Üdvözlünk a Wilioban!

A Wiliot nem bejelentkezett ügyfélként böngészed

Szolgáltatóra való átkapcsolás
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Az alkalmazásról
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakori kérdések
Hogyan legyünk jobbak
Vegye fel velünk a kapcsolatot
A Wilioról
Bejelentkezni

Kisebb vízvezeték-szerelési munkák, javítások

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, kisebb vízvezeték-szerelési munkákhoz, javításokhoz, kedvező áron!

Kínálat hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Kisebb vízvezeték-szerelési munkák, javítások

Szakértőre van szüksége a Kisebb vízvezeték-szerelési munkák, javítások kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Szolgáltatók

Legjobb szolgáltatók: Kisebb vízvezeték-szerelési munkák, javítások

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
ElektromosJózsef L.
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
ÉpítkezésLászló G.
ÉpítkezésLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.

HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

Vízvezeték problémák: mikor érdemes szakembert hívni a probléma megoldásához?

Szinte minden háztulajdonos vagy bérbeadó találkozik kisebb vészhelyetekkel, amikor vízvezetékek meghibásodásáról van szó. Ahhoz, hogy az eltömődött WC-k vagy az eldugult lefolyók ismét megfelelően működjenek,sokszor elegendő a megfelelő tisztítószer használata. Ha van tapasztalata benne, akkor a probléma megoldásához elvégezhet kisebb javítást, például kicserélheti a kopott tömítést. A vízvezeték-munkák javítása azonban szakszerű hozzáértést igényel. Sokszor szakember nélkül alkalmazott javítási kísérletek a későbbiekben csak nagyobb problémához vezethetnek.

Vízvezeték-szerelés és karbantartás

Az otthoni költséges javítások elkerülésének egyik módja a rendszeres karbantartási terv kidolgozása és alkalmazása. Minden bizonnyal sok problémája adódhat a vízvezetékekkel kapcsolatban. Az alapos ellenőrzés a kulcsa annak, hogy az apró problémákat észrevegyük még mielőtt azok nagyokká válnának. A mosdókagylók vagy a vízmelegítők szivárgása csak kisebb kényelmetlenséget jelentenek, de egy idővel maradandó szerkezeti károkat okozhatnak. A gipszbe vagy gipszkartonba szivárgó víz felelős a penész kialakulásáért. A csempék vagy a fa padló a nedvesedés hatására deformálódhatnak vagy színük megváltozhat.

Rutin karbantartási feladatok

Számos rutinszerű karbantartási tevékenység könnyen elvégezhető a tulajdonosok számára. A megfelelő ellenőrzés alapja a pontos karbantartási terv. Mosogatóját és fürdőkádját használhatja akár minden nap, de előfordulhat, hogy nem vesz észre apróbb hibákat, ha nem ellenőrzi őket folyamatosan. Vizsgálja meg az összes látható csövet, beleértve a mosogatók alatt és a WC-tartályok mögött lévő csöveket is, hogy nincsenek-e bármiféle szivárgás. Párás, hideg napokban a hideg fémcsövön lerakódhat a pára, amely nedvességhez vezethet. Ellenőrizze ezeket a területeket normál hőmérsékletű napokon is, hogy a probléma fennáll-e.

Ellenőrizze a rozsdásodás jeleit a sárgaréz vagy réz szerelvényeken. A korrózió gyorsabban fordul elő olyan fémeken, amelyek nedvességnek vannak kitéve. Nyissa ki a mosdókagylók, zuhanyzók és fürdőkádak csapjait a víznyomás ellenőrzéséhez. A különböző típusú csapok közötti vízáramlás bizonyos eltérései normálisak, de mindegyiknek állandó áramlásúnak kell lennie. A lassú víznyomás eltömődést jelenthet.

A WC-ellenőrzés során öblítsen, és figyelje meg, hogy a tartály teljes eltöltése után eláll-e a vízfolyás vagy pedig nem.

