Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Klíma tisztítása
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárló Remek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 274 szakember
4 442 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Klíma tisztítása

Szakértőre van szüksége a Klíma tisztítása kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatók16 583 poskytovateľov vo vašom okolí
profile image

Péter B.

vállalat
Érd
4,9
Klíma tisztítása

Klímatisztítás és karbantartás Gyors kiszállással Pest megyében. Keressen bizalommal. Megbízható vagyok és számlaképes. Munkaidő után akár hétvégén is.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Ádám G.

vállalat
Budapest
5,0
Klíma telepítése és szerelése

A társammal klíma ès villanyszerelèssel foglalkozunk. Precízek, megbízhatóak vagyunk. Vállaljuk családi házak, lakások teljes villanyszerelèsèt, elektromos hibák feltárását, szerelvènyezèst. Klíma kèszülèkek èrtèkesítèsèvel is foglalkozunk. Válasszon minket bizalommal.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Arnold T.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,9
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

Kedves megrendelő! Víz-és fűtésrendszerek korszerűsítést vállalom elsősorban Budapesten és Pest megyében. Tíz éves szakmai tapasztalattal a hátam mögött precíz és esztétikus munkavégzésre törekszem. Vállalkozásom legfontosabb célkitűzése, hogy a megrendelő az elvégzett munkával évek múlva is elégedett legyen.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

András K.

vállalat
Sülysáp
4,8
Szobafestő, festő

Igazi EZERMESTER. 40 éves munka amit az építőiparba töltöttem, most szeretnék saját magam úra lenni.Amivel foglalkozom :kőműves munka, festés, hűté- fűtés, burkólás, hegesztés stb. Munkám után mondjon bárki kritikát.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Raskan M.

vállalat
Budapest
4,5
Autószerviz

Dkdjjdxnnxxnjcfjsusjcucjjxnsjdjcjcnsjsjcjfjdjfjjfjfncnfnfjdjsndncjcjsndndkskckjsksncjckdjfjcjwksjcjcjdjdjcsknsucjajdidwiiejefuisjqjfuwjwudjdjdjdjdjdjdjcjfndh

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
Mutass többet
Hasznos információAmit tudnia kell

Gyakran ismételt kérdések a légkondicionáló és a szellőztető tisztításával kapcsolatban

Miért kell a klímaberendezés/szellőzőrendszer tisztításához szakértőt alkalmazni?

A légcsatornák vagy a szellőző csatornák tisztítása során különféle allergéneket, port, penészt és légszennyező anyagokat távolítanak el azokból a berendezésekből, amelyek meleg vagy hideg levegőt juttatnak otthonába. A szakértők azt javasolják, hogy a lakástulajdonosok körülbelül háromévente tisztíttassák ki a légkondicionáló/szellőzőrendszereiket. Számos okból kifolyólag fontos ezt a feladatot egy szakképzett specialistára bízni.

A légkondicionáló/szellőztető tisztítására szakosodott, professzionális szakember speciális rotációs keféket és nagy teljesítményű porszívót használ a munka elvégzésére. Tisztában van azzal, hogyan kell szakszerű módon használni ezeket az eszközöket a nemfémes légcsatornák megtisztítására, a falak megkárosítása vagy a fontos kötések meglazítása nélkül. Az ilyen típusú károk komolyan befolyásolhatják otthona fűtési és hűtési rendszerének hatékonyságát és lehetővé tehetik azt is, hogy a tetőtérből vagy más helyiségből származó piszkos levegő bejuthasson otthoni rendszerébe. Emiatt elengedhetetlen megbízható szakembert alkalmazni az otthoni légkondicionáló/szellőzőrendszerek tisztításához. A mi technikusaink gyakorlottak, valamint rendelkeznek a hatékony és biztonságos munkavégzéshez szükséges minden eszközzel.

Pénzpazarlás a légkondicionáló tisztítása?

Mivel az ingatlantulajdonosok saját szemükkel nem láthatják azokat az allergéneket, baktériumokat, port, penészt vagy légszennyező anyagokat, amelyek a fűtési és hűtési rendszerből kitisztításra kerülnek, arra a következtetésre jutnak, hogy az efféle eljárásokért fizetni pénzkidobás. Ha azonban a családtagok megmagyarázhatatlan eredetű allergiában szenvednek, a lakás a szokásosnál porosabbnak tűnik, egyértelmű jelzés, hogy eljött a légcsatorna kitisztításának az ideje. Továbbá, a rágcsálók is szívesen fészkelnek a légcsatornákban, ami egy újabb ok, ami miatt célravezető lenne a tisztítás.

Azonban, ha az ingatlan tulajdonosa tisztán tartja a szűrőket a légcsatornákban vagy a szellőző csatornákban, akkor nagy mennyiségű szennyeződéstől óvja meg otthonát és a belélegzett levegőt is. Sok légszennyező anyag általában olyan felületeken telepszik meg, ahol nem befolyásolja a levegő minőségét. Emiatt is olyan fontos, hogy hozzáértő technikus tisztítsa meg a klímaberendezést/szellőzőrendszert. A légcsatorna-szakértő tanácsot adhat Önnek arra vonatkozólag is, hogy a légcsatorna tisztítása tényleg pénzpazarlás lenne-e otthonában vagy ez nélkülözhetetlen az egészségesebb élethez.

Honnan tudhatom, hogy a légkondicionálóm/szellőztetőm tisztításra szorul?

