Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Klíma telepítése és szerelése
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 273 szakember
4 440 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Klíma telepítése és szerelése

Szakértőre van szüksége a Klíma telepítése és szerelése kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Tanácsok és tippek

A jó feladat a legfontosabb

Írja a feladatba a legpontosabb leírást arról, hogy milyen munkát és milyen mértékben kell elvégeznie, hogy a szakértő pontosan tudja, mi az ötlete.

Ellenőrizze a megvalósítást

Annak érdekében, hogy minden munkát jól végezzenek, ellenőrizze a munkát közben és befejezése után is.

Költségvetés és idő

Ne felejtse el hozzáadni a teljesítés dátumára vonatkozó követelményeit a feladathoz. Ha van olyan költségvetése, amelyet teljesíteni kell, akkor azonnal értesítse a szolgáltatót.

Gyakran ismételt kérdések
Miért keressen klímaberendezés-javító szakembert a Wilio-nál?
Szakértőt keres klímaberendezések telepítéséhez vagy javításához az Ön területén? A légkondicionálás megfelelő működéséhez megfelelően kell felszerelni, rendszeresen tisztítani és karbantartani a legkondicionálót. A javításokat képzett szakembernek kell elvégeznie. A Wilio segít megtalálni a környék légkondicionáló szakértőit. Csak írja le mire van szüksége, és néhány perc múlva megkapja az első ajánlatokat a helyi szakértőktől, akik akkor végzik el a munkát, amikor Önnek megfelel, és barátságos áron.
Mi a szokásos légkondicionáló karbantartás része?
A légkondicionáló szolgáltatás során a szerviztechnikus ellenőrzi a hűtőközeget (R32, R410A), a rendszer nyomását, a szűrőket, az elektronikát, a tömítéseket és a kondenzátum leeresztését. Fertőtleníti és tisztítja a párologtatót, a szűrőket, a burkolatokat, a külső kondenzátorokat, a kondenzátum hulladékot és az elektronikát. Ellenőrzi a hűtőkört, a zajt, az egyes üzemmódok működését és meghúzza a csatlakozásokat.
Miért szükséges a rendszeres éves légkondicionáló szolgáltatás, az ún profilaxis?
A légkondicionáló rendszeres szervizelése szükséges a problémamentes működéséhez és a hosszú élettartamhoz. A légkondicionálás ellenőrzése és javítása nemcsak a légkondicionálás tisztítását és fertőtlenítését foglalja magában, hanem a berendezés működésének felülvizsgálatát is. A légkondicionáló tisztítása csökkentheti az energiafogyasztást és ezáltal a működtetés költségeit. A szükséges karbantartás elhanyagolása a klímaberendezés teljesítményének folyamatos csökkenését eredményezi, miközben az energiafogyasztás növekszik.
Milyen gyakran kell szervizelni a légkondicionálót?
A légkondicionáló karbantartásának gyakorisága attól függ, hogy milyen gyakran használja a légkondicionálót, és mennyire poros vagy szennyezett a külső környezet. Ha rendszeresen tisztítja a szűrőket néhány hetente, és a kültéri egységet tisztán tartja a szennyeződéstől és a pókhálóktól, akkor csak évente egyszer lesz szüksége szakszerű karbantartásra.
Javítanom vagy kicserélnem kell a légkondicionálót?
A klímaberendezés javításának vagy cseréjének eldöntésekor vegye figyelembe az olyan tényezőket, mint: a légkondicionáló kora, energiahatékonysága, valamint az új egység költsége a javítás költségeivel szemben.
Milyen típusú légkondicionálási javításokra van szükség leggyakrabban?
A klímaberendezés hűtési javításai: • Új hűtőközeg feltöltése a hűtőközeg szivárgásának megszüntetésére • Hűtőközeg pótlása • A hűtőkör alkatrészének cseréje • Új kompresszor • A légkondicionáló elektromos javításai: • Intervenció vagy probléma diagnosztizálása az el. áramkör • Klíma elektromos javítása alkatrészcserével • Tartalék indító kondenzátor • Kondenzátum javítás: tisztítás • Kondenzátum javítás: átalakítás (egyéb szerelés, ragasztás, fúrás) • Kondenzátum szivattyú javítása • Kondenzátum szivattyú telepítése • Kondenzátum tömlő / cső javítás / csere