Szakmai ellenőrzések

A hitelesített szerelő által végzett ellenőrzések részletesebb képet nyújtanak a ház vízvezetékeinek állapotáról. A szakértő ellenőrzi a vízmelegítőt, a szennyvízelvezetést és a vízellátó rendszer minden területét. Az alaposabb vizsgálatok magukban foglalhatják a távvezérelt video-csővezeték-ellenőrzést, tesztelést és a szűrőrendszer ellenőrzését. Ha a vízvezeték professzionális karbantartása mellett dönt, a telepítő gondoskodik az Ön számára szükséges lépésekről. Az engedéllyel rendelkező telepítő által elvégezhető karbantartási munkák egy része a következőket foglalja magában: lefolyótisztítás a lefolyás maximalizálása érdekében, a vízmelegítő tisztítása, szivárgásnyomás-tesztek elvégzése, víznyomás mérése és -beállítása, és egyéb rutinszerű vízvezeték-munkák elvégzése.

A lefolyó karbantartásának legátfogóbb ellenőrzése sem akadályozza meg az időnkénti eltömődést vagy szivárgást, különösen az idősebb házakban. A magas talajvízszint szintén hozzájárul a szeptikus rendszer problémáihoz, amelyek hatással lehetnek a WC-kre is.

Csöpögő elemek

Ha valaha is megpróbált megjavítani egy csöpögő csaptelepet, vagy küzdött egy olyan csapteleppel a konyhában amelyet nem lehetett megfelelően elzárni, akkor tudja, mennyire idegesítő lehet ez a probléma. A csöpögő csap növeli a vízszámlát is. Évente csak egy ilyen hibás darab akár több, mint száz liternyi vizet a lefolyóba juttathat. A csaptelepekbe gumi vagy szilikon tömítést alkalmaznak, amelyek megakadályozzák a szivárgást. Az idő múlásával a betétek és tömítések szakadtak vagy lazák lehetnek, így kisebb szivárgást idézhetnek elő. A betéteket és a tömítéseket maga is kicserélheti, de szakember alkalmazása mindenképpen javasolt. Sokszor a vízvezeték rozsdásodhat és ez szakember beavatkozását igényli.

Nem mindegyik csapnál alkalmaznak gumi tömítést. A kerámia csapok tartós kerámia lemezeket használnak, amelyek egymáshoz illeszkedve tömítést képeznek. Habár ritkábban igényelnek karbantartást, mint a gumibetétek, a javításuk bonyolultabb. Ha önálló csapos mosdókagyló vagy kád helyett karos csaptelepek vannak, akkor valószínűleg kerámia tömítés található bennük.

Alacsony víznyomás

Amikor a víz a csapból csak csöpög vagy nem folyik kellőképpen, akkor a víznyomás alacsony. Ez a probléma nem feltétlenül a ház vízvezetékével,sokszor a központi vízvezetékekkel kapcsolatos. Ritka, de az áramkimaradás átmenetileg csökkentheti a csövekben lévő víznyomást. A probléma gyakoribb oka a lerakódás vagy az üledék felhalmozódása. A csövekbe kerülő víz oldott ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek végül fémfelületeken rakódnak le. Ha van szűrőrendszere, ezek a lerakódások csapdába esnek a szűrőrendszerben. Ilyen rendszer nélkül ezek az ásványi lerakódások felhalmozódnak a csaptelepek a zuhanyfejek belső részein, eltömítik és lelassítják a víz nyomását. A legtöbb konyhai csaptelep könnyen leszerelhető fejjel rendelkezik, amelyeket csak a tisztítás érdekében távolítanak el a csapból. Ha eltávolítja és egy éjszakán át ecetbe áztatja, a kalciumlerakódások feloldódnak. Lehet, hogy a zuhanyfejek és a fürdőszobai csaptelepek eltávolítása nem könnyű feladat, ezt kiküszöbölheti ha megtölt egy zacskót ecettel és körbetekeri a zuhanyfejen vagy a csaptelepen.

Ha a csaptelepek és a zuhanyfejek lerakódásoktól való megtisztítása után is alacsony víznyomást észlel, ez összetettebb problémára utalhat. A házában lévő vízvezetékek szivárgása vagy meghibásodása komolyabb károkat is okozhatnak a ház szerkezetében. Abban az esetben, ha hirtelen és jelentősen csökken a víznyomás, fel kell venni a kapcsolatot egy szerelővel, aki meghatározhatja a probléma pontos okát.