Több jel is bizonyíthatja, hogy ideje a légkondicionáló alapos tisztításának. Például, ha porral járó feújításokat hajott végre, amelyek beszennyezhették a légkondicionáló csatornáit is vagy már több hónapja nem tisztították ki a légszűrőket, előfordulhat, hogy a szűrők szennyeződéseket, penészt és allergéneket is felhalmoztak - ezektől sürgősen meg kell szabadulni. Illetve, az is szolgálhat jelzésként a légcsatornák tisztítását illetően, ha az ingatlanban fellelhető felületeken por ülepszik le.

A klímaberendezés megtisztítását szorgalmazó figyelmeztetés lehet a fűtési és hűtési költségek emelkedése. A légcsatornák rendszere eltömődhet, ezzel magas kiadásokat okozva Önnek. Ha úgy találja, hogy a légáramlás helyiségenként nem egyenletes, akkor a légcsatornái lehetnek a gond okozói. Ha a családtagok megmagyarázhatatlan allergiában szenvednek vagy légzési nehézségek lépnek fel náluk, ideje lehet a tisztítás elvégzésének. Végül, ha a légcsatorna-rendszer furcsa hangokat ad ki, elengedhetetlen, hogy ellenőriztesse vagy kitisztíttassa a légcsatornákat/szellőzőcsatornákat.

Milyen gyakorisággal kell tisztítani a légkondicionálót/szellőzőrendszert?

Hatékony eljárás rendszeresen tisztítani otthona légcsatornáit/szellőzőrendszereit. A professzionális szintű tisztítással eltávolíthatók a szennyező anyagok, a por, a penész és az allergének a háztartásában működő légcsatornákból. A szennyezett, belégzésre szánt levegő súlyos egészségügyi kockázatokat okozhat a háztartás minden tagjának. A klímaberendezésben felhalmozódó szennyező anyagok és por átlagos mennyisége alapján a szakemberek azt tanácsolják, hogy a csatornákat körülbelül háromévente tisztítsák meg.

A légcsatorna tisztításra szorulhat, ha az ingatlant nemrégiben újították fel, ami miatt por és szennyeződés gyűlhetett össze a légcsatornákban. Továbbá, ha a rendszer furcsa hangokat ad ki vagy gyanús szagokat áraszt, akkor több, mint valószínű, hogy eljött a tisztítás ideje. Emellett, ha azt veszi észre, hogy emelkednek a fűtési és hűtési számlái, a légcsatorna-szakértő szívesen megvizsgálja Önnek a kérdéses berendezést. Fontos a légkondicionáló/szellőzőrendszerek gyakori ellenőrzése szakavatott technikusok által.

Valóban hatékony a klímaberendezés/szellőző tisztítása?

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint nincs arra konkrét bizonyíétk, hogy a csatornák tisztítása valóban megakadályozná az egészségügyi problémák kialakulását. Azt is állítják, hogy a csövekből kiáramló por általánosságban csak leülepszik a felületeken és nem befolyásolja az otthoni környezet belélegzendő levegőjét. Ha azonban penészt észlel a csatornák körül, illetve a családtagok közül bárki megmagyarázhatatlan allergiában szenved vagy emelkednek a fűtési és hűtési költségek, észszerű lehet befektetni otthona légcsatornáinak professzionális tisztításába. Más esetekben, a légkondicionáló tisztításával megszabadulhat az esetlegesen abban fészkelő rágcsálóktól is. Emiatt, ha ürüléket észlel bárhol, sürgősen szervezze meg ingatlana légcsatornáinak kitisztítását.

A tisztítás úgy zajlik, hogy a szennyező anyagokat, port, penészt és allergéneket eltávolítják azokból a csövekből, amelyekben azok megtelepedtek. Az ezen anyagok kitisztításához használatos extrudált anyagot később nagy teljesítményű porszívókkal kiszívják a csatornákból. Fennállhat Önnél a kérdés, hogy ingatlana légcsatornáinak szüksége lehet-e ilyenféle tisztításra. Egy képzett szakember által végzett ellenőrzés segíthet a döntés meghozatalában.

Mennyibe kerül a klímaberendezés/szellőzőrendszer tisztítása?

A légkondicionáló/szellőzőrendszer szakszerű úton történő tisztításának költségei sok tényezőtől függhetnek. A képzett szakemberek általában a háztartásban található szellőzőnyílások számát és ezen szellőzőnyílások konfigurációját, illetve a légkondicionáló egységek számát és az elosztás hosszát vizsgálják meg. A ház/lakás mérete egy másik olyan tényező, amely befolyásolhatja az árat. Az Ön tartózkodási helye szintén hatással lehet a tisztítás költségeire, valamint az is, hogy az Ön közelében hány rendelkezésre álló képesített szakemberek van. Továbbá, az is könnyen megváltoztathatja a kiadás díját, hogyha a légkondicionáló rendszerben törött csövek találhatóak vagy rágcsálófészek, illetve egyéb más problémák is fennállnak.

Ha igényt tart rá, képzett HVAC technikus látogathatja meg Önt otthonában és végezhet helyszíni ellenőrzést. A szakember könnyűszerrel ellenőrizheti a csöveket/vezetékeket és azt, hogy meg kell-e tisztítani őket. Ehhez szükség lehet arra, hogy lyukakat fúrjon a csőbe, amelyeket a vizsgálatot követően természetesen lezár. Az ellenőrzés során a légcsatorna-szakértő felderíti azokat a repedéseket vagy szivárgásokat, amelyek befolyásolhatják a tisztítás sikerességét. A vizsgálat után a szakembernek írásos ajánlatot kell kínálnia Önnek a tisztítás költségeit illetően.