Mi történik, ha a légkondicionálót nem javítják rendszeresen?
A klímaberendezésnek vannak olyan alkatrészei, amelyek szűrik a levegőt, és ha ezeket a szűrőket nem tisztítják rendszeresen, akkor az egységben baktériumok kezdenek szaporodni, amelyek a légkondicionáló működésével a keringésbe kerülnek. Ezért rendszeres karbantartásra van szükség annak biztosítása érdekében, hogy a légkondicionáló levegője tiszta és biztonságos legyen, de azért is, hogy a légkondicionáló egység hibátlanul működjön, hogy a készülék a lehető legkisebb villamosenergia-fogyasztással és hosszú élettartammal rendelkezzen.
Milyen gyakran kell karbantartani a légkondicionáló egységet?
A szakértők azt javasolják, hogy az apartmanokban és a házakban évente egyszer szervizeljék a légkondicionálást. Legjobb kora tavasszal. Azonban annak biztosítása érdekében, hogy légkondicionálója hatékonyan működjön, az éves szolgáltatás mellett rendszeresen tisztítani is kell.
Mennyibe kerül egy légkondicionáló szolgáltatás?
A légkondicionáló szolgáltatás átlagos költsége 17.000-107.000 Ft. között mozog. Az ár attól függ, hogy hány légkondicionáló egység van csatlakoztatva, milyen típusok és más tényezőktől is.
Hogyan kell felszerelni a légkondicionálót?
A légkondicionálás ellenőrzése és beállítása
Minden légkondicionáló szervizelése, a berendezés ellenőrzéssel és összpontosításával kezdődik. Ez az egyik legfontosabb lépés ahhoz, hogy a légkondicionálás felhasználóbarát, hatékony, kivitelezhető legyen és a lehető legkevesebb beavatkozás kelljen az épületben. Az ellenőrzés során méretezik a telepítéshez szükséges egységek számát, teljesítményét és helyét.
Légkondicionáló felszerelése és karbantartása
A fali klímaberendezések leggyakrabban egy kültéri egységből és egy vagy több beltéri egységből állnak. A légkondicionáló felszerelésekor ezeket a beltéri és kültéri egységeket a hűtőközeghez, valamint az elektromos hálózathoz kell csatlakoztatni, ami szakértelmet és tapasztalatot igényel. Ezért szakértővel kell konzultálni. A légkondicionáló felszerelése a kültéri és beltéri egységek pontos elhelyezésével kezdődik. Szükséges, hogy a beltéri és kültéri egységekhez vezető csövek akadálytalanul vezethetők legyenek a berendezéshez. Meg kell határozni azt is, hogy a kondenzátumot hol fogják elvezetni. Amikor a légkondicionálás működik, sok víz keletkezik, ezért a vízelvezetésnek lejtőn kell lennie. Naponta akár öt liter víz is elvezetésre kerülhet. A vizet általában a házon kívül vezetik le, pl. csatornába, szifonba vagy WC-tartályba. A csövek átvezethetők egy kábelcsatornán, de falakba is beépíthetők, ha a beépítést jó előre megfontolják, vagy ha a falazat vastagsága ezt lehetővé teszi. A csövek falba fektetése esetén nagyobb bontási munkákra van szükség, és utána további rekonstrukciós munkákra is, pl. falfestés. Ugyanakkor ez anyagilag jobb és időigényesebb. Ezt követően a kültéri egység elhelyezésére szolgáló tartó és a belső tartólemez kerül felszerelésre. Amikor a kültéri és beltéri egységek telepítése befejeződött, és a csövek és vezetékek a helyükön vannak, a csöveket és kábeleket csatlakoztatják, a készüléket szellőztetik, csatlakoztatják az áramhoz és szükség szerint további hűtőfolyadékkal töltik meg. Végül a megfelelő működését nyomásmérő eszközökkel ellenőrizzük és teszteljük, hogy a légkondicionálás teljesítménye nagy terhelés mellett is megfelelő legyen.
Miért kell a légkondicionálást akkreditált személynek felszerelni?
