák közé tartoznak, amelyekre magashegyi munkásokat hívnak. Az építőipari tevékenységek közé tartozik a távadók, kémények és sok más építése.

A magaslati dolgozó felszerelése

A magaslati munkások által biztosítható tevékenységek széles köre sok technikát igényel. A nyújtott szolgáltatások változatai eltérőek. Mindazonáltal elmondható, hogy a felszerelésnek van egy bizonyos szegmense, amellyel minden magasban dolgozónak rendelkeznie kell. Ide tartoznak különösen a mászófelszerelések, amelyek magukban foglalják a védőfelszereléseket, valamint a leereszkedő és mászó felszereléseket. Számos tisztítási, építési és szerelési munka elvégzésére használható.

A felvonóplatformok azok a műszaki gépek közé tartoznak, amelyeket főként a magasban dolgozók használnak. E gépek alkalmazása megfelelő választás olyan esetekben, amikor gyártócsarnokokban, raktárakban összeszerelés, átalakítás, közvilágítás javítása, cseréje szükséges.

A helikoptereket csak kivételesen használják bizonyos típusú magasban végzett munkákhoz. Különösen a nehéz áruk be- és kirakodása esetén játszanak fontos szerepet a szakmunkások. Az áru tényleges berakodása előtt ezeknek a szakembereknek szükséges egy helyet biztosítani, hogy az alkalmas legyen az áru felrakodására. Ezután rögzítik az árut, hogy minimalizálják a mások sérülésének vagy az anyagi károk kockázatát. Ilyenkor gyakran hívják a rendőrséget, ugyanis egy ilyen tehereltolódás esetenként egyes útszakaszok lezárását igényli.

Mivel ez az egyik legkockázatosabb elfoglaltság, a technikai felszereltség mellett minden magasban dolgozó számára elengedhetetlen egy okleveles, magasban végzett munkavégzésre fókuszáló OSH képzés. A tréning résztvevői megismerkednek a kötélbejárás, emelkedés, ereszkedés, mászás, evakuálás technikájával, tetőn, árbocokon végzett munkával vagy elsősegélynyújtó oktatással. Egy ilyen tanfolyam általában 5 napig tart, és ára 75 000 Ft-tól kezdődik. 

Tippek és trükkök

Első lépésként össze kell hasonlítania a Wilio szolgáltatóitól kapott egyedi ajánlatokat. Nemcsak az ár, hanem a korábbi vásárlók véleménye is meghatározó lehet. Ne feledje, hogy jó előre meg kell rendelnie egy ilyen szolgáltatást. Miután megvan a megállapodás időpontja és munkaköre, nem kell semmilyen technikai felszerelést biztosítania. Ezt az egyes magassági munkások maguk hozzák. Ezen szolgáltatások ára 4000 Ft/óra.