WC

Ha már nem unja, hogy öblítés után rohan a WC-be, hogy megnézze, folyik-e a tartályból a víz a szelepbe, ideje lecserélni a tartály belső alkatrészeit. A WC-k általában nem működnek megfelelően, ha a fedél szelepe, amely a tartályból a vizet engedi a csészébe leáll, az úszó kiegyensúlyozatlan vagy a töltőcső meglazul. A WC-k a legtöbb esetben nem igényelnek különösebb erőfeszítést a telepítés és javítás során. Ha kicserélte a fedelet és a töltőtömlőt, előfordulhatnak olyan láthatatlan lerakódások, amelyek befolyásolják annak megfelelő működését. A hirtelen megemelkedett vízszámla szintén váratlan szivárgásra utalhat. Az ilyen szivárgás észleléséhez a WC-be tegyen néhány csepp ételfestéket a felső tartályba, és várjon 15-20 percet. Ezután keressen bármilyen színárnyalatot a csészében vagy a tartály oldalán. Ha színes vizet lát, akkor a fedélszelep nem úgy működik, ahogy kellene.

Szivárgó csövek

Akár rendszeres ellenőrzés mellett is szivárgást találhatunk a csöveknél. Sokszor későn vesszük észre a mosogató alatti szivárgást, amelynek javítása egy vagyonba fog kerülni. A lefolyók összeillesztésénél gyakran fordul elő szivárgás. Bármely erre szakosodott boltban talál megfelelő tömítést és alkatrészeket a probléma megoldásához. Az alkatrészek cseréje sokszor csak ideiglenesen oldja meg a problémát, sokszor a teljes lefolyó vízvezeték cseréjére lesz szükség a későbbiekben. Bár a szivárgó lefolyó alkatrészének cseréje nem nagy javítás, mégis kellemetlen, Időmegtakarítás érdekében érdemes szakembert hívni a probléma megoldására. Használjon kompressziós bilincset és gumifóliát vagy tömítőszalagot, amíg a szerelő meg nem érkezik.

Ezek az ideiglenes javítások megakadályozzák a víz szivárgását és könnyen eltávolíthatók, amikor a végleges szerelés ideje elérkezik.

Eldugult lefolyó

Ha a mosogatóba, a fürdőkádba vagy a WC-be megakad a víz a lefolyónál, akkor valószínűleg a cső eltömődött. Sok esetben egy megbízható magasnyomású takarítóeszköz képes megoldani a problémát. A gépezet a légnyomást használja a dugulás eltávolítására, de sajnos nem tudja teljesen eltávolítani. Az általános lefolyótisztítók a szennyeződések és zsírok eltávolítására alkalmasak, de nem szüntetik meg teljesen a problémát. Ezek a maró anyagok azonban gyakran karosíthatják a csöveket.

Ha nem tudja mi lehet a probléma, vagy mi a következő lépés, itt az idő hogy szakembert hívjon. Még akkor is, ha a csövek nincsenek teljesen eldugulva, a lefolyóban lévő maradványok jelentősen lelassíthatják a víz lefolyását. Világítson egy elemlámpa segítségével a lefolyóba, hogy látható-e az eltömődés vagy sem. Fogóval vagy csipesszel elérheti az útjába kerülő hajcsomót vagy ami a dugulást okozza. A lefolyóra helyezhető szűrő/rács megakadályozhatja a dugulást.

Tippek a vízvezeték javításához

Minden vízvezeték javítása előtt kapcsolja ki a fő vízellátást. Öltözzön megfelelően. Még akkor is, ha jártas a vízvezeték-karbantartási és -javítási munkákban, sokszor ezek bonyolultabbak lehetnek, mint amilyennek tűnnek elsőre. Ha lehetséges, vigyen magával alkatrészeket, amelyeket kiszerelt az üzletbe, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelő árut vásárolja-e majd meg. Legyen kéznél egy profi szerelő száma. Lehet, hogy nem lesz szüksége erre a telefonszámra, de ha véletlenül betöri a szelepet, és egy gejzír tör ki a konyhájában, örülni fog, hogy elmentette a szerelő számát telefonjába.

Mikor kell hivatásos vízvezeték-szerelőt hívni

Egyes problémák túl veszélyesek vagy bonyolultak lehetnek ahhoz, hogy egyedül oldja azokat. Annak érdekében, hogy Ön és otthona biztonságban legyen, bízzon meg egy szerelőt a következő feladatok ellátására:

- új csövek, mosdókagylók vagy kádak telepítése

- vízmelegítővel kapcsolatos problémák

- építkezés, amelyhez építési engedély szükséges

- szeptikus tartály szivárgása

- törött vagy szivárgó szennyvízcső.

Töltsd le a Wilio alkalmazást
Android és iOS-hoz egyaránt

App Store
Google Play
AppGallery