A légkondicionáló berendezés magában foglalja a hűtőközeg feltöltését is. Az érvényes jogszabályok szerint csak igazolt személy kezelheti. Ezért a légkondicionáló felszerelését törvény szerint csak akkreditált szakember végezheti.
Mi tartozik a klíma karbantartási folyamatai közé?Klíma karbantartása
 • párologtató fertőtlenítése
 • a beltéri egység fedelének tisztítása
 • a motor és a csapágy zajszabályozása
 • elektronikai tisztítás
 • az elektromos és mechanikus csatlakozások behúzása
 • kondenzátum hulladék fertőtlenítése
 • szűrők ellenőrzése, tisztítása vagy cseréje
 • külső kondenzátorok tisztítása
 • vezérlő funkciók
 • ventilátor, hűtés, fűtés üzemmód vezérlése
 • a hőszigetelés állapotának ellenőrzése
 • a tömítés ellenőrzése
 • a kültéri egység burkolatának tisztítása
Hogyan kell felszerelni a légkondicionálót?
A légkondicionálás ellenőrzése és beállítása
Minden légkondicionáló szervizelése, a berendezés ellenőrzéssel és összpontosításával kezdődik. Ez az egyik legfontosabb lépés ahhoz, hogy a légkondicionálás felhasználóbarát, hatékony, kivitelezhető legyen és a lehető legkevesebb beavatkozás kelljen az épületben. Az ellenőrzés során méretezik a telepítéshez szükséges egységek számát, teljesítményét és helyét.
Légkondicionáló felszerelése és karbantartása
A fali klímaberendezések leggyakrabban egy kültéri egységből és egy vagy több beltéri egységből állnak. A légkondicionáló felszerelésekor ezeket a beltéri és kültéri egységeket a hűtőközeghez, valamint az elektromos hálózathoz kell csatlakoztatni, ami szakértelmet és tapasztalatot igényel. Ezért szakértővel kell konzultálni. A légkondicionáló felszerelése a kültéri és beltéri egységek pontos elhelyezésével kezdődik. Szükséges, hogy a beltéri és kültéri egységekhez vezető csövek akadálytalanul vezethetők legyenek a berendezéshez. Meg kell határozni azt is, hogy a kondenzátumot hol fogják elvezetni. Amikor a légkondicionálás működik, sok víz keletkezik, ezért a vízelvezetésnek lejtőn kell lennie. Naponta akár öt liter víz is elvezetésre kerülhet. A vizet általában a házon kívül vezetik le, pl. csatornába, szifonba vagy WC-tartályba. A csövek átvezethetők egy kábelcsatornán, de falakba is beépíthetők, ha a beépítést jó előre megfontolják, vagy ha a falazat vastagsága ezt lehetővé teszi. A csövek falba fektetése esetén nagyobb bontási munkákra van szükség, és utána további rekonstrukciós munkákra is, pl. falfestés. Ugyanakkor ez anyagilag jobb és időigényesebb. Ezt követően a kültéri egység elhelyezésére szolgáló tartó és a belső tartólemez kerül felszerelésre. Amikor a kültéri és beltéri egységek telepítése befejeződött, és a csövek és vezetékek a helyükön vannak, a csöveket és kábeleket csatlakoztatják, a készüléket szellőztetik, csatlakoztatják az áramhoz és szükség szerint további hűtőfolyadékkal töltik meg. Végül a megfelelő működését nyomásmérő eszközökkel ellenőrizzük és teszteljük, hogy a légkondicionálás teljesítménye nagy terhelés mellett is megfelelő legyen.
Miért kell a légkondicionálást akkreditált személynek felszerelni?
A légkondicionáló berendezés magában foglalja a hűtőközeg feltöltését is. Az érvényes jogszabályok szerint csak igazolt személy kezelheti. Ezért a légkondicionáló felszerelését törvény szerint csak akkreditált szakember végezheti.
GalériaSzolgáltatóink kivitelezésének bemutatása
profile image
Klíma telepítése és szerelése
Domos V.
profile image
Klíma telepítése és szerelése
János D.
profile image
Klíma telepítése és szerelése
Ervin A.
profile image
Klíma telepítése és szerelése
László D.
profile image
Klíma telepítése és szerelése
Peter S.
profile image
Klíma telepítése és szerelése
Timur S.